Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Συνελήφθη εγκληματική συμμορία “ευπαθών” με 125 ληστείες στην Αττική που είχε ορμητήρια καταυλισμούς

Μια από τις πιο «αποδοτικές» εγκληματικές συμμορίες έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας έπειτα από έρευνα μηνών. Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική ομάδα με πλούσια δράση στην Αττική, που περιλάμβανε πάνω από 125 ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών 
καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και σε βάρος οδηγών οχημάτων.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην Αθήνα, έπειτα από καταδίωξη, τέσσερα μέλη της σπείρας, ηλικίας 21, 27, 32 και 33 ετών αντίστοιχα, τα οποία νωρίτερα είχαν διαρρήξει περίπτερο στην Νέα Ιωνία, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ συνεργοί τους, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας 40χρονος Αλβανός, ως κλεπταποδόχος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί στα τέλη του 2016 και πραγματοποιούσε καθημερινά ληστείες στην Αττική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν τα όσα διαβάζουμε σε καθημερινή εφημερίδα για το ποιόν της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης. «Τα μέλη της είχαν ως ορμητήρια καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, και για την δράση τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματά τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα κακοποιούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα. Σε κάθε εξόρμηση ο αριθμός των συμμετεχόντων κυμαινόταν ανάμεσα στα τρία και τα δέκα μέλη».

Καταρχάς, η αναφορά σε «ορμητήρια καταυλισμούς» δείχνει να παραπέμπει πιθανότατα σε μέλη συγκεκριμένης «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας», τα οποία προφανώς εκμεταλλεύονταν το «άβατο» των συγκεκριμένων περιοχών.

Και βεβαίως, θλιβερή εντύπωση προκαλεί η βαναυσότητα που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των θυμάτων της. μια βαναυσότητα την οποία οι κάθε λογής «ανθρωπιστές», «αλληλέγγυοι», «δικαιωματιστές», «αντιρατσιστές» κ.τ.λ. δεν δύνανται να την νιώσουν από την χιλιομετρική απόσταση άνεσης και ασφάλειας που διαθέτουν, σε σχέση με τα θύματα των αδίστακτων αυτών εγκληματιών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ