Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ολονύκτιες άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών στην Χίο


Ολονύκτιες άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών στην ΧίοΤα νέα επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών, τα οποία έγιναν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Σούδα Χίου, όταν ομάδα 20 αφγανών, εισέβαλαν στον συγκεκριμένο καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να χτυπούν αλγερινούς, δείχνουν για πολλοστή φορά πόσο ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση στο νησί (και όχι μόνον) με την έξαρση της λαθρομετανάστευσης.

Η συνύπαρξη ατόμων από διαφορετικές εθνικότητες αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και αποδεικνύει, συν τοις άλλοις, ότι η εθνική καταγωγή και συνείδηση των λαθρομεταναστών βρίσκεται υπεράνω οποιασδήποτε δήθεν «ταξικής συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και συνεργασίας».

Όλα άρχισαν όταν λίγες ώρες μετά την επίσκεψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου στην Εισαγγελία, ξέσπασε βεντέτα μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών μεταναστών με τους πρώτους να επιτίθενται με πέτρες και ξύλα στους τελευταίους, δημιουργώντας εκτεταμένα επεισόδια εντός του καταυλισμού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ομάδα 20 Αφγανών, άλλοι από ΒΙ.ΑΛ. και άλλοι από Σούδα, εισέβαλλαν στον καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να χτυπούν όποιον αλγερινό έβρισκαν μπροστά τους.

Επί 20 λεπτά η Σούδα θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την είσοδο Διμοιρίας των ΜΑΤ στον καταυλισμό που εκδίωξε τους ταραξίες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των υπαίτιων, δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε σύλληψη αφού οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από τα στενά του Κάστρου. Παρόλα αυτά, λίγο πριν την 01:00 της Πέμπτης, οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή 3 ατόμων.

Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία, ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς (λαθρο)μεταναστών από ΒΙ.ΑΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, αφού υπάρχει η υποψία συγκέντρωσης αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν την βεντέτα που άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης!

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι (και) η Χίος έχει γίνει έρμαιο στις διαθέσεις και τις διαμάχες μεταξύ των λαθρομεταναστών διαφορετικής εθνικότητας, οι οποίοι θέλουν να αποτυπώσουν την εθνοτική κυριαρχία τους εις βάρος αλλοεθνών «ταξικών αδελφών», όπως τους χαρακτηρίζουν οι εκτός τόπου και χρόνου εγχώριοι «αντιρατσιστές» και «αλληλέγγυοι».

Πολύ περισσότερο, όμως, αυτή η προσπάθεια επίδειξης κυριαρχίας αποτυπώνεται σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χίου και άλλων περιοχών, καθώς βλέπουν να μετατρέπονται σε φιλοξενούμενους και ευρισκόμενους στο περιθώριο των εξελίξεων, εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών και της πλήρους ανικανότητας του κράτους να παρέμβει αποφασιστικά και αποτελεσματικά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ