Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αλγερινοί ληστές πήγαν να βιάσουν δύο φοιτήτριες στο λόφο του Στρέφη- και μετά λήστεψαν ηλικιωμένο στην πλατεία Κάνιγγος

Τρεις Αλγερινοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι μεταξύ άλλων παρενόχλησαν σεξουαλικά φοιτήτριες,  συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην πλατεία Κάνιγγος, την ώρα που επιχειρούσαν να ληστέψουν έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Προηγουμένως -και υπό την απειλή όπλου- είχαν παρενοχλήσει σεξουαλικά δύο φοιτήτριες στον λόφο του Στρέφη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη μεγαλύτερης σπείρας που συνηθίζει να «χτυπά» στο κέντρο των Αθηνών.

Ήταν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και οι δύο ανυποψίαστες φοιτήτριες έκαναν βόλτα στον λόφο του Στρέφη. Ξαφνικά εμφανίστηκαν  μπροστά τους τρεις  άγνωστοι άνδρες, τις ακινητοποίησαν και με τον έναν να βγάζει πιστόλι με το οποίο την απείλησε  ότι εάν φωνάξει θα τη  σκοτώσει. Οι συνεργοί του έκλεψαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα από τις τσάντες κοριτσιών, ενώ αμέσως μετά τις παρενόχλησαν σεξουαλικά. Οι φοιτήτριες -παρά την απειλή του όπλου- έβαλαν τρομαγμένες τις φωνές και οι τρεις Αλγερινοί έφυγαν τρέχοντας.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι μετέφεραν για κατάθεση τις δύο κοπέλες στο Α.Τ. Εξαρχείων. Εκεί περιέγραψαν τους δράστες της επίθεσης.

Οι κακοποιοί είχαν επιλέξει να χτυπήσουν ξανά, αυτή τη φορά έναν ηλικιωμένο άνδρα που κινούνταν στην πλατεία Κάνιγγος. Τον περικύκλωσαν και επιχείρησαν να τον ληστέψουν, όμως στο σημείο βρισκόταν τζιπάκι της ΟΠΚΕ που αναζητούσε τους τρεις Αλγερινούς. Έτσι οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ κατά την προανάκριση έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους και σε τουλάχιστον δύο ακόμη περιπτώσεις ένοπλων ληστειών στο κέντρο της Αθήνας.