Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τρίπολη: Αλβανός βιαστής ανηλίκου και καταζητούμενος για ληστείες, απείλησε με όπλο αστυνομικούς. Τελικά συνελήφθη

Ο 42χρονος Αλβανός αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να του βάλουν χειροπέδες και να κατάσχουν το πιστόλι με επτά φυσίγγια στο γεμιστήρα, ενώ πάνω του είχε και ένα περίστροφο

Απρόοπτη τροπή πήρε η προσπάθεια ανδρών της Ασφαλείας να ελέγξουν έναν ύποπτο πεζό σε χωριό έξω από την Τρίπολη, καθώς εκείνος έβγαλε πιστόλι και τους απείλησε προσπαθώντας να ξεφύγει. Όταν αφοπλίστηκε, διαπιστώθηκε ότι καταζητούνταν διεθνώς για βιασμό ανηλίκου ενώ εμπλέκεται και σε 11 διαρρήξεις στην Αρκαδία.


Ο 42χρονος Αλβανός αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να του βάλουν χειροπέδες και να κατάσχουν το πιστόλι με επτά φυσίγγια στο γεμιστήρα, ενώ πάνω του είχε και ένα περίστροφο. Μαζί με τα δυο όπλα, κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά η προέλευση των οποίων ερευνάται και 182,60 ευρώ. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των αρχών της Αλβανίας για βιασμό ανηλίκου και μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή.

Ακόμη, ο αλλοδαπός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, από τα μέσα Οκτωβρίου του 2012 ως το περασμένο Σάββατο είχε διαρρήξει έξι σπίτια και είχε αποπειραθεί να εισβάλει σε άλλα πέντε σε διάφορα χωριά των δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας. Από τη δράση του είχε αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού και διατροφής συνολικής αξίας άνω των 5.500 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Τρίπολης στον οποίο οδηγήθηκε ο 42χρονος, του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, απειλή και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Στη συνέχεια, θα οδηγηθεί και στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης και να δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοσή του στην πατρίδα του.