Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ λειτουργούν πλέον τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών -ΣΟΚαριστικά στοιχεία της δράσης τους

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πλέον να είναι η δράση οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης προσφύγων και λαθρομεταναστών γύρω απο την πλατεια Βικτωριας, παρά την παρουσία της αστυνομικής δύναμης. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι οτι οι διακινητές απέκτησαν και γραφεία για τις παράνομες δραστηριότητες τους ανοίγοντας δυο καταστήματα επι της Αριστοτελους με υποτυπώδη υποδομή – έχοντας μόνο ένα γραφείο μέσα- και με δεκάδες χειρόγραφες ανακοινώσεις στη βιτρίνα στην Αραβική γλώσσα που καλούν τους πρόσφυγες και μεταναστες να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες εντός του καταστήματος για το πως θα τους μεταφέρουν εκεί που επιθυμούν να μεταβούν...!

Στην συνέχεια, όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι και περίοικοι,τους παραπέμπουν στην διασταύρωση Αχαρνων και Αγίου Μελετιου σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου γίνεται η συναλλαγή των χρημάτων και δίνονται οι τελικές οδηγίες για τον τρόπο μετακίνησης τους.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης των διακινητών είναι οτι σύμφωνα με έγγραφο δίνουν χειρόγραφες οδηγίες και τιμοκατάλογο- το οποίο είναι γραμμένο στη. αραβική γλώσσα και με σκίτσα των μέσων μεταφοράς ( καράβι, τραινο, λεωφορείο ) αναγράφονται απο κάτω οι αντίστοιχες τιμές.

Για παράδειγμα ο προορισμός για Μόναχο με λεωφορείο και τραίνο κοστίζει 2400 δολάρια.

Παράλληλα αναγράφονται αναλυτικά ποσά ανάλογα με το μέσο μεταφοράς και τον προορισμό.
πηγη : makeleio.gr