Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη στις Σέρρες 39χρονος υπήκοος Γερμανίας για λαθρεμπόριο κρασιού

Κατά τον έλεγχο στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτοκίνητο συνολικά 259 φιάλες κρασιού, χωρίς να καταβάλει τους νόμιμους φόρους και δασμούς.

Κατόπιν τούτου ο 39χρονος, υπήκοος Γερμανίας, συνελήφθη με την κατηγορία της λαθρεμπορίας, ενώ, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μέρος των κατασχεθέντων φιαλών προορίζονταν για το νησί της Θάσου, όπου θα παραδίδονταν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 36χρονης Ελληνίδας, η οποία και συνελήφθη. Η ίδια φαίνεται ότι είχε προμηθευτεί και κατά το παρελθόν αλκοολούχα ποτά από τον 39χρονο.

Η παραπάνω υπόθεση είναι μία μόνο από τις δεκάδες υποθέσεις λαθρεμπορίας που απασχόλησαν από τις αρχές του έτους τις αστυνομικές αρχές της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συλλήψεις διερχόμενων που εισάγουν παράνομα είδη τα οποία υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης -όπως ποτά, τσιγάρα και καύσιμα- είναι συνεχείς.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο 5μηνο του 2017 συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα 82 άτομα για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα (λαθρεμπόριο). Κατά τις παραπάνω περιπτώσεις κατασχέθηκαν 3.169 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 1.112,91 λίτρα υγρών καυσίμων, 332 πακέτα τσιγάρα, 9.540 γραμ. λαθραίου καπνού, 77 λίτρα γεωργικών φαρμάκων, όπως επίσης 60 οχήματα ως μέσα λαθρεμπορίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ