Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βέλγιο: Κατηγορίες σε βάρος ενός Αλγερινού που εκδόθηκε από την Ελλάδα

Ένας 33χρονος Αλγερινός ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αθήνα ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε διαλυθεί δύο ημέρες νωρίτερα στο Βέλγιο, εκδόθηκε στις Βρυξέλλες, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίσθηκε.
"Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ο ονομαζόμενος Όμαρ Ντ., γεννηθείς το 1982 και αλγερινής υπηκοότητας, εκδόθηκε στο Βέλγιο από τις ελληνικές αρχές", αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
"Σήμερα το πρωί απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες από τον ανακριτή για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης και προφυλακίσθηκε", προσθέτει η εισαγγελία.
Είχε συλληφθεί στις 17 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας μαζί με έναν άλλον άνδρα, ο οποίος έχει έκτοτε απελευθερωθεί.
Ο Όμαρ Ντ., ο οποίος σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα "Λα Ντερνιέρ Ερ" ονομάζεται Όμαρ Νταμάς, είχε δηλώσει στην ελληνική δικαιοσύνη πως "συμφωνεί" στην έκδοσή του για να "αποδείξει την αθωότητά του", σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αθήνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε τηλεφωνήσει "τρεις ή τέσσερις φορές" από την Αθήνα σ΄ έναν ύποπτο τζιχαντιστή που είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο.
Είναι ύποπτος ότι μεσολάβησε ανάμεσα στον "ύποπτο ως εγκέφαλο" του πυρήνα, τον βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται ότι έφθασε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία, και τα μέλη του πυρήνα που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο Βέλγιο.
Όμως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι έδωσε τις διαταγές από την Ελλάδα, παραμένει ως τώρα άφαντος.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr