Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΠΡΟΦΥΛΑΚΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ 80ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ύστερα από την απολογία τους στον Εισαγγελέα Ηλείας, οι δύο αλβανοί δράστες της άγριας δολοφονίας του 80χρονου, Παναγιώτη Παναγούλια, από τη Μίνθη Ζαχάρως, την Τρίτη του Πάσχα.


Τόσο ο 48χρονος όσο και ο 28χρονος, υπήκοοι Αλβανία,ς είχαν ζητήσει την 48ωρη προθεσμία τους από τον Ανακριτή Ηλείας, το περασμένο Σάββατο το πρωί, ο οποίος έδωσε εντολή να απολογηθούν χθες στις 3 το μεσημέρι.


Όπως αναφέρει το patrisnews.com, η απολογία τους στα δικαστήρια του Πύργου κράτησε περίπου τρεις ώρες ενώ από την όλη διαδικασία δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο κομμάτι της ομολογίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δραστών, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έφτασαν σε αυτό το σημείο, έχοντας ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε να ομολογήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με την ομολογία, οι δύο δράστες πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να κλέψουν. Εκεί, ο 28χρονος τον χτύπησε πολλές φορές σε διάφορα μέρη του σώματός του προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

Κατόπιν, αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, μετέφεραν τον ηλικιωμένο σε κοντινή περιοχή για να μη γίνει αντιληπτή η πράξη τους, όπου τον εγκατέλειψαν δεμένο ενώ, για να καλύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία, εξαφάνισαν τα ρούχα που φορούσαν.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δύο συλληφθέντες, αφορούν τη ληστεία μετά φόνου, ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και παράνομη κατακράτηση.