Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Το μεγάλο πρόβλημα λέγεται… Αλβανία!

«Το μεγάλο πρόβλημα λέγεται Αλβανία..»... Με την φράση αυτή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, θέλησε να αναδείξει τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει, το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών από την γειτονική χώρα.

Πρόβλημα που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ένταση η Ήπειρος όπου οι κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων χασίς είναι καθημερινές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους στα χέρια της αστυνομίας έχουν πέσει σχεδόν πέντε τόνοι χασίς, ποσότητα που το κόστος της αγγίζει τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Ο αρμόδιος υπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε τόνισε με έμφαση ότι το μεγάλο πρόβλημα λέγεται Αλβανία, συμπληρώνοντας ότι τους τελευταίους έξι μήνες, κατασχέθηκαν σε ολόκληρη την χώρα δέκα τόνοι κάνναβη, που προέρχονταν από τα αλβανικά σύνορα.

«Είναι η κατάσταση απαράδεκτη για κυρίαρχη χώρα, για χώρα που θέλει να λέγεται σοβαρή να έχει τέτοια μεγάλη καλλιέργεια ναρκωτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Έλληνα υπουργού έτυχε ευρείας προβολής και από αρκετά μέσα ενημέρωσης στη γείτονα χώρα, τα οποία βάλλουν εδώ και μήνες εναντίον της κυβέρνησης, θεωρώντας την απολύτως υπεύθυνη για τις διαστάσεις που έχει λάβει η καλλιέργεια χασίς στη χώρα.