Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αιγαίο: Συλλήψεις 90 λαθρομεταναστών που ξεκίνησαν από την Τουρκία

Ενενήντα λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο στο ανατολικό Αιγαίο, από δύναμη του λιμενικού σώματος. Ειδικότερα, στη βραχονησίδα Κατσάγανι κοντά στο Φαρμακονήσι, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε 36 λαθρομετανάστες (24 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 ανήλικους) οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με φουσκωτή λέμβο την οποία κατέστρεψαν.

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε περιοχή του Αγαθονησίου, άλλα 22 άτομα διαφόρων εθνοτήτων, μεταξύ των οποίων 2 γυναίκες και 3 ανήλικοι, του οποίους κατά δήλωσή τους, μετέφερε διακινητής με φουσκωτό από τις τουρκικές ακτές.

Τέλος στη βραχονησίδα Κασονήσι, κοντά το λιμάνι της Σάμου, συνελήφθησαν 32 λαθρομετανάστες μεταξύ των οποίων 9 γυναίκες και 4 ανήλικοι, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με την οποία ο κυβερνήτης της, επέστρεψε στις απέναντι ακτές μετά την αποβίβασή τους. Οι λαθρομετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.