Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Κέντρο Αθήνας : Συνέλαβαν Αφγανό με 7 πυροκροτητές - Του είχαν δώσει... πολιτικό άσυλο (!)

Ο άνδρας συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας και διαπιστώθηκε ότι είχε στο σακίδιό του 7 ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς πυροκροτητές. Πλέον γίνεται έρευνα για τις επαφές που είχε ο Αφγανός με αντιεξουσιαστές και αν επρόκειτο να παραδώσει σε άτομα αυτού του χώρου τους πυροκροτητές.

Ο Αφγανός συνελήφθη στην περιοχή του Λυκαβηττού όπου μάλιστα έτρωγε σε κατάστημα και αρνήθηκε να πληρώσει. Ο ιδιοκτήτης κάλεσε την αστυνομία και έπειτα από έρευνα εντοπίστηκαν οι πυροκροτητές στο σακίδιό του και συνελήφθη.

Ο άνδρας, που στο παρελθόν έχει συλληφθεί αρκετές φορές για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών δίνοντας κάθε φορά διαφορετικά στοιχεία, κρατείται και ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σύλληψή του έγινε ανάρτηση και σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η σύλληψη του ισλαμιστή Αφγανού χθες τη νύχτα στην Αθήνα,  ο οποίος μετέφερε επτά ή κατ'άλλες πηγές, οκτώ πυροκροτητές στο σακκίδιό του: 
Ο Αφγανός είχε λάβει πολιτικό άσυλο (!) από την Υπηρεσία Ασύλου, παρά το γεγονός ότι είναι σεσημασμένος (όπως οι περισσότεροι ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν αιματοκυλίσει πρόσφατα την Ευρώπη) και έχει καταγραφεί στο παρελθόν επανειλημμένα από αστυνομικές υπηρεσίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δίνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας κάθε φορά.

Το ερώτημα είναι ποιος και γιατί του έχει δώσει πολιτικό άσυλο και με ποια δικαιολογία; Πώς μπήκε στην Ελλάδα και πού καταγράφηκε όταν εισήλθε. Ποιος παρακολουθούσε τις κινήσεις του και αν όχι, γιατί δεν τον παρακολουθούσαν.

Ποια ΜΚΟ τον περιέθαλψε αρχικά (γιατί στην υπόθεση των ΜΚΟ γίνονται σημεία και τέρατα και οι περισσότερες λειτουργούν, τουλάχιστον ύποπτα).

Πώς τον άφηναν ελεύθερο αφού διαπίστωναν ότι δίνει ψευδή στοιχεία; Σήμερα το διαπίστωσαν; Και σήμερα διαπιστώθηκε αυτό πού "χώλαινε" το σύστημα ελέγχου και δεν εντοπιζόταν ενωρίτερα;

Η εξέταση του συλληφθέντα συνεχίζεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.