Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Επιδρομές αλβανών σε χωριά της Θεσπρωτίας: Εισβάλουν, ληστεύουν και επιστρέφουν στην αλβανία!

Ανησυχητικά είναι τα κρούσματα ληστειών στην παραμεθόριο με την αλβανία  

Συγκεκριμένα το Ασπροκκλήσι είναι ένα από τα χωριά της Θεσπρωτίας που είναι έρμαιο στις διαθέσεις αλβανών κακοποιών, οι οποίοι περνούν νύχτα τα σύνορα, ληστεύουν ή κλέβουν και επιστρέφουν στην χώρα τους.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, είχαν εξιχνιαστεί τρεις κλοπές που έγιναν μέσα σε ένα μήνα στο χωριό, αλλά από… διαφορετικούς δράστες! Οι εισβολείς έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά βρίσκονται ήδη στην αλβανία τους και οι τοπικές αρχές ανέλαβαν να τους εντοπίσουν

Τρεις ένοπλοι αλβανοί διέρρηξαν κατοικία - Πέρασαν τα σύνορα και συνελήφθησαν στην αλβανία με τα κλοπιμαία στα χέρια  
Η έρευνα των αστυνομικών ήταν αστραπιαία, μετά την καταγγελία που έγινε το βράδυ της Τετάρτης για τρεις άγνωστους αλβανούς οι οποίοι διέρρηξαν ένα διώροφο σπίτι στο χωριό και άρπαξαν χρυσαφικά και ένα κινητό και διέφυγαν προς την χώρα τους.
Οι αρχές της αλβανίας ενημερώθηκαν άμεσα για την κλοπή και την περιγραφή των δραστών και, λίγες ώρες αργότερα, ενημέρωσαν τις ελληνικές ότι οι τρεις κακοποιοί είχαν συλληφθεί και στην κατοχή τους είχαν βρεθεί τα κλοπιμαία αλλά και παράνομος οπλισμός.


«Κατατρεγμέμος οικονομικός μετανάστης» τραυμάτισε Αστυνομικό για να διαφύγει την σύλληψη - Διέφυγε ο συνεργός του
Σε εξέλιξη η προανάκριση με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους, στην Θεσπρωτία.
Συνελήφθη, τα ξημερώματα στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του, ένας 34χρονος υπήκοος αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 30χρονο ομοεθνή συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα σε αγροτική οδό στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες και στη θέα των αστυνομικών, τις εγκατέλειψαν και τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατά τη στιγμή της σύλληψής του αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας βίαια και τραυματίζοντας τον έναν αστυνομικό ενώ ο 30χρονος συνεργός του διέφυγε της σύλληψης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή του Ασπροκκλησίου Θεσπρωτίας, τις παραπάνω μοτοσικλέτες καθώς και ένα αλυσοπρίονο. Οι μοτοσικλέτες και το αλυσοπρίονο κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για την παροχή πρώτων βοηθειών.