Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΡΟΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ;

320 λαθρομετανάστες εισέρχονται κάθε μέρα μόνο από τον Έβρο (10.000 το μήνα, 120.000 το χρόνο)!

Ερώτηση στην ευρωβουλή και πιο συγκεκριμένα προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων απηύθυνε ευρωβουλευτής (της ΝΔ), σχετικά με την δραστηριότητα της γνωστής ομάδας Frontex το ογκούμενο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα. Στην ερώτηση επισημαίνονται και τα εξής: «Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Παρά την έναρξη της επιχείρησης, εδώ κι έναν χρόνο (από αρχάς Μαρτίου 2011), 320 παράνομοι μετανάστες υπολογίζονται να διασχίζουν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου».



Αφήνουμε στην άκρη την υποκριτική τακτική του ευρωβουλευτή και του κόμματός του, που μιλάει γενικά κι αόριστα για τη λαθρομετανάστευση χωρίς όμως να μας λέει συγκεκριμένα τι θα κάνει για το πρόβλημα αν επανακάμψει στην εξουσία.

Και πάμε στον αριθμό των λαθρομεταναστών που κατά μέσον όρο μπαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα: 320! Δηλαδή, περίπου 10.000 το μήνα ή 120.000 το χρόνο! Μόνο από τον Έβρο! Σκεφτείτε πόσοι άλλοι μπαίνουν στα ελληνικά εδάφη από τα ελληνο-αλβανικά, ελληνο-σκοπιανά, ελληνο-βουλγαρικά σύνορα και από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Άλλοι τόσοι; Ή μήπως πολλοί περισσότεροι;

Το ερώτημα που προκύπτει σ’ αυτή την περίπτωση είναι το εξής: πως συμβαίνει να αυξάνεται το κύμα της λαθρομετανάστευσης σε μια χώρα που περνάει μια πολύ άσχημη οικονομική κρίση και που υπάρχει πιθανότητα να πτωχεύσει; Δε μας φτάνουν τα προβλήματά μας, έχουμε και τους λαθρομετανάστες; 

Η μόνη λογικά εξήγηση είναι η εξής: κάποιοι θέλουν να αποτελειώσουν την Ελλάδα, γι’ αυτό προωθούν εδώ όλο και περισσότερους λαθρομετανάστες! 

Ως πότε θα το επιτρέπουμε;