Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ιωάννινα: Αλβανοί μετέφεραν ναρκωτικά και τραυμάτισαν αστυνομικό για να ξεφύγουν!

Σχεδόν 70 κιλά χασίς μετέφεραν με πολυτελές αυτοκίνητο Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών.


Απτόητοι οι διακινητές ναρκωτικών, συνεχίζουν να μεταφέρουν φορτία κάνναβης στην Ελλάδα, έχοντας γυναίκες συνεργούς και χρησιμοποιώντας πολυτελή αυτοκίνητα. Μια ακόμη παρόμοια περίπτωση καταγράφηκε, σε μικρή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, (ένας άντρας και μία γυναίκα), γιατί, με πολυτελές αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της γυναίκας, μετέφεραν 69 κιλά και 845 γραμμάρια κάνναβης.

Όταν οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα για να σταματήσουν, προκείμενου να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε ξαφνικά όπισθεν με αποτέλεσμα να τραυματίσει ένα αστυνομικό και να προκαλέσει ζημιές σε περιπολικό της Αστυνομίας.

Οι υπόλοιποι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν το ζευγάρι, που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Επίσης, στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, σε μικρή απόσταση από το Καλπάκι, όπου εντοπίστηκε το φορτίο, συνελήφθη ένα ακόμη ζευγάρι Αλβανών, ως συνεργοί των μεταφορέων, γιατί με άλλο αυτοκίνητο προπορεύονταν, προκειμένου να ενημερώνουν τους συνεργάτες τους για τα αστυνομικά μπλόκα.

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους δράστες είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης, για παρόμοιες πράξεις, τις οποίες είχαν διαπράξει στο παρελθόν.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.