Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΡΟΜΑ εκλεβαν φορτηγά και τα έστελναν Καλαμάτα για να τα "εξαφανίζει" Αλβανός συνεργός τους.

Εξαρθρώθηκε σπείρα ΡΟΜΑ, τα μέλη της οποίας έκλεβαν φορτηγά αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα και τα οδηγούσαν στην Καλαμάτα, από όπου τα παραλάμβανε Αλβανός για να τα… εξαφανίσει.


Από τα μέσα Ιουνίου καταγράφηκαν ήδη τέσσερις κλοπές φορτηγών και δύο απόπειρες.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν τα ξημερώματα άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω 36χρονο από τη Λαμία να προσπαθεί να κλέψει ένα φορτηγό, ύστερα από καταγγελία του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Από την έρευνα, που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για σπείρα, στην οποία εμπλέκονταν και τρεις τσιγγάνοι ΡΟΜΑ, 35, 27 και 21 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ταυτοποίησε η αστυνομία, η σπείρα αποτελείτο από τουλάχιστον πέντε μέλη, καθώς ερευνάται η εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Ο 36χρονος συλληφθείς, όπως αποδείχθηκε, μετά την κλοπή των οχημάτων τα οδηγούσε στην Καλαμάτα, με οχήματα συνεργατών του να προπορεύονται για τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών, για να τον ενημερώνουν.

Στην Καλαμάτα τα κλεμμένα οχήματα προωθούνταν σε Αλβανό, ο οποίος τα διέλυε και πουλούσε τα εξαρτήματά τους.

Ο άνδρας που συνελήφθη, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της Λαμίας και παραπέμπεται στον ανακριτή την ερχόμενη Πέμπτη για κακουργηματικές πράξεις.