Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΟΥ “ΤΡΕΛΟΥ”-ΕΧΑΣΑΝ (ΛΕΕΙ) 100 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ….ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΕΛΙ! (ΒΙΝΤΕΟ) ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..

8_534_355
Λες και ήταν ψιλά… σε τσέπη ή σε πορτοφόλι έχασαν 100άτομα τα οποία θα έφευγαν από την Χιο για να επιστρέψουν στο Δικελί.

Η αστυνομία … τους έχασε! Κι έτσι κάπως έτσι είναι άδειο στο λιμάνι της Χίου, το πλοίο που επρόκειτο να τους μεταφέρει στην Τουρκία – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το μεγάλο φιάσκο…!

Την ώρα που πάνω από 200 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες παραμένουν, για πέμπτη συνεχή ημέρα στο λιμάνι της Χίου, μετά την απόδραση από το hot spot που κρατούνταν, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό 100 λαθρομεταναστών που εξαφανίστηκαν, λίγο πριν μπουν στο πλοίο για να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι προγραμματισμένες επαναπροωθήσεις για σήμερα και αύριο ακυρώθηκαν και το πλοίο που είχε μισθωθεί για τη μεταφορά τους, παραμένει δεμένο και άδειο στο λιμάνι του νησιού, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο.

Όπως μετέδωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολίτης, τα περίπου 100 άτομα ήταν καταγεγραμμένα μέσα στο hot spot του νησιού. Μέσα στην όλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την “απόδραση” των μεταναστών από το κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι, τα άτομα αυτά εξαφανίστηκαν.



Η δημοτική αρχή θα έχει συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να εκκενωθεί το λιμάνι. Χθες έφυγαν 66 άτομα από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 άτομα.Εν τω μεταξύ 50 Γάλλοι αστυνομικοί έφτασαν με έκτακτη πτήση στο νησί της Χίου.

Η ομάδα αυτή των Γάλλων, μαζί με άλλους αστυνομικούς της Frontex, που ήδη βρίσκονται στη Χίο θα συνοδεύουν μετανάστες και πρόσφυγες στην Τουρκία, όταν ξεκινήσουν και πάλι οι επαναπροωθήσεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Η ενίσχυση της δύναμης της Frontex στο νησί σημαίνει ότι θα εντατικοποιηθούν οι επαναπροωθήσεις από τη Χίο, απ΄ όπου χθες έφυγαν για το Δικελί της Τουρκίας οι πρώτοι 66 μετανάστες…