Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΙ είναι οι Βούλγαροι απατεώνες με τα τροχαία!

Οι δυο συλληφθέντες, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν 18 ηλικιωμένους, από τους οποίους απαιτούσαν από 40.000 ως 70.000 ευρώ, δήθεν για να αποφύγουν τα παιδιά τους τις συνέπειες από το υποτιθέμενο ατύχημα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο Βουλγάρων απατεώνων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 7 Σεπτεμβρίου για 18 απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους είχαν προκαλέσει τροχαία.

Πρόκειται για τους GEORGI AVRAMOV του IVANOV και της IVANKA που γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1973 στη Βουλγαρία και TIHOMIR DIMITROV του KIRILOV και της DIMITRA που γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1978 στη Βουλγαρία.

Οι δυο συλληφθέντες, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν δέκα ηλικιωμένους σε περιοχές της Λιβαδειάς, άλλους έξι στη Θήβα και δυο ακόμη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, από τους οποίους απαιτούσαν από 40.000 ως 70.000 ευρώ, δήθεν για να αποφύγουν τα παιδιά τους τις συνέπειες από το υποτιθέμενο ατύχημα.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε απόπειρα. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους θα διατηρηθεί ως την αμετάκλητη περάτωση της δίκης τους, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Όσοι γνωρίζουν κάτι για τους δυο Βούλγαρους και τους συνεργούς τους, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους αριθμούς 22610 88850 και 22610 88855 της Ασφαλείας Λιβαδειάς που διασφαλίζει την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

voulgaroi1

Έπιασαν αλλοδαπό με καραμπίνα έξω από το ΣΚΑΪ!

Στη σύλληψη ενός 56χρονου με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν προχώρησε η αστυνομία σήμερα το μεσημέρι έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:30 όταν οι υπάλληλοι του σταθμού εντόπισαν ύποπτες κινήσεις ενός άντρα ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο  με αποτέλεσμα να καλέσουν την αστυνομία.
Στο θέαμα των αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ ο 56χρονος τράπηκε σε φυγή ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.

Στη κατοχή του βρέθηκε ένας σουγιάς ενώ εντός του αυτοκινήτου  βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα με έξι φυσίγγια.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκληματικότητα λαθρομεταναστών: πακιστανός απήγαγε και βίαζε ανήλικο ομοεθνή του στο κέντρο της Αθήνας!


Εγκληματικότητα λαθρομεταναστών: πακιστανός απήγαγε και βίαζε ανήλικο ομοεθνή του στο κέντρο της Αθήνας!Ένα ακόμα φριχτό έγκλημα αποκαλύφθηκε σήμερα και σχετίζεται με την... συνηθισμένη δραστηριότητα των κακοποιών λαθρομεταναστών, τις απαγωγές και τους βιασμούς.

Όπως έγινε γνωστό θύμα αλλεπάλληλων βιασμών είχε πέσει ένας 16χρονος τον οποίο απήγαγε από το κέντρο της Αθήνας ένας 27χρονος πακιστανός και τον είχε «φυλακίσει» μέσα σε διαμέρισμα της οδού Κεφαλληνίας. Ο αδίστακτος δράστης είχε απαγάγει τον νεαρό από την οδό Σατωμβριάνδου, του έκλεψε έγγραφα και χρήματα και ζητούσε λύτρα από τους συγγενείς του για να τον απελευθερώσει.

Θύμα του ήταν ένας 16χρονος πακιστανός, από τους συγγενείς του οποίου ζητούσε 3.500 ευρώ για να τον απελευθερώσει. Καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής του στο διαμέρισμα ο 16χρονος έπεσε θύμα αλλεπάλληλων βιασμών! Γείτονες του δράστη αντιλήφθηκαν πως κάτι άσχημο συμβαίνει στο σπίτι ακούγοντας τις φωνές του νεαρού και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν έφτασαν εκεί, τους άνοιξε ένας 26χρονος ο οποίος και συνελήφθη, ενώ ο 16χρονος βρέθηκε δεμένος στο σπίτι κακοποιημένος και με εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπο. Ο 27χρονος δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για σωματικές βλάβες και ληστείες και φυσικά... κυκλοφορούσε ελεύθερος!

Αυτά είναι τα "μπουμπούκια" των λαθρομεταναστών που η ανθελληνική κυβέρνηση και το "δημοκρατικό τόξο" θέλουν με το ζόρι να ενσωματώσουν στην ελληνική κοινωνία!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ως «καθοδηγητής» του ISIS χαρακτηρίζεται ο 49χρονος Γάλλος που συνελήφθη στην Ασπροβάλτα

«Καθοδηγητής» που ριζοσπαστικοποιεί άτομα πρόθυμα να ενταχθούν στον ISIS, χαρακτηρίζεται από τις γαλλικές αρχές  ο 49χρονος Γάλλος υπήκοος που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην περιφερειακή επαρχιακή οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στην Ασπροβάλτα. 

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με το έγγραφό τους, ο 49χρονος είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για παράνομη οπλοφορία, ενώ πρόσφατα του είχε επιβληθεί μέτρο κατ’ οίκον περιορισμού τρίμηνης διάρκειας, το οποίο όταν έληξε ταξίδευσε άμεσα προς Συρία και Τουρκία, από την οποία πέρασε στη χώρα μας.

Οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν ότι έκανε συχνά ταξίδια προς Υεμένη, Συρία, Ιράν και Ιράκ, ενώ φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στον «προσηλυτισμό» ευρωπαίων στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Αρχικά κρατήθηκε για δύο μέρες στους Κήπους Έβρου από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνει πλήρη εξακρίβωση στοιχείων από την οποία προέκυψαν οι λεπτομέρειες της επισήμανσης των γαλλικών αρχών για έλεγχό του. Από εκεί και έπειτα τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση.

Στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής και ενώ κινούταν κοντά στην Ασπροβάλτα, με δική του υπαιτιότητα προκάλεσε τροχαίο με το αυτοκίνητο της αστυνομίας, οι επιβάτες του οποίου παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Μετά το «τροχαίο», ο 49χρονος φέρεται να βγήκε από το αυτοκίνητο φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς επιτέθηκε εναντίον τους και αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Τελικά ακινητοποιήθηκε και χθες οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς υπήρχε το μέτρο επιτήρησης από της γαλλικές αρχές και ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την δικαστική απέλασή του.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

πακιστανοί στην Καλλιθέα απήγαγαν ομοθενή τους και ζητούσαν λύτρα για να τον απελευθερώσουν

Μια ακόμα υπόθεση απαγωγής Πακιστανού από ομοεθνείς του, ήρθε στο φως.
Πρόκειται για την απαγωγή ενός 22χρονου Πακιστανού, που έγινε τις βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, ένας εκ των δραστών οδήγησε τον 22χρονο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, στο οποίο βρίσκονταν και οι υπόλοιποι δράστες, και τον ανάγκασε να του παραδώσει 500 ευρώ προκειμένου να τον ελευθερώσει.

Την επομένη, έπειτα από την καταβολή μέρους των χρημάτων, οι δράστες τον απελευθέρωσαν με την προϋπόθεση να τους παραδώσει και τα υπόλοιπα χρήματα σε προσυμφωνημένο ραντεβού, στο οποίο ωστόσο δεν εμφανίστηκαν.

Δράστες είναι πέντε Πακιστανοί, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις διαφεύγουν της σύλληψης

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί για ληστείες στη Μενεμένη

Έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για πέντε ληστείες που διέπραξαν από τα τέλη Αυγούστου στη περιοχή της Μενεμένης στην δυτική Θεσσαλονίκη σε βάρος οδηγού ταξί, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων και τριών ομοεθνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες απέσπασαν από τα θύματά τους το συνολικό ποσό των 2.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 130 από τον οδηγό ταξί, τα 970 από τον υπάλληλο του πρατηρίου και τα 1.700 ευρώ από τους τρεις ομοεθνείς τους.

Γεωργιανός «πείραζε» μετρητές της ΔΕΗ κατά παραγγελία

Γεωργιανός 32 χρόνων συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, επειδή «πείραζε» μετρητές της ΔΕΗ σε καταστήματα -κατά παραγγελία των ιδιοκτητών τους- προκειμένου αυτοί να δείχνουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.

Ο άνδρας συνελήφθη στον σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Μαγνησίας και στην κατοχή του βρέθηκαν τα «σύνεργα» της δουλειάς του, ένα κατσαβίδι και ένας φακός, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι ίδιος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι στον Βόλο είχε παραποιήσει την ένδειξη δύο μετρητών, ενώ προσέφερε πανελλαδικώς τις... υπηρεσίες του επ΄ αμοιβή, έχοντας ανταποκριθεί στα αιτήματα περίπου 40 καταστηματαρχών.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Βόλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χειροπέδες για 6 αλλοδαπούς στη Θεσσαλονίκη- Για ληστείες από τα τέλη Αυγούστου

Έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για πέντε ληστείες που διέπραξαν από τα τέλη Αυγούστου στη περιοχή της Μενεμένης στην δυτική Θεσσαλονίκη σε βάρος οδηγού ταξί, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων και τριών ομοεθνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες απέσπασαν από τα θύματά τους το συνολικό ποσό των 2.800 ευρώ.

Από το συνολικό ποσό, τα 130 άνηκαν στον οδηγό ταξί, τα 970 στον υπάλληλο του πρατηρίου και τα 1.700 ευρώ στους τρεις ομοεθνείς τους.

39χρονος Αλβανός έκλεβε πιστωτικές κάρτες και έκανε διαδικτυακές αγορές

Αλβανός, 39 ετών, συνελήφθη, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος ότι προέβαινε συστηματικά σε διαδικτυακές αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών, τα οποία είχε υποκλέψει.

Ο 39χρονος συνελήφθη σε κατάστημα, όπου είχε πάει μετά την ολοκλήρωση ηλεκτρονικής συναλλαγής με χρήση πιστωτικής κάρτας τα στοιχεία της οποίας είχε υποκλέψει, προκειμένου να παραλάβει συσκευή κινητού τηλεφώνου. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης μέσω υπολογιστή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα που είχε υποκλέψει, μέσω διαδικτύου, από τις πρωτότυπες κάρτες των νόμιμων κατόχων τους, πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι συναλλαγές αυτές, αφορούσαν κυρίως αγορές προϊόντων με συγκεκριμένη αξία μεταπώλησης, από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητά του. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι ο 39χρονος πραγματοποίησε δεκατρείς επιτυχείς συναλλαγές ύψους 4.486 ευρώ και δεκαέξι ανεπιτυχείς ύψους 4.901 ευρώ, με τη χρήση δεκαπέντε καρτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί η ζημιά σε βάρος και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κρήτη: Συνελήφθη 54χρονος Αλβανός με διεθνές ένταλμα σύλληψης

Στη σύλληψη ενός 54 χρόνου υπηκόου Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αλβανικές διωκτικές αρχές, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Κισάμου.

Ο συλληφθείς, που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, ένοπλης ληστείας και παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Κοκαΐνη μέσα στα καλλυντικά της μετέφερε 23χρονη από τη Βενεζουέλα, συνελήφθη στο Ελ.Βενιζέλος

Μια 23χρονη από τη Βενεζουέλα συνελήφθη στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών καθώς επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας 1,5 κιλό κοκαΐνης.

Η 23χρονη η οποία έφτασε στην Ελλάδα, από το Ρίο Ντε Τζανέιρο Βραζιλίας μέσω Ντουμπάι είχε κρύψει επιμελώς στο βαλιτσάκι των καλλυντικών της, μέσα στα τοιχώματα, δύο συσκευασίες με κοκαΐνη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 23χρονη αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Σεξουαλική παρενόχληση 32χρονης από 16χρονο Πακιστανό στο Βόλο

Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και διατάραξη οικιακής ειρήνης κατηγορείται ένας 16χρονος υπήκοος Πακιστάν στο Βόλο. 

Ο ανήλικος, σύμφωνα με πληροφορίες από το e-volos, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου εισήλθε σε οικία από το μπαλκόνι το οποίο είναι υπερυψωμένο ισόγειο στο οποίο διέμεναν δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 36 ετών. Την ώρα εκείνη οι δύο κοιμόντουσαν και είχαν αφήσει κάπως ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματός τους.

Ο 16χρονος αφού εισέβαλλε στο σπίτι κατευθύνθηκε στο δωμάτιο γυμνός από τη μέση και επάνω και παρενόχλησε την 32χρονη χαιδεύοντας την στο πόδι. Τότε, η γυναίκα ξύπνησε και αντιλήφθηκε την παρουσία του 16χρονου, έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα ο ανήλικος να το βάζει στα πόδια και σε κλάσματα δευτερολέπτου να γίνεται καπνός.

Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του και ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές, ωστόσο δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πάτρα: Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών - Ένας νεκρός αφγανός από μαχαίρι ομοεθνή του


Πάτρα: Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών - Ένας νεκρός αφγανός από μαχαίρι ομοεθνή τουΑυξάνονται αναλογικά οι άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών σε σχέση με τον αριθμό που εισέρχεται καθημερινά στην Πατρίδα μας.

Και ενώ το μέτωπο στην Μυτιλήνη με τις εξεγέρσεις των λαθρομεταναστών παραμένει ανοιχτό, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα ένας αφγανός λαθρομετανάστης κατέληξε μετά από συμπλοκή.

Σύμφωνα με το patranews.gr στη 1.30 τα ξημερώματα ξέσπασε συμπλοκή στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα ο 33χρονος αφγανός. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις που ήδη είχαν φθάσει στον χώρο, άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, προχωρώντας τελικά σε 20 προσαγωγές, επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη από τους διάφορους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Τα δύο γεγονότα αυτά καταδεικνύουν πως ο αφγανός δολοφονήθηκε είτε από ομοεθνή του είτε από άτομο της ίδιας συνομοταξίας με αυτόν, δηλαδή λαθρομετανάστη.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται αύξηση στις λαθρομεταναστευτικές ροές. Είναι χαρακτηριστικά ότι συνολικά 308 νέοι λαθρομετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί.

Στη Λέσβο, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πέρασαν 93 λαθρομετανάστες, στη Χίο 155 και στη Σάμο 60. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα στη Λέσβο είναι 5.264, στη Χίο 3.700 και στη Σάμο 1.166. Συνολικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 10.130.

Μια κυριολεκτικά ωρολογιακή βόμβα η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί μιας που οι συμπλοκές και οι δολοφονίες αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στα κατά τα άλλα «φιλανθρωπικά» hot spots της Ελλάδας.

Αλλοδαπή μετέφερε 3,5 κιλά κοκαΐνη σε εξώφυλλα παιδικών βιβλίων

Μια 21χρονη από τη Βενεζουέλα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», για εισαγωγή ποσότητας κοκαΐνης.

Η αλλοδαπή, που αφίχθη αεροπορικώς στην Αθήνα προερχόμενη από το Ρίο Ντε Τζανέιρο Βραζιλίας, μέσω Ζυρίχης, φέρεται ότι μετέφερε στην αποσκευή της 12 συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους περίπου 3,5 κιλών, επιμελώς κρυμμένες στα εξώφυλλα 6 παιδικών βιβλίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η νεαρή γυναίκα αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα κοκαΐνης, από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς τη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Χίος: Σύλληψη Αλγερινών λαθρομεταναστών για ληστεία και οπλοκατοχή

Στη σύλληψη δύο «προσφύγων» από την Αλγερία, ηλικίας 20 και 31 ετών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Χίο.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα μέσω της  διαδικασίας   γνωστής και ως «διάσωση προσφύγων από το ΛΣ»,  κατηγορούνται για κλοπή τσάντας 47χρονης, στην οποία υπήρχαν το χρηματικό ποσό των 375 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Παράλληλα, οι αρχές συνέλαβαν και έναν 40χρονο ομοεθνή τους «πρόσφυγα», στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο μαχαίρια, με λάμες μήκους 9 και 18 εκατοστών.

Και οι τρεις τους μετά το πέρας της δίκης τους αναμένεται  να αφεθούν ελεύθεροι με την προϋπόθεση να εγκαταλείψουν τη χώρα κάτι βέβαια που δεν γίνει....!

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Λέσβος: Συνελήφθη 35χρονος Ιρακινός να πουλά πλαστά διαβατήρια

Την «πηγή» από την οποία ένας 35χρονος Ιρακινός προμηθευόταν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τα πωλούσε έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου, αναζητούν τώρα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ο 35χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε να κινείται μέρα- μεσημέρι στην πόλη της Μυτιλήνης έχοντας πάνω του τέσσερις πλαστογραφημένες ταυτότητες ιταλικών αρχών, οι οποίες  κατασχέθηκαν μαζί με 800 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του. 

Ο Ιρακινός συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε υπηκόους τρίτων χωρών που αναζητούσαν τρόπους να φύγουν από την Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν αποκάλυψε πώς έφταναν στα χέρια του τα πλαστογραφημένα έγγραφα και η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ σε βάρος του η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης άσκησε δίωξη για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών σε βαθμό κακουργήματος. 

Στο μεταξύ, αναζητούνται όσοι ενδεχομένως έχουν αγοράσει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα πληρώνοντάς τον αδρά.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός που έκρυβε 33 κιλά χασίς

Δεν πήρε είδηση τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που είχαν γίνει «σκιά» του, καθώς τον θεωρούσαν ύποπτο για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από την πατρίδα του, ένας 31χρονος Αλβανός. Έτσι, άθελά του τους οδήγησε στο ερημόσπιτο όπου έκρυβε μεγάλη ποσότητα χασίς.

Κατά την διάρκεια της διακριτικής παρακολούθησης, οι αστυνομικοί είδαν τον ύποπτο να μπαίνει στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, να παραλαμβάνει από μέσα δυο βαρείς ταξιδιωτικούς σάκους και να τους μεταφέρει πεζός προς την περιοχή της Λάβδανης. Αφού τον άφησαν να... γονατίσει από το βάρος, τελικά τον ακινητοποίησαν και τους φόρεσαν χειροπέδες!

Στους σάκους βρέθηκαν 30 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 32 κιλών  και 720 γραμμαρίων, που είχαν «περάσει» στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω αφύλακτων μονοπατιών στα σύνορα και κατασχέθηκαν. 

Ο 31χρονος, που δεν διέθετε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.

Αλβανός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο Έλληνες στην Κω και... τους εγκατέλειψε

Αυτά, μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας γίνονται!

Στην Κω, λοιπόν, ένας 34χρονος προσκεκλημένος της τσιπροκαμμενικής αλητείας, εξ Αλβανίας ορμώμενος κι έχοντας στο πλευρό του μια 28χρονη ομοεθνή του, έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε με αποτέλεσμα να ανεβεί σε ένα πεζοδρόμιο στην πόλη της Κω και να παρασύρει δυο περαστικούς που περπατούσαν ανυποψίαστοι και τους εγκατέλειψε αβοήθητους.

Εν συνεχεία, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας κατάφεραν να εντοπίσουν το ζευγάρι και να το προσάγουν στην υπηρεσία τους. 

Όταν, όμως, ανακοίνωσαν στον 34χρονο τη σύλληψή του, εκείνος τους επιτέθηκε. Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Αφελής ερώτηση: σε ποια χώρα του πλανήτη θα τολμούσε να τα κάνει όλα αυτά ένας παράνομος αλλοδαπός;

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

"Μετανάστες" από το Μπαγκλαντές οι δολοφόνοι ομοεθνού τους - Είχαν συλληφθεί για ληστεία αλλά ποτέ δεν απελάθηκαν

Στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας ενός άνδρα από το Μπανγκλαντές, προχώρησε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας τρεις ομοεθνείς τους, μετά από εκτενή έρευνα και εξέταση όλων των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί.

Το άγριο έγκλημα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στις 11 Αυγούστου, με θύμα έναν 47χρονο άνδρα από το Μπανγκλαντές, τον οποίο οι τρεις ομοεθνείς του στραγγάλισαν με τη ζώνη του παντελονιού του.

Ο άνδρας είχε βρεθεί στο ημιώροφο του καταστήματος που διατηρούσε, έχοντας τα χέρια και τα πόδια δεμένα, ενώ στο λαιμό του ήταν περασμένη σφικτά η ζώνη του παντελονιού του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προήλθε τόσο από τον στραγγαλισμό, όσο και από το τραύμα με μαχαίρι που έφερε στο σώμα του, το οποίο είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια.

Οι δράστες ήταν ηλικίας 26, 28 και 30 ετών και το κίνητρό τους ήταν η ληστεία.
Οι δύο από τους τρεις είχαν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για ληστεία, αλλά φυσικά η Πολιτεία ουδέποτε σκέφτηκε καν την πιθανότητα για απέλασή τους. 

Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και τώρα μόλις εκτίσουν την ποινή τους, όπως συμβα'ινει και με χιλιάδες άλλους μετανάστες που έχουν μπει στη "χώρα" λαθραία και παρανόμως.

Μετά τη Λέσβο και στη Χίο επεισόδια: Δυο Ιρανοί λαθρομετανάστες κυνηγούσαν με μαχαίρι οδηγούς

Στο έλεος των προθέσεων των παράνομων μεταναστών βρίσκονται καθημερινά πλέον οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου όπου υπάρχουν Hot Spot. 

Βεβαίως, αυτό δεν αφορά την πλειονότητα, των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, ωστόσο διαρκώς βρίσκονται άτομα τα οποία προκαλούν προβλήματα ή ξεσηκώνουν και τους υπόλοιπους, προβλήματα που στην πλειονότητά τους είναι καθοδηγούμενα από αγνώστους που καλούν στα τηλέφωνα μερίδα μεταναστών.

AdTech AdΧθες το μεσημέρι, στη Χίο δύο Ιρανοί  μετανάστες βγήκαν από την δομή της Σούδας και και διαμαρτυρόμενοι που δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την υπόλοιπη Ευρώπη, διέκοψαν την κυκλοφορία στον δρόμο. Τότε, οι οδηγοί κάποιων αυτοκινήτων βγήκαν και τους φώναξαν να βγουν στην άκρη, με αποτέλεσμα ένας από τους δύο Ιρανούς να βγάλει ένα μαχαίρι και να αποπειραθεί να τραυματίσει με αυτό έναν από τους οδηγούς.
 
Στο σημείο είχαν φτάσει στο μεταξύ αστυνομικοί, οι οποίοι είδαν το επεισόδιο και ακινητοποίησαν εγκαίρως τους δύο Ιρανούς, παρά τη σθεναρή τους αντίσταση, τους οποίους και συνέλαβαν για τα αδικήματα, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και της αντίστασης.

Στη Μυτιλήνη, τις νυχτερινές ώρες, μία φήμη ότι δήθεν είχαν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα Πακιστανοί και Μαροκινοί, ομάδα περίπου 100 Αφγανών βγήκαν από την δομή φιλοξενίας και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού μέχρι και λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα.

Μάλιστα, κατά την έξοδό τους φέρονται να προκάλεσαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο την παραπληροφόρηση όσο και το κάλεσμα και ξεσηκωμό, το προκαλούσαν άγνωστοι μέσω τηλεφωνικών επικοινωνίων με κάποιους εκ των διαμαρτυρομένων.

Τελικά τα ξημερώματα ηρέμησαν τα πνεύματα και οι παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν πίσω στο hot spot της Μόριας.

Πρόκληση εξέγερσης από «αόρατα κέντρα» με διάδοση ψευδούς φήμης: Πακιστανοί λαθρομετανάστες βγήκαν στους δρόμους της Μυτιλήνης και τα έκαναν ρημαδιό

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Μυτιλήνη έγινε στόχος «μαύρων επιχειρήσεων» (black ops) καθώς κάποιοι «αόρατοι» μέσω τηλεφωνημάτων και διάδοσης ψευδών φημών επιχείρησαν (και κατάφεραν) να προκαλέσουν εξέγερση στο hot spot της Μόριας όπου φιλοξενούνται προσωρινά πρόσφυγες και παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες.

200 Πακιστανοί παράνομοι μετανάστες βγήκαν στους  δρόμους της Μυτιλήνης την νύχτα και τα έκαναν «λαμπόγυαλο» στο άκουσμα μιας διαδοθείσας φήμης (όπως αποκαλύπτεται κάποιοι την διέρρευσαν  επίτηδες) ότι υπήρχαν επτά νεκροί μετανάστες,πέντε Πακιστανοί και δύο Μαροκινοί, σε φορτηγό αυτοκινήτο σε ένα πλοίο που ποτίθεται ξεκίνησε από την Μυτιλήνη για κάποιο άλλο λιμάνι της Ελλάδας.

Στις 11:30 το βράδυ όταν διαδόθηκε η φήμη για τους νεκρούς μετανάστες στους χώρους του χοτ σποτ της Μόριας, Βορειοαφρικανοί και Πακιστανοί εξεγέρθηκαν και βγήκαν έξω από το χοτ σποτ φωνάζοντας συνθήματα ενώ κατά την πορεία τους έσπασαν και δυο αυτοκίνητα εργαζομένων στο χοτ σποτ!

Η πληροφορία περί νεκρών μεταναστών διαψεύστηκε από την πρώτη στιγμή και μεταφραστές επιχείρησαν να τους ηρεμήσουν.

Όμως κάποιοι μέσω τηλεφωνημάτων καθοδηγούσαν τους εξεγερμένους στο να εγκαταλείψουν το χοτ σποτ και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης!

Υπήρξε κυνηγητό σε μια απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το χοτ σποτ μέχρι το πάρκο της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της πόλης όπου οι εξεγερμένοι μετανάστες έφτασαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας από όσους τους καλούσαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης.

Περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο χοτ σποτ.
Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία μέσα στους σχεδιασμούς της έχει ως στόχο την εγκατάσταση χιλιάδων μουουλμάνων προσφύγων και μεταναστών για να διεκδικήσει αργότερα την «προστασία» των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων.

Είναι πολύ βολικό για αυτήν διότι έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτούς λόγω θρησκείας.
Σε ένα υποθετικό σενάριο μιας πολεμικής σύρραξης με την γειτονική χώρα θα ήταν εφικτή η ταυτόχρονη εξέγερση μουσουλμανικών πληθυσμών στα νησιά και η πρόκληση ενός εσωτερικού μετώπου κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Το πόσο εφικτό είναι αυτό το αποδεικνύει το χθεσινό περιστατικό. Δημιουργήθηκε κυριολεκτικά από το μηδέν.

Καταδίωξη με πυροβολισμούς αλλοδαπών δουλεμπόρων στη Ρόδο

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Καταδίωξη με πυροβολισμούς τριών αλλοδαπών δουλεμπόρων, που επέβαιναν σε ταχύπλοο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στον όρμο της Ιαλυσού, βορειοδυτικά της Ρόδου με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο χέρι ένας εξ'αυτών.

Το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Γεωργιανοί , είχαν ήδη αποβιβάσει νωρίτερα πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες σε ερημική παραλία του νησιού.

Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της ελληνικής Ακτοφυλακής ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους των λιμενοφυλάκων.

Αυτό το επιχέιρησαν επανειλημμένα. Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις οι Γεωργιανοί αγνόησαν επιδεικτικά τις εντολές των λιμενικών και συνέχισαν τις προσπάθειες εμβολισμού με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Τότε αποφασίστηκε η πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών με στόχο την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους όπως άλλωστε υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό σφαίρας και τον τραυματισμό του ενός εκ των επιβαινόντων αλλοδαπών διακινητών στο χέρι.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από τους άνδρες του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου και οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν για προανάκριση στο λιμεναρχείο της πόλης.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Έξι αλλοδαποί ξυλοκόπησαν και λήστεψαν αλλοδαπό στην Πάτρα!


syllhpsh allodapoiΣτη σύλληψη έξι αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν συστήσει ομάδα κρούσης και πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε λαθρομετανάστες στην Πάτρα, προχώρησε η αστυνομία την Πέμπτη.

Τελευταίο θύμα τους ήταν ένας 43χρονος Σύρος, τον οποίο χτύπησαν με γροθιές και μαχαίρι, πριν του αποσπάσουν το ποσό των 500 ευρώ.

Την εγκληματική ομάδα είχαν συστήσει τρεις Αλγερινοί, δύο Σύροι και ένας Παλαιστίνιος. Οι ηλικίες τους ήταν από 17 έως 36 ετών.

Για τους έξι συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία και ακολούθως οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου να οδηγηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στον Ανακριτή Πατρών.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Συναγερμός στην Αστυνομία: Πάνω από 1000 λαθρομετανάστες έχουν φύγει από τα “Hot Spot”


Συναγερμός στην Αστυνομία: Πάνω από 1000 λαθρομετανάστες έχουν φύγει από τα “Hot Spot”Την εγρήγορση των αρχών έχει προκαλέσει το γεγονός πως από τα Hot Spots της Αττικής «αγνοούνται» πάνω από 1000 άτομα, κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε διακριτικές έρευνες σε Εξάρχεια και καταλήψεις για να δούν αν έχει προκύψει αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού λαθρομεταναστών στις εν λόγω περιοχές, αλλά δεν παρατήρησαν κάποια αξιόλογη μεταβολή. Ακολούθησε ανάλογη έρευνα σε περιοχές που γενικώς μαζεύονται αλλοδαποί και η απάντηση ήταν επίσης αρνητική.

Τι έχει γίνει τελικά; Μήπως τους... εξαφάνισε ο Κυρίτσης και το «Συντονιστικό» του, προκειμένου να διατηρήσουν τον «αριθμό» των αλλοδαπών στη χώρα σε όρια που δεν θα εξοργίζει τους Έλληνες; Ή μήπως επαληθεύτηκε η «προφητεία» της κυρά Τασίας;

«Επισήμως», η ανησυχία αφορά το αν έχουν βρει κατάλυμμα και δουλειά, ώστε να μην μικροεγκληματίσουν, όμως στην πραγματικότητα ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος.  

Αυτό που φοβούνται πραγματικά στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η προσχώρηση των αλλοδαπών που «χάθηκαν» σε πυρήνες τζιχαντιστών που βρίσκονται εντός της Πατρίδος μας. 

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Λέρου: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πρόσφυγες - Προκαλούν ζημιές και βεβηλώνουν εκκλησίες»

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για την πιστή τήρηση του ωραρίου κυκλοφορίας των προσφύγων και την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας, ζητά με σημερινή επιστολή του ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, επισημαίνοντας ότι έχουν προκληθεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νησί.

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου, ομάδα προσφύγων προκάλεσε σοβαρές βλάβες στον δημοτικό φωτισμό, πετροβολώντας τις λάμπες, από τα Τεμένια έως τον Ξηρόκαμπο και βεβήλωσαν εκκλησάκι της περιοχής, ενώ ζημιές έχουν προκαλέσει και σε γεωργικές καλλιέργειες του νησιού.

«Η κατάσταση, πλέον, είναι ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και απειλούν πως θα αναλάβουν εκείνοι τον νόμο στα χέρια τους, αφού από τη μία βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται κι από την άλλη φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των παιδιών τους», αναφέρει ο κ. Κόλλιας στην επιστολή του προς τους δύο υπουργούς.

Σε έξαρση η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών: 17χρονος μαροκινός μαχαίρωσε στο λαιμό σύριο στην προκυμαία της Χίου


Σε έξαρση η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών: 17χρονος μαροκινός μαχαίρωσε στο λαιμό σύριο στην προκυμαία της ΧίουΈνας 17χρονος μαροκινός ήταν ο δράστης της επίθεσης και τραυματισμού με μαχαίρι ενός 27χρονου σύριου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 1η Σεπτεμβρίου 2016 στην προκυμαία της Χίου.

Από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου, που εξιχνίασαν την υπόθεση χθες Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 17χρονου, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τραυματισθείς με μαχαίρι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χίου, όπου και χειρουργήθηκε.

Το περιστατικό έγινε στην μικρή πλατεία κοντά στο συνεργείο του Μπουλά, στην διάρκεια συμπλοκής - για άγνωστους λόγους, μεταξύ λαθρομεταναστών. Ο δράστης είχε καταφέρει να διαφύγει, όμως ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Σε ότι αφορά το θύμα, έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας ότι έχει απασχολήσει με την παραβατική του συμπεριφορά κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές, είχε προωθηθεί στην Ορεστιάδα από όπου και τον έστειλαν πίσω για απέλαση.

Αργολίδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που είχε διαπράξει μπαράζ ληστειών

Κινούνταν με κλεμμένο αυτοκίνητο και παραβίαζαν σπίτια και οχήματα στα χωριά της Ερμιονίδας στην Αργολίδα, τρεις νεαροί Αλβανοί που συνελήφθησαν με επιχείρηση της Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ο.Π.Κ.Ε. μετά από συνολικά δέκα κλοπές που διέπραξαν μέσα σε δυο εβδομάδες.

Το ορμητήριο των τριών αλλοδαπών ηλικίας 28, 29 και 30 χρόνων βρισκόταν σε μια από τις κοινότητες της περιοχής, αλλά χτυπούσαν στα κοντινά χωριά όπου έκαναν από τις 15 Αυγούστου έξι κλοπές και μία απόπειρα σε σπίτια, μία διάρρηξη και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα και άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 1.469 ευρώ.

Μετά τη σύλληψη των Αλβανών δραστών, το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου στον οποίο παραπέμφθηκαν τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Λαμία: 33χρονος Γεωργιανός πήρε άδεια από τις φυλακές και άρχισε τις κλοπές

Εισέβαλε μέρα μεσημέρι σε ένα διαμέρισμα στη Λαμία, ενώ αποπειράθηκε να ανοίξει και άλλα δυο, διέρρηξε και ένα αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν λίγο πριν φύγει με το ΚΤΕΛ. Ο λόγος για έναν 33χρονο Γεωργιανής υπηκοότητας, ο οποίος πήρε 7ημερη άδεια από τις φυλακές Διαβατών και είπε να θυμηθεί τα παλιά, για να μην ξεχάσει το επάγγελμα.

Έτσι λοιπόν ήρθε στη Λαμία με λεωφορείο το πρωί της Παρασκευής και έπιασε «δουλειά». Από τις 10:00΄ το πρωί μέχρι τις 2:00΄ περίπου το μεσημέρι «άνοιξε» ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια «μπούκαρε» σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Λαμία, απ΄ όπου πήρε χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία έκανε δυο ακόμη απόπειρες κλοπών σε διαμερίσματα, αλλά έγινε αντιληπτός και εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Πως τον έπιασαν - Τι βρήκαν στις αποσκευές του:
Η αστυνομία που είχε ενημερωθεί για τις κλοπές και τις απόπειρες έκανε αναζητήσεις και έλεγχους υπόπτων. Το μεσημέρι κοντά στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας Λαμίας εντόπισαν τον 33χρονο να κινείται με κάποιες σακούλες στα χέρια και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του όλα τα κλοπιμαία. Πιο συγκεκριμένα βρήκαν:

  • Διάφορα κοσμήματα (επτά δακτυλίδια, δεκαπέντε ζεύγη σκουλαρίκια, πέντε βραχιόλια και ένας ασημένιος σταυρός)
  • Διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (φορητός Η/Υ και ο φορτιστής αυτού, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο κινητά τηλέφωνα, αποκωδικοποιητής ψηφιακού σήματος)
  • Δύο ρολόγια
  • Μία δερμάτινη ατζέντα και μία άδεια ικανότητας οδήγησης

Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να δουν αν τις προηγούμενες ήμερες της άδειας είχε κάνει και άλλες κλοπές.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΟΚ στους Αμπελόκηπους! Αλβανός παιδεραστής ασέλγησε σε 11χρονη Ελληνίδα


ΣΟΚ στους Αμπελόκηπους! Αλβανός παιδεραστής ασέλγησε σε 11χρονη ΕλληνίδαΈνας «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από την Αλβανία, ετών 40, συνελήφθη για ασελγείς πράξεις σε 11χρονο κορίτσι!

Ο «κατατρεγμένος κ.τ.λ.» προφασίστηκε τον γυμναστή και παρέσυρε το μικρό κορίτσι σε παγκάκι στην περιοχή των Αμπελοκήπων Αττικής, προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του.

Την καταγγελία έκανε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος του 40χρονου Αλβανού, τον οποίο συνέλαβαν μετά από καταδίωξη.

Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού και οι του εσωτερικού να φροντίσουν να τον γνωρίσουν στα παιδιά τους, για να αποδείξουν ότι δεν είναι… ρατσιστές!