Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Σύλληψη εγκληματία από τη Γεωργία: Κατηγορείται για ληστείες σε Αττική και άλλους νομούς

Σκληρός κακοποιός από τη Γεωργία, ο οποίος είχε βαφτιστεί στην πατρίδα του «vor» (πρόκειται για αξίωμα της γεωργιανής και της ρωσικής μαφίας) φέρεται ως αρχηγός μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν 53χρονο ο οποίος φιγουράρει στις φωτογραφίες που έχουν δώσει οι ρωσικές αρχές με τους πιο σκληρούς ποινικούς που έχουν βαφτιστεί με το συγκεκριμένο αξίωμα. 

Μάλιστα, ο 53χρονος συνδέεται με αρχηγό άλλης μαφίας, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν στο Καβούρι Αττικής ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο 53χρονος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι έχει πολεμήσει στην Τσετσενία και για αυτό φέρει και τραύμα πολέμου στο κεφάλι.

Ο Γεωργιανός κατηγορείται μαζί με ακόμα έξι άτομα για 26 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και άλλων νομών.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του είχε την κωδική ονομασία «Ταξιδευτές» διότι η οργάνωση ταξίδευε κάθε εβδομάδα σε άλλο νομό με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Οι δράστες έφευγαν από την Αθήνα το πρωί και ταξίδευαν είτε για Πελοπόννησο είτε για Στερεά Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά αυτοκίνητα και στόχευαν πολυτελείς κατοικίες.