Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη Αλβανός που προσπάθησε να περάσει κινητά στις φυλακές Λάρισας

Λιγότερο από μια εβδομάδα χρειάστηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας για να εντοπίσουν τον αλλοδαπό που προσπάθησε να εφοδιάσει με κινητά και τα παρελκόμενά τους κρατούμενους των φυλακών Λάρισας, στέλνοντάς τα αεροπορικώς με ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι.
 
Πρόκειται για έναν 33χρονο Αλβανό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εισαγωγής και προμήθειας μέσων επικοινωνίας σε έγκλειστους καταστήματος κράτησης και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. 
 
Η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν και οι επίδοξοι παραλήπτες του drone που συνετρίβη στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.
 
Ο αποστολέας είχε ενσωματώσει στην τηλεκατευθυνόμενη συσκευή με μονωτική ταινία μια χάρτινη συσκευασία, στο εσωτερικό της οποίας είχε τοποθετήσει πέντε κινητά με τα καλώδια φόρτισής τους, έξι κάρτες sim και δύο ακουστικά. Η πρόσκρουση του μικρού ελικοπτέρου εξωτερικά της δυτικής πλευράς σε απόσταση 35 μέτρων από την περίφραξη έγινε αντιληπτή από έναν υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς που είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία.