Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Γιώργος vs Χασάν, σημείωσατε 2. Μέρος 2ο


Γιώργο τι έγινε; Πολύ αλλαγμένο σε βλέπω από την τελευταία φορά που τα είπαμε. Τις προάλλες που σου τα λεγα, δεν έδινες σημασία και μου λεγες πως υπερβάλλω.
Και σου επαναλαμβάνω, ξαναείδες ο Χασάν;



του Στρατή Μαζίδη
Μαζί με δύο συμπατριώτες του λήστεψε μια κοπέλα πριν λίγες ημέρες την ώρα που το άτυχο κορίτσι έβγαινε από κατάστημα γνωστής αλυσίδας fast food στην Καλλιθέα για να πάει στη δουλειά της. Και μολονότι δεν προέβαλε καμία αντίσταση αλλά έδωσε την τσάντα της μονομιάς, ο καλός μας Χασάν και οι φίλοι του θεώρησαν ορθό να την πετάξουν κάτω και να την κάνουν μπλε μαρέν στο ξύλο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί την ίδια μέρα στο χειρουργείο.

Είδες ο Χασάν Γιώργο; Και μας μπιπ και μας δέρνει! Αφού δεν του δίνουμε τα € 500,00 το μήνα όπως η Φράνσα, αυτό θα υπομένουμε. Θα μας εκδικείται. Θα μας ξεπληρώνει που τον αφήσαμε να περάσει τα σύνορα και να αλωνίζει ανενόχλητος καθώς και που όταν λεφτά υπήρχαν του δίναμε και δουλειές μιας και εμείς βαριόμασταν να λερώσουμε τα χέρια μας. Αλλά όταν κατεβάζεις τα παντελόνια σου στον καθένα Γιώργο και παίρνεις θέση, τι περιμένεις να σου συμβεί;

Άλλα ρε Γιώργο έπρεπε τελικά να το ζήσεις στο πετσί σου αγόρι μου. Γιατί πήγες κι εσύ τη Μεγάλη Παρασκευή στον άγιο Παντελεήμονα για την ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου. Σε καταλαβαίνω μη νομίζεις. Ο μεγαλύτερος ναός των Βαλκανίων, σημαντική ημέρα, ας πας είπες σε αυτή την …ελληνική γειτονιά. Κι έζησες κι εσύ ότι κατήγγειλε επωνύμως μια τηλεθεάτρια στο “αποκαλυπτικό δελτίο” του Extra3, πως δηλαδή βγήκατε για περιφορά στην περιοχή παρακαλώντας να επιστρέψετε ζωντανοί στην εκκλησία και μη βγάζοντας άχνα στο δρόμο. Θυμάσαι που σε ρώτησα με απορία “Τι δε βγάλατε κιχ στο δρόμο; Ούτε μια δέηση; Ούτε ένα εγκώμιο;”

Τι “άξιον εστί”, “ω γλυκύ μου έαρ” και “η ζωή εν τάφω” μου απήντησες. Η ζωή εν Αγίω Παντελεήμονι όπου βγήκαμε στο δρόμο και στα γύρω μπαλκόνια οι λαθρομετανάστες μας έβλεπαν και γελούσαν. Μας έβλεπαν και γελούσαν ρε φίλε το καταλαβαίνεις, με ρώτησες πιάνοντας με από το γιακά και ταρακουνώντας με.

Γιώργο όμως εγώ σου τα έλεγα από χρόνια αλλά εσύ ψήφιζες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επέλεγες αυτούς που δεν αντιδρούσαν και ευχαριστούσαν τους λαθρομετανάστες γιατί προτιμούσαν τη χώρα μας. Σου έλεγα πως σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει Ελλάδα αλλά εσύ ελαφρά τη καρδία υποστήριζες πως αυτά δε γίνονται και ότι ο κόσμος θα επαναστήσει.
Όμως Γιώργο “μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”.

Και ξέρεις που καταλήγω τελικά; Ότι είσαι συνυπεύθυνος διότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί εις βάρος σου αν εσύ δε συναινέσεις.

Α! Γιώργο ξέχασα, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Μεταξύ μας τουλάχιστον μπορούμε ακόμη να το λέμε…

freepen