Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΤΡΟΜΟΣ! «Ρημάζουν» τα πάντα οι Αλβανοί κακοποιοί

Και μάλιστα πρώην φυλακισμένοι!
Για άλλα αδικήματα έχουν συλληφθεί και κρατούνται ήδη στις φυλακές Ναυπλίου οι δυο Αλβανοί διαρρήκτες που είχαν ρημάξει τα καταστήματα ψιλικών, τα περίπτερα και τα σπίτια σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων και είχαν διαπράξει μία ληστεία στο Ξυλόκαστρο, από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 ως τις 27 Μαΐου του 2016!

Η δράση των δυο αλλοδαπών ηλικίας 29 και 31 χρόνων εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας Κορίνθου και διαπιστώθηκε ότι ήταν οι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν και άλλοι κακοποιοί, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Συνολικά, είχαν διαρρήξει εννέα ψιλικατζίδικα και περίπτερα και δύο σπίτια, είχαν αποπειραθεί να εισβάλλουν σε άλλα τρία και είχαν κλέψει δυο οχήματα. Ακόμη, ο 29χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του ακινητοποίησαν στις 7 Ιουλίου του 2015 μια γυναίκα στο σπίτι της στο Ξυλόκαστρο χτυπώντας την και απειλώντας την με πιστόλι και είχαν αρπάξει χρήματα, κοσμήματα και το κινητό της.

Η λεία της σπείρας από τις διαρρήξεις σε μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 35.000 ευρώ! Σε βάρος των δύο έγκλειστων αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία κατά περίπτωση, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της σπείρας και την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της.