Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Αλλοδαποί είχαν «ρημάξει» ηλικιωμένους και τουρίστες

Πρόκειται για πέντε Ρουμάνους, ηλικίας από 21 έως 54 ετών, που δρούσαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Οπως ανακοινώθηκε, οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από πολυήμερη αστυνομική έρευνα, παρακολουθούσαν τα θύματά τους τη στιγμή που αυτά πραγματοποιούσαν τις αναλήψεις χρημάτων και στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν τα αναληφθέντα ποσά.

Ως "εγκέφαλος" της σπείρας φέρεται ένας 54χρονος, ο οποίος μοίραζε τους ρόλους στα υπόλοιπα μέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου, άλλοι παρατηρούσαν τα υποψήφια θύματα κι άλλοι τους έκλεβαν.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν, το τελευταίο δεκαήμερο μόνο, να αρπάξουν χρήματα από τρεις τουρίστες στα Μετέωρα Καλαμπάκας κι από έναν ηλικιωμένο στη Βέροια.

Η σύλληψή τους έγινε επ' αυτοφώρω, χθες το πρωί, στο πλαίσιο ερευνών, στην περιοχή της Καλαμαριάς. Οι δράστες, αφού πρώτα απέτυχαν να αποσπάσουν τα χρήματα που είχε πάρει από αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, στη συνέχεια "ψάρεψαν" μια γυναίκα, 81 ετών, την οποία ακολούθησαν ως την είσοδο του σπιτιού της, όπου της άρπαξαν το ποσό των 580 ευρώ, που μόλις είχε πάρει από ΑΤΜ.

Τη στιγμή εκείνη πραγματοποίησαν έφοδο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.
πηγη ΕΘΝΟΣ