Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Συμμορία ανηλίκων αλλοδαπών είχε ρημάξει σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα!


Συμμορία ανηλίκων αλλοδαπών είχε ρημάξει σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα!Η είδηση, με μια πρώτη ματιά, είναι απ’ αυτές που απλώς απασχολούν το αστυνομικό δελτίο. Με μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά, όμως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σπείρα ανηλίκων διέπραττε κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, κυρίως στην Καλλιθέα, την Δάφνη και την Νέα Σμύρνη.

Από τα οχτώ μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και την Κυψέλη, επτά αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι έξι είναι ανήλικοι.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία και έκαναν κλοπές, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα από σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 30 περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, χρηματικά ποσά, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων.

Το ενδιαφέρον της είδησης, βεβαίως, βρίσκεται τόσο στο γεγονός ότι οι δράστες είναι ανήλικοι όσο και στο ότι από τους 8 οι 7 είναι αλλοδαποί. Ένα ποσοστό γύρω στο 87,5%, το οποίο θα έπρεπε κανονικά να αντικατοπτρίζει και την στατιστική βάση του πληθυσμού της Χώρας…

Τι όχι; Η είδηση αποτελεί μια ηχηρή απάντηση σε όσους προσπαθούν να πουν ότι η εγκληματικότητα των αλλοδαπών που βρίσκονται στην Χώρα μας είναι (στατιστικά) κατά πολύ μικρότερη απ’ αυτή των ημεδαπών παραβατών. Είναι τα ίδια τα γεγονότα που τους διαψεύδουν συνεχώς…