Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αλλοδαπός «ξάφρισε» 22 σπίτια στο Ηράκλειο – Εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας

Ενας αλλοδαπός  είχε διαρρήξει 22 σπίτια στο Ηράκλειο τους τελευταίους δυο μήνες! 

Έτσι, αναζητούσε αγοραστές για τη λεία της τελευταίας κλοπής του έχοντάς την μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ένας συμπτωματικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο 35χρονος Αλβανός, έφερε στο φως τα διαρρηκτικά του εργαλεία, πλήθος κοσμημάτων αξίας 3.000 ευρώ που είχε κλέψει τα ξημερώματα της Πέμπτης από το σπίτι μιας 80χρονης, καθώς και 720 ευρώ και 3.700 αλβανικά λέκ.

Τα κοσμήματα αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη και της επιστράφηκαν.
Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη ο Αλβανός, διαπιστώθηκε από είχε διαπράξει άλλες 22 διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, από την προπαραμονή των Χριστουγέννων ως τη σύλληψή του.

Από αυτά, είχε αρπάξει μετρητά συνολικού ύψους 26.700 ευρώ, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα αξίας 92.700 ευρώ!

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου αλλά η έρευνα συνεχίζεται για το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω και από άλλες κλοπές.

Κέρκυρα: Σύλληψη 36 λαθρομεταναστών

Ταχύπλοο με τριάντα έξι λαθρομετανάστες που επιχειρούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα προσάραξε σε αβαθή. Διασώθηκαν και συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες.
 
Το πρωί του Σαββάτου (28/02/2015) το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για ένα ταχύπλοο που βρισκόταν στην περιοχή Αη Γόρδη στη δυτική Κέρκυρα και έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα.
 
Άνδρες του Λιμενικού που έφτασαν στην περιοχή είδαν το ταχύπλοο που είχε προσαράξει σε αβαθή, μεταφέροντας 36 λαθρομετανάστες.
 
Παρέλαβαν τους αλλοδαπούς τους οποίους και συνέλαβαν ενώ το σκάφος κατασχέθηκε και διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

Κενυάτης συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με 6 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κένυας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης. 
 
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Ναϊρόμπι Κένυας, μέσω Βρυξελλών Βελγίου.

Ο 37χρονος αλλοδαπός μετέφερε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σε 12 συσκευασίες, τοποθετημένες σε ειδικά μετασκευασμένο διπλό πάτο χειραποσκευής, συνολικού βάρους 6.130 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω αλλοδαπός αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κάνναβης, από χώρες της Αφρικής προς χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Είχε "ρημάξει" τα χωράφια στην Ιεράπετρα ένας Αλβανός

Χθες, ο 28χρονος από την Αλβανία εντοπίστηκε από τις αρχές και συνελήφθη καθώς ήταν ο υπαίτιος της κλοπής ελαιόκαρπου και γεωργικών εργαλείων από χωράφι που διατηρούσε ένας 57χρονος στην Ιεράπετρα.

Έπειτα από την καταγγελία του 57χρονου, οι αστυνομικές αρχές του τόπου, συνέλαβαν τον 28χρονο και προέκυψε ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από την κλοπή του ελαιόκαρπου και των εργαλείων συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δράστης κρυβόταν πίσω από ακόμα 6 κλοπές σε χωράφια της Ιεράπετρας που έγιναν από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 22 Φεβρουαρίου
και συνολικά είχαν αφαιρεθεί ελαιόκαρποι και γεωργικά εργαλεία αξίας 2.500 ευρώ.

Η προανάκριση, γίνεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες πράξεις.

Πηγή: CretaPost

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ..


Τα μέλη μιας τετραμελούς σπείρας αδίστακτων κακοποιών από την Αλβανία πουλήστευαν και στη συνέχεια βίαζαν τα θύματά τους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Από την μέχρι τώρα έρευνα των αρχών έχει διαπιστωθεί ότι έχουν πραγματοποιήσει πέντε ληστείες, έναν βιασμό και μια απόπειρα βιασμού σε περιοχές της Αχαΐας.

Οι δράστες επέλεγαν τους στόχους τους και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα έμπαιναν στα σπίτια, τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους έπαιρναν τα τηλέφωνα των θυμάτων, τους έδεναν τα άκρα και τους φίμωναν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οποία οι δράστες στις 27 Δεκεμβρίου του 2012, αργά το βράδυ εισήλθαν σε σπίτι αντρόγυνου στην Πάτρα, τους οποίους χτύπησαν, φίμωσαν και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 67χρονη γυναίκα χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ και 150 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αρπάξει κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ξάφριζαν σπίτια και περιουσίες… πηγαίνοντας να εργαστούν ως “οικιακοί βοηθοί ή νοσοκόμοι”

Στα χέρια της αστυνομίας η σπείρα με τους Γεωργιανούς…. που δεν άφηναν τίποτα στο περασμά τους. 




Σε σχετικό δελτίο τύπου η αστυνομία αναφέρει:

Συνοπτική περιγραφή υπόθεσης σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με μέλη Γεωργιανούς υπηκόους, που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες, με τη συνδρομή οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων, της ιδίας εθνικότητας

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης:
«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση οι Υπηρεσίες μας, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), προέβη στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από άτομα Γεωργιανής υπηκοότητας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες, με τη συνδρομή οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες ήταν της ίδιας εθνικότητας.

Ήδη έχουν συλληφθεί έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων (7) άνδρες και (4) γυναίκες.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στην ομάδα αυτή είχαν ενταχθεί ως μέλη γυναίκες, επίσης Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, εκμαίευαν ουσιώδεις πληροφορίες από τους παθόντες, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους.

Μέλη της ομάδας κινούνταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους, αναζητούσαν γυναίκες ομοεθνείς, που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε κατοικίες ηλικιωμένων, ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε κατ’ οίκον, είτε κατά τη νοσηλεία στα νοσοκομεία, προσέγγιζαν τις γυναίκες αυτές, τις στρατολογούσαν σαν μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών, την οικονομική τους επιφάνεια και τα τυχόν μέτρα ασφαλείας των κατοικιών τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο ληστείες, με χρήση στη μία περίπτωση, υπνωτικών φαρμάκων, χαπιών ή σκευασμάτων, η οποία τελέσθηκε στις 19.01.2015, σε 74χρονη στην Αγία Παρασκευή, από το διαμέρισμα της οποίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Ομοίως, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, δένοντας ηλικιωμένη 83χρονη στην κατοικία της στο Μαρούσι, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Έχουν ήδη εξιχνιαστεί τουλάχιστον εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών, διαρρήξεων-κλοπών με αυτή τη μεθοδολογία, δηλαδή με τη διείσδυση – είσοδο οικιακών βοηθών, οι οποίες έδιναν πληροφορίες και στοιχεία στην ομάδα που ενεργούσε σε δεύτερο-τρίτο χρόνο.Ήδη είμαστε στη διάρκεια της ανακρίσεως, στη διάρκεια κατασχέσεως πολλών τιμαλφών, κοσμημάτων, ρολογιών και διαφόρων αντικειμένων από κατοικίες».

Θεσσαλονίκη: Φως στα ένοχα μυστικά του Αλβανού οικογενειάρχη! - Ρήμαζε από φούρνους μέχρι κομμωτήρια

Καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης κατηγορείται ότι ρήμαξε 34χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2014, φέρεται ότι διέρρηξε 14 καταστήματα, από τα οποία άρπαξε σχεδόν 5.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα - προϊόντα.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις - "στόχους" του ήταν πρακτορεία ΟΠΑΠ, ένα ζαχαροπλαστείο, ένα αρτοποιείο, ένα κομμωτήριο, ένα κατάστημα με φωτογραφικά είδη κ.ά. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 34χρονος δρούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης στη Μενεμένη, την Ξηροκρήνη και τους Αμπελόκηπους, περιοχές που βρίσκονται στα δυτικά της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΗΛΕΙΑ: Το DNA και η βαλλιστική εξέταση «έδειξε» τους Αλβανούς ληστές με τα καλάσνικοφ

Πέντε άτομα Αλβανικής καταγωγής ηλικίας από… από 31 έως 21 ετών αντίστοιχα είναι οι δράστες των ένοπλων ληστειών με την χρήση καλάσνικοφ, σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο και στα ΕΛ.ΤΑ στην Βάρδα Ηλείας καθώς και της ένοπλης επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, η ταυτοποίηση γενετικού υλικού και η βαλλιστική εξέταση «οδήγησαν» τους άνδρες της Ασφάλειας Πύργου στους δράστες, από τους οποίους οι τρεις βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι για περιπτώσεις ληστειών, ο ένας έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και το πέμπτος αναζητείται.

Σε βάρος των τεσσάρων έχει σχηματισθεί δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και διακεκριμένες κλοπές.

Θυμίζουμε πως ο τρόπος δράσης τους ήταν κινηματογραφικός….!
Στην περίπτωση της ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ της Βάρδας με λεία 150.000 ευρώ, οι δυο δράστες μπήκαν με στο υποκατάστημα και οι άλλοι τρεις συνεργοί τους, ακροβολίστηκαν απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Όταν έγινε η ληστεία και  πατήθηκε το μπουτόν από υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ, βγαίνοντας οι αστυνομικοί από το κτήριο, «γαζώθηκαν» από τα πυρά των τριών ενόπλων με τα καλάσνικοφ... ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί!

Οι πέντε αδίστακτοι ληστές ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον πανικό στην περιοχή.

Επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση των ληστειών, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί απότ τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Κωνσταντίνο Δίπλα και τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου Χαράλαμπο Πατσούρη.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ηράκλειο: Αλγερινός είχε «ξαφρίσει» 16 αυτοκίνητα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 16 συνολικά αυτοκίνητα είχε «ανοίξει» μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ένας 30χρονος Αλγερινός, η τελευταία απόπειρα του οποίου ήταν και... η μοιραία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος δράστης φαίνεται ότι ήταν λάτρης της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, καθώς εκεί δραστηριοποιούταν στο «ξάφρισμα» των αυτοκινήτων.
 
Μάλιστα, είχε κλέψει αρκετά χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα ήδη τεχνολογίας.
 
Ο 30χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές του νομού και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Βόλος: Συνελήφθη 32χρονος Πακιστανός λαθρομετανάστης, κατηγορούμενος για βιασμό

Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στον Βόλο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου ένας 32χρονος αλλοδαπός. 
 
Σε βάρος του νεαρού Πακιστανού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά για το αδίκημα του βιασμού.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

300 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

"Κύματα" λαθρομεταναστών κατέκλυσαν σήμερα το Ανατολικό Αιγαίο: Περί τα 300 άτομα μεταφέρθηκαν εντελώς ανενόχλητα από τις ελληνικές αρχές στο έδαφος της χώρας.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές "έσπρωξαν" στη χώρα εκατοντάδες Πακιστανιύς, Ιρακινούς, Σύρους κλπ. για τους οποίους πληρώθηκαν μέχρι και 6.000 δολάρια το άτομο!

Υπολογίζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι 30.000 λάθρομετανάστες περιμένουν στις τουρκικές ακτές έτοιμοι να ... αποπλεύσουν για Ελλάδας τους επόμενους τρεις μήνες.
Πενήντα δύο λάθρο εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω, από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής λίγα μέτρα από την ακτή..

Είκοσι εντοπίστηκαν το πρωί στο οδικό δίκτυο Καμαριώτισσας-Θερμά στη Σαμοθράκη, ενώ άλλοι 27 συνελήφθησαν, επίσης το πρωί, στα Μιστεγνά Λέσβου.

Σαράντα λάθρο έγιναν αντιληπτοί το πρωί στην περιοχή Αλυκές στις Οινούσσες Χίου, από πλωτό του Λιμενικού που εκτελούσε περιπολία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2015».
Στο μεταξύ, στη διάσωση 29 ατόμων προχώρησαν το πρωί οι λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου. Ναυαγοσωστικό τούς εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία στη θέα του περιπολικού σκάφους έσκισαν. 

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού περισυνέλεξε από τη θάλασσα τους παράνομους μετανάστες και τους παρέδωσε στην τοπική στρατιωτική φρουρά, όπου και κρατούνται μέχρι να μεταφερθούν στη Λέρο.
Αλλοι 27 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου.

Πλωτό περιπολικό, που ενημερώθηκε από το τοπικό στρατιωτικό παρατηρητήριο, τους εντόπισε σε φουσκωτό το οποίο στη θέα των λιμενικών το έσκισαν με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα και να μεταφερθούν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, όπου και τυπικά συνελήφθησαν.

Ακόμα 45 λάθρο πιάστηκαν το πρωί στη Σάμο πλωτό του Λιμενικού, που ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου σε δυσχερή θέση στα βορειοανατολικά του νησιού. Το πλήρωμά του τα περισυνέλεξε και τα μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Aλλους έξι παράνομους μετανάστες βρήκε, σε φουσκωτό χωρίς μηχανή, περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Λάμνας Λέσβου. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μήθυμνας όπου και συνελήφθησαν και ενώ είχαν βυθίσει την βάρκα

Τριάντα δύο λάθρο εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες της Κυριακής, και στην περιοχή Κάπη Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
defencenet.gr

Ελληνοαλβανική σπείρα χτυπούσε στα Ιωάννινα

Οκτώ διαρρήξεις σε κυλικεία σχολείων και μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και δυο κλοπές δικύκλων είχε διαπράξει από τον περασμένο Οκτώβριο η ελληνοαλβανική σπείρα που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Ασφάλειας και την ταυτοποίηση οκτώ μελών της.
 
Οι πέντε Αλβανοί ηλικίας από 18 ως 26 χρόνων και οι τρεις Έλληνες συνεργοί τους ηλικίας 20, 20 και 24 χρόνων δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.
 
Ως τώρα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν διαρρήξει δυο κυλικεία σχολείων από τα οποία έκλεψαν τρόφιμα και 100 ευρώ, δυο περίπτερα από τα οποία άρπαξαν τσιγάρα, προϊόντα καπνού και χρήματα, ένα κατάστημα με τυροκομικά προϊόντα από την ταμειακή μηχανή του οποίου πήραν 250 ευρώ, ένα μίνι μάρκετ απ’ όπου έκλεψαν πακέτα τσιγάρων και 400 ευρώ, ένα κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών από το οποίο έκλεψαν διάφορα εμπορεύματα και μια καφετέρια από την οποία πήραν πέντε φορητούς υπολογιστές.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Πακιστανός ασέλγησε σε 11χρονο κοριτσάκι στην Σκύρο - Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ έθαψαν την είδηση!


Τον καιρό του Αττίλα, η Κύπρος έπεφτε… μακριά. Στους καιρούς μας, ακόμα και η Σκύρος είναι μακριά για τα ΜΜΕ, όταν είναι να αποκρύψουν τις πραγματικές ειδήσεις, που όμως δε συμφέρουν να ακούγονται.

Το προηγούμενο Σάββατο, λοιπόν, στην… μακρινή Σκύρο, ένας 40χρονος «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από το Πακιστάν συνελήφθηγια ασέλγεια σε ανήλικο κοριτσάκι, ηλικίας μόλις 11 χρονών!

Το ανήλικο κοριτσάκι, μέσα στην αθωότητά του, έκανε το «λάθος» να επισκεφθεί το κατάστημα, της συζύγου του δράστη, για να παίξει με τα παιδιά τους. Εκεί, βρήκε την ευκαιρία ο 40χρονος Πακιστανός να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του! Έτσι, αφού ξεμονάχιασε την 11χρονη σε κάποιο γραφείο, άρχισε να της χαϊδεύει τα γεννητικά όργανα, αλλά –ευτυχώς- το κοριτσάκι κατάφερε να του ξεφύγει και να πάει τρέχοντας στους γονείς του.

Μόλις οι γονείς έμαθαν τα καθέκαστα πήγαν στον Αστυνομικό Σταθμό της Σκύρου και υπέβαλλαν μήνυση εναντίον του Πακιστανού, ο οποίος συνελήφθη και την Κυριακή οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ωστόσο η υπόθεση πήρε αναβολή (!!!) και εκδικάστηκε χθες, Παρασκευή, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας. Προσέξτε! Πήγε για πλημμέλημα κι όχι για κακούργημα!!! Αυτά μόνο στην κάργα… αντιρατσιστική μνημονιακή Μπανανία Τσιπροκαμμενιστάν (τέως Σαμαροβενιζελιστάν…) συμβαίνουν!

Ο Πακιστανός αρνήθηκε φυσικά τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως πλησίασε πράγματι την 11χρονη γιατί την μπέρδεψε με την κόρη του (!!!) και –προφανώς καλά δασκαλεμένος από τους «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους»- αποκάλεσε τους γονείς της μικρής «Χρυσαυγίτες» και «ρατσιστές»!

Εν τέλει, μπροστά στον κίνδυνο της λαϊκής κατακραυγής, το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση του και ανέθεσε την υπόθεση στον Ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, «ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ότι προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια της περιοχής»… Προφανώς, και οι υπόλοιποι που τον κατηγορούσαν θα ήταν «Χρυσαυγίτες» και «ρατσιστές»!

(ΥΓ): Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Χειροπέδες σε 27χρονη αλλοδαπήπου έκρυψε 480 γρ. κοκαΐνης σε παπούτσια

Βραδινές ώρες της 19-2-2015 συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 27χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αιθιοπίας, για εισαγωγή ποσότητας κοκαΐνης στη χώρα μας.



Συγκεκριμένα, η 27χρονη συνελήφθη εντός ταχυδρομικού καταστήματος, τη στιγμή που παραλάμβανε ένα ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από την Γαλλική Γουιάνα, που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης.

Η κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -480- γραμμ., ήταν επιμελώς κρυμμένη στις σόλες των υποδημάτων που είχαν τοποθετηθεί στο ταχυδρομικό δέμα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω αλλοδαπή αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος μεταφοράς και διαμετακόμισης ναρκωτικών μέσω της χώρας μας.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

XEIΡΟΠΕΔΕΣ σε 31χρονο ΑΛΒΑΝΟ για δολοφονίες και ληστείες ηλικιωμένων!



876Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο 31χρονος αλβανικής υπηκοότητας που φέρεται  να λήστευε και να σκότωνε ηλικιωμένους στους οποίους εργαζόταν. 

Τελευταίο του θύμα μια 59χρονη δικαστικός στη Νάξο, πριν από 4 μήνες.

Όπως προέκυψε, δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια και εμπλέκεται σε τουλάχιστον άλλες δύο δολοφονίες ηλικιωμένων, τους οποίους λήστεψε.
Η δικαστικός είχε βρεθεί δεμένη χειροπόδαρα με ένα ύφασμα να φράζει το στόμα της. Στο σώμα της άτυχης γυναίκας υπήρχαν ίχνη αντίστασης και μώλωπες.

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες στράφηκαν στον Αλβανό εργάτη που εκτελούσε εργασίες στο σπίτι της Κατερίνας Ζαζάνη, αλλά η γυναίκα δεν ήταν ευχαριστημένη και του είπε να σταματήσει.
Αμέσως μετά τη δολοφονία της γυναίκας ο 31χρονος,σύμφωνα με το Pontiki.gr, εξαφανίστηκε και αναζητούνταν.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Πάτρα, όπου και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε, ο 31χρονος προσέγγιζε, κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους που διέμεναν μόνοι τους και αναλάμβανε διάφορες εργασίες στις κατοικίες τους. Αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους λήστευε και εξαφανιζόταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται σε άλλες δύο δολοφονίες με ληστεία, σε Αρκαδία και Μεσσηνία και δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια.
Εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα θύματα.
πηγη : makeleio.gr

Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε σπείρα Αλβανών λαθρομεταναστών που σκορπούσε τον τρόμο στην Πελοπόννησο

Δυο ληστείες με θύματα ηλικιωμένους που ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα, 16 διαρρήξεις σε σπίτια και οχήματα και 11 κλοπές αυτοκινήτων ήταν τα «έργα και ημέρες» μιας συμμορίας 12 Αλβανών κακοποιών που δρούσαν από τον Οκτώβριο του 2012 ως και τον περασμένο Νοέμβριο στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τη Λογγά Μεσσηνίας!

Οι 12 Αλβανοί ηλικίας από 24 ως 49 χρόνων είχαν αρπάξει συνολικά μετρητά, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα συνολικής αξίας 35.000 ευρώ, από τα οποία βρέθηκε ένας μέρος και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ως την εξάρθρωση της σπείρας, είχαν βρεθεί και εννέα από τα κλεμμένα οχήματα.

Οι δυο ληστείες είχαν γίνει, η πρώτη στις 24 Φεβρουαρίου 2014 σε τοπική κοινότητα του δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία με θύμα μια ηλικιωμένη την οποία χτύπησαν και της άρπαξαν χρήματα και η δεύτερη σε κοινότητα του δήμου Τρίπολης στις 25 Νοεμβρίου 2014, όταν χτύπησαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο ποιμνιοστάσιό τους και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα, μια μοτοσικλέτα και τα κλειδιά του σπιτιού τους στην Τρίπολη όπου πήγαν στη συνέχεια και έκλεψαν και άλλα χρυσαφικά!

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση άγνωστου αριθμού συνεργών τους και την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους.

Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως "μετανάστες" για να επιτεθούν στην Ευρώπη


Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως μετανάστες για να επιτεθούν στην Ευρώπη (χάρτης)

Φρίκη προκαλεί το μυστικό σχέδιο των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος για την προσπάθειά τους να καταλάβουν τη Λιβύη, καθώς όπως αποκαλύπτεται από το βρετανικό Telegraph, οι τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν να καταστήσουν τη χώρα του Καντάφι προπύργιο για την εισβολή τους στην Ευρώπη με σκοπό να μεταφέρουν τον πόλεμο σε ολόκληρο το νοτιο μέτωπο της γηραιάς ηπείρου.

Το νοσηρό σχέδιο που επιχειρεί να φέρει εις πέρας το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύφθηκε μέσα από έγγραφο τζιχαντιστών, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική αντιεξτρεμιστική οργάνωση Quilliam. 


Οι τζιχαντιστές έχουν σκοπό να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με ισλαμοφασίστες, οι οποίοι θα φτάσουν στα ηπειρωτικά εδάφη με πλοιάρια ως μετανάστες από τη Λιβύη και τις αφρικανικές χώρες.
Οι τζιχαντιστές εν συνεχεία θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν συντονισμένο πανικό στις παραλιακές πόλεις της νότιας Ευρώπης με χτυπήματα κυρίως σε ναυτικούς στόχους.
Το επίμαχο έγγραφο είναι γραμμένο από υψηλόβαθμο πολέμαρχο του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος εκτιμάται ότι στρατολογεί τζιχαντιστές από τα εδάφη της Λιβύης. 


Σε βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο από τζιχαντιστές, μετά την φρικτή εκτέλεση διά αποκεφαλισμού των Αιγυπτίων στη Λιβύη, αναφέρεται ότι «Θα κατακτήσουμε τη Ρώμη με τη βοήθεια του Αλλάχ». Το μήνυμα αυτό, όπως είναι λογικό, λαμβάνει πλέον άλλη διάσταση και πρέπει να θέσει τις Αρχές όλων των χωρών σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.
Το μήνυμα διαβάζεται από τον αποκαλούμενο στο Ισλαμικό Κράτος Αμπου Αρίμ αλ Λιμπίμ (Abu Arhim al-Libim) 


Τρόμο προκαλεί το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Λιβύη έχουν στην κατοχή τους πολύ ισχυρά οπλικά συστήματα, τα οποία έχουν καταφέρει να πάρουν με πλιάτσικο από στρατιωτικές βάσεις, καθώς η χώρα από το 2011 και μετά την επανάσταση κατά του κανταφικού καθεστώτος τελεί υπό κατάρρευση.

Εκτός αυτού, ο αλ Λιμπίμ σημειώνει αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές ακτές ότι «είναι πολύ μεγάλες ακτές και μπορούν να προσεγγιστούν με ένα απλό πλοιάριο». 


«Ο αριθμός των διαδρομών που πραγματοποιούν λαθροδιακινητές από αυτές τις ακτές είναι τεράστιος. Έτσι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μέσο για να φτάσουμε στις ακτές των «σταυροφόρων» κατά του Ισλαμικού Κράτους και να πλήξουμε από κοντά πολεμικά πλοία και τάνκερς που χρησιμοποιούν».
tribune.gr

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Χανιά: Άγριο ξύλο μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης!

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας, στο κέντρο της πόλης των Χανίων και συγκεκριμένα στην πλατεία Μαρκοπούλου, που βρίσκεται μια ανάσα από την Δημοτική Αγορά.
 
Φωνές, φασαρία και κυνηγητό γύρω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, συνέθεταν το σκηνικό που περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών, οι οποίοι παριστάνουν τους παρκαδόρους στο πάρκινγκ της πλατείας, ζητώντας από τους κατόχους των αυτοκινήτων να τους δώσουν φιλοδώρημα.
 
Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες η Αστυνομία είχε απομακρύνει τους αλλοδαπούς από το σημείο, ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, οι «παρκαδόροι» επανέκαμψαν.

Αμυγδαλέζα: Οι λαθρομετανάστες πανηγυρίζουν για τις αποφάσεις Γ. Πανούση και βάζουν φωτιές στο κέντρο κράτησης !

Τελικά τα κατάφερε η κυβέρνηση: Οι πρώτοι που πανηγυρίζουν για τα πρώτα της νέα  μέτρα δεν είναι οι Έλληνες (φυσικά) αλλά οι λαθρομετανάστες. 

Πιστή στις εξαγγελίες της ότι θα φροντίσει πάνω και κύρια από όλα τους αλλοδαπούς οι τελευταίοι  φρόντισαν ευχαριστώντας την να βάλουν φωτιά σε κοντέινερ στα οποία κρατούνται οι λαθρομετανάστες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους κρατούμενους μετανάστες έκαψαν και τα ρούχα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας φωνάζοντας «ελεύθεροι-ελεύθεροι».

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν παρέμβει.
Το τι βέβαια θα επακολουθήσει σε όλη τη χώρα από τα εκατομμύρια που βρίσκονται εδώ παράνομα είναι εύκολο να εκτιμηθεί. Ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση που βάζει τους λαθρομετανάστες πάνω από τους Έλληνες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Συνελήφθη αλβανός δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας

Συνελήφθη ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας, συνελήφθη στη Ζάκυνθο από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Ζακύνθου.

Ο 44χρονος είχε παραβιάσει εξαήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί το χρονικό διάστημα από 18-24 Απριλίου 2014 από το κατάστημα αγροτικών φυλακών Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και τριών μηνών, για περιπτώσεις κλοπών.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Aλβανός λήστεψε την αδερφή του με πιστόλι στην Ηλεία


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και όσα κατήγγειλε το θύμα, ένας Αλβανός, μαζί με τη φίλη του, φέρονται να λήστεψαν την αδερφή του, στην περιοχή του Πελοπίου.

Η γυναίκα κατήγγειλε αρχικά τη ληστεία στην Αστυνομία, αλλά στη συνέχεια ανέφερε πως ο δράστης ήταν ο αδερφός της.

Εκείνος, φέρεται να της έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο, για να τις πάρει με τη βία τα χρήματα που είχε.

Τρίπολη: Αλβανός βιαστής ανηλίκου και καταζητούμενος για ληστείες, απείλησε με όπλο αστυνομικούς. Τελικά συνελήφθη

Ο 42χρονος Αλβανός αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να του βάλουν χειροπέδες και να κατάσχουν το πιστόλι με επτά φυσίγγια στο γεμιστήρα, ενώ πάνω του είχε και ένα περίστροφο

Απρόοπτη τροπή πήρε η προσπάθεια ανδρών της Ασφαλείας να ελέγξουν έναν ύποπτο πεζό σε χωριό έξω από την Τρίπολη, καθώς εκείνος έβγαλε πιστόλι και τους απείλησε προσπαθώντας να ξεφύγει. Όταν αφοπλίστηκε, διαπιστώθηκε ότι καταζητούνταν διεθνώς για βιασμό ανηλίκου ενώ εμπλέκεται και σε 11 διαρρήξεις στην Αρκαδία.


Ο 42χρονος Αλβανός αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να του βάλουν χειροπέδες και να κατάσχουν το πιστόλι με επτά φυσίγγια στο γεμιστήρα, ενώ πάνω του είχε και ένα περίστροφο. Μαζί με τα δυο όπλα, κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά η προέλευση των οποίων ερευνάται και 182,60 ευρώ. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των αρχών της Αλβανίας για βιασμό ανηλίκου και μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή.

Ακόμη, ο αλλοδαπός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, από τα μέσα Οκτωβρίου του 2012 ως το περασμένο Σάββατο είχε διαρρήξει έξι σπίτια και είχε αποπειραθεί να εισβάλει σε άλλα πέντε σε διάφορα χωριά των δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας. Από τη δράση του είχε αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού και διατροφής συνολικής αξίας άνω των 5.500 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Τρίπολης στον οποίο οδηγήθηκε ο 42χρονος, του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, απειλή και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Στη συνέχεια, θα οδηγηθεί και στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης και να δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοσή του στην πατρίδα του.

Νάξος : Αλβανός έβγαζε μεροκάματο ανοίγωντας και αδειάζοντας παιχνιδομηχανές

Οι αστυνομικοί τσάκωσαν τον 22χρονο Αλβανό να παραβιάζει με έναν πτυσσόμενο σουγιά  το μηχάνημα που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο μιας επιχείρησης στη Χώρα της Νάξου
Γερό χαρτζιλίκι έβγαζε επί έναν ολόκληρο μήνα ένας νεαρός αλλοδαπός στη Νάξο, παραβιάζοντας κάθε τόσο το ίδιο... παιχνιδομηχάνημα και αδειάζοντας την κερματοδόχο του!


Στην τελευταία «επίσκεψή» του, όμως, συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Οι αστυνομικοί τσάκωσαν τον 22χρονο Αλβανό να παραβιάζει με έναν πτυσσόμενο σουγιά  το μηχάνημα που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο μιας επιχείρησης στη Χώρα της Νάξου, με σκοπό να αδειάσει για μια ακόμη φορά το εσωτερικό του από τα χρήματα που περιείχε. Εκτός από τον σουγιά, πάνω του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 109,5 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στον επιχειρηματία.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός αλλοδαπός είχε διαρρήξει το μηχάνημα άλλες τέσσερις φόρες τον τελευταίο μήνα και είχε «τσεπώσει» συνολικά 480 ευρώ! Ο 22χρονος παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που του άσκησε δίωξη για κλοπές.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο περιστατικό στη Κρήτη: Πακιστανός λάθρο γυμνός παρέα με … μαχαίρια περίμενε μάνα και κόρη

Ένα απίστευτο και πρωτόγνωρο σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Η μητέρα φεύγει το μεσημέρι από το σπίτι για να πάει να πάρει το παιδί της από το σχολείο, στην επιστροφή, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού και ακούει θορύβους από την κρεβατοκάμαρά της. Πηγαίνει στο δωμάτιο κρατώντας πίσω της το παιδί της και αντικρίζει ένα απίστευτο σκηνικό.

Ένας 25χρονος Πακιστανός ήταν γυμνός και ξαπλωμένος στο κρεβάτι της ενώ μαζί του είχε κι όλα τα μαχαίρια της κουζίνας. Αμέσως η γυναίκα έβαλε τις φωνές κι έτρεξαν στο σπίτι οι γείτονες που έσωσαν από τις αρρωστημένες ορέξεις του 25χρονου την μητέρα και το παιδί.
Στο σημείο κλήθηκε ο πατέρας αλλά και η αστυνομία που επιχείρησε να συλλάβει τον 25χρονο, ο οποίος όμως αντιστάθηκε σθεναρά. Λίγη ώρα αργότερα, οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν και του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας.

Το παραπάνω έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Κίνηση Πολιτών Ιεράπετρας» τονίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους ανθρώπους που διαμένουν παράνομα στην χώρα κι έχουν επιλέξει την Ιεράπετρα για τόπο κατοικίες, δημιουργώντας όμως πολλά προβλήματα στους κατοίκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η δημοτική παράταξη «Kίνηση πολιτών Ιεράπετρας» δημοσιοποίησε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό που εξελίχθηκε σε ένα κοντινό οικισμό της Ιεράπετρας, γνωστό για την διαμονή δεκάδων Πακιστανών.
«Tο μεσημέρι της Τρίτης, επιστρέφοντας μητέρα με το παιδί της από το σχολείο στο σπίτι, διαπίστωσαν έντρομοι ότι στη κρεβατοκάμαρα ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι γυμνός, ένας Πακιστανός περίπου 25 χρονών. Η μητέρα τρομοκρατημένη έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και οι γείτονες που έτρεξαν την έσωσαν μαζί με το σοκαρισμένο παιδί, από τις άρρωστες διαθέσεις του. Κάλεσαν το πατέρα της οικογένειας και την αστυνομία όπου και διαπίστωσαν, ότι ο αλλοδαπός είχε πάρει όλα τα μαχαίρια από το συρτάρι της κουζίνας και τα είχε μαζί του στο κρεβάτι.
Ακολούθησε ένταση και πάλη μέχρι που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας και αφού διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Στη Βαϊνιά, όπου και εκδηλώθηκε το περιστατικό, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι. Καταγγέλλουν ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους ντόπιους κατοίκους και ότι σε μικρά σπίτια, ακόμα και χαλάσματα, μένουν πολλοί μαζί χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Δηλώνουν, επίσης. τη μεγάλη τους ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους και για το πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν σε όλη την περιοχή του Δήμου της Ιεράπετρας και θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου. Ως “Κίνηση Πολιτών” καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τον απαραίτητοι έλεγχο των αλλοδαπών, καθώς και για την αύξηση της αστυνόμευσης ιδιαίτερα εκεί που μαζεύονται σε μεγάλο αριθμό. Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς στη γειτονιά τους, στο χώρο δουλειάς τους και πολύ περισσότερο στο σπίτι τους με τα παιδιά τους».
πηγή: cretapost

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ Βούλγαρους, μέλη συμμορίας που τρομοκρατούσαν πεζούς στην περιοχή του Βαρδάρη

Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία των αλλοδαπών που έσπερναν τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη. Πολυμελής συμμορία αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εξαρθρώθηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του seleo.gr

Ταυτοποιήθηκαν ως κύρια μέλη της σπείρας και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 24 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 27χρονης ομοεθνούς τους (μη μέλος της συμμορίας), σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Σύστασης συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής».
Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες συγκρότησαν συμμορία τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2014, με σκοπό την διάπραξη έκνομων ενεργειών και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας ενεργώντας με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις
δρώντας κυρίως στην περιοχή του Βαρδάρη, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και περιορισμένης κίνησης, επιτίθεντο στα υποψήφια θύματά τους και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται στις ακόλουθες υποθέσεις:
Ξημερώματα της 07-02-2015, στην οδό Γιαννιτσών, η 27χρονη Βουλγάρα αφαίρεσε από νεαρό ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ενώ στη συνέχεια οι υπόλοιποι ομοεθνείς της, του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
Μεσάνυχτα της 09-11-2014, δύο από τα μέλη της συμμορίας, αφαίρεσαν από πεζό ημεδαπό, τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό των 200 ευρώ και προσωπικά έγγραφά του.
Βραδινές ώρες της 23-11-2014, μέλη της σπείρας προσέγγισαν αυτοκίνητο που βρισκόταν σε στάση και αφού γρονθοκόπησαν τον οδηγό, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Ξημερώματα της 27-12-2014, πλησίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ημεδαπός άνδρας και αφού έθραυσαν τα παράθυρα του οχήματος, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Τραγικό περιστατικό στην Ρόδο! Αλβανός βίασε γυναίκα στις τουαλέτες και εκείνη επιχείρησε να αυτοκτονήσει!


600Κατηγορούμενος για το βιασμό 26χρονης συμπατριώτισσας του, η οποία μάλιστα εξαιτίας αυτού του γεγονότος επιχείρησε να τερματίσει τη ζωή της πίνοντας υδράργυρο, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου ένας 40χρονος Αλβανός.

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου (υπ. αριθμ. 133/2014) το οποίο και διατηρεί τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, που του είχαν επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την κατάθεση που έχει δώσει η 26χρονη όλα ξεκίνησαν στις 6 Ιουνίου 2012 το πρωί όταν ο 40χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και της δήλωσε πως «εάν δεν είσαι μαζί μου δεν θα είσαι ούτε με τον άνδρα σου, γιατί θα σε σκοτώσω εάν μιλήσεις» καθώς επίσης και ότι «όσο ζει αυτός δεν θα την αφήσει ποτέ ήσυχη». Το τηλεφώνημα αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την 26χρονη η οποία και αγόρασε τρία θερμόμετρα, τα έσπασε και κατάπιε τον υδράργυρο που περιείχαν!

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μεταφερθεί η αλλοδαπή κοπέλα στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα. Όπως η ίδια κατήγγειλε με τον 40χρονο εργάζονταν στην ίδια εταιρεία καθαρισμού. Ένα μήνα πριν το περιστατικό, περίπου στις 04.30 το πρωί, ο κατηγορούμενος καθώς ήταν οδηγός τη μετέφερε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη περιοχή της Ψαροπούλας για να το καθαρίσουν.

Εκεί όμως,σύμφωνα με το rodiaki.gr, άρχισε να της λέει πόσο την επιθυμεί ερωτικά και πως θα ήθελε να έχει ερωτική σχέση μαζί της. Όταν η 26χρονη αρνήθηκε, εκείνος νευρίασε της πέταξε ένα τραπέζι με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στα πόδια. Στη συνέχεια την άρπαξε με τη βία χτυπώντας την στο πρόσωπο και τραβώντας την, την οδήγησε στις τουαλέτες του καταστήματος που βρίσκονται στο ισόγειο όπου και συνέχισε να τη χτυπάει όπου μετά την εξάντλησή της από την αντίσταση που έφερε αλλά και από το τραύμα που είχε στο πόδι, ήρθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Όταν ολοκλήρωσε τη πράξη του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος την απείλησε να μην πει το παραμικρό για όσα είχαν συμβεί διότι διαφορετικά θα τη σκοτώσει! Κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά τη καταγγελία που έγινε σε βάρος του, ο 40χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως το μόνο που συνέβη ένα μήνα πριν την προσαγωγή του, ήταν μία λογομαχία που είχε με την 26χρονη με αποτέλεσμα εκείνη να σηκώσει ένα τραπέζι και να του το πετάξει στα πόδια!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εξάρχεια: Βούλγαρος εκτέλεσε Πολωνό επειδή δε τα βρήκαν στην "μοιρασιά" !

Δυστυχώς αν και οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση έστω και μετά από μισό χρόνο, καθώς το έγκλημα έγινε στις 21/7 δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άτυχος άνδρας από την Πολωνία που το καλοκαίρι βρέθηκε χτυπημένος από σφαίρα στην κοιλιά έπεσε θύμα ενός γνωστού του του από τη Βουλγαρία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο άνδρες είχαν εντοπίσει δυο όπλα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Αποφάσισαν να τα πουλήσουν για να βγάλουν χρήματα και φαίνεται πως στη συνέχεια δεν τα βρήκαν στη “μοιρασιά”.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Βούλγαρος εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Πολωνό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Καθώς υπάρχουν φόβοι ο δράστης να έχει διαφύγει στη χώρα του πλέον κινούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Συνέλαβαν 126 λαθρομετανάστες συνολικά σε Σάμο και Μυτιλήνη

lathrometanastes-570

Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ:Από Λιμενικούς του Κ/Λ Μυτιλήνης και του Λ/Σ Μήθυμνας, συνελήφθησαν συνολικά… 83 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων (50) υπήκοοι Συρίας, (3) Παλαιστίνης, (1) Ιράκ και (29) Αφγανιστάν, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ενεργείται προανάκριση από το Κ/Λ Μυτιλήνης.

Δ.Α. ΣΑΜΟΥ: Από Λιμενικούς του Κ/Λ Σάμου, συνελήφθησαν συνολικά (43) παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων (34) υπήκοοι Συρίας, (1) Καμερούν, (2) Κογκό, (3) Νιγηρίας, (1) Λιβερίας, (1) Μαλί και (1) Τόγκο, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ενεργείται προανάκριση από το Κ/Λ Σάμου.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αγρίνιο: Αλβανός λήστεψε 47χρονη με την απειλή μαχαιριού

Μεταξύ των υπόπτων που προσήγαγαν στην Ασφάλεια οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ήταν και ο αλλοδαπός δράστης της ληστείας που έγινε με την απειλή μαχαιριού σε βάρος μιας 47χρονης γυναίκας στο Αγρίνιο τη νύχτα της Παρασκευής.
 
Η άτυχη γυναίκα λαχτάρησε για τα καλά όταν, ενώ περπατούσε, πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά της ο δράστης που την απείλησε με μαχαίρι και άρπαξε την τσάντα της, μέσα στην οποία είχε 260 ευρώ, ένα κινητό και προσωπικά αντικείμενα. Αμέσως μόλις ειδοποίησε την Αστυνομία, ξεκίνησαν αναζητήσεις και προσαγωγές.
 
Μεταξύ των προσαχθέντων, το θύμα αναγνώρισε τον 30χρονο Αλβανό που ομολόγησε και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου πέταξε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και ο 30χρονος ανακρίνεται για τυχόν άλλες ανάλογες επιθέσεις, πριν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ αλλοδαπός στα Χανιά για πυρκαγιά σε μονοκατοικία


xania_621_355Ο ύποπτος συνελήφθη για μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αργά τη νύχτα σε μονοκατοικία στο Κουμ Καπί, στα Χανιά.


Οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός άντρα ο οποίος οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ολόκληρη η γειτονιά στην οδό Αλμπερ “σηκώθηκε” στο πόδι από τους ήχους της φωτιάς που είχε τυλίξει εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία, οπως σημειώνει το ρεπορτάζ του flashnews.gr

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της ΠΥ Χανίων με 5 πυροσβέστες όπως επίσης και αστυνομική δύναμη.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στην μονοκατοικία διέμενε παράνομα ένας αλλοδαπός, ο οποίος και συνελήφθη.

Η φωτιά όμως παρά την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών είχε εξαπλωθεί γρήγορα στους χώρους της μονοκατοικίας με αποτέλεσμα να προκληθούν ανεπανόρθωτες υλικές ζημιές που αγγιζουν τις 25.000 ευρώ.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βόλος: Παραλίγο φονικό μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές

Οι κακές σχέσεις μεταξύ δύο αλλοδαπών στο ίδιο κελί των φυλακών Βόλου, λίγο έλειψε να καταλήξουν στην δολοφονία του ενός από τον άλλο που του επιτέθηκε με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με σκοπό να τον σκοτώσει! Δεν τα κατάφερε, όμως, και απλώς τον τραυμάτισε.
 
Ο ηλικίας 19 χρόνων Σύρος έφτασε στο «αμήν» με την κυριαρχική συμπεριφορά του συνομήλικου Ιρακινού που του έδινε εντολές και τον πίεζε να τις εκτελεί κι έτσι αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση! Την ώρα που βρίσκονταν στο κελί τους μαζί με άλλους πέντε κρατούμενους, όρμησε στον 19χρονο και προσπάθησε να του κόψει το λαιμό με το αυτοσχέδιο μαχαίρι.
 
Όμως, εκείνος απέφυγε το χτύπημα και η λάμα τον τραυμάτισε απλώς στο αριστερό μάγουλο. Ο δράστης αφοπλίστηκε από τους άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε σε άλλο κελί, από το οποίο τον παρέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας που σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Ο Ιρακινός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών και επέστρεψε στη φυλακή αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μολδαβή οικιακή βοηθός έκλεβε τα σπίτια που την προσλάμβαναν να φροντίζει


Αφού κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργοδοτών της μια 47χρονη οικιακή βοηθός έκλεβε από τα σπίτια στα οποία εργαζόταν μεγάλα χρηματικά ποσά, λίρες, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

Η γυναίκα από τη Μολδαβία συνελήφθη στην Αθήνα και εργαζόταν σε σπίτια σε εύπορες περιοχές των Βορίων και των Νοτίων προαστίων.

Στην κατοχή της και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 248 χρυσές λίρες, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, πέντε κινητά τηλέφωνα, χρυσός βάρους 0,10 γραμμ., 1.259 ευρώ και ένα μαχαίρι.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή της και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Στοχευμένοι έλεγχοι σε νοσοκομεία της Αθήνας για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών, νυχτερινές ώρες της 30-31 Ιανουαρίου.
 
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές δύο νοσοκομείων στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές γυναίκες (τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας και δύο Βουλγαρίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων. 

Επιπρόσθετα δύο από αυτές στερούνταν και νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα μας..!

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ρουμάνος είχε διαπράξει 27 κλοπές στην Ιεράπετρα

Συνολικά 23 διαρρήξεις οχημάτων, μία κλοπή σε οικία, μια κλοπή εμπορικής επιχείρησης και δύο κλοπές σε αγροτικές αποθήκες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 Σεπτεμβρίου 2014 έως και τις 27 Ιανουαρίου 2015, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.
 
Ειδικότερα, στις 28 Ιανουαρίου συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας για τη διάπραξη 13 υποθέσεων κλοπών σε οχήματα, στη περιοχή της Ιεράπετρας.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 22.09.2014 έως και 25.01.2015 επιπλέον είχε διαπράξει κλοπές σε 10 σε οχήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και διάφορα οικοδομικά εργαλεία, σε εμπορική επιχείρηση ιδιοκτησίας 33χρονης ημεδαπής, σε οικία ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού και σε δύο αγροτικές αποθήκες, αφαιρώντας οικοδομικά και γεωργικά εργαλεία αδιευκρίνιστης αξίας.

Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας ηλικίας από 30 έως 49 ετών και σε 50χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πολωνός διακινούσε από την Αθήνα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Σε έναν 37χρονο Πολωνό οδήγησαν τα ίχνη που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.
 
Αφού ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τη Δευτέρα επιχείρηση στο σπίτι του Πολωνού στην Αθήνα στο οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στον σκληρό του δίσκο οι αστυνομικοί βρήκαν φωτογραφίες και βίντεο παιδιών και άμεσα προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
 
Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση του.
 
Σε βάρος του Πολωνού σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΤΥΜΠΑΚΙ : ΑΓΡΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

Ένα άτομο τραυματίστηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες στη διάρκεια συμπλοκής αλλοδαπών πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Τυμπακίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπλοκή σημειώθηκε σε σπίτι που διαμένουν Πακιστανοί, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα η αιτία.

Ο τραυματίας φέρεται να έχει χτυπηθεί στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Yγείας χωρίς πάντως να κινδυνεύει η ζωή του, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές και εκτιμούν ότι μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο δράστης.