Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αλβανός λήστεψε ανυπεράσπιστη ηλικιωμένη στο Πήλιο

Μέσα σε λίγες ώρες εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης που κατοικεί μόνη, στην κοινότητα Βυζίτσα Μαγνησίας στις νότιες πλαγιές του Πηλίου και ο 35χρονος αλβανός δράστης συνελήφθη στο Βόλο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., έχοντας πάνω του μέρος από τη λεία του.

Όπως αποδείχθηκε, ο αλλοδαπός είναι και φυγόποινος καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, απειλή κατά συρροή, διατάραξης οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών!

Έτσι, μετά την δίωξη για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων που του άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, κρατείται για να εκτίσει τις ποινές που του είχαν επιβληθεί, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες παρανομίες.

Ο ληστής είχε εισβάλει στο σπίτι της 75χρονης παραβιάζοντας την πόρτα, την είχε χτυπήσει και ακινητοποιήσει με την απειλή κυνηγετικού όπλου και της είχε δέσει τα χέρια για να ψάξει ανενόχλητος τα δωμάτια.

Αφού άρπαξε μετρητά ύψους 2.600 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ, έφυγε αφήνοντας δεμένη την τρομοκρατημένη 75χρονη, την οποία βρήκε το πρωί μια γειτόνισσά της ανησύχησε που δεν είχε ανοίξει τα παράθυρα και την αναζήτησε.