Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Εξάρθρωση κυκλωμάτων αλλοδαπών που διακινούσαν λαθρομετανάστες


Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί ηλικίας 14 έως 29 χρόνων και άλλοι τρεις στη Θεσσαλονίκη.

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με τις γερμανικές διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί ηλικίας 14 έως 29 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα, οι έξι αλλοδαποί κατηγορούνται ότι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία στη συνέχεια τα προμήθευαν σε αλλοδαπούς έναντι χρηματικού ποσού, που κυμαίνονταν από 500 έως 700 ευρώ για κάθε διαβατήριο και από 100 έως 200 ευρώ για κάθε ταυτότητα, ανάλογα με τη χώρα προορισμού.

Από τις αστυνομικές αρχές κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 31 διαβατήρια και επτά ταυτότητες διαφόρων χωρών, 7.895 ευρώ και δύο κάρτες αναλήψεων χρημάτων, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου καθώς και έγγραφα και αποδείξεις.

Επιπλέον, κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 27, 28 και 29 ετών, που επρόκειτο να παραλάβουν εικοσιπέντε λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων πέντε ανήλικα, που θα έφταναν στη Θεσσαλονίκη από αγροτική περιοχή του Σουφλίου Έβρου.

Στα χέρια των Αρχών, βρίσκεται επίσης και ένας 19χρονος που εμπλέκεται στο ίδιο κύκλωμα. Ωστόσο, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που μπορεί να συμμετείχαν στη υπόθεση.

Πηγή