Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Μαζική εισαγωγή ναρκωτικών από αλβανία: Κατασχέθηκαν πάνω από 500 κιλά χασίς - Συνελήφθησαν Αλβανοί και Σύριοι.

Κατασχέθηκαν πάνω από 500 κιλά ναρκωτικών σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές - Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν αρκετούς αλβανούς και έναν… σύριο!

Στην πρώτη και πιο σημαντική περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων– Κοζάνης ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με δυο επιβάτες, που πάτησαν γκάζι όταν επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ακολούθησε καταδίωξη, οι δράστες το εγκατέλειψαν και διέφυγαν πεζοί στο πυκνό δάσος. Το εσωτερικό και το πορτ μπαγκάζ του οχήματος ήταν γεμάτα με 174 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 335 κιλών και 50 γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση ύποπτο Ι.Χ. έσπασε μπλόκο που έστησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, αλλά εγκλωβίστηκε τελικά σε περιοχή της Κοζάνης. Εκεί, συνελήφθη ο 28χρονος αλβανός οδηγός που μετέφερε δυο σάκους με 36 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 36 κιλών και 700 γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, σε δασική περιοχή στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας εντοπίστηκαν να έχουν περάσει παράνομα στη χώρα τρεις πεζοί αλβανοί ηλικίας 33, 22 και 25 χρόνων και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Στους δύο ταξιδιωτικούς σάκους που μετέφεραν, βρέθηκαν 35 συσκευασίες κάνναβης βάρους 37 κιλών και 610 γραμμαρίων που κατασχέθηκαν μαζί με τρία κινητά.

Στην τέταρτη, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν μετά από πολύωρη καταδίωξη στην Αμφιλοχία τον μεταφορέα και τους προπομπούς, τους οποίους είχαν εντοπίσει στα σύνορα του νομών Αιτωλοακαρνανίας και Άρτας. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε ένας 29χρονος σύριος, ο οποίος δεν σταμάτησε στο σήμα των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Άρτας για έλεγχο. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, ο αλλοδαπός εγκατέλειψε το φορτωμένο με τα ναρκωτικά όχημα και επιβιβάστηκε σε άλλο Ι.Χ. Οι επιβάτες συνελήφθησαν και ανακρίνονται, ενώ τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν μαζί με τις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 149 κιλών και 978 γραμμαρίων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του σύριου.