Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Παραλίγο να λιντσάρουν τους δολοφόνους επιχειρηματία στην Κρήτη: Τους γλίτωσαν τελευταία στιγμή

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο Δικαστήριο στο Ηράκλειο, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 50χρονου επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί δυσκολεύτηκαν πολύ να απομακρύνουν τους κατηγορούμενους από τους ...μαινόμενους συγγενείς, που ακομα δεν μπορούν να δεχτούν την τραγωδία που "χτύπησε" την οικογένεια το Μάιο του 2009 στο Ηράκλειο.



Οι συγγενείς του θύματος, στη θέα των δύο νεαρών Σύρων που έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση «εξαγριώθηκαν» και επιχείρησαν να τους λυντσάρουν.

Η υπόθεση -σοκ είχε συνταράξει την κοινή γνώμη λόγω του φρικτού θανάτου του άτυχου άνδρα, ο οποίος βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια των απαγωγέων του, εκλιπαρώντας μέχρι την τελευταία στιγμή για τη ζωή του. Τέσσερις μήνες χρειάστηκε η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για να προχωρήσει στην εξιχνίαση της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Οι δράστες πήραν τα λύτρα, όμως αντί να τον απελευθερώσουν, όπως είχαν συμφωνήσει, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν, φοβούμενοι ότι τους είχε αναγνωρίσει.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι δύο Σύροι 32 και 29 ετών σήμερα, όσο και ένας 38χρονος σήμερα Έλληνας, πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ομόφωνα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του άτυχου άνδρα, ενώ κατά συγχώνευση τούς είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών για τα αδικήματα της αρπαγής με σκοπό την είσπραξη λύτρων, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της σύστασης συμμορίας.