Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αργολίδα: Πακιστανοί λαθρομετανάστες ξήλωσαν 26 μετασχηματιστές αξίας 170.000 ευρώ

Στα ίχνη σπείρας Πακιστανών που είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, βρίσκονται οι άνδρες της τοπικής Ασφαλείας, μετά τη σύλληψη ενός 30χρονου που συμμετείχε στην... 27η (!) απόπειρα λεηλασίας ενός μετασχηματιστή στις Μυκήνες!  

Ο Πακιστανός τράπηκε σε φυγή μαζί με τους άγνωστους συνεργούς του, όταν έγιναν αντιληπτοί να καταστρέφουν τον μετασχηματιστή, αλλά τον εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Δ.Ι.ΑΣ. στο Άργος και του έβαλαν χειροπέδες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Κατά την προανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν διαλύσει ακόμη 26 μετασχηματιστές στις περιοχές Κουτσοπόδι, Μοναστηράκι και Νέο Ηραίο Αργολίδας και είχαν κλέψει από αυτούς συνολικά 12 τόνους χαλκού, προκαλώντας στην Δ.Ε.Η. ζημιά ύψους 170.000 ευρώ! 

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του 30χρονου, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν δύο κινητά και εργαλεία που χρησιμοποιούσε στις κλοπές.