Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΟΥΓΚΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΠΤ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Από το ''ημερολόγιο καταστρώματος'' των πλωτών του Λιμενικού αυτού του διημέρου αξίζει επισήμανσης μια ακόμα, πολύ σπάνια, καταγραφή: Ο εντοπισμός ιστιοφόρου σκάφους με σημαία ΗΠΑ που πιάστηκε, αγκυροβολημένο λόγω βλάβης στην Ψέριμο, να μεταφέρει 38 παράνομους μετανάστες.

Και κάτι που το κάνουν σχεδόν πάντα οι παράνομοι μετανάστες: Μόλις φθάσει κοντά τους το Λιμενικό σκίζουν την φουσκωτή βάρκα και μετατρέπονται αμέσως σε ...ναυαγούς, για να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση...Ενδιαφέρον είναι ότι οι μισές περιπτώσεις εντοπίστηκαν από τις κατά τόπους Στρατιωτικές Φρουρές.

Αναλυτικά οι σχετικές περιπτώσεις όπως ανακοινώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή ( Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ):

===> Τριάντα δύο (32) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της ν. Φαρμακονησίου, από στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από την (Στρατιωτική) Φρουρά ν.Φαρμακονησίου, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους, προέβη στη ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, των τριάντα δύο (32) παράνομων μεταναστών.
Στη συνέχεια, οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

=====> Τριάντα τρεις (33) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΡΕΙΑΣ” ν.Λέσβου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου ΜυτιλήνηςΟι παρανομοι μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.
.
====> Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες προχθές (6/8), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη βραχονησίδα ''ΝΕΡΟΝΗΣΙ'' βορειοανατολικά της ν. Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο της ν. Αγαθονησίου, για περιστατικό αποβίβασης άγνωστου αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή, εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας, τριάντα (30) παράνομοι μετανάστες. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν τέσσερις (04) επιπλέον αλλοδαποί, στην περιοχή ''ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ'' στο Αγαθονήσι.
Από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) παράνομοι μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

====> Τριάντα έξι (36) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες (6/8), από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη βραχονησίδα “ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΣΑΓΑΝΙ”, ανατολικά της ν. Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή, για αποβίβαση ικανού αριθμού παράνομων μεταναστών στην περιοχή. Στο σημείο για παροχή συνδρομής κατέπλευσε ιδιωτικό σκάφος, με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγαθονησίου όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

====> Σαράντα (40) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν πρώτες πρωινές ώρες (6/8), στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Ψαρών ν. Χίου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής.
Οι λαθρομετανάστες οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν και παρεδόθησαν σε στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.

===> Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) παράνομων μεταναστών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή Ν.Α. της ν. Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ν. Αγαθονησίου, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών. Οι ανωτέρω, πλησίον των ακτών της ν. Αγαθονησίου, κατέστρεψαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα την έντονη εισροή υδάτων.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι οκτώ (28) παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

===> Σαράντα ένας (41) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή Β.Α. της ν. Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ν. Αγαθονησίου, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Οι ανωτέρω, στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, έσκισαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα την έντονη εισροή υδάτων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των σαράντα ενός (41) παράνομων μεταναστών (32 άνδρες, 03γυναίκες, 06 ανήλικα παιδιά), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

===> Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) παράνομων μεταναστών, προέβησαν, στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για ύπαρξη ιστιοφόρου σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Καλύμνου-Καλολίμνου-Ψερίμου και Κω.
Άμεσα, ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του, από δύο (02) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς από το ιδιωτικό σκάφος «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» Ν.Κ. 232, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής. Εν λόγω Ι/Φ ονόματι “OCEAN JAGUAR” σημαίας Η.Π.Α., εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα αγκυροβολημένο, λόγω μηχανικής βλάβης, σε βραχώδη ακτή της ν.Ψερίμου, ενώ στο σημείο παρέμενε και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, προς τυχόν παροχή συνδρομής. Το “OCEAN JAGUAR” ρυμουλκήθηκε από το «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» και συνοδεία των πλωτών περιπολικών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου.Επί του σκάφους επέβαιναν τριάντα οκτώ (38) μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.