Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ημαθία: Εξιχνίαση εγκλήματος : Μαρτυρικός θάνατος ηλικιωμένων στα χέρια 2 Αλβανών!

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού - Οι αλβανοί τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους βασάνισαν μέχρι θανάτου...!!


Συμμορία αλλοδαπών είναι οι δράστες του άγριου φονικού που διεπράχθη με σκοπό τη ληστεία τον περασμένο μήνα σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων στη Βέροια.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς - ηλικίας 21 και 30 ετών - που συνελήφθησαν σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και ομολόγησαν την πράξη τους. Μάλιστα, οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι λίγες μέρες πριν το φονικό της Ημαθίας, εισήλθαν στο σπίτι 42χρονου στο Βόλο με στόχο να τον ληστέψουν κι όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία τους, δεν δίστασαν να τον μαχαίρωσαν, επιφέροντάς του τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Σε ό,τι αφορά το έγκλημα της Βέροιας, αυτό διεπράχθη στις 26 Ιουνίου. Όπως έγινε γνωστό οι κακοποιοί έδεσαν, φίμωσαν και βασάνισαν μέχρις θανάτου τους άτυχους ηλικιωμένους, στην προσπάθεια να αποσπάσουν πληροφορίες για το σημείο που ήταν κρυμμένα τα χρήματα και τα χρυσαφικά τους. Τελικά, οι δράστες άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 73χρονου συνταξιούχου προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω των αλλεπάλληλων χτυπημάτων που δέχθηκε, ενώ, η 69χρονη σύζυγός του άφησε την τελευταία της πνοή από ασφυξία.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη της συμμορίας λόγω του τρόπου δράσης της. Όπως είπε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, παρουσιάζοντας την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι δράστες εισέρχονταν στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων τους με την μέθοδο της αναρρίχησης. «Η συγκεκριμένη ομάδα δρούσε το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος», είπε.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτόματο όπλο Καλάζνικοφ, ένα υποπολυβόλο Τοκάρεφ, τρεις γεμιστήρες με 63 φυσίγγια, 137 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και πλήθος κλοπιμαίων, ανάμεσα σ’ αυτά και μέρος αυτών που αφαιρέθηκαν από το ζευγάρι των άτυχων ηλικιωμένων. Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα των δραστών, βρέθηκαν σταθμευμένα δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, καθώς, επίσης ένταλμα σύλληψης του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Εξάλλου, κατά την αστυνομική έφοδο στο διαμέρισμα συνελήφθησαν δύο νεαροί συμπατριώτες τους, ηλικίας 16 και 20 ετών, για υπόθεση κλοπής και για κατοχή πέντε δεμάτων χασίς, συνολικού βάρους 513,2 γραμμαρίων.
πηγη newsit