Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Χειροπέδες σε μια ακόμη συμμορία Πακιστανών που «έγδυνε» τουρίστες στην Ακρόπολη

Μία ακόμη συμμορία που με τη χρήση και απειλή μαχαιριών πραγματοποιούσε ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 7 Μαρτίου, στην περιοχή της Ακρόπολης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν δύο υπηκόους Πακιστάν ηλικίας 16 και 19 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της σπείρας, εδώ και τουλάχιστον ένα τρίμηνο, διέπρατταν ληστείες, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, εκμεταλλευόμενοι την εδαφική ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα, τις βραδινές κυρίως ώρες.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν πανομοιότυπος με αυτόν των άλλων δύο συμμοριών που εξαρθρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Αφού στοχοποιούσαν τα θύματά τους, τα αιφνιδίαζαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή, τα οποία διοχέτευαν σε κλεπταποδόχους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, μία αλυσίδα και αφαιρεθέντα αντικείμενα θυμάτων τους. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο ληστείες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.