Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Πάνω από 462 λαθρομετανάστες πέρασαν στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο - 12.100 παραμένουν εγκλωβισμένοι στα λιμάνια


Έρχεται νέο “τσουνάμι”: Πάνω από 462 λαθρομετανάστες πέρασαν στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο - 12.100 παραμένουν εγκλωβισμένοι στα λιμάνιαΤην ώρα που η τουρκία απειλεί για την ακύρωση της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το "προσφυγικό", σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην χώρα μας αυξάνεται καθημερινά.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 462 λαθρόμετανάστες, με τους περισσότερους (176) να αποβιβάζονται στη Μυτιλήνη, 128 στην Κω, 88 στη Χίο και 70 στη Ρόδο.

Οι νησιώτες βρίσκονται ξανά θεατές σε μια κατ΄ επανάληψη παράσταση που παίζεται εις βάρος τους, καθώς η κατάσταση με τους καταυλισμούς στα νησιά έχει γίνει αφόρητη με αποτέλεσμα όσοι καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες να παραμένουν στα λιμάνια.

Ειδικά στην Μυτιλήνη, οι αιτούντες άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί αγγίζουν πλέον τους 5.000, αριθμός που σε ποσοστό φτάνει το 15% των κατοίκων της πόλης, γεγονός που οδήγησε στο χθεσινό «μπλακ άουτ» στις καταγραφές στο "hot spot" της Μόριας. Κορύφωση όλων των παραπάνω ήταν ότι έπειτα από ανεπιτυχείς «διαπραγματεύσεις», το Λιμενικό υποχρεώθηκε σήμερα να μεταφέρει τους 175 πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί στον χώρο του λιμανιού πίσω από το Κολυμβητήριο έως ότου γίνουν αποδεκτοί για καταγραφή στη Μόρια. Το περιστατικό προκάλεσε την οργή του λιμενάρχη Μυτιλήνης, πλοιάρχου Νικόλαου Πασσάδη, ο οποίος χθες με έγγραφό του στον υπουργό Ναυτιλίας -το οποίο κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης- κατήγγειλε την παρουσία των παράνομων μεταναστών στο λιμάνι.

Την δραματική αυτή κατάσταση ζουν και τα υπόλοιπα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς μόνον σήμερα παραμένουν εκεί 12.100 λαθρομετανάστες.

Η Τουρκία φαίνεται να παίζει το δικό της παιχνίδι εκβιασμών προκειμένου να αποσπάσει από την Ε.Ε. την πολυπόθητη βίζα, ενώ οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών σφυρίζουν αδιάφορα, καθώς το πρόβλημα έχει ανατεθεί στην ανθελληνική κυβέρνηση Τσιπρα-Καμμένου, η οποία για ακόμη μια χρονιά κατακλύζει την χώρα μας με μια ωρολογιακή υγειονομική βόμβα, η οποία απειλεί την δημόσια υγεία αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του καταρρέοντος κράτους.

Αυστριακοί συνελήφθησαν στο τελωνείο των Κήπων για ναρκωτικά

Μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στις αποσκευές τους επιχείρησαν να εισάγουν από την Τουρκία στη Ελλάδα δύο Αυστριακοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του συνοριακού σημείου διέλευσης Κήπων.

Οι ηλικίας 42 και 24 ετών συλληφθέντες, μετέβησαν στο τελωνείο των Κήπων με Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητο, με αυστριακές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατά τον έλεγχο tου οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 13.32 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, 10 φίλτρα τσιγάρων εμποτισμένα με ηρωίνη, ένα φαρμακευτικό δισκίο Vulbegal, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 10 σύριγγες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών εισήχθησαν στη χώρα από την Τουρκία καθώς και ότι το αυστριακό διαβατήριο που επέδειξε ο 24χρονος στους αστυνομικούς, ανήκε σε άλλο άτομο.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης.

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που είχε «ανoίξει» πάνω από 27 σπίτια στα Νότια Προάστια

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε «ρημάξει» τα σπίτια στα Νότια Προάστια προέβη η αστυνομία, συλλαμβάνοντας τους τρεις δράστες επ' αυτοφόρω, στη Γλυφάδα. 

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 26 και 30 ετών και έναν Τσέχο, ηλικίας 46 ετών. Οι τρεις ληστές είχαν παραβιάσει οικία στην περιοχή των νότιων προαστείων και όταν έγιναν αντιληπτοί προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει με κατσαβίδι την κεντρική είσοδο του σπιτιού και στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα, είδη ένδυσης, διαβατήρια και κλειδιά του σπιτιού. Όταν βγήκαν έξω τους περίμενε ο συνεργός τους και επιχείρησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο. Κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν πάνω τους τα κλοπιμαία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των διακεκριμένων κλοπών, της απείθειας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει προ διμήνου εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες. Συγκεκριμένα βραδινές κυρίως ώρες, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες στα Νότια προάστια από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και με τη χρήση κλειδιών «πασπαρτού» ή διαρρηκτικών εργαλείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα αξίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στις περιοχές του Αλίμου, της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ. Ακολούθως, εξακριβώθηκε ότι δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ γεωργιανών στην Χαλκιδική

Πάλι… μπαγιάτικες ειδήσεις θα σας σερβίρουμε, αγαπητοί αναγνώστες! Αλλά δε φταίμε εμείς για την ετεροχρονισμένη δημοσίευση, φταίνε οι «άνωθεν εντολές» που έχουν δοθεί στην Αστυνομία, να καθυστερεί να ανακοινώνει ειδήσεις για συμπλοκές, μαχαιρώματα, φόνους κ.λπ., μεταξύ αλλοδαπών, για να μη γίνουν οι Έλληνες… ρατσιστές.

Αιματηρή συμπλοκή, λοιπόν, μεταξύ «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» από την Γεωργία, έγινε προ ημερών στην περιοχή Καλλιθέα της Χαλκιδικής και είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι δυο από τους εμπλεκόμενους.

Όπως έχει εξακριβωθεί, μια ομάδα τριών Γεωργιανών ηλικίας 35, 34 και 33 χρόνων επιτέθηκε σε τέσσερις ομοεθνείς τους και είχαν τραυματίσει βαριά έναν 24χρονο και ελαφρά τους άλλους τρεις. Στη διάρκεια της συμπλοκής, ένας 23χρονος από τους αμυνόμενους είχε τραυματίσει σοβαρά τον 35χρονο ομοεθνή τους, που και αυτός νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, κανένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο δεν αποκαλύπτει την αιτία του. Γιατί προφανώς, είχε να κάνει με την λεία από παράνομες πράξεις…

Σε κάθε περίπτωση, να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Λαθρομετανάστες έκαναν 10 ληστείες σε χωριό της Χίου - Ομάδες περιπολίας συνέστησαν οι κάτοικοι

Ομάδες περιφρούρησης για να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις οικογένειές τους έχουν συστήσει οι κάτοικοι της Χίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το alithia.gr, από την Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής Βαβύλων, νιώθοντας μόνοι και απροστάτευτοι από το κράτος χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων (συνολικά συμμετέχουν 26 άτομα), οι οποίες βγαίνουν στο δρόμο τη νύχτα και... περιπολούν την περιοχή.

Οι κάτοικοι των Βαβυλών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση ύστερα από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στο χωριό.

«Έχουμε τις τελευταίες μέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ» ανέφερε ο Οθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής .

Μάλιστα την πρώτη βράδια της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μελή μια ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι. Οι λαθρομετανάστες στην θέα των κατοίκων τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία που παραδόθηκαν στην αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχο.

«Είμαστε τυχεροί που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν» ανέφεραν οι κάτοικοι που προβληματίζονται ωστόσο τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι «διαρρηκτές» δεν τραπούν σε φυγή.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Εγκληματικότητα στον Άγιο Παντελεήμονα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Μπαγκλαντεσιανού - Τον έσφαξαν ομοεθνείς του για λίγα ευρώ...


Εγκληματικότητα στον Άγιο Παντελεήμονα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Μπαγκλαντεσιανού - Τον έσφαξαν ομοεθνείς του για λίγα ευρώ...Η είδηση όπως περιγράφεται σε συστημική ιστοσελίδα είναι η εξής: Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η ανθρωποκτονία 47χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, που διαπράχτηκε στις 11 Αυγούστου 2016, εντός καταστήματος ψιλικών που διατηρούσε στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Σημειώνεται ότι το θύμα είχε βρεθεί στον ημιώροφο του καταστήματος, με τα χέρια και τα πόδια του δεμένα ενώ ο λαιμός του ήταν περιτυλιγμένος με ζώνη παντελονιού και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος προκλήθηκε συνδυαστικά από κακώσεις προκληθείσες από αμβλύ όργανο, ταυτόχρονα με βασανισμό με αιχμηρό αντικείμενο και επακόλουθο στραγγαλισμό.

Όπως προέκυψε δράστες της ανθρωποκτονίας είναι τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 26, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (24 Αυγούστου 2016), με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, στο πλαίσιο ποινικής κακουργηματικής δικογραφίας, που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων”.

Συμπατριώτες του, λοιπόν, δολοφόνησαν τον άτυχο μπαγκλαντεσιανό για λίγα ευρώ. Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών μάλλον θα στενοχώρησε τους γνωστούς επαγγελματίες ανθέλληνες και “αντιρατσιστές”, οι οποίοι προφανώς θα προτιμούσαν να παραμείνει ανεξιχνίαστη προκειμένου να αποδώσουν στην δολοφονία, ως συνήθως, “ρατσιστικά κίνητρα”.

Γι' αυτό, άλλωστε, και η είδηση της αποκάλυψης της εθνικότητας των δραστών πέρασε στα “ψιλά” της ενημέρωσης. Αν ο δράστης ήταν Έλληνας, θα απέδιδαν αμέσως στην πράξη του “ρατσιστικό” χαρακτήρα, λες και όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος αλλοδαπών από δράστες ελληνικής καταγωγής δεν μπορούν να συνδεθούν με άλλες παράνομες ενέργειες, όπως π.χ. δοσοληψίες.

Δεν το συζητάμε καν τι γίνεται όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και το θύμα είναι Έλληνας, ενώ ο θύτης αλλοδαπός. Εκεί “δεν πρέπει να γενικεύουμε τα πράγματα”, “είναι μεμονωμένο περιστατικό”, “μην καλλιεργούμε την συλλογική ευθύνη” κ.τ.λ., με το περιβόητο “ρατσιστικό κίνητρο” να απουσιάζει πλήρως.

“Πολύ κρίμα” για τις πολιτικές... ερωμένες των πακιστανών, των μπαγκλαντεσιανών, των αφγανών κ.τ.λ., οι οποίοι έχασαν μια ακόμη ευκαιρία να διαδηλώσουν στο γνωστό στυλ “τρεις και ο κούκος” και να επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν την θλιβερή ύπαρξή τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σύλληψη 56χρονου αλλοδαπού στην Αττική που εκκρεμούσε εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη

Ένας 56χρονος από τον Λίβανο ή την Γουϊνέα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού και σε συνεργασία με τις Αρχές της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον 56χρονο έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι ετών, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος και της απάτης μέσω οργανωμένης συμμορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Πανηγυρίζουν οι λαθρομετανάστες: H ανθελληνική κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει και θα μονιμοποιήσει όλους τους “προσωρινά διαμένοντες πρόσφυγες”


Πανηγυρίζουν οι λαθρομετανάστες: H ανθελληνική κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει και θα μονιμοποιήσει όλους τους “προσωρινά διαμένοντες πρόσφυγες”Αφήνοντας πλέον στην άκρη κάθε είδους πρόσχημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει τις αληθινές της προθέσεις ως προς την νομιμοποίηση και την μονιμοποίηση των λαθρομεταναστών.

Δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η κυβέρνηση έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου οι σχεδόν 60.000 εγκλωβισμένοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα να έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασίας, στέγασης και υγείας.

Το γεγονός ότι ο Μουζάλας μας ενημερώνει με κάθε επισημότητα ότι ξεκινάνε οι διαδικασίες για την απόδοση δικαιωμάτων, τα οποία με την σειρά τους θα οδηγήσουν στην νομιμοποίηση αυτών των ανθρώπων, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη των ενεργειών “ένταξης” των λαθρομεταναστών με νόμιμο τρόπο στην Ελληνική κοινωνία.

Είναι ολοφάνερο ότι ο αριθμός των 58.452 λαθρομεταναστών, ο οποίος αναφέρεται από τον Μουζάλα είναι εντελώς πλασματικός, καθώς αφορά μόνο όσους εκ των παράνομα εισερχομένων στην Χώρα μας επέλεξαν να καταγραφούν μέσω των διαδικασιών εκείνων που προσεφέρθησαν στα νησιά του Αιγαίου.  

Και είναι εντελώς πλασματικός, γιατί λείπει ένα τεράστιο ποσοστό αυτών των παράνομα εισερχομένων, οι οποίοι ήρθαν το καλοκαίρι του 2015 με το πρώτο τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης, όπου οι καταγραφές τους ήσαν ή σχεδόν ανύπαρκτες ή εντελώς πλασματικές, όπως άλλωστε έχει διαβεβαιωθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που έκαναν ελέγχους στην κατάσταση που επικρατούσε στα Ελληνικά νησιά.

Έτσι, λοιπόν, οι “προσωρινά διαμένοντες πρόσφυγες” θα νομιμοποιηθούν και μονιμοποιηθούν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κατάσταση που θα επακολουθήσει.
Όλα αυτά ίσως αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, την απαρχή άλλων εξελίξεων, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με την προσπάθεια απόδοσης εκλογικών δικαιωμάτων στους νομιμοποιηθέντες πλέον μετανάστες, που πια θα έχουν στα χέρια τους, συν τοις άλλοις και το ισχυρό όπλο της ψήφου. Είναι γνωστές οι απόψεις του Μουζάλα και των πολιτικών του προϊσταμένων στην κυβέρνηση, αλλά και των γνωστών κύκλων του εξωτερικού, να μετατραπεί ολόκληρη η Ελληνική επικράτεια σ' έναν απέραντο καταυλισμό για όσους εισέρχονται παράνομα στην Χώρα μας.  

Και φυσικά η επιχείρηση μετατροπής ολόκληρης της Χώρας σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αριθμός των μεταναστών, που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα, ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 60.000 που επισήμως δέχεται η κυβέρνηση.

Ακολουθώντας την τακτική του σαλαμιού η κυβέρνηση και το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο του “συνταγματικού τόξου” δείχνουν τις πραγματικές τους διαθέσεις ως προς την μετατροπή της Χώρας σε ένα πολυπολιτισμικό χωνευτήρι.

Την αρχική ιδέα της καλλιέργειας της συμπόνοιας και της συμπάθειας προς τους “πρόσφυγες”, τους οποίους “οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο για το προσωρινό διάστημα που θα μείνουν στην Χώρα μας”, διαδέχεται πλέον η νομιμοποίησή τους, με αποτέλεσμα η διαμονή τους να είναι επ' αόριστον. Για όσους παραμένουν “αμετανόητοι”, “δύσκαμπτοι”, “καχύποπτοι” και καλλιεργούν όχι με πράξεις βίας αλλά με την άποψή τους (!) την... ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία και την μνησικακία υπάρχει και η ποινικοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες της άρνησης αποδοχής της νέας πραγματικότητας που ετοιμάζουν οι πάσης φύσεως εθνομηδενιστές...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Έπιασαν στο τελωνείο των Κήπων 21χρονο Τούρκο για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών!


Για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, παιδική πορνογραφία και σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο άνω των 15 ετών, διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης 21χρονος Τούρκος ο οποίος συνελήφθη στο τελωνείο των Κήπων.

Αστυνομικοί του συνοριακού σημείου διέλευσης Κήπων Έβρου, διαπίστωσαν χθες βράδυ, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο, ότι σε βάρος του 21χρονου που πήγε στο τελωνείο για να μπει στη χώρα, είχε εκδοθεί από τις αρχές της Γαλλίας το εν λόγω ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελία εφετών Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που εκβίαζε μέσω διαδικτύου

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαμελής εγκληματική ομάδα, που κατηγορείται για εκβιασμό, μέσω διαδικτύου, σε βάρος άνδρα, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης.  Σύμφωνα με την αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται έξι αλλοδαποί, από 30 έως 47 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τρεις στην Αθήνα. 
 
Η σύλληψή τους έγινε ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τη στιγμή που είχαν μεταβεί σε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων για να εισπράξουν ποσό που ήταν προϊόν εκβίασης. Ηθικός αυτουργός της εκβίασης φέρεται να είναι 30χρονος, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί.
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία άνδρα, σύμφωνα με την οποία, το τελευταίο δίμηνο άτομα, μέσω του διαδικτύου, απαιτούσαν επανειλημμένα και εκβιαστικά να τους παραδώσει το ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσουν ηλεκτρονικό υλικό, που ήταν σε μέσο αποθήκευσης, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την κατοχή του.
 
Έπειτα από ψηφιακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των κατηγορούμενων, με τη μορφή εγκληματικής ομάδας, που είχε συσταθεί το τελευταίο τρίμηνο με διακριτούς ρόλους. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, του απέστειλαν εκβιαστικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους που διέμεναν οι εμπλεκόμενοι βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό σχετιζόμενο με την υπόθεση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών SIM, χρηματικό ποσό, τραπεζικά εμβάσματα και καταστάσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά και πληθώρα εγγράφων, διαβατηρίων και βεβαιώσεων παραμονής αμφιβόλου γνησιότητας. Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Τα τρία από τα μέλη της ομάδας είναι σεσημασμένα για διάφορες κακουργηματικές πράξεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες.
 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Συνεχείς οι «συλλήψεις» αλλοδαπών που επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα

Συνεχείς είναι οι «συλλήψεις» αλλοδαπών στην χώρα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στο εξωτερικό. Φυσικά ουδείς εξ αυτών συλλαμβάνεται ουσιαστικά αφού μετά τα τυπικά αφήνονται ελεύθεροι και χωρίς να απελαύνονται.

Πιο συγκεκριμένα οκτώ αλλοδαποί, 6 άνδρες και 2 γυναίκες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, καθώς φέρονται ότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πρόκειται για ένα 21χρονο, δύο 19χρονους και μια 25χρονη από το Κονγκό, έναν 26χρονο από τη Γουινέα, ένα 22χρονο από την Ερυθραία, καθώς και έναν 25χρονο και μια 22χρονη από το Αφγανιστάν, οι οποίοι σε έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα φέρονται να επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Κονγκό, Γαλλίας, Ιταλίας, και Ιαπωνίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία, τις Βρυξέλλες και τη Ρώμη.
Και οι οκτώ είχαν μπει στην χώρα παράνομα αλλά χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση αφού τα σύνορα είναι ανοικτά.

Στην Κω ακόμη έξι αλλοδαποί «συνελήφθησαν» όπως και ο άνθρωπος που τους μετέφερε, καθώς επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Ο διακινητής είχε κρύψει τους έξι αλλοδαπούς στο ψυγείο ενός φορτηγού, ενώ τους είχε παραλάβει από κέντρο παραμονής αλλοδαπών του νησιού, το οποίο προφανώς δεν φυλάσσεται από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες μόνο τυπικό έργο έχουν πλέον στην τήρηση της τάξης και της εθνικής κυριαρχίας.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΒΙΑΣΕ ΚΑΝΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


viasmosΈνας 35χρονος, «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» (ή μήπως «προσφυγάκι», σύντροφοι;) από την Γεωργία, συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας γιατί βίασε μία 40χρονη από τον Καναδά.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, ο 35χρονος βρισκόταν σε μπαρ με τη 40χρονη, με την οποία γνωρίζονταν και μετά από φραστικό επεισόδιο μαζί της τη μετέφερε με αυτοκίνητο σε απόμερο σημείο όπου και τη βίασε.

Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στα χέρια της Αστυνομίας 44χρονη Ρουμάνα που έκανε ψώνια με πλαστά ευρώ

Για τα αδικήματα της παραχάραξης, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και άλλες παραβάσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Παλαιοκαστρίτσας, 44χρονη από τη Ρουμανία, όταν προσπάθησε να κάνει συναλλαγή σε εμπορική επιχείρηση της περιοχής, με ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι η 44χρονη εμπλέκεται σε ακόμη δύο περιπτώσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στην ίδια περιοχή, όταν την περασμένη εβδομάδα έκανε συναλλαγές σε αντίστοιχες εμπορικές επιχειρήσεις, με πλαστά χαρτονομίσματα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, στην κατοχή της 44χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ, 35 δολάρια των ΗΠΑ, 244 LEU Ρουμανίας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η 44χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ηράκλειο: Οκτώ συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Οκτώ αλλοδαποί, 6 άνδρες και 2 γυναίκες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, καθώς φέρονται ότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Πρόκειται για ένα 21χρονο, δύο 19χρονους και μια 25χρονη από το Κονγκό, έναν 26χρονο από τη Γουινέα, ένα 22χρονο από την Ερυθραία, καθώς και έναν 25χρονο και μια 22χρονη από το Αφγανιστάν, οι οποίοι σε έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα φέρονται να επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Κονγκό, Γαλλίας, Ιταλίας, και Ιαπωνίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία, τις Βρυξέλλες και τη Ρώμη.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους, σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Προσφυγικούς» καταυλισμούς σε όλη την χώρα σχεδιάζουν οι συριζαίοι: 1.000 λαθρομετανάστες σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας!


«Προσφυγικούς» καταυλισμούς σε όλη την χώρα σχεδιάζουν οι συριζαίοι: 1.000 λαθρομετανάστες σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας!Την ανακατανομή των λαθρομεταναστών σε νέα κέντρα φιλοξενίας, που θα δημιουργηθούν σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εξετάζει η κυβέρνηση. Οι μοναδικές περιοχές που θα εξαιρεθούν είναι οι ακριτικοί νομοί, όπως ο Έβρος, και μικρά νησιά.

Η δημιουργία των νέων κέντρων θα γίνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάθε δομή να στεγάζει 500 έως και 1.000 άτομα, προκειμένου οι καταυλισμοί να μην μετατραπούν σε «μικρές πόλεις». Η υλοποίηση του θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης με δηλώσεις του σημείωσε ότι αρκετές από τις παλιές δομές κατασκευάστηκαν σε «καθεστώς βιασύνης» και συνεπώς δεν πληρούν όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι νέοι χώροι φιλοξενίας θα διαθέτουν κοντέινερ, κι όχι αντίσκηνα.

Στην τρέχουσα φάση, όπως είπε, γίνεται επαναξιολόγηση των σημερινών καταυλισμών ώστε να διαπιστωθεί ποιες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά από μικρές αναβαθμίσεις, και ποιες πρέπει να καταργηθούν. Ορισμένα σημερινά κέντρα δεν αποκλείεται να διατηρηθούν και ως εφεδρικοί χώροι φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι λαθρομεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως φανερώνουν τα στοιχεία που έχει δώσει δημοσιότητα το κυβερνητικό όργανο για το προσφυγικό.

Οι αφίξεις στα ελληνικά παράλια υπερδιπλασιάστηκαν ανάμεσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και το δεύτερο μισό του μήνα που ακολούθησε το πραξικόπημα, φθάνοντας από 634 σε 1.277. Τις πρώτες 20 ημέρες του Αυγούστου ο αριθμός των αφίξεων έφθασε στους 2.100, ήτοι κατά μέσο όρο πάνω από 200 την ημέρα.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Σε «καραντίνα» 12 δήμοι λόγω ελονοσίας! Λαθρομετανάστες “εισάγουν” την ξεχασμένη ασθένεια στην πατρίδα μας - 65 τα κρούσματα από την αρχή του έτους


Σε «καραντίνα» 12 δήμοι λόγω ελονοσίας! Λαθρομετανάστες “εισάγουν” την ξεχασμένη ασθένεια στην πατρίδα μας - 65 τα κρούσματα από την αρχή του έτουςΕδώ και πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ξεχασμένες ασθένειες που επανεμφανίζονται στην χώρα μας από την ανεξέλεγκτη  λαθρομετανάστευση.

Σήμερα λοιπόν, άλλο ένα ρεπορτάζ έρχεται να μας επιβεβαιώσει αλλά και να μας προβληματίσει ακόμα περισσότερο από τον αριθμό των κρουσμάτων ελονοσίας σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα 12 δήμοι της χώρας έχουν τεθεί σε «καραντίνα» λόγω κρουσμάτων ελονοσίας, μάλιστα κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες είναι σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία! Από τα 65 κρούσματα, τα 61 είναι εισαγόμενα από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής ενώ τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προσπαθεί να καθησυχάζει όμως η αλήθεια παραμένει μία: οι Έλληνες κινδυνεύουν από ασθένειες που δεν υπήρχαν στην Πατρίδα μας, πριν την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών από Ασία και Αφρική!

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της Καθημερινής
"Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που συλλέγει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν δηλωθεί εφέτος έως τα μέσα Αυγούστου, σε τέσσερις ασθενείς υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, οπότε δηλώθηκαν 85 κρούσματα, ενδείξεις ότι ο ασθενής προσβλήθηκε «εντός των τειχών» είχαν εντοπιστεί σε έξι περιστατικά, ενώ οι χρονιές όπου είχε σημάνει στην Ελλάδα «κόκκινος» συναγερμός λόγω εγχώριας μετάδοσης της νόσου ήταν το 2011 και το 2012 (42 και 20 περιστατικά, αντίστοιχα). Όπως αναφέρεται στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, έπειτα από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης.

Μέχρι και το 2008 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 20 - 50 κρούσματα ετησίως, που σχετίζονταν στη μεγάλη τους πλειονότητα με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα. Έως το 2008 δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο λίγα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας, χωρίς ιστορικό ταξιδιού τα έτη 1991, 1999 και 2000. Από το 2009 και μετά, ωστόσο, κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης καταγράφονται σχεδόν κάθε έτος σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως ως σποραδικά, αλλά και σε συρροές.

Για την περίοδο αυτή ως «επηρεαζόμενες» από ελονοσία περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί από τις υγειονομικές αρχές και άρα έχουν τεθεί σε περιορισμούς σχετικά με την αιμοδοσία περιοχές των δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων), Παλαμά (Π.Ε. Καρδίτσας), Ευρώτα (Π.Ε. Λακωνίας), Χαλκιδέων (Π.Ε. Ευβοίας), Θηβαίων (Π.Ε. Βοιωτίας), Τεμπών (Π.Ε. Λάρισας), Μαραθώνος (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής), Δυτικής Αχαΐας (Π.Ε. Αχαΐας), Ανδραβίδας - Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) και Λαγκαδά και Πυλαίας (Π.Ε. Θεσσαλονίκης).
Ως μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος είναι ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων κατοικούν και εργάζονται σε αυτές τις περιοχές, καθώς και όσων τις έχουν επισκεφθεί (τουλάχιστον μία διανυκτέρευση).

Tί κάνουν οι Αλβανοί μέσα στα κέντρα διαμονής μεταναστών: Τα ναρκωτικά και το δουλεμπόριο

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΚΕΤΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
 
«Θερίζουν» τα ναρκωτικά, η πορνεία και το δουλεμπόριο που υποκινούν οι Αλβανοί στα κέντρα διαμονής μεταναστών στην Ελλάδα. Οχι ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε, αλλά σήμερα έρχεται να μας το επισημάνει ένα ακόμα άρθρο-κόλαφος από το εξωτερικό, της βρετανικής εφημερίδας Guardian.
 
Την κατάσταση στα κέντρα κράτησης μετανάστων σχολιάζει το άρθρο, υποστηρίζοντας ότι οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετανάστες πέφτουν θύματα εγκληματικών ομάδων από  Αλβανούς που τους αντιμετωπίζουν, όπως γράφει, ως «ιδανικά θύματα για πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών και δουλέμπόριο».
 
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι πληροφορίες για τις «ανησυχητικά επικίνδυνες καταστάσεις σε πολλές από τις εγκαστάσεις για τους πρόσφυγες» φτάνουν σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία τεσσάρων νέων κέντρων φιλοξενία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού.
 
«Αν δεν γίνει τίποτα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής αυτών των προσφύγων προβλέπω μεγάλη καταστροφή» προειδοποιεί εθελοντής αμερικανικής καταγωγής που εργάζεται στο καμπ Ελπίδα έξω από τη Θεσσαλονίκη. 
 
«Με 55 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα η Ελλάδα έχει στην πράξη γίνει "μαύρη τρύπα" για τους πρόσφυγες αφού η ΕΕ και οι βαλκανικές χώρες έχουν κλήσει τα σύνορά τους προκειμένου να τους αποκλείσουν. Σε ιδιωτικές συζητήσεις αρκετοί Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι αριθμοί των μεταναστών αυξάνονται καθώς υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια ότι η συμφωνία που υπεγράφη πριν από 5 μήνες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι έτοιμη να καταρρεύσει» γράφει η Helen Smith για τον Guardian.
 
Όπως λένε μετανάστες καθώς η αβεβαιότητα και ο θυμός για τις αργές διαδικασίες χορήγησης ασύλου αυξάνονται, οι ίδιοι μετατρέπονται σε εύκολους στόχους για τους εγκληματίες. «Δεν είχα κάνει ποτέ μου ναρκωτικά και ξεκίνησε εδώ. Το στρατοπεδο πρώην Softex είναι τρομακτικό. Ζούμε σαν ζώα σε σκηνές κάτω από αφόρητη ζέστη. Αλβανοί έρχονται εδώ και κάνουν εμπόριο ναρκωτικών» περιγράφει την κατάσταση ένας 17χρονος από τη Συρία.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Σύντομα θα έρχονται απευθείας στον Πειραιά: Λαθρομετανάστες έφτασαν στην Καλαμάτα και στην Μύκονο! ΒΙΝΤΕΟ


Σύντομα θα έρχονται απευθείας στον Πειραιά: Λαθρομετανάστες έφτασαν στην Καλαμάτα και στην Μύκονο! ΒΙΝΤΕΟΜπορεί οι ψεύτες του Σύριζα να λένε ότι δεν υπάρχει νέα έξαρση της λαθρομετανάστευσης, τα γεγονότα όμως τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

67 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνοτήτων περισυνέλεξε και μετέφερε σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας από τις βραχονησίδες «δύο Αδέρφια» νότια της νήσου Σαπιέντζας.

Οι λαθρομετανάστες έχουν μεταφερθεί και βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου.

Στις 4:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία για ύπαρξη μικρού σκάφους κοντά στη νήσο Σαπιέντζα, η αστυνομία ειδοποίησε το κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και αμέσως πλωτό σκάφος του Λιμενικού ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή όπου το χάραμα εντόπισε, νότια της νήσου Σαπιέντζα, στις βραχονησίδες «δύο Αδέρφια», ένα μικρό ξύλινο σκάφος λευκού χρώματος, το οποίο είχε προσαράξει και τους ανθρώπους να έχουν βγει στα βράχια. Το σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε στις βραχονησίδες και περισυνέλεξε 67 άτομα τα οποία μετέφερε στο λιμάνι της Μεθώνης.

Αν και δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ, τελικά έγινε κι αυτό: Οι κοσμικοί επισκέπτες παραλίας της Μυκόνου είδαν ξαφνικά μπροστά τους 35 λαθρομετανάστες. 

Το κοντράστ της εικόνας είναι χαρακτηριστικό. Σε γνωστή φημισμένη παραλία του νησιού, την Λιά, αποβιβάστηκαν 35 λαθρομετανάστες οι οποίοι συνοδεία ανδρών του Λιμενικού Σώματος, περπατώντας ανάμεσα στις ξαπλώστρες πήραν το δρόμο για τα περαιτέρω.



Συνελήφθη Λιβανέζος στην Καλαμάτα που ταξίδευε στη Γερμανία με πλαστά έγγραφα

Στη σύλληψη ενός 28χρονου Λιβανέζου, ο οποίος ταξίδευε στη Γερμανία με πλαστό διαβατήριο, προχώρησε την Παρασκευή (19/8) η ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 
 
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων πτήσης με προορισμό το Μόναχο της Γερμανίας, ο 28χρονος Λιβανέζος επέδειξε στους αστυνομικούς μία πλαστή Ιταλική ταυτότητα και συνελήφθη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
 
Η υπόθεση θα ελεγχθεί και από τις διεθνείς υπηρεσίες, καθώς υπάρχει σήμα για τη δράση «μοναχικών λύκων» του Ισλαμικού Κράτους.

Κρήτη: Πακιστανοί μπούκαραν σε σπίτι και έσπασαν στο ξυλο ομοεθνή τους

Ένα θερμό επεισόδιο εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο Τυμπάκι όταν μία παρέα ατόμων μπήκε στο σπίτι ενός άνδρα και τον ξυλοκόπησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το θύμα είναι ένας Πακιστανός ο οποίος σήμερα το πρωί την ώρα που καθόταν σπίτι του άκουσε ένα τζάμι να σπάει.

Μία παρέα ομοεθνών του μπήκε στο σπίτι του και άρχισε να τον γρονθοκοπεί ενώ στη συνέχεια έφυγαν και τον άφησαν αιμόφυρτο.

Το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών με τους γιατρούς να περιθάλπτουν τα τραύματά του.

Οι άνδρες της αστυνομίας μετά την πρώτη αυτοψία ανέφεραν στον άτυχο άνδρα να επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση εναντίον των ομοεθνών του.
cretapost.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Αποκαλύφθηκε το ανθελληνικό κυβερνητικό σχέδιο: Μόνιμοι καταυλισμοί λαθρομεταναστών σε ολόκληρη την Χώρα!


Αποκαλύφθηκε το ανθελληνικό κυβερνητικό σχέδιο: Μόνιμοι καταυλισμοί λαθρομεταναστών σε ολόκληρη την Χώρα!Κυβερνητικό στέλεχος, που δεν θέλησε να μιλήσει επωνύμως για προφανείς λόγους, αποκάλυψε στο Reuters το κυβερνητικό σχέδιο για «επίλυση» του λεγόμενου «προσφυγικού» ζητήματος.

Όπως παραδέχτηκε το κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση στα νησιά βιώνει ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Έλληνες τους γιουχάρουν και δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Πλέον τους φτύνουν ακόμα και οι λαθρομετανάστες, τους οποίους προορίζουν για μελλοντικούς ψηφοφόρους τους.

«Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα στα νησιά. Ο κόσμος νιώθει παγιδευμένος και αυξάνεται η σύγχυση. Έφτασαν ένα βήμα από το να κάνουν πράξη το όνειρό τους να φτάσουν στην Ευρωπη αλλά δεν τα κατάφεραν. Κινούμαστε σε μια κατεύθυνση αποσυμφόρησης επιταχύνοντας παράλληλα τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Οι... οξύνοες του Μεγάρου Μαξίμου, όμως, βρήκαν την λύση στον δισεπίλυτο γρίφο του «προσφυγικού». Όχι, δεν αποφάσισαν να ακούσουν τη φωνή της λογικής και να κλείσουν τα σύνορα, προχωρώντας σε άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών. Αποφάσισαν να συντάξουν ένα... μεγαλόπνοο σχέδιο για την δημιουργία πολλών νέων δομών «φιλοξενίας» σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή στο Reuters σχεδιάζουν να γεμίσουν την Ελλάδα με μόνιμους καταυλισμούς που θα μπορούν να χωρέσουν έως 1000 λαθρομετανάστες. Έτσι θα αποσυμφορήσουν σιγά σιγά τα νησία και θα μοιράσουν τους λαθρομετανάστες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Βεβαίως, το μεγαλόπνοο κυβερνητικό σχέδιο θα προσκρούσει στην αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών τους επόμενους μήνες, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει... πεπερασμένους χώρους, γεγονός που γίνεται ακόμα χειρότερο μιας και εξαιρείται η Εκάλη και όλα τα μέρη που ζουν στελέχη της κυβέρνησης.

Έτσι, οι καταυλισμοί θα αυξηθούν και όσο οι λαθρομετανάστες θα γίνονται περισσότεροι, οι καταυλισμοί εν τέλει θα καταλήξουν να «φιλοξενούν» πολλές χιλιάδες λαθρομεταναστών και να αποτελούν μια εστία εγκληματικότητας για κάθε γειτονιά. 

Όλα τα “καλόπαιδα” στην Πατρίδα μας: Συνελήφθη πακιστανός στην Κόρινθο για ανθρωποκτονία κατά συρροή!

Το γεγονός πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι διάτρητα και ότι μαζί με τις ορδές των λαθρομεταναστών εισβάλλουν στην Πατρίδα μας επικίνδυνα εγκληματικά στοιχεία και τζιχαντιστές τρομοκράτες που σκοπεύουν να αιματοκυλίσουν την Ευρώπη το έχουμε επισημάνει πολλάκις.

Στην Κόρινθο συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας ένας 25χρονος πακιστανός, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από τις Πακιστανικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, πράξη που έγινε στις 2 Ιουλίου του 2014 στο Πακιστάν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.

Κατά τα άλλα ο Τσίπρας, ο Μουζάλας, η κυρά - Τασία και οι λοιποί ψευτοανθρωπιστές θέλουν να ενσωματώσουν αυτόν τον "πλούτο" στην ελληνική κοινωνία. 

Ποιοι “πρόσφυγες”; Το Λιμενικό Σώμα επιβεβαιώνει πως όλοι οι εισβολείς είναι λαθρομετανάστες!


Δικαίωση Χρυσής Αυγής: Ποιοι “πρόσφυγες”; Το Λιμενικό Σώμα επιβεβαιώνει πως όλοι οι εισβολείς είναι λαθρομετανάστες!Όλα αυτά που προειδοποιούσε η Χρυσή Αυγή εδώ και δεκαετίες μέσα από τα έντυπα και την πολιτική της δράση για τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Έτσι σύμφωνα ακόμα και με ρεπορτάζ καθεστωτικής εφημερίδας Λιμενικοί επιβεβαιώνουν ότι κανένας "πρόσφυγας" δεν εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα, παρά μόνο λαθρομετανάστες! Όπως επισημαίνουν στους 1.950 που εντοπίστηκαν να προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, μόνο οι 500 ήταν από την Συρία.

Μπροστά σε αυτήν την εικόνα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες λιμενικοί και αστυνομικοί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς διαπιστώνουν ότι με τις βάρκες από τα τουρκικά παράλια δεν έρχονται πρόσφυγες, αλλά λαθρομετανάστες. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υπηκοότητες. Μόνο ένας στους τέσσερις είναι πρόσφυγας» δήλωσε χαρακτηριστικά αρμόδιος αξιωματούχος.

Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα που δείχνουν ότι από τα 1950 άτομα που εισήλθαν παράνομα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο οι 500 ήταν Σύριοι. Οι "οικονομικοί μετανάστες" αυτοί, μάλιστα, έρχονται... διαβασμένοι και με το που πατήσουν πόδι στην Ελλάδα ζητούν άσυλο, αναφέρει η ίδια πηγή στην εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό προβλέπει ότι η γειτονική χώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει άμεση μετεγκατάσταση όλων των Σύριων προσφύγων που δέχεται στο έδαφός της προς ευρωπαϊκά κράτη, διαδικασία που δεν είναι το ίδιο εύκολη όταν πρόκειται για "οικονομικούς μετανάστες".  

Η εκτίμηση των υπηρεσιών ασφαλείας είναι ότι η κατάσταση αυτή είναι ένα σχέδιο ασφυκτικής πίεσης προς την Ελλάδα με «όχημα» το προσφυγικό.

Τα πράγματα είναι απλά και η Χρυσή Αυγή τα έχει πολλάκις επισημαίνει: Απέναντι στην ασύμμετρη εθνική απειλή της δημογραφικής αλλοίωσης της χώρας, της έξαρσης της εγκληματικότητας και της οικονομικής καθίζησης μόνη λύση είναι η ψήφιση και η ενεργοποίηση του νομοσχεδίου της Χρυσής Αυγής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Πάτρα: Σύλληψη 31χρονου Ιταλού που προσπάθησε να πατήσει με το αυτοκίνητό του αστυνομικούς

Στον εισαγγελέα Πατρών με τις κατηγορίες για κλοπή και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, θα οδηγηθεί ο 31χρονος Ιταλός, που συνελήφθη γιατί προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του αστυνομικούς, όταν επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο.

Αναλυτικά, εχθές αργά το βράδυ, ο 31χρονος μπήκε σε πρατήριο άρτου στην Πάτρα και πήρε διάφορα τρόφιμα και τσιγάρα, χωρίς να καταβάλει το ακριβές αντίτιμο και αφού επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο τράπηκε σε φυγή.

Στο πλαίσιο ερευνών που ακολούθησαν για την εξιχνίαση της κλοπής, οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί, στην Κρήνη Πατρών, τον 31χρονο μέσα στο αυτοκίνητό του και όταν επιχείρησαν να τον ελέγξουν, εκείνος, προσπαθώντας να διαφύγει, κινήθηκε απειλητικά με το αυτοκίνητο του εναντίον τους. 

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα του 31χρονου, πυροβολώντας τον μπροστινό αριστερό τροχό του και τον συνέλαβαν.

Σύλληψη 4 αλλοδαπών στον Βόλο - Πήγαν να βγουν από τη χώρα με πλαστά έγγραφα

Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στον κρατικό λιμένα της Νέας Αγχιάλου για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
 
Πρόκειται για υπηκόους από το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα δύο 20χρονους, έναν 22χρονο και μία 31χρονη. 
 
Ειδικότερα, τονίζεται, πως οι τέσσερις συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια με προορισμό τη Βιέννη, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, τέσσερα πλαστά διαβατήρια, τα οποία κατασχέθηκαν.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αλμυρού.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Συνελήφθη 37χρονος Αλβανός που καταζητούνταν για παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης παράνομης μετανάστευσης, ένας 37χρονος Αλβανός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, η απόφαση αφορά ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών που «άδειαζε» σπίτια σε Χαλάνδρι, Γέρακα και Αγία Παρασκευή

Τέλος στη δράση σπείρας Γεωργιανών που εισέβαλε και άδειαζε σπίτια στη Βορειανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε Χαλάνδρι, Γέρακα και Αγία Παρασκευή.
 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τρεις υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 30, 33 και 34 ετών, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα της περιοχής. 

Επιπλέον συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο Ψυχικό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Χαλανδρίου, μία 39χρονη συνεργός τους, μέλος της συμμορίας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών καθώς και της αντίστασης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούνιο εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες της Βορειανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας έχοντας διακριτούς ρόλους, εντόπιζαν οικίες στις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους και στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας  χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ύστερα από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών στο Χαλάνδρι, στον Γέρακα και στην Αγία Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Πλήρης επιβεβαίωση της Χρυσής Αυγής: Για χώρο μόνιμης παραμονής των λαθρομεταναστών προορίζουν την Ελλάδα οι διεθνείς τοκογλύφοι!


Πλήρης επιβεβαίωση της Χρυσής Αυγής: Για χώρο μόνιμης παραμονής των λαθρομεταναστών προορίζουν την Ελλάδα οι διεθνείς τοκογλύφοι!Πληθαίνουν την επαύριο της κατάρρευσης της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και τουρκίας οι πληροφορίες ότι οι «ευρωπαίοι εταίροι» σχεδιάζουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε έναν χώρο μόνιμης διαμονής των λαθρομεταναστών.

Ήδη με δηλώσεις τους οι τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι συντόμως, μέχρι τον Οκτώβριο, θα ανοίξουν και πάλι οι κρουνοί της λαθρομετανάστευσης και οι ευρωπαίοι έχουν ήδη αρχίσει και καταρτίζουν το Plan B.

Σύμφωνα με αυτό, στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν δομές μόνιμης εγκατάστασης των λαθρομεταναστών, δηλαδή σε κάθε γειτονιά - πλην Εκάλης και όπου αλλού ζουν πλουτοκράτες και πολιτικάντηδες-  θα δημιουργηθούν τεράστια "Hot Spot" απαράμιλλης χλιδής για να μένουν οι «πρόσφυγες» και οι τζιχαντιστές.

Από εκεί οι διεθνείς τοκογλύφοι θα επιλέγουν το φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φάμπρικές τους ανά την Ευρώπη και στους Έλληνες θα απομένει μονάχα η εγκληματικότητα και η σκληρή ισλαμική τρομοκρατία.

Ήδη οι χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ελλάδα σφραγίζουν τα σύνορά τους και υψώνουν φράχτες. Τα Σκόπια και η Βουλγαρία έκαναν ήδη την αρχή, ενώ συντόμως θα ακολουθήσει η Αλβανία που άρχισε να διαμαρτύρεται για την εισροή λαθρομεταναστών σε αυτήν. Όταν εκκένωνε τις φυλακές της σε ελληνικό έδαφος, βέβαια, οι ελλαδικές κυβερνήσεις ΝΔ - Πασόκ δεν διαμαρτυρόντουσαν.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση των ευρωπαίων έχει παίξει το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να καταστρέψει την Ελλάδα για το κατάλληλο αντίτιμο, όσο και το γεγονός ότι η ψευτοδεξιά Νέα Δημοκρατία είναι αργυρώνητη και έχει ψηφίσει ήδη για το τζαμί.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Αυτά που κρύβουν οι “φιλάνθρωποι” κυβερνώντες: Ανεξέλεγκτες συμμορίες λαθρομεταναστών βιάζουν μικρά παιδιά στα “hot spot”

 
Το απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί στην χώρα μας με το λαθρομεταναστευτικό, αλλά και τους βιασμούς μικρών παιδιών στα "hot spot" του Σύριζα αποκαλύπτει ο Guardian.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ παιδιά από την ηλικία των 7 ετών πέφτουν θύματα κακοποίησης με χαρακτηριστική περίπτωση την σεξουαλική κακοποίηση ενός 7χρονου κοριτσιού στο "hot spot" της Softex. Σε άρθρο με τίτλο του «Σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά στα ελληνικά κέντρα προσφύγων», φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις υποστηρίζουν πως «παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί σε υποτιθέμενα στρατόπεδα στην Ελλάδα, που χτίστηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης της μετανάστευσης της Ευρώπης -πολλοί από τους οποίους είναι πιθανό να ζητήσουν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο- έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά».

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη εθελοντή, σημειώνει πως στο στρατόπεδο της Softex νεαρά κορίτσια έχουν κακοποιηθεί από συμμορίες ανδρών. Μάλιστα, μια οικογένεια από το Ιράκ αναγκάστηκε να μετακινηθεί σε κατάλυμα έκτακτης ανάγκης έξω από το στρατόπεδο μετά από επίθεση που δέχθηκε η 7χρονη κόρη του.

«Οι γονείς ακόμα δεν πιστεύουν τι συνέβη. Ένας άνδρας από μία από τις ομάδες ''μαφίας'' ζήτησε από την 7χρονη να έρθει στη σκηνή του για να παίξουν παιχνίδι στο κινητό του και στη συνέχεια έκλεισε την τέντα. Η μικρή γύρισε με σημάδια στα χέρια και στο λαιμό της. Αργότερα, το κορίτσι περιέγραψε πώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σημάδεψε τη ζωή μίας 7χρονης», δήλωσε ο εθελοντής, που δεν ήθελε να κατονομαστεί. Η οικογένεια, σύμφωνα με τον εθελοντή, σκέφτεται να επιστρέψει στην χώρα της, αφήνοντας πίσω της το όνειρο της Ευρώπης.

Η Άννα Σιάρα Νάβα από τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα" στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε πως έχει ακούσει τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης, τονίζοντας πως τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν καταγγείλει κάποιο συμβάν. «Είναι δύσκολο για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, 16-17 ετών, να επιβιώσουν. Εκεί, νικά ο ισχυρότερος. Το βράδυ δεν βλέπετε παιδιά, επειδή κρύβονται σε σκηνές. Οι γυναίκες φοβούνται. Καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν μπορούν να πάνε μόνες τους στην τουαλέτα. Έχουν ακούσει όλοι τις αναφορές για επιθέσεις», λέει.

Κατά τα άλλα οι... φιλάνθρωποι και αλληλέγγυοι κυβερνώντες των Σύριζα - Ανέλ έχουν υπό πλήρη έλεγχο την λαθρομεταναστευτική κρίση στην χώρα μας.


Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Κρήτη: Αλβανός λογομάχησε με φίλη της συζύγου του και τη μαχαίρωσε

Ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 35 χρόνων, μαχαίρωσε μια γυναίκα σήμερα Σάββατο το μεσημέρι μέσα σε ταβέρνα, στην παραλιακή λεωφόρο της Σητείας Λασιθίου .

Ο άνδρας λογομάχησε έντονα με τη γυναίκα, που φέρεται κατά ορισμένες πληροφορίες φίλη της συζύγου του και κατ άλλες συγγενής της και στη συνέχεια την τραυμάτισε με μαχαίρι.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ ο άνδρας μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την Αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Λαθρομετανάστης μαχαίρωσε στο λαιμό αστυνομικό στο “hot spot” της Σίνδου - Το έγκλημα το υποκίνησε μια “αλληλέγγυα”


Λαθρομετανάστης μαχαίρωσε στο λαιμό αστυνομικό στο “hot spot” της Σίνδου - Το έγκλημα το υποκίνησε μια “αλληλέγγυα”Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και λαθρομεταναστών σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο "Hot Spot" του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απομάκρυνση Γαλλίδας υπηκόου από το κέντρο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο αστυνομικός ζήτησε από την Γαλλίδα να απομακρυνθεί από τη δομή, καθώς δεν είναι πρόσφυγας έστω και με εισαγωγικά, οπότε δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εκεί.

Η γυναίκα αρνήθηκε, δηλώνοντας πως είναι "αλληλέγγυα".

Η λογική και νόμιμη κίνηση του αστυνομικού, ύστερα από την υποκίνηση της "αλληλέγγυας", προκάλεσε την άμεση αντίδραση των δύο λαθρομεταναστών, με τον έναν να βγάζει μαχαίρι. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του αστυνομικού στον λαιμό, ευτυχώς ελαφρά.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ανεξέλεγκτοι οι λαθρομετανάστες: Άγριες συμπλοκές μεταξύ Σύριων και Πακιστανών στο κέντρο της Κω - ΒΙΝΤΕΟ


Ανεξέλεγκτοι οι λαθρομετανάστες: Άγριες συμπλοκές μεταξύ Σύριων και Πακιστανών στο κέντρο της Κω - ΒΙΝΤΕΟΔεν είναι μόνο που συνεχίζουν τα «προσφυγάκια» να μας… προτιμούν ολοένα και περισσότερο (βουλιάζοντας –μεταξύ άλλων- και τον τουρισμό στα νησιά…), αλλά δημιουργούν κιόλας συνεχώς «ρατσιστικά» επεισόδια στα νησιά μας.

Δημιουργώντας τριτοκοσμικές εικόνες χάους και κάνοντας και αυτούς τους… θαρραλέους τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα, να αισθάνονται φόβο για την ασφάλειά τους – κι αν ξαναπατήσουν, γράψτε μας!

Έτσι, μια πεντάλεπτης διάρκειας συμπλοκή ομάδων Πακιστανών και Σύριων έγινε χθες έξω από ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται, στο κέντρο της Κω.

Όλα άρχισαν όταν ένας νεαρός Σύριος ενόχλησε ανήλικους Πακιστανούς. Οι Πακιστανοί του επιτέθηκαν, συμπατριώτες του έσπευσαν προς βοήθειά του και τελικά ο καυγάς εξελίχθηκε σε ομαδική συμπλοκή με καρέκλες κι ό,τι άλλο εύρισκαν μπροστά τους τα «προσφυγάκια».

(ΥΓ): Παρότι αυτή την εποχή οι ειδήσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο, τα μεγάλα ΜΜΕ απέκρυψαν τα «ρατσιστικά» επεισόδια. Γιατί άραγε;



Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Κτηνωδία στην Πάτρα: Λαθρομετανάστες βασάνισαν και σκότωσαν αδέσποτα σκυλιά


Κτηνωδία στην Πάτρα: Λαθρομετανάστες βασάνισαν και σκότωσαν αδέσποτα σκυλιάΜια αποτρόπαια είδηση ήρθε στο φως το δημοσιότητας από την Πάτρα σχετικά με την βάρβαρη και κτηνώδη συμπεριφορά των λαθρομεταναστών απέναντι στα ζώα, αλλά προφανώς "θάφτηκε" επιμελώς από τα ΜΜΕ για να μην τους χαλάσει το "αντιρατσιστικό" παραμύθι.

Το περασμένο Σάββατο (06/08) στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων και συγκεκριμένα στον χώρο της ΑΒΕΞ σύμφωνα με το patrasevents.gr ακούγονταν σκυλιά να γαβγίζουν έντονα. Σύμφωνα με την μαρτυρία της αυτόπτου μάρτυρος μέσα στον χώρο του παλιού εργοστασίου πάνω από 200 λαθρομετανάστες είχαν πιάσει 5 σκυλάκια και τα χτυπούσαν με μεγάλα ξύλα.

Η καταγγέλλουσα σοκαρισμένη από το θέαμα απομακρύνθηκε από τον χώρο και κάλεσε την αστυνομία, η οποία από την πλευρά της είπε πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι! Την επόμενη μέρα φιλόζωοι της Πάτρας κάλεσαν εκ νέου την αστυνομία για να πάει στο σημείο, καθώς και την αυτόπτη μάρτυρα για να καταθέσει αυτό που είδε.

Το σκηνικό όμως συνεχίστηκε και έτσι το απόγευμα της Κυριακής ένας φιλόζωος κατάφερε να βγάλει από τον χώρο ένα σκυλάκι ζωντανό.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε απόγνωση, καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των λαθρομεταναστών που μένουν σε παραπήγματα ή μέσα στα παλιά εργοστάσια και θανατώνουν βάναυσα τα αδέσποτα για να τα φάνε!

Γιγαντώνονται τα κύματα λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα: Τα νησιά πνίγονται, η Βουλγαρία χτίζει φράχτη και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα


Γιγαντώνονται τα κύματα λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα: Τα νησιά πνίγονται, η Βουλγαρία χτίζει φράχτη και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφοραΤελείωσε η «παράσταση» κατά την οποία ο «σουλτάνος» Ερντογάν είχε μειώσει τις ροές των λαθρομεταναστών, προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους να του δώσουν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ και να του επιτρέψουν να στέλνει χωρίς έλεγχο τους πράκτορές του στην Ευρώπη.

76% αύξηση στις ροές των λαθρομεταναστών
Ασφυκτιούν τα ελληνικά νησία, αφού οι ροές των λαθρομεταναστών αυξάνονται ραγδαία.

Ολοένα και περισσότεροι φτάνουν καθημερινά στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, ενώ ταυτοχρόνως οι ήδη διαμένοντες στα «κέντρα φιλοξενίας» έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούν επεισόδια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι λαθρομετανάστες στα νησιά ξεπέρασαν τους 10.000.  Στην Χίο βρίσκονται 2.930 λαθρομετανάστες, ενώ καταγράφηκαν 35 νέες αφίξεις. Στην  Λέσβο  έφθασαν από χθες ακόμα 34 άτομα, ενώ στο νησί βρίσκονται συνολικά 4.129 λαθρομετανάστες. Στην Σάμο καταγράφηκαν 4 αφίξεις με τους λαθρομετανάστες να είναι 1.351. Στην Λέρο συνολικά βρίσκονται  673 λαθρομετανάστες, στην Κω 927 και στην Κάλυμνο 23, ενώ τις τελευταίες ώρες έφτασαν στο νησί ακόμη 17 λαθρομετανάστες.

Η Βουλγαρία χτίζει φράχτη - Απομονώνεται η Ελλάδα!
Δεν έφτανε το γεγονός ότι τα Σκόπια έχουν σηκώσει φράχτη, μη επιτρέποντας την διέλευση «προσφύγων», προκειμένου να υπάρχει μια κάποια αποσυμφόρηση της χώρας μας. Στις λεγόμενες χώρες του Βίσενγκαρντ εντάσσεται τώρα και η Βουλγαρία, η οποία ορθώνει στα σύνορά της με την Ελλάδα φράχτη μήκους 484 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον η χώρα μας είναι μόνη της στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλες οι χώρες με τις οποίες συνορεύουμε έχουν κλείσει τα σύνορά τους, δείχνοντας σύνεση και προστατεύοντας τους λαούς τους. Τα μοναδικά κορόιδα που έχουν απομείνει στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, που έχουν την δυστυχία να κυβερνώνται από την ανθελληνική νομεκλατούρα ΝΔ – Σύριζα – Ανέλ – Πασόκ – ΚΚΕ και το κακό συναπάντημα.

Η «αντίδραση» της κυβέρνησης
Εμπρός σε αυτό το «τσουνάμι» η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μείνει αμέτοχη. Διατηρεί την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και απλώς σχεδιάζει την μεταφορά των λαθρομεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, με απώτερο σκοπό βεβαίως ακόμα περισσότερα κονδύλια για τους κρατικοδίαιτους των ΜΚΟ και τους εργολάβους που θα κατασκευάσουν ακόμα περισσότερα Hot Spot.

Αυτό σε αντιδιαστολή με την κοινή λογική και την πρόσφατη εμπειρία από το τουρκικό πραξικόπημα, όπου αποδείχθη περίτρανα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να σφραγίσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Θυμίζουμε ότι τότε φοβούμενοι ότι πραξικοπηματίες θα προσπαθήσουν να περάσουν με βάρκες το Αιγαίο, είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση που εν τέλει απέτρεψε αυτό το ενδεχόμενο.

Στο «Συντονιστικό»... κόλλησε η βελόνα
Μπορεί οι ροές των λαθρομεταναστών να αυξάνονται και τα σύνορα να είναι ασφυχτικά κλειστά από παντού, όμως το Συντονιστικό, στο οποίο προεδρεύει ο κατουρλής βουλευτής επιμένει ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ανέρχονται «μόλις» στους 57.000.

Το νούμερο αυτό το ακούμε εδώ και πολύ καιρό και είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό, κρύβοντας την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες που μένουν κοντά στα Hot Spot που... αυξάνονται και πληθύνονται.

Εξόχως ύποπτη είναι και η στάση της Νεάς Δημοκρατίας, η οποία επιλέγει την σιωπή εμπρός σε αυτή την πρωτοφανή παραπληροφόρηση. Προφανώς οι νεοδημοκράτες επειδή νομίζουν ότι συντόμως κυβερνήσουν φροντίσουν για την διατήρηση της παραπληροφόρησης που θα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι στο μέλλον.

Σε έκτακτη ανάγκη ολόκληρη η Ελλάδα!
Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Απομένει πολύ καιρός μέχρι τον Οκτώβριο που θα πέσουν οι θερμοκρασίες και συντόμως η «συμφωνία» μεταξύ Ε.Ε. και τουρκίας θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά.
Την επαύριο της κατάρρευσης θα γίνουμε πάλι κοινωνοί των εικόνων του περασμένου καλοκαιριού με εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες να κατακλύζουν αρχικώς τα νησιά και ακολούθως ολόκληρη τη χώρα.

Η Ελλάδα είναι πλέον όχι μόνο πολιτικά απομονωμένη, αλλά και συνοριακά με αποτέλεσμα όλες αυτές οι ορδές να παραμένουν για μακρύ χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, αν όχι... για πάντα. Αυτό είναι και το σχέδιο αποσταθεροποίησης που εκπόνησε η τουρκία και ο «σουλτάνος» και στην εφαρμογή του οποίου συμφωνούν οι πολιτικοί ταγοί της χώρας (συμπολιτευόμενοι και «αντιπολιτευόμενοι»), αλλά και οι «ευρωπαίοι εταίροι», που έτσι θα κάνουν ολόκληρη την Ελλάδα μία Ειδική Οικονομική Ζώνη, που θα παρέχει σκλάβους για τις νέες φάμπρικες, δηλαδή τα όσα θα ξεπουλήσουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κώστας Αλεξανδράκης

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Αλβανός σκότωσε και έθαψε τον ξάδερφό του κάτω από θάμνους στην Καρδίτσα και έφυγε για Αλβανία

Υπόθεση ανθρωποκτονίας εξιχνίασαν από κοινού ΕΛΑΣ και Interpol.
Όπως ανακοινώθηκε, 26χρονος Αλβανός, που είχε δηλωθεί από συγγενικό του πρόσωπο ως εξασφανισθείς στις 5 Αυγούστου στη Νάουσα, βρέθηκε θαμμένος σε θαμνώδη περιοχή του Ξυνονερίου Καρδίτσας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι στις 3 Αυγούστου ο 27χρονος εξάδερφος του θύματος, σε διαπληκτισμό μαζί του, μαχαίρωσε τον 26χρονο και αμέσως μετά αναχώρησε για την Αλβανία.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας σε συνεργασία με την Interpol Αλβανίας και το τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, διενήργησαν έρευνες και εντόπισαν το πτώμα, αλλά και τον δράστη στην Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Τρίπολη: Σύλληψη Πακιστανού για δημιουργία παράνομου αντλιοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ένα αντλιοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης είχε ρημάξει στις 21 Δεκεμβρίου του 2015 ένας 23χρονος Πακιστανός «κυνηγός» χαλκού, η ταυτότητα του οποίου αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας. 

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Θεσσαλονίκη:Αλβανίδα οικιακή βοηθός κατάκλεβε τα αφεντικά της

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε την Παρασκευή (08/07/2016) στη Θεσσαλονίκη μία 35χρονη, υπήκοος Αλβανία.

AdTech Ad
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 35χρονη, ενώ εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε οικία 57χρονης, κατά το χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο έως Ιούνιο 2016, αφαίρεσε τμηματικά χρηματικά ποσά από το σπίτι του θύματος.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Νέα επεισόδια στο hotspot της Χίου: Λαθρομετανάστες πετροβόλησαν Αστυνομικούς - Ένας στο νοσοκομείο με τραύμα στο πρόσωπο


Νέα επεισόδια στο hotspot της Χίου: Λαθρομετανάστες πετροβόλησαν Αστυνομικούς - Ένας στο νοσοκομείο με τραύμα στο πρόσωποΣτο Νοσοκομείο με τραύμα στο πρόσωπο έπειτα από πετροπόλεμο οδηγήθηκε Αστυνομικός στης Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου έπειτα από νέο κύκλο επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής στη ΒΙ.ΑΛ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι λαθρομετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα του φαγητού(!). Οι διαμαρτυρίες σύντομα οδήγησαν σε αποκλεισμό της εισόδου στο Hotspot ενώ λίγο αργότερα αντέδρασαν στις εκκλήσεις των Αστυνομικών να επιστρέψουν στους οικίσκους με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άτακτος πετροπόλεμος.

Αποτέλεσμα της έκρυθμης κατάστασης ήταν ένας Αστυνομικός να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Χρειάστηκε μάλιστα μέχρι και η επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ προκειμένου να επανέλθει (προσωρινά) η τάξη στο hotspot.

«Όσο αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, καθημερινά θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων επεισοδίων. Η κατάσταση είναι τεταμένη και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει», ανέφερε στέλεχος της Α.Δ. Χίου στον «π».
politischios.gr

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ «ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ 3 ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ.... ΕΚΔΡΟΜΗ...!!!

Νεαρή Αμερικανίδα, εθελόντρια σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών της δυτικής Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι τρεις άνδρες αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Σύροι πρόσφυγες, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, αλλά φαίνεται πως πρόκειται για πρόσφυγα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης αλλοδαπής, το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη σε παραλία του Κορινού Πιερίας, κατά τη διάρκεια εκδρομής που διοργάνωσε η συγκεκριμένη δομή. Η καταγγέλλουσα συμμετείχε στην εκδρομή ως συνοδός των προσφύγων και μεταναστών.

Η ίδια απευθύνθηκε την επομένη στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και συνελήφθησαν οι δύο πρόσφυγες από τη Συρία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, που τους παρέπεμψε να απολογηθούν τη Δευτέρα σε ανακριτή. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Πάτρα: Συμπλοκή λαθρομεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας - Προσαγωγές από την ΕΛ. ΑΣ.

Συναγερμός σήμανε γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, όταν κάτοικοι της περιοχής γύρω από την Ανθείας και μέχρι τον πολυχώρο Πολιτεία τους ενημέρωσαν για σοβαρά επεισόδια που σημειώνονταν στην περιοχή. 

Η συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ λαθρομεταναστών στο χώρο των πρώην εγκαταστάσεων της ΑΒΕΞ, όπως αναφέρουν πληροφορίες για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Άμεσα οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή και άρχισαν εκτεταμένους ελέγχους κυρίως στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων απέναντι από το νέο λιμάνι, από το χώρο του καταστήματος Πράκτικερ και μέχρι την είσοδο του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Έγιναν αρκετές προσαγωγές λαθρομεταναστών από περιπολικά της Άμεσης Δράσης Πατρών.

Οι κάτοικοι πάντων διαμαρτύρονται καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των λαθρομεταναστών που διαβιούν σε παραπήγματα, ή μέσα στα παλιά εργοστάσια στην περιοχή, με στόχο να μπουν σε ένα απο τα φορτηγά που φθάνει στο λιμάνι για Ιταλία.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Κρήτη : Σύλληψη Ρουμάνου για ληστείες που είχε διαπράξει στην Ρουμανία

Συνελήφθη, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου, από αστυνομικούς του ΑΤ Μοιρών, ένας 27χρονος Ρουμάνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο 27χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της κλοπής και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, πράξεις που είχαν γίνει στη Ρουμανία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Σύλληψη αλλοδαπών για κατοχή πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων

Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί (ένας από το Καμερούν, τρεις από το Κονγκό και δύο από το Αφγανιστάν), ηλικίας από 20 έως 31 ετών. 

Κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο, των επιβατών πτήσεων με προορισμό την Αθήνα και τη Βιέννη, επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, από τα οποία κάποια ήταν πλαστά, ενώ άλλα άνηκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.

Σύλληψη 26χρονου Μαροκινού με συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Χίο

Ένας 26χρονος Μαροκινός μετανάστης, ο οποίος κατείχε μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser) συνελήφθη χθες στη Χίο, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Η συγκεκριμένη συσκευή διώκεται βάσει του νόμου περί κατοχής όπλων.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Κέρκυρα: Σύλληψη 20χρονου Βρετανού για βιασμό

Στη σύλληψη 20χρονου Βρετανού οδηγήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Λευκιμμαίων Κέρκυρας, μετά από καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας ότι τη βίασε.

Το συμβάν φέρεται ότι συνέβη στη Νότια Κέρκυρα, όταν, όπως κατήγγειλε η 18χρονη, «μετά από μία βραδιά διασκέδασης, τα ξημερώματα, ο νεαρός την εξανάγκασε με χρήση βίας και παρά τη θέλησή της, σε συνουσία».

Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Κέρκυρα : Συννελήφθη ο Αλβανός που είχε σκοτώσει την μανα της φιλενάδας του και είχε ασελγήσει στην ανήλικη κορη της

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, που διατάχθηκε το περσινό Νοέμβριο από τον ανακριτή Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία 57χρονης και ασέλγεια κατά ανήλικης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο φερόμενος δράστης, που είχε διαφύγει της σύλληψης, στις 16 Νοεμβρίου του 2015, στο σπίτι όπου διέμενε με την 27χρονη ημεδαπή σύντροφο του και την 57χρονη μητέρα της, ύστερα από διαπληκτισμό με την 57χρονη, της προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία, τον Σεπτέμβριο, του ίδιου χρόνου, είχε ασελγήσει στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του.

Ο 30χρονος συνελήφθη στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου Θεσπρωτίας, μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και αστυνομικοί του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων καθώς και του αστυνομικού τμήματος Κέρκυρας. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Κέρκυρας.