Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Από το όπλο του αλβανού ληστή νεκρή η υπάλληλος στο Βύρωνα

Μία βολίδα από το 9 χιλιοστών όπλο "TOKAREF" του 23χρονου Αλβανού ληστή ήταν αυτή που σκότωσε την 32χρονη Αθανασία Γκίνη, στην αιματηρή ληστεία που έγινε χθες το μεσημέρι σε κατάστημα "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" στον Βύρωνα.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης μετά το πέρας της νεκροψίας-νεκροτομής, η σορός της άτυχης κοπέλας φέρει ένα τραύμα και όχι δύο, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, το οποίο προήλθε από βλήμα πολεμικού όπλου με μεγάλη βλητική ικανότητα.

Το βλήμα εισήλθε στο μπράτσο, βγήκε από αυτό και στη συνέχεια εισήλθε στο θώρακα διαπερνώντας όλα τα ζωτικά όργανα.

Τώρα πια αναμένεται το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι πράγματι το όπλο του ληστή σκότωσε την κοπέλα.


Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο 38χρονος αστυνομικός, Βασίλης Κατσικοδάκος, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, δεν θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.


Ακριβή εικόνα για το τι συνέβη αναμένεται να δώσει και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, το οποίο βρίσκεται ήδη στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο ληστής να βγάζει το όπλο, να πλησιάζει την υπάλληλο και να τη βγάζει από τον γκισέ. Εκείνη τη στιγμή, ο ληστής βάζει το όπλο κάτω τη μασχάλη του για να πάρει τα χρήματα από το ταμείο και ο αστυνομικός βγάζει το δικό του υπηρεσιακό όπλο επιχειρώντας να τον ακινητοποιήσει. Όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, η Αθανασία Γκίνη βρισκόταν πίσω από τον αστυνομικό.


Ληστεία, μέρα μεσημέρι

Είναι λίγα μόλις λεπτά μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις 13:40, στο κατάστημα «Γερμανός», στην οδό Κύπρου 102, στον Βύρωνα, όπου σκοτώθηκε η 32χρονη υπάλληλος Αθανασία Γκίνη.


Ένοπλος εισέβαλε στο κατάστημα και πυροβόλησε τρεις φορές. Αστυνομικός, υπαρχιφύλακας της ΥΜΕΤ, που είχε πάει στο κατάστημα να δώσει για επισκευή το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, ένα 38αρι, και πυροβόλησε εναντίον του ληστή.

Ο τραυματισμένος ληστής ήταν αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το κατάστημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το πιστόλι τύπου "Τοκάρεφ", με το οποίο είχε πυροβολήσει. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει δεχθεί τρεις σφαίρες. Ο 38χρονος Αστυνομικός δεν τον ακολούθησε παραμένοντας στο κατάστημα για να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα και να καλέσει ενισχύσεις.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, φαίνεται ο ληστής πεσμένος στο έδαφος λίγο μετά την ακινητοποίησή του, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να απομακρυνθεί από το κατάστημα.

Ο ένας ληστής μπήκε στο κατάστημα φωνάζοντας ληστεία, ενώ ο δεύτερος περίμενε στην πόρτα. Τότε παρενέβη ο αστυνομικός. Προηγήθηκε πάλη, κατά την διάρκεια της οποίας έπεσαν οι πυροβολισμοί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η μία τουλάχιστον σφαίρα χτύπησε το θύμα μετά από εξοστρακισμό.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό σε Βύρωνα και Παγκράτι για τη σύλληψη του δεύτερου ληστή.

Ανακοίνωση της "Γερμανός"

Αργά το απόγευμα, η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι θα στηρίξει την οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας.

«Η οικογένεια της ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι συγκλονισμένη και θρηνεί τον άδικο χαμό της Αθανασίας Γκίνη, αγαπητής συναδέλφου στο κατάστημα Βύρωνα.

Σήμερα, στη μία και μισή, άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 102-104 και με την απειλή όπλου ζήτησαν χρήματα. Παρευρισκόμενος πελάτης επιχείρησε να αποτρέψει τη ληστεία. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, η Αθανασία, που εκείνη την ώρα εργαζόταν στο κατάστημα, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κι έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας της Αθανασίας, συμπαραστεκόμαστε στον πόνο τους και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».


http://www.zougla.gr/news.php?id=28595