Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Θρίλερ στην Ερέτρια: Καταδίωξη αλβανών ληστών. Άφαντος ο δεύτερος ληστής



Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου ληστή, ο οποίος χτύπησε με συνεργό του το πρωί την τράπεζα Eurobank, στο Αλιβέρι.

Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επεκταθεί πλέον και εκτός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Holidays in Evia Eretria Village Club, στο οποίο αρχικά κατέφυγε ο ληστής μετά τη σύλληψη του συνεργού του.


Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας ζήτησε τη συνδρομή της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) από την Αθήνα, ώστε να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο επικίνδυνος κακοποιός.

Την ίδια ώρα, έχουν δοθεί ρητές εντολές στο προσωπικό να μην βγει κανείς στον αχανή περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος, καθώς υπάρχει ο φόβος, μήπως ο ληστής πάρει κάποιον όμηρο.

Ληστεία, καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών στην Αμάρυνθο


Όλα ξεκίνησαν στις 11:50 το πρωί, όταν οι δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Eurobank, στο Αλιβέρι. Αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο την ώρα που οι δράστες διέφευγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από την τράπεζα.

Ακολούθησε καταδίωξη.

Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου ληστή


Όταν έφθασαν στην Αμάρυνθο, έπεσαν τετ α τετ με τους αστυνομικούς. Οι δράστες άνοιξαν πυρ και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα σκηνές Φαρ Ουέστ να εκτυλιχθούν στο κέντρο της πόλης.

Οι δράστες έφθασαν στην Ερέτρια και εγκατέλειψαν το δεύτερο αυτοκίνητο στο πίσω μέρος της ξενοδοχειακής μονάδας.

Όταν έμπαιναν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ανταλλαγή πυρών, ο ένας από τους δύο δράστες τραυματίστηκε στο πόδι. Ο δεύτερος διέφυγε και, όπως εκτιμάται, έχει και αυτός τραυματιστεί.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένα ληστή, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρίσκεται φρουρούμενος στο Κέντρο Υγείας.

Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από το ξενοδοχείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα και τα χρήματα που είχαν κλέψει από την τράπεζα.

Ο δεύτερος ληστής αναζητείται. Όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας, Σπύρος Γλύμης, έχει τραυματιστεί και αυτός από τα πυρά των αστυνομικών και πιθανότατα έχει ταμπουρωθεί σε κάποιο από τα σπιτάκια που διαθέτει η ξενοδοχειακή μονάδα.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το σημείο και κάνουν εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό του κακοποιού.