Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ …ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δυο Αλβανοί ληστές (αδέλφια, 26 και 24 χρόνων) συνελήφθησαν προχθές στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, όταν μετά από έλεγχο στον ένα εξ αυτών, που περιφερόταν ύποπτα έξω από τραπεζικό υποκατάστημα του νησιού, η Αστυνομία έβγαλε …λαβράκι.

Αμέσως μετά από έφοδο στο σπίτι του συλληφθέντα, εντοπίστηκε και το έτερο …κελεπούρι, ενώ η έρευνα στο σπίτι τους ήταν αποκαλυπτική: βρέθηκαν 4 σκαριφήματα με τις κατόψεις ισάριθμων υποκαταστημάτων τραπεζών της περιοχής του Αργοστολίου, όπου προετοίμαζαν να κάνουν ένοπλες ληστείες. 

Επίσης, βρέθηκαν ένα πιστόλι, μια γεμιστήρα έξι φυσιγγίων, μια σιδερογροθιά, σουγιάδες και κατσαβίδια και πολλά κλοπιμαία (κοσμήματα, πορτοφόλια, κάρτες τραπεζών και κινητής τηλεφωνίας), τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί με τρεις διαρρήξεις-κλοπές των 2 αδίστακτων ληστών το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ αναζητούνται οι κάτοχοι των υπόλοιπων πολύτιμων αντικειμένων.

Ας μην αναλογιστούμε τί θα συνέβαινε σε περίπτωση ένοπλης ληστείας σε κάποια τράπεζα του νησιού, εν ώρα λειτουργίας της, με αυτόπτες μάρτυρες-υποψήφια θύματα τους πελάτες της, Έλληνες και ξένους τουρίστες…