Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ.. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.. ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ, ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ.. ΟΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ....


Στα... χέρια της αστυνομίας αλλοδαποί απαγωγείς


Τέσσερις Πακιστανοί συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές Λάρισας και άλλοι δύο αναζητούνται, καθώς στις 29 Νοεμβρίου απήγαγαν ομοεθνή τους και τον κρατούσαν όμηρο.

Η συμμορία ζητούσε από την αδελφή του απαχθέντος στο Πακιστάν, 10.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον απαχθέντα.

Όμως, ο ίδιος κατόρθωσε να δραπετεύσει και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, με συνέπεια να συλληφθούν οι τέσσερις απαγωγείς του.

Συλλήψεις αλλοδαπών κακοποιών


Πέντε άνθρωποι συνελήφθηκαν χθες για κλοπές και ληστείες. Το πρωί συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν πορτοφόλια από δύο επιβάτες αστικού λεωφορείου.

Στους Αμπελόκηπους, στα... χέρια της αστυνομίας έπεσε μια ανήλικη αλλοδαπή που έκλεψε το πορτοφόλι ηλικιωμένης, επωφελούμενη του συνωστισμού της λαϊκής αγοράς.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μια 19χρονη αλλοδαπή προσπάθησε να κλέψει ρούχα από κατάστημα. Η αστυνομία έδρασε άμεσα και συνέλαβε την κοπέλα.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΑ ΣΙΔΕΡΑ ΟΜΟΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ

Θύμα μεσαιωνικών βασανιστηρίων έπεσε από συμπατριώτες του ένας πακιστανός,για να πληρώσει ένα δυσβάσταχτο ποσό στους λαθρέμπορους που τον μετέφεραν στη χώρα μας.

Σαν πραγματική αγέλη θηρίων έπεσαν πάνω στον Πακιστανό οι συμπατριώτες του και τον υπέβαλαν σε τρομακτικά βασανιστήρια μέχρι να τον πείσουν να αναγκάσει τους δικούς του στην πατρίδα του να καταβάλουν στους κεφαλοκυνηγούς που τον μετέφεραν στη Ελλάδα ένα δυσβάσταχτο γι’ αυτούς φόρο.

Το μαρτύριο του τραγικού ανθρώπου αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας παραβίασαν τις πόρτες δύο κολαστηρίων σε Αθήνα και Πειραιά και σ' ένα από αυτά τον βρήκαν αλυσοδεμένο και βαριά κακοποιημένο.

Οι αστυνομικοί, στα πρόσωπα των οποίων το θύμα της βαρβαρότητας είδε τους μεσσίες του, έπαθαν σοκ όταν διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του έφερε εγκαύματα που είχαν προκληθεί με τσιγάρα ή με πυρωμένα στη φωτιά σίδερα.

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας των τραυμάτων και της εξάντλησης, ο Πακιστανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Στη διάρκεια της δίδυμης επιχείρησης η αστυνομία συνέλαβε επτά συμπατριώτες του, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούσαν μέχρι και 20.000 ευρώ για να παραδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα και «αποφυλακιστήρια» σε όλους όσοι έρχονταν στην Ελλάδα και όσους δεν υπάκουαν τους υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια μέχρι τελικά να τους πληρώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ενδέχεται να ερευνήσουν και το ενδεχόμενο διασύνδεσης των συλληφθέντων με τους δουλεμπόρους που πριν από λίγες ημέρες υπέβαλαν σε φριχτά βασανιστήρια μέχρι θανάτου δύο πρόσφυγες, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε παραλία της Αναβύσσου. Οι δράστες είχαν σχεδόν κονιορτοποιήσει τα πρόσωπα των άτυχων λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η αναγνώρισή τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο θάνατός τους επήλθε σε άλλο σημείο από εκεί όπου βρέθηκαν -πιθανότατα ακόμη και εν πλω- και δολοφονήθηκαν για παραδειγματισμό των υπόλοιπων συνεπιβατών τους επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τα κόμιστρα της ελπίδας.

Αιθίοπας μαχαίρωσε ομοεθνή του

Τον μαχαίρωσε επειδή ανακάλυψε πως τον βίαζε όταν κοιμόταν!

Απίστευτη υπόθεση ανάμεσα σε δύο Αιθίοπες

Στην απολογία του ο 30χρονος παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε με μαχαίρι στον ομοεθνή του. «Με το άτομο αυτό ανακάλυψα ότι είχα σοβαρά προβλήματα διότι ανακάλυψα
ότι με βίαζε ενώ κοιμόμουν.

Τις δύο πρώτες φορές δεν κατάλαβα ποιος το είχε κάνει, την τρίτη όμως σιγουρεύτηκα. Αποφάσισα να του ζητήσω εξηγήσεις για το κακό που μου έκανε. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Ήθελα μόνο να του κάνω κακό για όσα μου είχε κάνει. Είμαι από την Αιθιοπία και ήρθα στην Ελλάδα για να εργαστώ και να ζήσω» είπε.

Έκανε «κόσκινο» συμπατριώτη του-του κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές- επειδή ανακάλυψε ότι τον ..βίαζε στον ύπνο του! Η απίστευτη αυτή ιστορία έφθασε χθες στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ως …βιασθείς ένας 30χρονος από την Αιθιοπία.

Ο νεαρός τόσο στην απολογία του στην ανακρίτρια όσο και χθες στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει κατ’ εξακολούθηση θύμα βιασμού από τον ομοεθνή του με τον οποίο μοιράζονταν ένα παλιό κτίσμα στην περιοχή της Κισάμου Χανίων. Εκεί διέμεναν και περίπου 30 ακόμα οικονομικοί μετανάστες αφού δεν είχαν που άλλου να κοιμηθούν.

Θύμα και δράστης είχαν φιλικές σχέσεις, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις των αλλοδαπών με τους οποίους συγκατοικούσαν. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα «ο δράστης είχε καταληφθεί από πρωτοφανή μανία κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, διαπίστωση που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η λάμα του μαχαιριού (μήκους 24 εκατοστών) που χρησιμοποίησε, στράβωσε από τη δύναμη των χτυπημάτων».

Το 28χρονο θύμα έφερε πολλαπλά χτυπήματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι. Είναι ενδεικτικό ότι υπέστη ρήξη ύπατος και στομάχου, ενώ όπως αναφέρεται, παρουσίαζε «αιμοπνευμοθώρακα, αιμοθώρακα και αιμοπεριτόναιο».

Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι για την αποκατάσταση της υγείας του και των λοιπών τραυμάτων, τού εμφυτεύτηκε σωλήνας αποσυμφορήσεως του αιμοθώρακα, ενώ υπεβλήθη σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις για την συρραφή του στομάχου του. Στην εντατική νοσηλεύτηκε για περίπου ένα μήνα. Τον πολυτραυματία εντόπισαν άλλοι αλλοδαποί που άκουσαν τα βογκητά του. Αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν, μεταφέροντας τον στο νοσοκομείο με αυτοσχέδιο φορείο.

Ο 30χρονος Αιθίοπας έκανε λόγο για έγκλημα τιμής, υποστηρίζοντας ότι στη διάρκεια του ύπνου είχε βιαστεί δύο φορές. Ισχυρίστηκε ότι κοιμάται πολύ βαριά και δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό παρά μόνο όταν ξυπνούσε το πρωί που ένιωθε έναν ανεξήγητο πόνο.

Ανακάλυψε την …αιτία του κακού την τρίτη φορά επειδή ήταν υποψιασμένος.

Στην απολογία του ο 30χρονος παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε με μαχαίρι στον ομοεθνή του. «Με το άτομο αυτό ανακάλυψα ότι είχα σοβαρά προβλήματα διότι ανακάλυψα ότι με βίαζε ενώ κοιμόμουν. Τις δύο πρώτες φορές δεν κατάλαβα ποιος το είχε κάνει, την τρίτη όμως σιγουρεύτηκα. Αποφάσισα να του ζητήσω εξηγήσεις για το κακό που μου έκανε. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Ήθελα μόνο να του κάνω κακό για όσα μου είχε κάνει. Είμαι από την Αιθιοπία και ήρθα στην Ελλάδα για να εργαστώ και να ζήσω» είπε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Αντώνη Δαμανάκη, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Να σημειωθεί ότι το 28χρονο θύμα της επίθεσης που καταγγέλλεται για τον βιασμό, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Εφημερίδα Πατρίς