Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κύκλωμα αλλοδαπών προμηθεύει πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες σε λαθρομετανάστες


Κύκλωμα προμηθεύει πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες σε λαθρομετανάστεςΠλαστές βουλγαρικές ταυτότητες προμηθεύει βουλγάρικο κύκλωμα σε λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να κινηθούν εντός Ελλάδας και στη συνέχεια να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη. 

O λόγος για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, που συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι αλλοδαποί όχι μόνο είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αλλά κατείχαν κι επέδειξαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, των αρχών της Βουλγαρίας.

Εκτός από μεταφορές λαθρομεταναστών οι Βούλγαροι, στα πλαίσια του οργανωμένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας, τους προμηθεύουν και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το θέμα βέβαια δεν είναι καινούργιο, απλά ξαναφέρνει στην επιφάνεια ένα σημαντικότατο ζήτημα, τα κυκλώματα παραχάραξης που φαίνεται ότι δρουν ανεξέλεγκτα και προμηθεύουν, έναντι αδράς αμοιβής, λαθρομετανάστες με έγγραφα του βουλγαρικού κράτους, ούτως ώστε να μπορούν να κινούνται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και οι Ελληνικές παραμεθόριες διωκτικές αρχές είναι σε αναταραχή, αφού δεν έχουν να παλέψουν μόνο με τους Τούρκους δουλεμπόρους αλλά και με τους Βουλγάρους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων λόγω Ε.Ε.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά για ανακατάληψη των πόλεων και οι δήθεν συμφωνίες επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποδείχθηκαν αερολογίες και κενολογίες, στο γνωστό του πλέον μοτίβο, μεγάλες αλλά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την υφαρπαγή ψήφων.  

Ο αποικισμός της χώρας μας συνεχίζεται κανονικά.