Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ισόβια στους Αλβανούς δολοφόνους του 77χρονου κτηνοτρόφου. Τα τρία στοιχεία που ξεσκέπασαν τους αδίστακτους δολοφόνους!

Ποινή δύο φορές ισοβίων επιβλήθηκε στους αλλοδαπούς δράστες της δολοφονίας του 77χρονου Παναγιώτη Αργυρίου από τον Πύργο, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών. Οι δύο δράστες, αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 21ος και 35 ετών, καταδικάστηκαν για ληστεία διαπραχθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία.


Για κάθε μία από τις πράξεις τους, αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δράστες αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, ωστόσο η εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι αστυνομικές αρχές συνέβαλε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, καθώς ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας, ενώ εντοπίστηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα την ημέρα και την ώρα του εγκλήματος στον τόπο του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος αγροκτηνοτρόφος Παναγιώτης Αργυρίου βρέθηκε δολοφονημένος στις 10 Οκτωβρίου του 2013 στον στάβλο της οικίας του, φέροντας πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα με τον θάνατό του να αποδίδεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλείας Κοσμά Αλεξίου, σε ασφυξία που του προκάλεσαν με σκοινί οι αδίστακτοι κακοποιοί.

Ο άτυχος αγροτοκτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός από τον γιο του λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχτηκε, δεμένος χειροπόδαρα με το θάνατό του να προσδιορίζεται χρονικά λίγο μετά τις δέκα.
Πηγή: patrisnews.com

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Καστοριά: Μετέφερε παράνομα στη χώρα τρεις αλλοδαπούς

Για μεταφορά λαθρομεταναστών συνελήφθη σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, ένας 47χρονος άνδρας
 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Καστοριάς-Κοζάνης στο ύψος του κόμβου Κορομηλιάς Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος ημεδαπός, οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες 31, 30 και 22χρονών.
 
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ 400 ευρώ. 
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Βέλγιο: Κατηγορίες σε βάρος ενός Αλγερινού που εκδόθηκε από την Ελλάδα

Ένας 33χρονος Αλγερινός ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αθήνα ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε διαλυθεί δύο ημέρες νωρίτερα στο Βέλγιο, εκδόθηκε στις Βρυξέλλες, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίσθηκε.
"Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ο ονομαζόμενος Όμαρ Ντ., γεννηθείς το 1982 και αλγερινής υπηκοότητας, εκδόθηκε στο Βέλγιο από τις ελληνικές αρχές", αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
"Σήμερα το πρωί απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες από τον ανακριτή για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης και προφυλακίσθηκε", προσθέτει η εισαγγελία.
Είχε συλληφθεί στις 17 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας μαζί με έναν άλλον άνδρα, ο οποίος έχει έκτοτε απελευθερωθεί.
Ο Όμαρ Ντ., ο οποίος σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα "Λα Ντερνιέρ Ερ" ονομάζεται Όμαρ Νταμάς, είχε δηλώσει στην ελληνική δικαιοσύνη πως "συμφωνεί" στην έκδοσή του για να "αποδείξει την αθωότητά του", σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αθήνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε τηλεφωνήσει "τρεις ή τέσσερις φορές" από την Αθήνα σ΄ έναν ύποπτο τζιχαντιστή που είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο.
Είναι ύποπτος ότι μεσολάβησε ανάμεσα στον "ύποπτο ως εγκέφαλο" του πυρήνα, τον βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται ότι έφθασε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία, και τα μέλη του πυρήνα που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο Βέλγιο.
Όμως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι έδωσε τις διαταγές από την Ελλάδα, παραμένει ως τώρα άφαντος.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Νάουσα: Έπιασαν τον αλλοδαπό δραπέτη των φυλακών της Λάρισας - Είχε αλλάξει όνομα και μοίραζε ναρκωτικά!

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί το μεσημέρι της Τρίτης στη Νάουσα, 33χρονος αλλοδαπός δραπέτης των φυλακών Λάρισας για διακίνηση ηρωίνης.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 33χρονος αλλοδαπός χθες το μεσημέρι στην Νάουσα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 13 συσκευασίες των ενός γραμμαρίου έτοιμες για διακίνηση, 3 ναρκωτικά δισκία και 2 κινητά τηλέφωνα.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 33χρονος αποθήκευε τις ναρκωτικές ουσίες σε συγκεκριμένο υπαίθριο χώρο στην Νάουσα, στον οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον μία γυάλινη συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους 78,8 γραμμαρίων.

Επίσης από την συνεχιζόμενη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας και προέκυψε ότι πρόκειται για δραπέτη των φυλακών Λάρισας που έκτιε ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά, καθώς είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί τον Ιούλιο του 2012.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Καλλιθέα : Στη «φάκα» 33χρονος Ουκρανός έμπορος ναρκωτικών



narkotikaΣυνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Καλλιθέα Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, ένας υπήκοος Ουκρανίας, 33 ετών, γιατί διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και συνεργό του, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπό ο οποίος διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, εντοπίστηκε αυτός, καθώς και σπίτι που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης -απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους 250,3 γραμμαρίων
• τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 83,3 γραμμαρίων, οι οποίες ήταν κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο σπίτι του
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσα για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Κρήτη: Εντοπίστηκαν αλλοδαποί με κάνναβη και συνελήφθησαν

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν χτες το βράδυ τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρναν μια συσκευασία κάνναβης από το σημείο που την είχαν κρύψει. 
 
Οι τέσσερις άνδρες δυο υπήκοοι Αιγύπτου, ηλικίας 40 και 45 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 21 και 29 ετών συνελήφθησαν στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, χθες το βράδυ, εντοπίστηκαν ο 40χρονος και ο 45χρονος κατά το χρόνο που παρέλαβαν μια αυτοσχέδια συσκευασία κάνναβης βάρους 38,5 γραμμαρίων, από κρύπτη (καβάντζα) σε εξωτερικό χώρο, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
 
Επιπλέον, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 21χρονος και 29χρονος, έχοντας το ρόλο του παρατηρητή (τσιλιαδόρου) στο χώρο, ενώ στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.
 
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ευρισκόμενο στο στάδιο της ανάπτυξης.
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν Τούρκο που αναζητά η Interpol

Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής και κρατείται ένας τούρκος υπήκοος, καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, ύποπτος για συμμετοχή σε πολιτική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Indymedia, πρόκειται για τον Μπαρίς Μπαλ, πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία και γνωστό μουσικό.

Σύμφωνα με το σάιτ, πριν από 22 χρόνια, ο 15χρονος τότε Μπαρίς είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή σε παράνομη πολιτική οργάνωση, λόγω της κινηματικής του δράσης.

Πέρασε κολυμπώντας τα σύνορα και πολύ σύντομα έγινε δεκτός ως πολιτικός πρόσφυγας από το ελληνικό κράτος.

Την Παρασκευή ο 37χρονος άνδρας ενημερώθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα της Ιντερπόλ εναντίον του και ότι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Τρίτη, οπότε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει την υπόθεσή του.

Ο συλληφθείς κρατείται κατόπιν εντολής του αντιεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κάθειρξη 36 ετών σε τρία αδέλφια από την Αλβανία για διακίνηση ναρκωτικών

Συνολική ποινή κάθειρξης 36 ετών  και χρηματικό πρόστιμο 150.500 ευρώ «μοιράστηκαν» τη Δευτέρα (19/1/2015) τρία αδέλφια Αλβανικής καταγωγής, τα οποία κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.
 
Ειδικότερα το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 28χρονο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 12 ετών, φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ, ένοχο τον 26χρονο αδελφό του τον οποίο και καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και τέλος τον 22χρονο αδελφό στον οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
 
Οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για τα τρία αδέλφια.
 
Αντίθετα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για τον 37χρονο έλληνα σε προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση και του επέβαλε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
 
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν ότι διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε εξαρτημένα άτομα της Ρόδου και η σύλληψή τους έγινε τον Αύγουστο του 2014 έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
 
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, επρόκειτο  για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 26 και 22 ετών, συγγενείς μεταξύ τους και ο 37χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν.
 
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα, της αντίστασης και της οπλοκατοχής.
 
Όπως εξακριβώθηκε, ο 28χρονος Αλβανός, έχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει κατά το τελευταίο δίμηνο εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους στην οποία είχαν ενταθεί οι δυο ομοεθνείς συγγενείς του με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων (κοκαΐνης) σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
 
Αναλυτικότερα, ο 28χρονος «αρχηγός» είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ οι δυο άλλοι Αλβανοί είχαν αναλάβει τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών.
 
Ως προς την εμπλοκή του 37χρονου ημεδαπού στο κύκλωμα διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει πραγματοποιήσει πενήντα συναλλαγές αγοράς τουλάχιστον εβδομήντα γραμμαρίων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.
 
Αναφορικά με τη σύλληψη των κατηγορουμένων, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2014 το απόγευμα ακινητοποιήθηκε ο 37χρονος, μετά την έξοδό του από την κατοικία των Αλβανών στην πόλη της Ρόδου και βρέθηκε στην κατοχή του ένα φιξάκι κοκαΐνης που μόλις είχε αγοράσει.
 
Ακολούθως, ακινητοποιήθηκαν διαδοχικά έξω από την εν λόγω κατοικία οι τρεις Αλβανοί και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
 
152,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, στιλέτο με λάμα μήκους 12 εκατοστών, 5 κινητά τηλέφωνα, 805 ευρώ, 4 κάρτες χρηματικών-τραπεζικών συναλλαγών, σύνεργα νόθευσης και συσκευασίας της κοκαΐνης.
 
Σημειώνεται ότι, ο 26χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον προέκυψε ότι μαζί με τον 22χρονο διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Σύλληψη αλβανού και ελληνίδας για 6 κλοπές στο Ρέθυμνο

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 21χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για κλοπή.
 
Ειδικότερα, συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 26χρονος και η 21χρονη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε την 16η Ιανουαρίου τα ξημερώματα, σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 51χρονης.
 
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο και ένα μαχαίρι, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε παρακείμενο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος ο οποίος είχε αφαιρεθεί από την επιχείρηση της 51χρονης και αποδόθηκε στην παθούσα.
 
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 26χρονος και η 21χρονη, είχαν διαπράξει πέντε απόπειρες κλοπών –διαρρήξεων σε καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου προξενώντας παράλληλα φθορές σε αυτά, κατά το χρονικό διάστημα από την 16 έως την 19 Ιανουαρίου 2015.
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αλγερινός λήστευε πεζές γυναίκες με την απειλή μαχαιριού

Ένας 29χρονος αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε ως δράστης δύο ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε βάρος δύο γυναικών στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, πρόκειται για 29χρονο Αλγερινό, ο οποίος φέρεται ότι με τη χρήση σωματικής βίας -και επιπλέον στη μία περίπτωση με την απειλή μαχαιριού- άρπαξε από τα ανυποψίαστα θύματα τα κινητά τους τηλέφωνα, χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
 
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ώρα που οι γυναίκες κυκλοφορούσαν πεζές στο κέντρο της πόλης.
 
Η δικογραφία απεστάλη στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Αλβανοί ιερόσυλοι είχαν διαρρήξει 26 ναούς

Από τον Φεβρουάριο του 2014 δρούσε η τριμελής σπείρα των Αλβανών ιερόσυλων που είχαν ρημάξει συνολικά 26 μοναστήρια και εκκλησίες στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσαν ακόμη και προχωρημένες τεχνικές αντιπαρακολούθησης για να μην εντοπίζονται.
 
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μήλου ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των τριών δραστών ηλικίας 48, 35 και 21 χρόνων και να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους. Έτσι, κατάφεραν να τους εντοπίσουν στη Σίφνο και να τους έχουν σε επιτήρηση με τη συνεργασία των συναδέλφων τους που υπηρετούν στον τοπικό αστυνομικό σταθμό. Την περασμένη Πέμπτη, όταν διαπίστωσαν ότι είχαν χτυπήσει ναούς του νησιού, τους ακινητοποίησαν στο λιμάνι λίγο πριν φύγουν με το πλοίο της γραμμής.
 
Οι Αλβανοί κακοποιοί προέβαλαν σθεναρή αντίσταση με επιθετική και εριστική συμπεριφορά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους από τους αστυνομικούς. Γι’ αυτό στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές με την οποία οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, περιλαμβάνονται κατά περίπτωση κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση. 
 
Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 12 κλοπές σε μοναστήρια εκκλησίες και εξωκλήσια στη Σίφνο που διέπραξαν μεταξύ 4 και 15 Ιανουαρίου, έξι στη Μήλο από τις 13 Νοεμβρίου ως τις 3 Δεκεμβρίου 2014, τρεις στην Κέα στις 20 και 21 Νοεμβρίου, μια στην Κύθνο μεταξύ 6 και 19 Νοεμβρίου, μια στην Ίο στις 11 Νοεμβρίου, μια στο  Κουφονήσι στις 6 Οκτωβρίου, μια στη Νάξο στις 22 Σεπτεμβρίου, μια στη Μύκονο στις 24 Φεβρουαρίου. 
 
Η λεία που αποκόμισαν οι τρεις αλλοδαποί ξεπερνά σε αξία τα 84.000 ευρώ, όμως τα κλοπιμαία δεν έχουν βρεθεί και η έρευνα συνεχίζεται. Τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι ιερόσυλοι κατασχέθηκαν μαζί με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, τρία κινητά δυο χρυσά αφιερώματα και 211,50 ευρώ.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Στον ανακριτή ο Αλγερινός που προσήχθη για την υπόθεση των τζιχαντιστών

Ο 33χρονος Αλγερινός αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, ενώ ταυτόχρονα θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοσή του στο Βέλγιο
Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 33χρονος Αλγερινός ο οποίος προσήχθη το Σάββατο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με ένα ακόμα άτομο από το Παγκράτι, ύστερα από αίτημα των βελγικών αρχών, που θεωρούσαν ότι ο συγκεκριμένος ήταν πιθανόν ο «εγκέφαλος» της ομάδας που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.

Ενώ αρχικά οι Βέλγοι είχαν πει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να κρατηθούν οι προσαχθέντες, χθες, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ επανήλθαν ζητώντας την σύλληψη και την έκδοσή του.

ΒΟΛΟΣ: Iσλαμιστής από το Μπαγκλαντές με απειλή μαχαιριού έκλεψε 78χρονο Έλληνα- Έχουν αποθρασυνθεί τελείως!



569Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 30χρονος από το Μπαγκλαντές, διότι χθες, με την απειλή μαχαιριού, έκλεψε το μπουφάν ενός 78χρονου Έλληνα, τη στιγμή που βγήκε απο το αυτοκίνητό του!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 30χρονος αλλοδαπός, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τον 78χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να κλειδώσει το αυτοκίνητό του και του έκλεψε το μπουφάν, που περιείχε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το θύμα της ληστείας,σύμφωνα με το  skopelos-news.blogspot.gr,ενημέρωσε την Αστυνομία και, μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το μπουφάν με τα κλειδιά, του 78χρονου, που ο αλλοδαπός είχε κρύψει στο πάρκο Ρ. Φεραίου, καθώς και το μαχαίρι, αλλά όχι και το κινητό που ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι το πέταξε.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μαροκινός προσπάθησε να κλέψει προιόντα εμπορικού καταστήματος

Ως πελάτης μπήκε σε μια εταιρεία πώλησης ενδυμάτων στα Χανιά ένας 21χρονος Μαροκινός, αλλά έφυγε χωρίς να πληρώσει τα ρούχα αξίας 130 ευρώ που είχε κρύψει μέσα από το μπουφάν του! 

Ωστόσο, τον πήραν είδηση οι υπάλληλοι του καταστήματος και ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον συνέλαβαν πριν απομακρυνθεί.

Ο νεαρός αλλοδαπός παρελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Διακινούσαν ηρωίνη στη Ρόδο με εντολές Αλβανού ισοβίτη

Ακόμη και μέσα από το κελί όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών, συνέχιζε να πλημμυρίζει τη Ρόδο με ηρωίνη ένας 41χρονος Αλβανός! Άμεσος συνεργάτης του ήταν ένας νεαρός που ανέλαβε να «σπρώχνει» μεγάλες ποσότητες στα στέκια των χρηστών.
 
Ο 30χρονος Έλληνας είχε στοχοποιηθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών ως «δεξί χέρι» του έγκλειστου Αλβανού και διαπιστώθηκε ότι παραλάμβανε το εμπόρευμα του θανάτου, το έκρυβε στο πατρικό του και στην κατοικία που μοιραζόταν με την 25χρονη Βουλγάρα φίλη του σε χωριό της Ρόδου, διακινώντας το λίγο- λίγο σε τοξικομανείς. Έτσι, έστησαν επιχείρηση και ακινητοποίησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαινε ο 30χρονος όπου βρήκαν 285 ευρώ, τρία κινητά και «φιξάκια» με ηρωίνη.
 
Ο νεαρός συνελήφθη και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι και το πατρικό του, όπου κατασχέθηκαν συνολικά 660,4 γραμμάρια ηρωίνης και μια ζυγαριά ακριβείας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η 25χρονη και να οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 41χρονο Αλβανό ισοβίτη.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη Αλβανός διαρρήκτης. Είχε ληστέψει 22 σπίτια!

Τα ανοιχτά παράθυρα τραβούσαν σαν μαγνήτης έναν Αλβανό διαρρήκτη, όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν! Έχοντας ακροβατικές ικανότητες, σκαρφάλωνε (!) ακόμη και σε πολύ υψηλούς ορόφους για να κλέψει και κατάφερε μέσα σε δυο χρόνια να «χτυπήσει» 22 σπίτια!
 
Τουλάχιστον, τόσες είναι οι κλοπές που εξιχνιάστηκαν από την εργαστηριακή αξιοποίηση των στοιχείων που βρήκαν οι άνδρες της Ασφάλειας και την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο εισέβαλε στα σπίτια ο 39χρονος αλλοδαπός στην πόλη της Ηγουμενίτσας και τις περιοχές Νέα Σελεύκεια, Γραικοχώρι και Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, με λεία μετρητά, κοσμήματα, κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές.
 
Ο αλλοδαπός, που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, είχε δράσει και στο Βέλγιο οι αρχές του οποίου τον είχαν καταχωρημένο ως ανεπιθύμητο στο σύστημα Schengen! Η έρευνα για τυχόν άλλες διαρρήξεις συνεχίζεται και ο 39χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εξάρθρωση πυρήνα ισλαμιστών στο Παγκράτι - Αναμεσά τους και ο "εγκέφαλος" του Βελγίου

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ύποπτος που φέρεται να είναι ο επικεφαλής των τζιχαντιστών του Βελγίου.

Αυτή την ώρα λαμβάνει χώρα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ευρεία σύσκεψη κορυφής προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες του ελληνικού κράτους.

Η ΕΛΑΣ έχει προσαγάγει και άλλους τρεις Μαροκινούς, η ταυτότητα των οποίων μένει να ταυτοποιηθεί από τις βελγικές αρχές και τη Europol. Ο εντοπισμός των υπόπτων έγινε στο Παγκράτι.

Τις τελευταίες ημέρες στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ φτάνουν πληροφορίες από τη Europol σχετικά με τις κινήσεις τζιχαντιστών, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιούν ως πέρασμα την Ελλάδα προκειμένου να περάσουν από τη Μέση Ανατολή στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο "μάτι του κυκλώνα" καθώς αποτέλεσε των αποδέκτη εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που με σχεδιασμό έστελνε αφειδώς η Τουρκία μέσω του Έβρου με σκοπό την κατάρρευση τυο κοινωνικού ιστού της χώρας.

Δυστυχώς η "αντιρατσιστική" πολιτική που επέβαλε η ΕΕ σε "άψογη" συνεργασία με την ελληνική αριστερά  με "φίμωμα" λογικών φωνών μέσω ποινικοποίησης του λόγου και του φόβου αλλά και η επιβληθείσες συνθήκες του Δουβλίνου μετέτρεψαν την χώρα σε μια "ωρολογιακή" βόμβα. Και τα χειρότερα έπονται...

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΕΡΕΣ ΣΗΜΙΤΗ! Πολιτογραφούν μαζικά ΑΛΒΑΝΟΥΣ πριν τις εκλογές! (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Σε μαζικές ελληνοποιήσεις Αλβανών προχωρά η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με τα ΦΕΚ που παρουσιάζει σήμερα το Olympia.gr πλήθος ανθρώπων με καταγωγή από την γείτονα χώρα γίνονται Έλληνες σε μια χρονική περίοδο όπου μπορεί να προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών. 

 

Μάλιστα, αν δει κανείς τις ημερομηνίες που έχουν γίνει οι αιτήσεις οι περισσότερες είναι είτε από το 2012 είτε από το 2013! Με άλλα λόγια ενδεχομένως οι περισσότεροι εξ αυτών να έχουν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου, κάτι που πάντως ξυπνάει μνήμες από τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ.

102 101

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ισόβια σε Αλβανό για δολοφονία συμπατριώτη του

Την ποινή των ισόβιων δεσμών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 32χρονο Αλβανό, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 25χρονου συμπατριώτη του, πράξη που η Αστυνομία απέδωσε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 
 
Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010, όταν το νεαρό θύμα βρέθηκε νεκρό, με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε δασική περιοχή της Καλλιθέας Χαλκιδικής. Από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψε ότι ο δράστης εμφανιζόταν να προωθεί γυναίκες από τη Ρουμανία σε οίκους ανοχής της Βορείου Ελλάδος και η ανθρωποκτονία συνδέθηκε με αυτήν την ενασχόλησή του. 
 
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, διάστημα κατά το οποίο ο 32χρονος κρατείτο ήδη ως υπόδικος στις φυλακές Διαβατών, κατηγορούμενος ότι πρωταγωνίστησε, μαζί με άλλα άτομα, σε αιματηρό επεισόδιο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με απολογισμό έναν νεκρό κι έναν τραυματία. 
 
Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και καταδικάστηκε ερήμην.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθησαν ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, συνεργοί του Ξηρού

Ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, κατά πληροφορίες, συνελήφθησαν τα ξημερώματα από άντρες της Αντιτρομοκρατικής στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην επιχειρησιακή ομάδα Ξηρού και εξετάζεται η εμπλοκή τους σε διάφορες αξιόποινες πράξεις.


Ο 37χρονος Θεοχάρης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός που συνελήφθη τις πρωινές ώρες στην Καλαμάτα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Πρόκειται για το άτομο που περιγραφόταν ως ο «κουτσός» συνεργός του Ξηρού, που είχε νοικιάσει τη γιάφκα της Αναβύσσου.

Η αντιτρομοκρατική κάνει λόγο για πρόσωπο κλειδί της νεο-τρομοκρατίας και ως άτομο του σκληρού πυρήνα της ομάδας Ξηρού. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Καλαμάτα όπου είχε διαφύγει μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Μαζί με αυτόν συνέλαβαν έναν 54χρονος Έλληνα ο οποίος επίσης μπαινόβγαινε στην γιάφκα της Αναβύσσου. Τα δακτυλικά αποτυπώματα των δύο ανδρών βρέθηκαν στη γιάφκα και έχουν ταυτοποιηθεί από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών. Οι δύο άνδρες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας θα συμμετείχαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλη, σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις.

Ο «κουτσός» συνεργός
Ο «Θεοχάρης», είχε παρουσιαστεί στον ιδιοκτήτη της γιάφκας στην Ανάβυσσο ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αποσπασμένος στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού πετρελαιοφόρων. Έλεγε στους γείτονες πως είχε συχνούς τραυματισμούς στα πόδια λόγω δουλειάς και δυσκολία στο περπάτημα.

Αυτό το γνώρισμα, που είχε επισημανθεί στις καταθέσεις πολιτών, που ήρθαν αντιμέτωποι μαζί του, προκάλεσε ακόμη εντονότερα το ενδιαφέρον των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Η ιδιόμορφη περπατησιά του, αποτελούσε ξεχωριστό αντικείμενο ερευνών, καθώς άτομο που κουτσαίνει έχει συμμετάσχει σε προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ποιος είναι ο Έλληνας
Σε ληστείες με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου φέρεται να έχει συμμετάσχει ο Έλληνας συνεργός του Ξηρού. Η ΕΛΑΣ του αποδίδει ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον ποινικό κόσμο και το χώρο της νεο-τρομοκρατία.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τρίκαλα: Οι ύποπτες κινήσεις ενός Αλβανού τον πρόδωσαν

Οι κινήσεις του στο κέντρο των Τρικάλων, το απόγευμα της Δευτέρας, προκάλεσαν τις υποψίες των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τον ακινητοποιήσουν και να τον προσάγουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.
 
Ο λόγος για έναν 28χρονο Αλβανό, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, αναζητούταν από τις ελληνικές Αρχές, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις.
 
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
 
Τελικά, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, και ο 28χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Τρικάλων.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθησαν Αφγανοί για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνολικά 4 υπήκοοι Αφγανιστάν, για – κατά περίπτωση- διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παραβίαση όρων διαμονής, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, αντίσταση και απείθεια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ενεργώντας στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα που κινούνταν με κατεύθυνση την συνοριακή γραμμή, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και μετά από λίγη ώρα και με τη συνδρομή αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου ο 20χρονος οδηγός και ο 27χρονος συνοδηγός επιχείρησαν ασκώντας βία να διαφύγουν τη σύλληψη, ωστόσο τελικώς ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε ο 20χρονος οδηγός, χρησιμοποιώντας το όχημα ιδιοκτησίας ομοεθνή του, μετέφερε επιπλέον 4 ομοεθνείς του, εκ των οποίων οι 2 παραβίαζαν τους όρους διαμονής, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Άγιος Παντελεήμονας : Αλλοδαποί κρατούσαν φυλακισμένες αλλοδαπές και τις ωθούσαν στην πορνεία


8f502ed39da98dff33fad7126f5d791cΣε κολαστήριο ψυχών είχε μετατρέψει ένα κύκλωμα αλλοδαπών  μαστροπών ένα διαμέρισμα, στον Άγιο Παντελεήμονα!


Εκεί, ένας 50χρονος Μολδαβός και 5 συνεργοί του κρατούσαν φυλακισμένες και βίαζαν αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες είχαν έλθει στην χώρα μας με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής!

Η κόλαση που βίωναν οι νεαρές αποκαλύφθηκε, όταν μια 24χρονη κατάφερε να το σκάσει από το διαμέρισμα- κελί!

Η 24χρονη Μολδαβή δραπέτευσε από τη «φυλακή» της και αμέσως πήγε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε την σύγχρονη κόλαση που είχε στηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ υποστήριξε ότι οι δράστες της είχαν υποσχεθεί ότι θα της έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα ως καθαρίστρια με υψηλή αμοιβή

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν αμέσως και οδήγησαν στη σύλληψη ενός 50χρονου Μολδαβού, ενώ στο σπίτι αποκαλύφθηκε ότι είχαν φυλακίσει τουλάχιστον ακόμα εννιά γυναίκες, τις οποίες βίαζαν και τις εξανάγκαζαν να βγουν στο κλαρί!

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθησαν Τούρκοι παραστρατιωτοί στην Πλατεία Συντάγματος!



459999Στην Πλατεία Συντάγματος εντοπίστηκαν και οι τελευταίοι τέσσερις Τούρκοι της “Επιτροπής Ταλάτ Πασά” που κατάφεραν να διαφύγουν των ελέγχων τα προηγούμενα 24ωρα, μέσω περιφερειακών αεροδρομίων


Τέλος δόθηκε στην προσπάθεια να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και μάλιστα μέσα στην χώρα μας, σε ομάδα Τούρκων παραστρατιωτικών της διαβόητης εξτρεμιστικής «Επιτροπής Ταλάτ Πασά» και «Γκρίζων Λύκων», που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την Βουλή για τον νόμο που αφορά την άρνηση των γενοκτονιών Ποντίων και Αρμενίων.

Χθες, το πρωί και όπως πρώτο το NEWS247 ανέφερε σε προηγούμενο δημοσίευμά του, εντοπίστηκε στο διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένα γκρουπ έως και 18 Τούρκων αξιωματούχων και πρώην αξιωματούχων, (στρατιωτικών, πολιτικών, δήθεν συγγραφέων κλπ) που αποτελούν μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά», ένα παρακλάδι ουσιαστικά των «Γκρίζων Λύκων».
Οι θρασύτατοι Τούρκοι ακροδεξιοί, μέλη των οποίων μάλιστα έχουν κατηγορηθεί για πολλές ύποπτες υποθέσεις δολοφονιών, ήρθαν εδώ για να… «απαιτήσουν» από το ελληνικό Κράτος να πάρει πίσω αυτόν τον νόμο και ήθελαν να οργανώσουν σχετική διαμαρτυρία σήμερα, έξω από την Βουλή.

Κατόπιν συνεννόησης και με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αυτά τα περίπου 18 άτομα χαρακτηρίστηκαν όλοι ως μη επιθυμητά πρόσωπα στην χώρα μας και ως επικίνδυνοι για την διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και της ασφάλειας της χώρας και απελάθηκαν πριν προλάβουν καν να περάσουν τις πύλες εξόδου του αεροδρομίου. Χθες όμως και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ κατάφεραν να μπουν στην χώρα με διαφορετικές πτήσεις και μέσω περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα άτομα, τους οποίους έχασαν οι Αρχές και από το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ για τον εντοπισμό τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν να είχαν εντοπιστεί εντός της τουρκικής Πρεσβείας, ωστόσο εντοπίστηκαν περίπου στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου προσήχθησαν άμεσα, οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο και απελάθηκαν πίσω στην χώρα τους, χωρίς πολλά-πολλά, όπως και οι προηγούμενοι.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Το laptop πρόδωσε τους αλλοδαπούς δράστες 17 διαρρήξεων

Το λάθος που έκαναν οι δυο αλλοδαποί οι οποίοι είχαν ρημάξει τα σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, ήταν ότι στην τελευταία τους «δουλειά» πήραν μαζί τους ένα φορητό υπολογιστή που είχαν κλέψει παλιότερα.
 
Όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω τους δυο Σύρους ηλικίας 41 και 45 χρόνων, το βρήκαν και κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου από το οποίο είχε κλαπεί. Εκείνος το αναγνώρισε κι έτσι ξεκίνησε έρευνα που οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών και σε άλλες 16 κλοπές από οχήματα που είχαν γίνει από τις 15 Νοεμβρίου και μετά!
 
Οι Σύροι, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκε και ένας σουγιάς, είχαν κλέψει συνολικά 2.150 ευρώ σε μετρητά, έγγραφα και διάφορα αντικείμενα αξίας 2.050 ευρώ. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση τυχόν άλλων περιπτώσεων στις οποίες έχουν εμπλακεί.

Συνοδός ανδρών ο ένας δολοφόνος του Κουμανταρέα

Συνοδός ανδρών, που αναζητούσε πελάτες στα στέκια της Φυλής, ήταν ο ένας από τους δύο δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα.
 
Ο 25χρονος Σ.Μ., ο οποίος έχει συλληφθεί, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως ζιγκολό από τα 16 του, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Με αυτό τον τρόπο εξασφάλιζε το χαρτζιλίκι του, το οποίο τον τελευταίο καιρό ξόδεψε με τη σύντροφό του, μία κοπέλα από τη Ρουμανία.
 
Ο 25χρονος, μαζί με τον 29χρονο συνεργό του, στραγγάλισαν τον συγγραφέα στις 5 Δεκεμβρίου του 2014, μέσα στο σπίτι του. Αν και οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν το έγκλημα, ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα 150.000 ευρώ που οι δράστες φέρεται να πήραν από το σπίτι του Κουμανταρέα, ποσό που ο συγγραφέας είχε εισπράξει από πρόσφατη πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Βέροια: Ύποπτοι Αλβανοί για ληστείες συνελήφθησαν οπλισμένοι σαν "αστακοί"

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας έχει μπει η παράνομη δραστηριότητα δυο νεαρών Αλβανών που συνελήφθησαν μέσα στη νύχτα στη Βέροια, οπλισμένοι σαν αστακοί! 
 
Οι αλλοδαποί κρατούνται και ανακρίνονται για τυχόν συμμετοχή σε ληστείες ή άλλες παρανομίες.
 
Οι άνδρες της Ασφάλειας είχαν στοχοποιήσει τους δυο Αλβανούς ηλικίας 30 και 33 χρόνων που κινούνταν στην πόλη και, όταν τους ακινητοποίησαν για να τους υποβάλλουν σε έλεγχο, ανακάλυψαν ένα λειτουργικό πιστόλι με πέντε φυσίγγια στον γεμιστήρα στην κατοχή του 30χρονου, ενώ ο 33χρονος είχε κρυμμένο στο μπουφάν του ένα μεταλλικό λοστό!
 
Και οι δυο δράστες είχαν μαζί τους γάντια και μία κουκούλα full face τα οποία κατασχέθηκαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας που τους άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και διέταξε να κρατηθούν ως την απολογία τους στον ανακριτή.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Χειροπέδες σε δύο Αφγανούς για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών

Τρείς γυναίκες από το Αφγανιστάν που είχαν μπει παράνομα στην χώρα, μετέφεραν με αυτοκίνητο δύο Αφγανοί οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

 

Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 29χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.
Οι γυναίκες 15, 24 και 27 ετών, συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι τρείς γυναίκες είχαν μπει παράνομα στη χώρα κατά το παρελθόν ενώ συμφωνήθηκε η μεταφορά τους με το αυτοκίνητο, από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, έναντι αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής χρηματικού ποσού, για να προωθηθούν από εκεί στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΥΠ για τον εντοπισμό και την απέλαση Τούρκων παραστρατιωτικών στην Αθήνα

Μία υπόθεση που θυμίζει θρίλερ κατασκοπείας με παραστρατιωτικές οργανώσεις και απόστρατους κομάντο των Τούρκων στην Αθήνα, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 48 ώρες, με τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του news247 την ...διακριτική περικύκλωση της τουρκικής Πρεσβείας από Έλληνες αξιωματικούς της ΕΥΠ και της Ασφάλειας για τη σύλληψη και την άμεση απέλαση τουλάχιστον τεσσάρων Τούρκων παραστρατιωτικών, που έχουν έρθει στην Αθήνα με σκοπό να προκαλέσουν τόσο το κοινό αίσθημα όσο και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στο διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένα γκρουπ έως και 18 Τούρκων αξιωματούχων και πρώην αξιωματούχων, (στρατιωτικών, πολιτικών κλπ) που αποτελούν μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά», ένα παρακλάδι ουσιαστικά των «Γκρίζων Λύκων», οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν διαμαρτυρία έξω από την ελληνική Βουλή για τον νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2014, ο οποίος ποινικοποιεί την σκόπιμη άρνηση, μεταξύ άλλων των αναγνωρισμένων γενοκτονιών των Μικρασιατών, των Ποντίων, των Αρμενίων κλπ.

Οι θρασύτατοι Τούρκοι , μέλη των οποίων μάλιστα έχουν κατηγορηθεί για πολλές ύποπτες υποθέσεις δολοφονιών, ήρθαν εδώ για να ... «απαιτήσυν» από το ελληνικό Κράτος να πάρει πίσω αυτόν τον νόμο και ήθελαν να οργανώσουν σχετική διαμαρτυρία σήμερα, έξω από την Βουλή.

Κατόπιν συνεννόησης και με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αυτά τα περίπου 18 άτομα χαρακτηρίστηκαν όλοι ως μη επιθυμητά πρόσωπα στην χώρα μας και ως επικίνδυνοι για την διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και της ασφάλειας της χώρας και απελάθηκαν πριν προλάβουν καν να περάσουν τις πύλες εξόδου του αεροδρομίου.

Χθες όμως και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ κατάφεραν να μπουν στην χώρα με διαφορετικές πτήσεις τέσσερα άτομα, τους οποίους έχασαν οι Αρχές και από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ για τον εντοπισμό τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες τους θέλουν να έχουν εντοπιστεί και να βρίσκονται εντός της τουρκικής Πρεσβείας, η οποία έχει περικυκλωθεί και όπως είπε στο new247, υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. όταν θα βγουν θα οδηγηθούν άμεσα στο αεροδρόμιο για απέλαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υψηλή επίβλεψη των ερευνών έχει το Υπουργείο Εξωτερικών που, σύμφωνα με πληροφορίες, ...πιέζει και ως έναν βαθμό τις Αρχές Ασφαλείας, να προσέξουν τους χειρισμούς τους και ό,τι κάνουν να το κάνουν μόνο κατόπιν συνεννόησης με το Υπ. Εξωτερικών.

Συνελήφθη ο συνεργός του δολοφόνου του Μένη Κουμανταρέα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 29χρονος Kosmin Gaitan που αναζητούσαν για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα οι Αρχές. 
 
Ο 29χρονοςαλλοδαπός  που παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην Αστυνομία,συνοδεία του δικηγόρου του, φέρεται να δολοφόνησε, μαζί με τον ήδη συλληφθέντα ομοεθνή του Στεφάν, τον γνωστό συγγραφέα.
 
Μάλιστα ο 29χρονος εικάζεται ότι έχει στην κατοχή του τις 150.000 που ο Κουμανταρέας πήρε από την πώληση του σπιτιού του στην Κηφισιά και τα οποία φαίνεται ότι αποτέλεσαν το κίνητρο της δολοφονίας.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ουκρανός συνελήφθη στην Πάτρα για βιασμό που διέπραξε στην Ουκρανία

Συνελήφθη την Πέμπτη (8/1/2015) στην Πάτρα ένας 50χρονος υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των ουκρανικών Αρχών, για αδίκημα που είχε διαπραχθεί στη χώρα του.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τον έλεγχο των στοιχείων του 50χρονου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε, ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για υπόθεση βιασμού που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει τον Αύγουστο του 2004, στην Ουκρανία.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αυτός είναι ο αλλοδαπός συνεργός του δολοφόνου του Μένη Κουμανταρέα

Ο Kosmin Gaitan είναι ο συνεργός του 25χρονου Ρουμάνου Στεφάν Σ., που συνελήφθη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.
 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, ενέδρα... 5,5 ωρών είχε στήσει ο Στεφάν και ο συνεργός του στον Μένη Κουμανταρέα, μέσα στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας του συγγραφέα, στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη.
 
Από τις 17:30 έως και τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου 2014,περίμεναν την ευκαιρία για να οδηγήσουν τον 83χρονο συγγραφέα στο διαμέρισμά του. 
 
Στόχος τους οι 200.000 ευρώ, που είχε πάρει ο Μένης Κουμανταρέας από την πρόσφατη πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.
 
 

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Συνέλαβαν τον δολοφόνο του Μένη Κουμανταρέα! Ρουμάνοι οι δολοφόνοι του

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, ανήμερα των Θεοφανείων, η αστυνομία συνέλαβε τον δολοφόνο του συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα.

Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρουμάνο, ο οποίος συνελήφθη από το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την στυγνή δολοφονία του δημοφιλούς συγγραφέα.

Ακόμη, αναζητείται ένας συμπατριώτης του, ως συνεργός του στο ειδεχθές έγκλημα.

Οι δυο τους είχαν στήσει καρτέρι στον Μένη Κουμανταρέα, με τον οποίο φέρονται να διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, εχοντας κίνητρο τη ληστεία.

Άμεσα αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τις αρχές για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

σχόλιο : Οι αλλοδαποί συνεχίζουν την επιτυχημένη μέθοδο κοροιδίας, παίζοντας το "καλοί" ώστε να μαζέψουν πληροφορίες για το θύμα τους .. μετά ΔΕΝ θα διστάσουν να τον σκοτώσουν.. Αυτή είναι η μόνη συνεισφορά τους στο Ελληνικό κοινωνικό σύνολο.. το κατάλαβε καλα δυστυχώς ο "αριστερός" Κουμανταρέας...

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μαρτυρία Επιβάτη του Norman Atlantic: “Τη φωτιά άναψαν λαθρομετανάστες”!

norman-fotia
Βίντεο που μεταδόθηκε από την ιταλική τηλεόραση καταγράφει την απόλυτη καταστροφή στο καμένο Norman Atlantic, μια εβδομάδα μετά την τραγωδία.

Σπασμένα τζάμια, πεταμένα αντικείμενα, ρούχα, καμένα δάπεδα συμπληρώνουν την τραγική εικόνα του παζλ της καταστροφής η οποία έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους με τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει άγνωστος.

Στο βίντεο αποκαλύπτονται οι εικόνες που αντικρίζουν τα μέλη των πυροσβεστικών κλιμακίων κάθε φορά που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, ενώ, η φωτιά συνεχώς αναζωπυρώνεται, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι μπορεί να καίει για εβδομάδες.

Διασωθείς: Παράνομοι μετανάστες είχαν ανάψει φωτιές στο γκαράζ

Την ίδια ώρα ένας Τούρκος διασωθείς, μιλώντας στη RAI News ανέφερε ότι παράνομοι μετανάστες είχαν ανάψει φωτιά στο γκαράζ για να ζεσταθούν, χωρίς, ωστόσο, να είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο προκάλεσε την πυρκαγιά.

Παράλληλα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές της διάσωσης, ενώ αναφέρει πως από όσους βρέθηκαν στη λέμβο περίπου 50 άτομα δεν κατάφεραν να ανέβουν στο πλοίο δίασωσης.

Η λέμβος βρέθηκε κενή σε αλβανική ακτή στον Αυλώνα, είναι γεμάτη από προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων, αλλά κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι άνθρωποι.



 

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Λακωνία: Σύλληψη Ρουμάνου για θανατηφόρα σωματική βλάβη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
 
Συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/1/2015) στη Νεάπολη Βοϊών Λακωνίας ένας 21χρονος Ρουμάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε 37χρονο Έλληνα.
 
Ειδικότερα, την Πέμπτη (1/1/2015) το πρωί σε μπαρ της περιοχής, ο νεαρός αλλοδαπός, αφού συνεπλάκη -για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία- με τον 37χρονο, τον χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα, όπου σήμερα το πρωί κατέληξε.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Γυθείου.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ αλλοδαπός που ΠΕΡΝΟΥΣΕ παράνομα στην χώρα μας ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Με βάρκα “πέρασε” 15 άτομα. Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα μας σε 15 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την 31-12-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα μας, σε δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, συνεργός του 24χρονου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μαζί με τον συνεργό του, μετέφεραν παράνομα, με πλαστική λέμβο, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, κατάφεραν να διαφύγουν.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν 1 πλαστική λέμβος, 1 εξωλέμβια μηχανή και 1 κουπί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.