Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Με χειροπέδες τρεις Αλβανοί για ληστείες στην Κορινθία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλβανών που έκανε ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε σπίτια.

 

Συνελήφθησαν στο Ζευγολατιό και στο Βραχάτι Κορινθίας, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 34, 22 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και για παράβαση τού νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου έως και τις αρχές Νοεμβρίου, είχαν κάνει τρεις ληστείες και έξι κλοπές, στο Ζευγολατιό, στα Πιτσά και στο Σολoμό Κορινθίας.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου, ένα αεροβόλο πιστόλι, επτά μαχαίρια, καθώς και χρυσαφικά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Ασφάλεια Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.