Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Συμμορίες ρομά λεηλατούν στην Μάνδρα μετά την καταστροφή


Συμμορίες ρομά λεηλατούν στην Μάνδρα μετά την καταστροφήΗ τραγωδία των κατοίκων της Μάνδρας συνεχίζεται, καθώς κάποιοι ανάλγητοι και αδίστακτοι τύποι δεν λογαριάζουν τίποτε και κάνουν πλιάτσικο στους χώρους της καταστροφής.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο καθημερινής εφημερίδας, όπου υπό τον τίτλο, «Ρομά λεηλατούν τα ερείπια στην Μάνδρα», διαβάζουμε τα εξής: «Στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μάνδρα προσετέθη και αυτό της οργανωμένης λεηλασίας από ομάδες Ρομά.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, καθημερινώς καταφθάνουν ομάδες από άλλες περιοχές .Κινούνται προς τα σημεία όπου έχουν μεταφερθεί τα υλικά που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, μεταξύ των οποίων έπιπλα, συσκευές και αντικείμενα που η ορμή των χειμάρρων πήρε από σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι ρομά αρπάζουν συντρίμμια αυτοκινήτων, κομμάτια από καγκελόπορτες, ηλεκτρικές συσκευές ακόμα και καλώδια που τα θέλουν για να πουλήσουν τον χαλκό. Επίσης, επιπίπτουν και στα σημεία όπου μετέφεραν οι μπουλντόζες αντικείμενα προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι και να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων. Κάτοικοι της Μάνδρας αναφέρουν ότι πριν προλάβουν να ανακτήσουν οι ίδιοι πράγματα που τους ανήκαν, είχαν περάσει οι Ρομά».

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο από την δική μας πλευρά, καθώς τα όσα διαβάσαμε είναι χαρακτηριστικά για το ήθος και το ύφος κάποιων τύπων που εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο την τραγωδία που βιώνουν οι συνάνθρωποί τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ