Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΑΣΗ!

Με δυναμικές κινητοποιήσεις, απαντούν οι διαμεταφορείς μαζί με επιχειρηματίες, βιοτέχνες και κατοίκους του Βοτανικού, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, με την παρουσία παράνομου καταυλισμού Αλβανών Ρομά.

Όπως επισημαίνουν στο protothema.gr, εκπρόσωποι των διαμεταφορέων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, η εγκληματικότητα πλέον «χτυπάει» κόκκινο, με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρείες να μην ασφαλίζουν τις παρακείμενες του παράνομου καταυλισμού επιχειρήσεις για κλοπή και πυρκαγιά, ενώ όσες συναινούν χρεώνουν με υπερβολικά ασφάλιστρα τους πελάτες τους.

Εκτός από τις ληστρικές επιθέσεις που δέχονται καθημερινά, επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες και νόμιμους αλλοδαπούς, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όσον αφορά τις περιβαλλοντικές και υγειονομικές συνθήκες.

Ο παράνομος καταυλισμός, θέμα το οποίο ανέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν το protothema.gr, βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση που έχουν καταπατήσει λαθρομετανάστες από την Αλβανία, και σε λιγότερες περιπτώσεις κάτοχοι … τουριστικής βίζας, που παρά τις πολυετείς προσπάθειες των νόμιμων ιδιοκτητών να απομακρυνθούν και να εκκενώσουν το οικόπεδο, εξακολουθούν να … αυξάνονται και να πληθύνονται.

Την περασμένη Δευτέρα «ένοικοι» του παράνομου καταυλισμού, αφού ξυλοκόπησαν τον Πακιστανό φύλακα πρακτορείου του γ,γ της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) Παναγιώτη Βλαχογιώργη έκλεψαν εμπορεύματα αξίας 16.000 ευρώ, που όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια πουλήθηκαν εντός του καταυλισμού, που έχει εξελιχθεί σε «άβατον», σε κλεπταποδόχους έναντι 3.500 ευρώ.







Επιστολή διαμαρτυρίας

Την Πέμπτη η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με κοινοποίηση προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και ΤΟΝ Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο

Η επιστολή περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Βοτανικού, με την παρουσία του παράνομου καταυλισμού Αλβανών Ρομά, ενώ ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις που αναμένονται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα από την κοινή επιτροπή που έχουν συστήσει διαμεταφορείς μαζί με επιχειρηματίες, βιοτέχνες και κατοίκους της περιοχής. protothema.gr