Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ανενόχλητοι κάνουν βόλτα στα σύνορα ένοπλοι αλβανοί - Συνελήφθησαν 4 άκρως επικίνδυνοι


Ανενόχλητοι κάνουν βόλτα στα σύνορα ένοπλοι αλβανοί κατσαπλιάδες - Συνελήφθησαν 4 άκρως επικίνδυνοιΔεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αντιληπτοί αλβανοί τους κατοίκους της κοινωνίας των Ιωαννίνων να κάνουν κυριολεκτικά... περίπατο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αυτήν την φορά όμως σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι συνελήφθησαν τέσσερις, από τους εκατοντάδες που μπαίνουν παρανόμως στην Ελλάδα, ένοπλοι άντρες αλβανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για επαγγελματίες στις ληστείες και άκρως επικίνδυνους αλβανούς ηλικίας 27, 19, 20 και 26 ετών αντίστοιχα, όπου σε βάρος τους  σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στις δηλώσεις δε του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αλλά και στις επισημάνσεις που έκανε, δείχνουν ότι η ομάδα των τεσσάρων αλβανών ήταν αποφασισμένη για όλα.

Οι τέσσερις αλβανοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι αστυνομικές αρχές είχαν κινηθεί πεζοί από τα σύνορα. Πριν την ληστεία, είχαν εντοπιστεί στην Περίβλεπτο, κοντά σε ένα θερμοκήπιο. Ως προς το ιστορικό της ληστείας στην Εθνικό Οδό Ιωαννίνων - Καλπακίου, οι δράστες, έχοντας οι τρεις εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας “Kalashnikov”, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος.

Στη συνέχεια, με την απειλή του όπλου και χρησιμοποιώντας βία σε βάρος του, αφαίρεσαν τις εισπράξεις του καταστήματος και τρία κινητά τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή. Οι αλβανοί εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε δασώδη και δύσβατη περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, όπου ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ με γεμιστήρα που περιείχε είκοσι πέντε φυσίγγια, τα κλοπιμαία και το χρηματικό ποσό των (18.500) λεκ Αλβανίας.


Αξίζει να σημειωθεί πως από τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι είχαν ξανάρθει στην περιοχή και μάλιστα γνώριζαν καλά πολλά σημεία αλλά και τις διόδους, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για διασυνδέσεις της ομάδας των τεσσάρων με ακραίες οργανώσεις στην Αλβανία, γεγονός που μπορεί να δικαιολογήσει και την έλευση στα Ιωάννινα του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος.

Η δήλωση άλλωστε του κ. Δραγατάκη, ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι εξαρθρώθηκαν στην αρχής της δράσης τους, γιατί θα μπορούσαν να μας βάλουν σε μία σοβαρή κρίση», αποτυπώνει ότι η ομάδα των τεσσάρων δεν είναι απλά μία από τις ομάδες των κακοποιών που δρουν στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Φαίνεται πως η χώρα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, από την στιγμή που βαλλόμαστε πανταχόθεν από ακραία εγκληματικά στοιχεία είτε αυτά κάνουν τον περίπατο τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα είτε στα ελληνοτουρκικά με την είσοδο εκατοντάδων τζιχαντιστών εντός της Ελληνικής Επικράτειας.