Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΛ.ΑΣ.: Ανθρωποκυνηγητό για συμμορία Αλγερινών μαχαιροβγαλτών- Λήστεψαν Ελβετό επιχειρηματία & την παρέα του δύο φορές!

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για την συμμορία Αλγερινών μαχαιροβγαλτών που λήστεψε δύο φορές Λατινοαμερικανό φαρμακοβιομήχανο και τον συνέταιρο του.
Λίγες ώρες μετά την καταγγελία της κλοπής, οι δράστες ξανακτύπησαν την ίδια παρέα, και αφού ξυλοκόπησαν τον συνέταιρο του επιχειρηματία, τον λήστεψαν!

Πιο αναλυτικά, χωρίς τέλος είναι η περιπέτεια που έζησαν στην Αθήνα ο Λατινοαμερικανός φαρμακοβιομήχανος και ο συνέταιρος του καθώς αφού έπεσαν θύμα αλγερινής συμμορίας "προσφύγων" που έφτασε στην Ελλάδα, όπως χιλιάδες άλλοι αλλοδαποί μέσω "διασώσεων" της FRONTEX και στη συνέχεια προωθήθηκαν στην ενδοχώρα στο πλαίσιο των περίφημων επιχειρήσεων "αποσυμφόρησης" των νησιών του Αιγαίου και συμφόρησης της υπόλοιπης χώρας. .

Οι Αλγερινοί "πρόσφυγες" (που και να συλληφθούν δεν πρόκειται ποτέ να απελαθούν) έσπασαν το πολυτελές SUV BMW και το «έγδυσαν» αρπάζοντας χρυσά ρολόγια Rolex και βαλίτσες Louis Vuitton επιστρέφοντας από το Α.Τ όπου κατήγγειλαν την κλοπή, άλλη συμμορία επιτέθηκε στον 65χρονο Ελβετό συνέταιρο του και τον έσπασαν στο ξύλο για να τον ληστέψουν.

Αποτέλεσμα όλη η παρέα να μεταβεί στην πρεσβεία της Ελβετίας και έτσι αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον 65χρονο που οι δράστες εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο και τακτοποιήθηκαν τα έγγραφα τους πέταξαν νωρίς το πρωί με την πρώτη πτήση για τη Ζυρίχη.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο 45χρονος φαρμακοβιομήχανος από τη Γουατεμάλα που ζει μόνιμα στην Ελβετία, πήγε μαζί με τον 65χρονο Ελβετό συνέταιρο του, δύο Έλληνες φίλους του και τη Μεξικάνα σύντροφο του στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό. Η παρέα είχε επιστρέψει από ολιγοήμερες διακοπές στην Μήλο και αποφάσισαν να περάσουν το τελευταίο βράδυ στην Αθήνα σε ένα εστιατόριο που ειδικεύεται σε χορτοφαγικά πιάτα με βάση τη σόγια.

Γύρω στις 10 το βράδυ, ο 45χρονος παρκάρει το πολυτελές όχημα στην πλατεία Κάνιγγος. Δύο ώρες αργότερα επιστρέφοντας παθαίνει σοκ. Άγνωστοι δράστες, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για συμμορία Αλγερινών που λυμαίνεται την περιοχή, είχαν σπάσει το παράθυρο του μαύρου SUV και είχαν κάνει πλιάτσικο αρπάζοντας τέσσερα ρολόγια μάρκας Rolex ένα εκ των οποίων κοστίζει 40.000 ευρώ, έξι βαλίτσες Louis Vuitton με την πανάκριβη γκαρνταρόμπα του ζευγαριού, ένα τσαντάκι χειρός Louis Vuitton αξίας 6.000 ευρώ με κάρτες, προσωπικά έγγραφα, τα διαβατήρια τους και μετρητά.

Η παρέα κατήγγειλε το συμβάν στο τοπικό Α.Τ. και αργά τη νύχτα, γύρω στις 3:00, πήρε το δρόμο για το αυτοκίνητο. Φθάνουν στο μαύρο BMW και λίγο πριν επιβιβαστούν για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο, ο 65χρονος συνέταιρος του Λατινοαμερικανού φαρμακοβιομηχάνου είπε ότι θέλει να κάνει μια βόλτα στην περιοχή. Και αυτό ήταν το λάθος του.

Στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Θεμιστοκλέους τέσσερα άτομα πετάγονται από το σκοτάδι, τον κυκλώνουν και τον διατάζουν να τους δώσει το τσαντάκι του και ό,τι κουβαλούσε πάνω του.

Ο Ελβετός φαρμακοβιομήχανος αντιστάθηκε και τότε οι δράστες όρμησαν πάνω του και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Αφού τον λήστεψαν, τον εγκατέλειψαν βουτηγμένο στο αίμα και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής. Λίγη ώρα αργότερα το θύμα επικοινώνησε με τους φίλους του και αφού πήγαν στην πρεσβεία της Ελβετίας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε υποστεί σοκ και φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο, την επόμενη ημέρα αναχώρησε με την πρώτη πτήση για τη Ζυρίχη.

Μίνι – στρατός Αλγερινών ληστών
Παρά τις καθημερινές «σκούπες» της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια και τις οργανωμένες επιχειρήσεις που έχουν βελτιώσει αισθητά την κατάσταση, υπάρχουν κάποιες «κόκκινες ζώνες» όπου συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα συμμορίες Αλγερινών μαχαιροβγαλτών, ληστών και μακρυχέρηδων.
Μεγάλες και οργανωμένες ομάδες των 6-8 ατόμων που χτυπούν μέσα σε λίγα λεπτά τους στόχους και χάνονται μαζί με τη λεία τους σε καταλήψεις της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων. Μια τέτοια συμμορία Αλγερινών εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι χτύπησε τον αλλοδαπό φαρμακοβιομήχανο και τον Ελβετό συνέταιρο με λεία που αγγίζει τις 90.000 ευρώ. Μια γερή “μπάζα” την οποία εκτιμούν οι αστυνομικοί την έκαναν Αλγερινοί και την έκρυψαν σε κάποιο από τα δεκάδες κατειλημμένα κτήρια στα οποία έχουν βρει τα τελευταία χρόνια καταφύγιο οι εγκληματικές ομάδες που δρουν στο κέντρο της Αθήνας.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής από τη δράση των μαφιόζικων ομάδων που λυμαίνονται το κέντρο, ζουν με τον τρόμο του επόμενου χτυπήματος. Μάλιστα όπως λένε αν και γίνονται καθημερινά επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να μαζέψουν το χάος των Εξαρχείων, το πρόβλημα με τις συμμορίες θέλει πολύ χρόνο για να λυθεί.

«Πρόκειται για ομάδες 8-10 ατόμων που θυμίζουν μικρούς στρατούς. Έχουν χωρίσει τα Εξάρχεια σε ζώνες, ληστεύουν, ξυλοκοπούν, απειλούν και τρομοκρατούν. Κουμάντο κάνουν οι Αλγερινοί οι οποίοι έχουν στρατολογήσει Μαροκινούς και Τυνήσιους», αναφέρει ηγή της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει:
«Αυτές οι ομάδες που έχουν έδρα τα Εξάρχεια όταν νιώσουν ότι ο κλοιός σφίγγει μεταφέρουν την εγκληματική τους δράση στην Θεσσαλονίκη. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και διαπράττουν τις ληστρικές επιθέσεις με απίστευτη ταχύτητα. Η "δουλειά" γίνεται μέσα σε 2 λεπτά. Χτυπούν και εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής. Δεν καλύπτουν πότε τα πρόσωπα τους γιατί γνωρίζουν ότι ακόμη και αν συλληφθούν την επόμενη ημέρα μετά το δικαστήριο θα αφεθούν ελεύθεροι. Μάλιστα εκτός από κατοίκους της περιοχής και διερχόμενους επιτίθενται και σε Πακιστανούς στους οποίους παρουσιάζονται ως αστυνομικοί και όταν εκείνοι αντισταθούν βγάζουν μαχαίρια και επιτίθενται».

Άγριο ξύλο και μαχαιρώματα
Στις 10 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μια παρέα τριών νεαρών βρίσκονταν πίσω από το λόφο του Στρέφη. Οι 19χρονοι, επέστρεφαν στα σπίτια τους όταν μια ομάδα πέντε αλλοδαπών τους πλησιάζουν και τους ζητούν τα κινητά τους τηλέφωνα. Όταν οι νεαροί αντέδρασαν, έβγαλαν μαχαίρια και τους λήστεψαν αρπάζοντας τα τηλέφωνα και κάποια μικροποσά που είχαν στις τσέπες τους.
Δύο 24ωρα νωρίτερα, στις 11 το βράδυ ένας 28χρονος που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Τοσίτσα, δέχεται την επίθεση ενός αδύνατου και ψηλού άνδρα που φορούσε κουκούλα ο οποίος κρατώντας ένα μαχαίρι – πεταλούδα του άρπαξε το πορτοφόλι που περιείχε την ταυτότητα του και 70 ευρώ.
Στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας στη συμβολή της Μπενάκη με την οδό Μετσόβου, ένας 26χρονος Πακιστανός, «μπλοκάρεται» από μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε μηχανάκια και αφού δήλωσαν πως είναι αστυνομικοί, στη συνέχεια του ζητούν να τους δώσει ο,τι είχε πάνω του. Ο νεαρός αντέδρασε και τότε οι δράστες έβγαλαν μαχαίρια και άρχισαν να τον τρυπούν στο σώμα για να τον εκφοβίσουν λέγοντας του «θα σε σφάξουμε!», αναγκάζοντας το θύμα να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο και 65 ευρώ.
Ένα παρόμοιο συμβάν κατεγράφη και με έναν 42χρονο Πακιστανό στην πλατεία Εξαρχείων. Ο άνδρας δέχτηκε επίθεση από έναν αλλοδαπό ο οποίος χωρίς να του πει το παραμικρό, όρμησε πάνω του και αφού τον γρονθοκόπησε άγρια του άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο και 30 ευρώ.


Τον απόλυτο εφιάλτη ζουν και όσοι τουρίστες κάνουν το λάθος να περάσουν από την «κόκκινη ζώνη» της πλατείας, όπως μια παρέα Ιταλών που στα τέλη Αυγούστου βρέθηκαν στο σημείο και δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αλλοδαπών οι οποίοι κάρφωσαν το μαχαίρι στον μηρό του ενός για να τους αρπάξουν τις τσάντες και τα κινητά τους τηλέφωνα.