Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Κέρκυρα : Σύλληψη Αλβανού για φόνο και ασέλγεια στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Η σύλληψη του αλλοδαπού δράστη έγινε στον Μεθοριακό Σταθμό Μαυροματίου Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για έναν 30χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας, για τη δολοφονία 57χρονης, καθώς και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 30χρονος το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2015, στο σπίτι που διέμενε με την 27χρονη σύντροφο του και την 57χρονη μητέρα της, άρχισε να τσακώνεται μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια του καυγά άρχισε να χτυπάει με πρωτοφανή αγριότητα την άτυχη γυναίκα που δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν. Η 57χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο νεκρή από την κόρη της και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με καταγγελία, το Σεπτέμβριο του 2015, ο 30χρονος ασέλγησε στην ανήλικη κόρη της συντρόφου του.

Αποτέλεσμα της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν μεθοδικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ήταν η σύλληψη του 30χρονου στον Μεθοριακό Σταθμό Μαυροματίου Θεσπρωτίας. Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον κ. Ανακριτή Κέρκυρας.

Εξιχνιάστηκε η αποτρόπαιη δολοφονία του 84χρονου που τον βρήκαν τεμαχισμένο στα σκουπίδια. Ρουμάνοι και μια Ελληνίδα οι δράστες

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από περίπου δύο  χρόνια και αφορούσε στην φρικιαστική δολοφονία 84χρονου στο Αιγάλεω η σορός του οποίου βρέθηκε τεμαχισμένη και απανθρακωμένη στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δράστες της ανθρωποκτονίας είναι μία 44χρονη Ελληνίδα καθώς και δύο Ρουμάνοι (άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 37 ετών αμφότεροι). 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, περιύβριση νεκρών κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, κατά την έρευνά τους βρήκαν στοιχεία, που ενοχοποιούσαν τη 44χρονη. Μετά την εξέτασή της υπέβαλαν τη δικογραφία, ενώ έχουν λάβει από τη Ρουμανία και δείγμα γενετικού υλικού των δύο 37χρονων. Το ζεύγος των Ρουμάνων είχε φύγει για τη πατρίδα του δύο ημέρες μετά τη δολοφονία με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν άλλο να καλύψουν τα ενοίκια στο τριώροφο του 84χρονου, στο Αιγάλεω. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική αιτία του εγκλήματος ήταν τα ενοίκια που τους ζητούσε ο ηλικιωμένος. Η 44χρονη δεν παραδέχεται ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία, αλλά μόνον ότι ήταν στο κτίριο και ότι αντιλήφθηκε πως κάτι έγινε με το θύμα και το ζευγάρι, τους οποίους όμως υποστήριξε ότι δεν γνώριζε. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και οι τρεις φερόμενοι δράστες, είναι τοξικομανείς.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου του 2014, όταν πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη διασταύρωση της Στ. Σαράφη με τη Μούδρου, στο Αιγάλεω. Τότε είχαν βρει τον 84χρονο με εγκαύματα στο επάνω μέρος του σώματος, κομμένο στη μέση με ακρωτηριασμένα και τα δύο χέρια από τους καρπούς και κάτω. Μερικές μέρες αργότερα αναγνωρίστηκε από την κόρη του, και διαπιστώθηκε λίγα μέτρα μακρύτερα. Στο σπίτι του μετά από ειδικές χημικές επεξεργασίες των κλιμακίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι ήταν τόπος του εγκλήματος, το οποίο οι δράστες είχαν επιχειρήσει να καθαρίσουν λεπτομερώς.
 
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι πίσω από το έγκλημα ήταν μία γυναίκα, καθώς η δολοφονία αλλά και η προσπάθεια απόκρυψης των στοιχείων ήταν πιστή αντιγραφή υπόθεσης από ντοκιμαντέρ, που είχε προβληθεί λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία στην τηλεόραση. 

Στο ντοκιμαντέρ, μία γυναίκα είχε δολοφονήσει τον άντρα της, είχε τοποθετήσει το πτώμα του σε σακούλα σκουπιδιών και το είχε πυρπολήσει δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη της.

Αλγερινός ο ληστής του 61χρονου στην Χίο!

Ένας λαθρομετανάστης από την Αλγερία ήταν ο δράστης της ληστείας με τη χρήση βίας που έγινε το βράδυ της Τρίτης με θύμα έναν 61χρονο που περπατούσε σε δημοτική οδό στο κέντρο της πόλης του νησιού.

Ο 25χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφαλείας, οι οποίοι τον προσήγαν στην υπηρεσία τους όταν βρήκαν στην κατοχή του το τσαντάκι του θύματος. Ο 61χρονος κλήθηκε στην Ασφάλεια, όπου αναγνώρισε τον 25χρονο Αλγερινό και παρέλαβε το τσαντάκι του που είχε μέσα 50 ευρώ και το κινητό του.

Ο νεαρός λαθρομετανάστης αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι αυτός του είχε επιτεθεί και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος και διατάχθηκε η κράτησή του ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ κινούνται και οι διαδικασίες για την απέλασή του.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πλημμυρίζουν και πάλι τα νησιά με λαθρομετανάστες με τις ευλογίες Ερντογάν - Aνησυχία στα νησιά καθώς αυξάνουν οι "προσφυγικές" ροές


“Νίκησε η «δημοκρατία» στην τουρκία”: Πλημμυρίζουν και πάλι τα νησιά με λαθρομετανάστες με τις ευλογίες ΕρντογάνΕίδαμε τις τελευταίες ημέρες τις συντονισμένες ιαχές από την Άγκυρα, αλλά και τους εν Ελλάδι πολιτικάντηδες, περί της νίκης της «δημοκρατίας» στην τουρκία με την αποτυχία του δήθεν πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για μαζικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων με βάση μία λίστα καταρτισμένη πολύ πριν την απόπειρα και τις συζητήσεις για επαναφορά της θανατικής ποινής για τους «προδότες».

Αμέσως, λοιπόν, μετά τη «νίκη της δημοκρατίας», τα νησιά του Αιγαίου έχουν ήδη αρχίσει και βιώνουν τα «απόνερα», αφού οι εισροές λαθρομεταναστών έχουν αρχίσει και πάλι να γιγαντώνονται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Χθες «έσπασε» και η Χίος, με τρία περιστατικά αφίξεων σε 24 ώρες, συνολικά περίπου 100 ατόμων. Η ροή 50-100 ατόμων την ημέρα συνεχίζεται κανονικά και προς τη Λέσβο, φαινόμενο που έγινε ιδιαίτερα έντονο μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.
Μια βάρκα με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, που περισυλλέγονται αυτή τη στιγμή, εντοπίστηκε σήμερα ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο.

Άλλοι 26 μετανάστες-πρόσφυγες βγήκαν με φουσκωτή βάρκα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Χίου και 48 τα ξημερώματα στα Γρίδια της Χίου. Αντίθετα, στη Σάμο οι ροές είναι μηδενικές εδώ και πολύ καιρό.

Σήμερα, Τρίτη, στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένα 3.495 άτομα. Στη Χίο 2.509 και στη Σάμο 1.030. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7.034 πρόσφυγες ή μετανάστες. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που ξεπερνά τις 7.000 ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά.»

Ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε αποδεικνύει την σύνδεση των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων με το τουρκικό κράτος και την χρήση των λαθρομεταναστών ως μοχλό πολιτικής πιέσεως.
Δεδομένου ότι η τουρκία συμπράττει με το Ισλαμικό Χαλιφάτο σε λαθρεμπόριο καυσίμων και πιθανώς άλλες δραστηριότητες, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι τούρκοι συντελούν εν γνώσει τους στην προώθηση τζιχαντιστών εντός της Ελλάδος. Συνεπώς, ας αφήσουν οι ευρωπαίοι τους αμερικανοσιωνιστικούς «ρομαντισμούς» και ας αντιληφθούν επιτέλους τι κράτος είναι η τουρκία.

Πέραν όμως αυτών των προφανών, το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν εκτενείς επιχειρήσεις του Λιμενικού και του Στρατού προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των πραξικοπηματιών, αποδεικνύει την συνενοχή της ελλαδικής κυβερνήσεως στα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στην Ευρώπη και συντόμως στην Πατρίδα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την ενοχή δεν εννοούμε μονάχα τον Σύριζα και τους Ανέλ, αλλά πολύ περισσότερο την ΝΔ και το Πασόκ που ήταν οι πρώτοι διδάξαντες στην άκρατη λαθρομετανάστευση και στις υποκλίσεις ενώπιον των τούρκων.

Το ζήτημα, εν προκειμένω, είναι ότι τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η Εθνική Ασφάλεια και οι πολιτικάντηδες ασχολούνται απλώς με το να δώσουν ό,τι απαιτεί ο «σουλτάνος» Ερντογάν. 
Κώστας Αλεξανδράκης

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Συλλήψεις Σύρων στη Μυτιλήνη για βιασμό και πλαστογραφία

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου συνελήφθη στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού, ένας 19χρονος υπήκοος Συρίας. 

Κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού, της απειλής και της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος μίας 34χρονης ομοεθνούς του.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 19χρονος το πρωί απείλησε την 34χρονη με σπασμένο ποτήρι, ενώ στη συνέχεια τη βίασε. Όπως καταγγέλθηκε, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ο 19χρονος βίασε την 34χρονη τουλάχιστον 16 φορές πάντα με την απειλή ή και τη χρήση σωματικής βίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου στη Σάμο συνελήφθη 26χρονος Σύρος, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο 26χρονος, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δήλωσε ψεύτικα στοιχεία, επιδεικνύοντας διαβατήριο συριακών αρχών, το οποίο διαπιστώθηκε πως δεν είχε εκδοθεί από επίσημη συριακή αρχή.

Μάλιστα, ο 26χρονος ομολόγησε πως είχε προμηθευτεί το παραπάνω διαβατήριο από ένα άτομο συριακής καταγωγής στην Τουρκία, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για την είσοδό του στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Xειροπέδες σε τρεις Σύροι και έναν Αλγερινό για απόπειρα κλοπής περιπτέρου στη Χίο

Τέσσερα αλλοδαπά άτομα (ένας υπήκοος Αλγερίας και τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 16 έως 20 ετών), όλοι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί ασύλου, συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Χίο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
 
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το ίδιο πρωί και οι τέσσερις παραβίασαν την είσοδο ενός περιπτέρου με σκοπό να αφαιρέσουν εμπορεύματα. Πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ρόδος : ολοφονική επίθεση Ιταλών σε αλβανό

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αρπαγής κατηγορούνται δυο Ιταλοί που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Ρόδο οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Χθες το απόγευμα (24-07-2016) οι δύο Ιταλοί ηλικίας 29 και 40 ετών, προσκάλεσαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν στην πόλη της Ρόδου 32χρονο Αλβανό, με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές και στη συνέχεια αφού τον ακινητοποίησαν, του προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρια, τσεκούρι και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε για περίθαλψη στο νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται ενώ οι δύο Ιταλοί συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Φόβοι για λαθρομεταναστευτικό “τσουνάμι” στο Αιγαίο μετά τις αναταραχές την τουρκία: 476 οι καταγεγραμμένες αφίξεις - 6.726 οι εγκλωβισμένοι στα νησιά


Φόβοι για λαθρομεταναστευτικό “τσουνάμι” στο Αιγαίο μετά τις αναταραχές την τουρκία: 476 οι καταγεγραμμένες αφίξεις - 6.726 οι εγκλωβισμένοι στα νησιάΔύο βάρκες με περίπου 116 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι Αφρικανοί, έφτασαν το Σάββατο στη Λέσβο. Περισυλλέχθηκαν από σκάφη της Frontex μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Άλλες δύο βάρκες με 108 επιβαίνοντες έφτασαν την Παρασκευή. Συνολικά, μέσα σε 30 ώρες, πέρασαν στη Λέσβο 224 άτομα.

Από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν και εκδηλώθηκαν οι αναταραχές στην Τουρκία, στη Λέσβο έφτασαν 476 λαθρομετανάστες, αριθμός που θεωρείται πολύ μεγάλος για τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην περιοχή μετά τη συμφωνία Άγκυρας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Μάλιστα, οι αφίξεις στη Λέσβο  την τελευταία εβδομάδα, ξεπερνούν τον αριθμό των ροών σε όλο το βόρειο Αιγαίο από τις αρχές Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στη Λέσβο, μηδενικές είναι οι ροές λαθρομεταναστών στη Χίο και στη Σάμο, αλλά και στα Δωδεκάνησα. Το γεγονός αποδίδεται στο ότι απέναντι από τα νησιά αυτά λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στο νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαρμαρίδας οι έλεγχοι από την Τουρκική Στρατοχωροφυλακή είναι αυξημένοι, προκειμένου να συλληφθούν καταδρομείς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά του Ερντογάν.

Αντιθέτως όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως στην περιοχή απέναντι από τη Λέσβο οι έλεγχοι έχουν ατονήσει. Πληροφορίες αναφέρουν για διαλυτική κατάσταση στην Τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά και για πολλές συλλήψεις στρατιωτικών και στελεχών διωκτικών αρχών στην περιοχή βόρεια της Σμύρνης. «Ελπίζουμε» έλεγε την Παρασκευή, στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, «πως σε μια εβδομάδα το επίπεδο των αστυνομικών ελέγχων από μεριάς της Τουρκίας θα έχει επανέλθει στην πριν από το πραξικόπημα κατάσταση».

Στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, βρίσκονται, ήδη, εγκλωβισμένοι 3.192 λαθρομετανάστες, στη Χίο 2.477 και στη Σάμο 1.057. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 6.726 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων - ΑΠΕ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Συνελήφθησαν Ρουμάνοι που χτύπησαν και λήστεψαν ομοεθνή τους

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, σε χωριό του δήμου Ευρώτα, δύο Ρουμάνοι, 21 και 45 ετών, για ληστεία σε βάρος 27χρονου ομοεθνή τους.
 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, προέκυψε ότι ο 24χρονος και ο 45χρονος, τα ξημερώματα, χτύπησαν και λήστεψαν τον 27χρονο ομοεθνή τους, παίρνοντας όσα χρήματα είχε μαζί του και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Σύλληψη Πακιστανού για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη χθες βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ένας 25χρονος Πακιστανός που μετέφερε παράνομα, μετανάστες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Τρίπολης, για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, χθες βράδυ, στο 146ο χλμ. Κορίνθου - Τρίπολης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο 25χρονος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έξι μετανάστες από το Πακιστάν.

Κατά την σύλληψη κατασχέθηκαν χρήματα, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το αυτοκίνητο ως μέσον τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολη

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 40χρονου Ιρακινού που πυροβόλησε 3 άτομα στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζει η αστυνομία τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 40χρονου Ιρακινού, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την ανθρωποκτονία 47χρονου Έλληνα και την απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 53 και 57 ετών, που έγινε στις 13 Ιουλίου 2016, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι ο 40χρονος, τις ημέρες που προηγήθηκαν του εγκλήματος, επισκεπτόταν συχνά το κατάστημα ενδυμάτων που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας ο 47χρονος και παρενοχλούσε γυναίκα εργαζόμενη σε αυτό. 

Το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου, σε καφενείο κοντά στο κατάστημα, δράστης και θύμα λογομάχησαν για τον προαναφερόμενο λόγο, με το δράστη να αποχωρεί από το σημείο εκτοξεύοντας απειλές.

Μετά από λίγο, ο 40χρονος επέστρεψε στο σημείο, κρατώντας πιστόλι και στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις άνδρες ηλικίας 47, 53 και 57 ετών. Μετά την πράξη του αυτή διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 47χρονου.

Σε βάρος του Ιρακινού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σπάρτη: Σύλληψη 17 ατόμων σε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, σήμερα το πρωί, σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν σε χωριά κοντά στη Σπάρτη, στο πλαίσιο αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών. 

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται, οι έντεκα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και οι έξι, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη έκδοση δελτίων αποστολής σε φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ κατασχέθηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων, ερευνώνται. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Ηλεία: Κρουασάν με «γέμιση» κάνναβης βρέθηκαν στην κατοχή δυο αλλοδαπών από το Μπανγκλαντές

Μόνο λάτρεις των... γλυκών δεν ήταν οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Βάρδας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, έχοντας μαζί τους -μεταξύ άλλων- συσκευασίες από κρουασάν! Όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν μέσα γλυκίσματα αλλά χασίς!

Μετά από στοιχεία που τους δόθηκαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς από το Μπανγκλαντές ηλικίας 44 και 21 χρόνων και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Στην κατοχή τους βρήκαν ένα πλήθος από 50 (!) συσκευασίες με δόσεις ακατέργαστης κάνναβης και τις τρεις μεγάλες σακούλες από κρουασάν, που περιείχαν άλλα 298,2 γραμμάρια του ίδιου ναρκωτικού!

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δυο Ασιάτες και τους προσήγαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μέλη ευρύτερου κυκλώματος που διακινεί ναρκωτικά σε αλλοδαπούς οι οποίοι εργάζονται στα χωράφια της περιοχής.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Κρήτη: Σύλληψη 35χρονου Βούλγαρου για έξι κλοπές

Στη σύλληψη ενός 35χρονου από τη Βουλγαρία, προχώρησε η ΕΛΑΣ εξιχνιάζοντας έξι υποθέσεις κλοπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, ο 35χρονος είχε διαπράξει κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου του Ηρακλείου, αστυνομικοί του Α.Τ της περιοχής, πραγματοποίησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 35χρονο.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την αστυνομική προανάκριση του Α.Τ. Χερσονήσου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 35χρονος στις 19.07.2016 είχε αφαιρέσει από δωμάτιο ξενοδοχείου, σε περιοχή των Χανίων, το κινητό και την φωτογραφική μηχανή.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον Γεωργιανό δολοφόνο που σκότωσε εν ψυχρώ 27χρονο κοσμηματοπώλη

Ποινή ισόβιων δεσμών και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών και τριών μηνών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 38χρονο γεωργιανό  για τη ληστεία μετά φόνου που διέπραξε πέρσι τον Σεπτέμβριο, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με θύμα 27χρονο κοσμηματοπώλη.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο θρασύτατος γεωργιανός κατηγορούμενος αντέδρασε, αποδοκιμάζοντας το δικαστήριο, ενώ επιτέθηκε λεκτικά στους αστυνομικούς φρουρούς.
«Αφαίρεσα μια ζωή, αλλά με την απόφασή σας αφαιρείτε τη δική μου ζωή», είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές, προκαλώντας την οργή των συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου Έλληνα.

"Μη φοβάσαι μάνα είμαι καλά"
Νωρίτερα, ένορκοι και δικαστές τον έκριναν ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ανθρωποκτόνου δόλου.
«Κοιτούσε στη βιτρίνα κάποιο ρολόι και χτύπησε το κουδούνι της πόρτας ασφαλείας. Μόλις μπήκε μέσα, ανέβασε μέχρι τη μύτη το φουλάρι κι έβγαλε ένα πιστόλι από την τσέπη του. “Ληστεία” φώναξε και πυροβόλησε μια φορά για εκφοβισμό» είπε από το βήμα του μάρτυρα η μητέρα του 27χρονου κοσμηματοπώλη, η οποία βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα του συμβάντος.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, επισήμανε: «Κοίταξα στα μάτια το παιδί μου κι εκείνος είπε “μάνα άδειασέ τα όλα”. Ξεκινήσαμε να βάζουμε στο σάκο κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια. Έβριζε για να κάνουμε γρήγορα. Το βλέμμα του ήταν αδίστακτο».
Περιγράφοντας τη στιγμή του πυροβολισμού σημείωσε ότι η ίδια έβγαλε το χειριστήριο από την τσέπη για να ανοίξει την πόρτα ασφαλείας.

«Πυροβόλησε από μικρή απόσταση. Οι τελευταίες κουβέντες του παιδιού μου ήταν “μη φοβάσαι μάνα, είμαι καλά”. Σήκωσε το πουκάμισο και είδα την τρύπα στην κοιλιά του. Μετά έπεσε στο πάτωμα».

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης στην προσπάθεια να διαφύγει με κλεμμένη μοτοσικλέτα, έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.
Όπως αποκαλύφθηκε, μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής που του είχε επιβληθεί για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και ναρκωτικά, αλλά χωρίς να απελαθεί από τη χώρα.

Εάν είχε απελαθεί ένα 27χρονο παιδί θα ζούσε σήμερα. 

Η τακτική της Πολιτείας για αποφυλακίσεις αλλοδαπών για την υποτιθέμενη «αποσυμφόρηση» των φυλακών όπως και να μην προχωρά σε απελάσεις αλλοδαπών είναι εγκληματική και στοιχίζει ζωές αθώων Ελλήνων αλλά ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται ούτε και να ανησυχεί. 

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δολοφονίες Ελλήνων από τους γεωργιανούς  «οικονομικούς μετανάστες»-«πρόσφυγες»:

Στις 3 Ιουλίου του 2011 στην Κυψέλη στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης δολοφονείται οδηγός ταξί από τρεις γεωργιανούς.

Στις 2 Μαΐου   2012 η φρικτή δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη στα Ιωάννινα. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανοί  (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα

Στις 10 Ιουλίου  2012 στη Φιλοθέη όπου ένας γεωργιανός δολοφονεί 68χρονη  μέσα στο σπίτι της

Στις 4 Οκτωβρίου 2012  Χαλάνδρι. Δολοφονία 71χρονης γυναίκας –με τη μέθοδο της ασφυξίας- μπροστά στα μάτια του 85χρονου συζύγου της με υπαίτιους τη γεωργιανής οικιακή βοηθού του ζεύγους  μαζί με δύο ακόμη γεωργιανούς

Στις 3 Απριλίου του 2013 στην Κυψέλη δύο γεωργιανοί αφού ληστεύουν δολοφονούν μέσα στο διαμέρισμά της 67χρτονη γυναίκα. Θα συλληφθούν μερικές ημέρες αργότερα στην Ομόνοια.

3 Σεπτεμβρίου 2013: Δολοφονία 56χρονου εστιάτορα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από 5 γεωργιανούς,

Τον Ιούνιο του 2013 με το σύνηθες κόλπο της οικιακής βοηθού τέσσερα συνολικά άτομα, όλοι «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία δολοφόνησαν μια 95χρονη στην Θεσσαλονίκη.

Ιούλιος 2013: Δολοφονία 83χρονης στα Πατήσια. από δύο γεωργιανούς έναν άνδρα και μια γυναίκα
4 Μαρτίου 2014: Άγριος βασανισμός γυναίκας συζύγου γιατρού στο Χαλάνδρι από τρεις γεωργιανούς. Την ‘έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο για τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα

28 Απριλίου 2014:  Δολοφονία Έλληνα επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη

Ιούνιος 2014: Τρεις γεωργιανοί συλλαμβάνονται για την δολοφονία 56χρονου που διαπράχθηκε, στον Άγιο Παντελεήμονα.

11 Ιουλίου 2015: Δολοφονία δύο Ελλήνων από γεωργιανό σε beach bar στη Χαλκιδική.

16 Αυγούστου 2015. Συμμορία τεσσάρων γεωργιανών δολοφονεί 67χρονο εστιάτορα στην Ύδρα

8 Σεπτεμβρίου 2015: 27χρονος κοσμηματοπώλης δολοφονείται  από γεωργιανό ληστή. Ο άτυχος νέος κατέληξε την επομένη νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση

7 Φεβρουαρίου 2016: Δολοφονία 59χρονης Ελληνίδας από τρεις γεωργιανούς στον Πειραιά

Ο πολυπολιτισμός βλάπτει σοβαρά και τον τουρισμό: Οικονομική καταστροφή στα νησιά από τη λαθρομετανάστευση! ΒΙΝΤΕΟ


Ο πολυπολιτισμός βλάπτει σοβαρά και τον τουρισμό: Οικονομική καταστροφή στα νησιά από τη λαθρομετανάστευση! ΒΙΝΤΕΟΠέραν την προφανούς υποβάθμισης της ζωής των νησιωτών, της διακύβευσης της ασφάλειάς τους από τα συνεχή επεισόδια και την αυξανόμενη εγκληματικότητα και όλα τα άλλα παρελκόμενα του πολυπολιτισμού, υπάρχει και η οικονομική καταστροφή που βιώνουν οι νησιώτες από όλη αυτή την ιστορία.

Όπως, λοιπόν, μεταδίδει το Euronews, ουσιαστικά προβάλλοντας την αλήθεια και την ανησυχία των νησιωτών, το λεγόμενο «προσφυγικό», υπήρξε πραγματική καταστροφή για τους νησιώτες, οι οποίοι είδαν τις κρατήσεις να μειώνονται κατά 50% τουλάχιστον και τις επιχειρήσεις τους να παραμένουν έρημες στην καρδιά του καλοκαιριού.

Όλα δείχνουν ότι οι μόνοι κερδισμένοι του πολυπολιτισμού και απελπιστικά μόνοι στην υπεράσπισή του είναι τα λαμόγια της «αλληλεγγύης» και των ΜΚΟ που εισπράξανε εκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταστρέψουν τους πραγματικούς νησιώτες, καθώς και μερικά ακόμα λαμόγια που θησαύριζαν εκμεταλλευόμενοι ακόμα την φόρτιση των κινητών των λαθρομεταναστών.

Οι έντιμοι, απλοί νησιώτες απλώς υφίστανται τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης και την πολιτική τρομοκρατία από τα λαμόγια που εισπράττουν για κάθε λαθρομετανάστη που εισέρχεται στην Ελλάδα.



Ομολογία Μουζάλα: Ανεξέλεγκτα τα ποσά που τσέπωσαν οι ΜΚΟ για να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες


Ομολογία Μουζάλα: Ανεξέλεγκτα τα ποσά που τσέπωσαν οι ΜΚΟ για να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστεςΈχουμε δει πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες την δράση των ΜΚΟ και των «αλληλέγγυων», οι οποίοι έχουν προβεί σε πρωτοφανείς παρανομίες, συνεργαζόμενοι με τους τούρκους δουλέμπορους και παρεμποδίζοντας την δράση του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Τώρα, με ομολογία του αρμοδίου υπουργού Μουζάλα, έχουμε τις απαντήσεις σχετικά με το γιατί είναι τόσο έντονη η δράση των ΜΚΟ και από που αντλούν τους πόρους για την αντεθνική και αντιλαϊκή τους δράση.

Σας παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία Μουζάλα στη Βουλή: "Δυστυχώς, τα λεφτά που δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς, σε ΜΚΟ δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Το έχουμε θέσει επανειλημμένως. Όσο κι αν συνεργαζόμαστε πολύ καλά και με τον κ. Αβραμόπουλο και με τον κ. Στυλιανίδη, εκεί πέρα υπάρχουν τεράστια ποσά που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε"

Όχι μόνο έμμισθος και επιδοτούμενος, λοιπόν, ο «αντιρατσισμός» και η «αλληλεγγύη» των αριστεριστών, αλλά και με κονδύλια ατελείωτα και ανεξέλεγκτα. Κάτι σαν την «πράσινη ανάπτυξη» του Τζέφρυ Παπανδρέου, μόνο που τώρα στην συνάρτηση δεν βρίσκεται μόνο η κλεψιά και η ρεμούλα, αλλά και η διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, δώδεκα περιπτώσεις κλοπής από κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αλλά κι από μία εκκλησία, σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Δράστες είναι δύο «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Αλβανία, ένας 34χρονος που συνελήφθη κι ένας συνομήλικός του που αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 12.06.2016 έως 15.07.2016 δώδεκα κλοπές αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 27.500 ευρώ – γερή μπάζα για έναν μήνα.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Σοκ στη Μυτιλήνη: Μαχαιρώθηκε 16χρονος αφγανός απο ομοεθνή του!

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Χίου νοσηλεύεται από το πρωί της Τρίτης (19/07/2016) 16χρονος Αφγανός, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από 18χρονο ομοεθνή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ, ο ανήλικος τραυματίστηκε σοβαρά στη θωρακική κοιλότητα όταν 18χρονος ομοεθνής του τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία που είχαν. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (18/07/2016) στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Χίου νοσηλεύεται και ο 18χρονος δράστης, λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε μετά το συμβάν από συμπατριώτες του.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Λέσβος: Ξύλο, ληστεία και συλλήψεις αφγανών λαθρομεταναστών στο hot spot της Μόριας


Λέσβος: Ξύλο, ληστεία και συλλήψεις αφγανών λαθρομεταναστών στο hot spot της ΜόριαςΑκόμη ένα περιστατικό βίας σε κέντρο λαθρομεταναστών - Αφγανός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τέσσερις ομοεθνείς του για ένα… κινητό τηλέφωνο!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ένας εκ των δραστών αποπειράθηκε αρχικά να κλέψει το κινητό τηλέφωνο ενός 24χρονου ομοεθνή του, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει, διότι έγινε αντιληπτός. Στη συνέχεια, οι τέσσερις δράστες επιτέθηκαν στον 24χρονο και τον τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματός του. Σκοπός τους πάντα να αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνό του, δεν το κατάφεραν όμως και τράπηκαν σε φυγή.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο hot spot της Μόριας, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 28, 28 και 21 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ληστείας. Ένας ακόμη ομοεθνής τους αναζητείται για το ίδιο αδίκημα.

Το νέο αυτό περιστατικό προστέθηκε στην ατέλειωτη λίστα των γεγονότων που έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της Λέσβου.

Υ.Γ. Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ανοιξε η "κάνουλα": Πλημμύρισαν με 6.500 λαθρομετανάστες μέσα σε λίγες ώρες τα νησιά του Αιγαίου!

του Πέτρου Αναστασίου
Χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία κλπ. κατακλύζουν και πάλι τα νησιά του Αιγαίου, μετά το αιματηρό τουρκικό πραξικόπημα και την εξίσου αιματηρή καταστολή του στην Τουρκία.
 
Η Αγκυρα έχει ανοίξει την κάνουλα και μέσα σε 48 ώρες χιλιάδες άλλοδαποί πέρασαν στα ελληνικά νησιά.
 
Στην Λέσβο βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 2.960 αλλοδαποί, στη Χίο 2.480 και στη Σάμο 1.059.
 
Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 6.499 άτομα τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου και το κακό είναι ότι κάθε ώρα που περνάει βάρκες γεμάτες με ξένους φτάνουν στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού και βγαίνουν στην παραλίες μέσα στους τουρίστες.
 
Η Αγκυρα φαίνεται να αδιαφορεί πλέον πλήρως για την συμφωνία με την ΕΕ. Πρακτικά η μη καταδίκη των πραξικοπηματιών από την ΕΕ στην αρχή του κινήματος κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν, έχει δημιουργήσει παρενέργειες στην συμφωνία και πλέον δεν θα είναι καθόλου παράδοξο, να δούμε πλημμύρα μουσουλμάνων αλλοδαπών να κατευθύνεται στα νησιά στην μέση της τουριστικής περιδόδου.
 
Εν τω μεταξύ στο hot spot της Μόριας, είχαμε συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα και να καταζητείται ένα τέταρο που έχει διαφύγει στο εσωτερικό του νησιού.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια «πιάστηκαν» στα αεροδρόμια Κέρκυρας και Ζακύνθου

Συνολικά έντεκα μετανάστες και λαθρομετανάστες, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, μεταξύ αυτών και πέντε παιδιά, εντοπίστηκαν, τις τελευταίες ώρες, στα αεροδρόμια  της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Οι λαθρομετανάστες είχαν σκοπό να μεταβούν αεροπορικώς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόλις έγινε ο αστυνομικός και διαβατηριακός έλεγχος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, εντοπίστηκαν έχοντας στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τέσσερις υπήκοοι του Αφγανιστάν, από 26 έως 38 ετών, με τρία ανήλικα παιδιά, ενώ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου εντοπίστηκαν δύο υπήκοοι Συρίας 35 και 22 ετών, αντίστοιχα, με δύο ανήλικα παιδιά.
 
Οι έξι ενήλικοι αλλοδαποί , εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Άγρια επεισόδια με ένα νεκρό στον καταυλισμό αλλοδαπών του Ελληνικού

Σοβαρό επεισόδιο με έναν αλλοδαπό νεκρό, σημειώθηκε στο Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ)  στο Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Αφγανός τραυματίστηκε σοβαρά από συμπλοκή και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου και κατέληξε.

Αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για σοβαρά επεισόδια στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα επεισόδια ενεπλάκησαν τουλάχιστον 10 άτομα. Το ένα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 19.45 το απόγευμα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου βρίσκονται χιλιάδες μουσουλμάνοι αλλοδαποί. 

Το κλίμα στο ΚΕΠΑ του Ελληνικού είναι εκρηκτικό. Οι αλλοδαποί που έχουν μεταφερθεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υγιεινής, αλλά και για το γεγονός ότι αναγκάζονται να μένουν εκεί και δεν τους παραχωρούνται κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή.
Περισσότερο εκνευρισμένοι όμως είναι ότι πλήρωσαν ένα μεγάλο χρηματικό για να βρεθούν στην Γερμανία και αντ΄ αυτού βρέθηκαν στην… παραλιακή.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε μία φαινομενική ηρεμία, ο χώρος έχει εξελιχθεί σε γκέτο ανομίας και αναρχίας, καθώς, όπως έχουν καταγγείλει και οι ίδιοι οι δήμαρχοι της περιοχής, έχουν αναπτυχθεί αμέτρητες παράνομες δραστηριότητες, ενώ παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στα έθνη που διαβιώνουν εντός του περιορισμένου αυτού χώρου.

Ο πρώτος νεκρός στο Ελληνικό σε συνδυασμό με τα  γεγονότα που συνέβησαν στην Λέρο, με την καταδίωξη των αρχών ασφαλείας από εκατοντάδες αλλοδαπούς, αλλά και τα επεισόδια που σημειώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στην Λέσβο, τη Σίνδο και αλλού δείχνουν ότι ο πληθυσμός των αλλοδαπών μουσουλμάνων στην Ελλάδα, που κρατείται στα διάφορα ΚΕΠΑ είναι μια πραγματική ωρολογιακή βόμβα, που κανείς δεν ξέρει πότε θα σκάσει.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Σύλληψη Αλβανών στην Πιερία για σωρεία διαρρήξεων

Τους είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου και διαμονής στην ελληνική επικράτεια, αλλά αυτό δεν εμπόδισε δύο 32χρονους Αλβανούς έρθουν κρυφά στην Ελλάδα και να επιδοθούν σε μπαράζ κλοπών. Μέσα σε ένα βράδυ, σε δύο διαφορετικές περιοχές της Πιερίας, «χτύπησαν» τέσσερα σπίτια και φαρμακεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το ένα σπίτι είχαν αρπάξει, σύμφωνα με τον 36χρονο ιδιοκτήτη, μετρητά, κοσμήματα και ένα κινητό αξίας 1.200 ευρώ, καθώς και το αυτοκίνητό του το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε άλλη περιοχή της Πιερίας και του αποδόθηκε, αφού πρώτα το εξερεύνησαν οι ειδικοί της Σήμανσης.

Οι κλοπές και απόπειρες είχαν γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου, αλλά οι άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης έφτασαν μόλις τώρα στην εξιχνίαση από την αξιοποίηση ευρημάτων στο όχημα και τα σημεία που έδρασαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ: ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Άγριο επεισόδιο στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου με έναν κρατούμενο μαχαιρωμένο.

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr, η συμπλοκή έγινε περίπου στις 12 το μεσημέρι, στην πτέρυγα Κ, εκεί όπου βρίσκονται Αλβανοί και Πακιστανοί κρατούμενοι ανάμεσα σε δύο κρατούμενους που είχαν διαφορές μεταξύ τους.

Ο ένας από τους δύο έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά τον συγκρατούμενό του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Άμφισσας και στη συνέχεια εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

Αιτωλικό: Σύλληψη 25χρονου Αλβανού για αντίσταση, απείθεια και κλοπή

Δεν το έβαλε κάτω ένας νεαρός Αλβανός, όταν βγήκε από ένα σπίτι στο Αιτωλικό στο οποίο είχε τρυπώσει μέρα-μεσημέρι για να κλέψει και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου. Αντίθετα, δεν δίστασε να τους επιτεθεί με κλοτσιές και γροθιές!

Παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ο 25χρονος αλλοδαπός δεν απέφυγε τη σύλληψη μετά από επεισοδιακή πεζή καταδίωξη. Πάνω του, βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχε αρπάξει από σπίτι και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια και κλοπή με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Θεσσαλονίκη:Πακιστανοί διακινητές φυλάκισαν σε κοντέινερ ομοεθνείς τους και ζητούσαν λύτρα από συγγενείς τους!

Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν λαθρομετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, όπου τους κρατούσαν «φυλακισμένους» σε κοντέινερ, ζητώντας χρήματα από τους συγγενείς τους, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. 

Σύμφωνα με την έρευνα που έφερε στο «φως» το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης εμφανίζονται δύο Πακιστανοί «δουλέμποροι», ενώ τα θύματα ήταν συμπατριώτες τους. 

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν στις αρχές του προηγούμενου μήνα τρεις Πακιστανοί κατήγγειλαν ότι κρατήθηκαν παράνομα σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ σε αγροτική περιοχή, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την απελευθέρωσή τους, συγγενικά τους πρόσωπα κατέβαλαν στους δράστες 4.400 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στον Πεντάλοφο, όπου χθες το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε ποιμνιοστάσιο, εντοπίζοντας το συγκεκριμένο κοντέινερ, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν πέντε Πακιστανοί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι «φυλακισμένοι» αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από περιοχή του Έβρου, απ' όπου δύο συμπατριώτες τους, 36 και 30 ετών, τους μετέφεραν έναντι 2.500 ευρώ που κατέβαλαν ο καθένας, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, όμως, οι δύο κατηγορούμενοι ως διακινητές οδήγησαν τα θύματά τους στον κοντέινερ, κρατώντας τους «ομήρους» με σκοπό να εισπράξουν τα «λύτρα» από τους οικείους τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ο 52χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, όπως επίσης δύο εργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση, ένας 62χρονος ομογενής κι ένας 19χρονος Πακιστανός, που φαίνεται ότι γνώριζαν για την παράνομη κράτηση των αλλοδαπών. Οι δυο φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» έχουν ταυτοποιηθεί αλλά παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας συνελήφθη ο αδελφός ενός εκ των δύο που γνώριζε για την αρπαγή των ομοεθνών του.

Η δικογραφία περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της αρπαγής κατά συρροή, της απόπειρας εκβίασης, της απλής σωματικής βλάβης, της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Χίος: Σύλληψη λαθρομεταναστών από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Συρία για κλοπές και διαρρήξεις

Τρεις λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στη Χίο, όταν διέρρηξαν ένα αναψυκτήριο και άρπαξαν από μέσα διάφορα αλκοολούχα ποτά και είδη διατροφής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν άμεσα, συνέλαβαν ένα 23χρονο Σύρο, ένα 26χρονο Μαροκινό και ένα 27χρονο Αλγερινό κατάσχεσαν τα κλοπιμαία και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου κατηγορούμενους για κλοπή και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι τρεις συλληφθέντες μετά την απολογία τους θα αφεθούν ελεύθεροι(!!) μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος και μέχρι τότε θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις δομές προσφύγων του νησιού.

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα: Ιρακινός τράβηξε πιστόλι και έριξε 10 σφαίρες - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ...
 
Άγριο πιστολίδι στο κέντρο της Αθήνας έλαβε χώρα πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ οπλισμένων μουσουλμάνων προσφύγων, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δύο τραυματίες, όλοι Ελληνες, από αδέσποτες σφαίρες.

Ο ενας από τους δύο (Ιρακινός) τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί καταρχήν εναντίον του  πρώτου και στη συνέχεια αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο ένας αλλοδαπός, που ήταν ο στόχος, πέθανε. Οι δύο πολίτες έχουν τραυματιστεί από σφαίρες.
Αποκλεισμένη είναι η περιοχή στην οδό Ζήνωνος κοντά στην Ομόνοια

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο αλλοδαπούς που πυροβόλησαν τρεις Έλληνες, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο ο Ιρακινός «πρόσφυγας», το πρωί επισκέφθηκε ένα κατάστημα με ρούχα στην οδό Ζήνωνος. Εκεί, για άγνωστους λόγους, διαπληκτίστηκε έντονα με την Αλβανή πωλήτρια.. Εκείνη ενημέρωσε με τη σειρά της, έναν φίλο της, είναι άγνωστο εάν πρόκειται για Έλληνα ή για Αλβανό, ο οποίος έφτασε στο κατάστημα μαζί με έναν γνωστό του και ζήτησε τον λόγο από τον Ιρακινό.

Στη συνέχεια επικράτησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον Ιρακινό, να αποχωρεί από το μαγαζί.

Λίγο αργότερα ο δράστης επέστρεψε, και πυροβόλησε τον φίλο της πωλήτριας στην κοιλιά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, ενώ από σφαίρες που εξοστρακίστηκαν, τραυματίστηκαν και δύο περαστικοί.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, ο άνδρας που είχε τραυματιστεί σοβαρά, κατέληξε. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκε ένα άτομο Ιρακινός, ο όποιος  φέρεται να βρισκόταν μαζί με τον δράστη όταν  άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τα τρία άτομα. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν αμέσως στο σημείο μετά τους πυροβολισμούς και προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Η Ομάδα ΔΙΑΣ πέρασε βραχιόλια στον Αλβανό παιδόφιλο των παιδικών χαρών.(Φωτό).


Πρόκειται για τον Αλβανό, Γκέκα Γκράμος του Σουλεϊμάν και της Βαγγελία, που γεννήθηκε το 1971, στην Αλβανία.
Από την ΕΛ.ΑΣ παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4172265 του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά και 210-6411111 της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας για το συγκεκριμένο άτομο.

Σημειώνεται, ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Βόλος: Αλβανοί έκλεψαν 13 μοτοσικλέτες και τις πούλησαν

Πραγματικός εφιάλτης για τους ιδιοκτήτες δικύκλων στην πόλη του Βόλου είχε γίνει ένα «δίδυμο» Αλβανών, που κατάφεραν μέσα σε δυόμισι μήνες να κλέψουν 12 μοτοσικλέτες και ένα μοτοποδήλατο και να πουλήσουν κάποια από αυτά σε πέντε Έλληνες οι οποίοι γνώριζαν πως ήταν κλεμμένα!

Όλες οι κλοπές είχαν γίνει στο διάστημα από τις 14 Μαρτίου ως τις 2 Ιουνίου με τους δράστες, έναν 28χρονο Αλβανό και έναν ανήλικο ομοεθνή του μόλις 15 χρόνων να δρουν πότε μαζί και πότε ξεχωριστά. Η δράση τους εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας και ταυτοποιήθηκαν οι πέντε αγοραστές των κλοπιμαίων. Ωστόσο, κανείς δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε βάρος των δυο Αλβανών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και σε βάρος των πέντε Ελλήνων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Τα περισσότερα από τα κλεμμένα δίκυκλα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Σοβαρά επεισόδια στη Λέρο: Eξέγερση μεταναστών - Βίντεο από τα επεισόδια και την επίθεση στον αστυνομικό διευθυντή στη Λέρο

Το νόμο στα χέρια τους πήραν οι πολίτες της Λέρου μετά την επίθεση που δέχτηκε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής από ομάδα μεταναστών.
 
Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου (9-7-2016), όταν περίπου 200 μετανάστες που φιλοξενούνταν στο hotspot των Λεπίδων, εθεάθησαν από τους πολίτες του νησιού να πραγματοποιούν μαζική έξοδο και να κατευθύνονται προς την κεντρική πόλη του Λακκίου.
 
Λίγο αργότερα, περί τις 13.00, πλήθος μεταναστών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης (δημοτικό κινηματοθέατρο). Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέφθασαν στο σημείο την ίδια ώρα, προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.
 
Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση της δημοτικής Αρχής και του αστυνομικού διευθυντή με τους επικεφαλής των μεταναστών, την επικεφαλής συγκεκριμένης ΜΚΟ που συνόδευε τους μετανάστες καθώς και τον υπεύθυνο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες φοβούνται για τη ζωή τους. Όπως έλεγαν οι μετανάστες, στο hotspot των Λεπίδων υπάρχουν πολλά κακοποιά στοιχεία που τους απειλούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά στις δομές του κέντρου πρώτης υποδοχής.
 
Ο αστυνομικός διευθυντής, ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, συνέστησαν στους υπευθύνους των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας, να εξηγήσουν στους μετανάστες ότι δεν υπάρχουν άλλες δομές στο νησί για τη φιλοξενία τους, και ότι πρέπει να επιστρέψουν στο κέντρο πρώτης υποδοχής όπου θα υπάρξει μέριμνα για τα προβλήματα που έχουν.
 
Όμως, οι μετανάστες ήταν ανένδοτοι στο ενδεχόμενο επιστροφής στο hotspot, και έτσι ο Δήμαρχος συνέστησε στην αστυνομία να επιληφθεί του θέματος και να υπάρξει μια λύση, δεδομένου του ότι αρκετοί πολίτες της Λέρου είχαν αρχίσει να αποδοκιμάζουν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην πόλη του Λακκίου.
 
Έτσι, μετά από λίγη ώρα κατέφθασαν τα ΜΑΤ, με τον αστυνομικό διευθυντή να κατευθύνεται προς τους μετανάστες προκειμένου να τους εξηγήσει την κατάσταση.
 
Πριν προλάβει καν να εξηγήσει στους μετανάστες την κατάσταση, ο αστυνομικός διευθυντής βρέθηκε στο έδαφος, αφού ομάδα μεταναστών περίπου 10 ατόμων ξεκίνησε να τον ξυλοκοπά με μένος. Τότε οι κάτοικοι της Λέρου αντέδρασαν βγάζοντας τον από τη δύσκολη θέση ενώ ξεκίνησε μια 5λεπτη μάχη σώμα με σώμα μεταξύ μεταναστών - κατοίκων, με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να επέμβουν όσο πιο διακριτικά γινόταν, εκτελώντας προφανώς τις εντολές που τους είχαν δοθεί.
 
Λίγο αργότερα, όπως γράφει το lerosnews.gr οι κάτοικοι της Λέρου συνέστησαν μια άτυπη ομάδα πολιτοφυλακής και συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησαν πεζοί τους μετανάστες, από την πόλη του Λακκίου στο hotspot των Λεπίδων, διανύοντας μια απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων χωρίς ευτυχώς να υπάρξει ένταση.
 
Σημειώνεται ότι οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Λέρου προπηλάκισαν μέλη αλληλέγγυων πολιτών, ΜΚΟ καθώς και μέλη της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αναχώρησαν από το νησί πολλά μέλη Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη αναχώρηση της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας.
 
Μέχρι το βράδυ της 9ης Ιουλίου, η κατάσταση στη Λέρο παρέμενε έκρυθμη, με την άτυπη ομάδα πολιτοφυλακής που συστάθηκε την ίδια μέρα, να επιθυμεί να εισβάλλει στις εγκαταστάσεις του κέντρου πρώτης υποδοχής προκειμένου να συλλάβει τους ταραξίες και να τους παραδώσει στην αστυνομία, ώστε, όπως είπαν, να κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης των ταραξιών.
 
 
 

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Δέκα φορές ισόβια στους αλβανούς βασανιστές ληστές της ορεινής Αχαϊας

Από δέκα φορές ισόβια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε τρεις υπηκόους Αλβανίας, που έσπερναν τον τρόμο κάνοντας ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως, στα ορεινά της Αχαΐας.

Στο εδώλιο κάθισαν τέσσερα άτομα από την Αλβανία, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τρεις.

H σύλληψη των δραστών έγινε στα Εξαμίλια Κορινθίας στις 25 Φεβρουαρίου 2015, από την Ασφάλεια Πατρών και όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ:

«τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 26/5/2013 μέχρι και 8/11/2013, έντεκα (11) ληστείες και πέντε (5) κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα και αφού εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, προσέγγιζαν αυτές, κυρίως νυχτερινές ώρες, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Στη συνέχεια υπό την απειλή όπλων ανάγκαζαν του παθόντες να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ. ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μην ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές.
Σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προξενούσαν σωματικές βλάβες στους παθόντες ακόμη και με εργαλεία (αιχμηρά αντικείμενα κ.λπ.) και τους ασκούσαν βία, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τα χρήματα.

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων που είχαν στοιχεία κατόχου τρίτο πρόσωπο ή πλαστά στοιχεία, ενώ συχνά έφευγαν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Αλβανία για να μην εντοπίζονται εύκολα.
Σε δύο ληστείες που έλαβαν χώρα στις (30-5-2013), σε χωριό των Καλαβρύτων, με θύματα έναν 82χρονο και έναν 81χρονο ημεδαπό τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι δράστες ήταν τόσο σοβαρά που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τους, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα απεβίωσαν.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση όπου οι δράστες στις 20/6/2013 τα ξημερώματα, σε χωριό των Καλαβρύτων, εισήλθαν σε οικία αντρόγυνου ημεδαπών, ηλικίας 83 και 77 ετών και προκαλώντας σωματικές βλάβες στην 77χρονη, ανάγκασαν το συζυγό της να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (5.500) ευρώ. Στη συνέχεια έδεσαν τα άκρα των παθόντων με σεντόνια και τράπηκαν σε φυγή. Η υγεία της 77χρονης επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά τη ληστεία να αποβιώσει.

Επιπλέον από την προανάκριση προέκυψε ότι, ο 39χρονος συλληφθείς εμπορευόταν και πωλούσε όπλα, που προμηθευόταν από την Αλβανία και αποκόμιζε από την κάθε συναλλαγή το χρηματικό ποσό των 800 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του όπλου.

Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ περίπου, κοσμήματα αξίας πάνω από (2.000) ευρώ, ένα αυτοκίνητο, και άλλες οικιακές συσκευές».
Πηγή: patranews

Συνέλαβαν στον Εβρο Γεωργιανό κρατούμενο που είχε πάρει άδεια και δεν εμφανιστηκε ξανα, πριν απο έξι χρόνια !

Η άδεια ενός Γεωργιανού από τις φυλακές Γρεβενών μπορεί να κράτησε έξι χρόνια, αλλά τελικά συνελήφθη το Σάββατο.

Ο 44χρονος είχε πάρει τακτική οκταήμερη άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα την 1η Ιουνίου του 2010 και από τότε εξαφανίστηκε. Ομως, χθες, αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων Εβρου, την ώρα που επιχειρούσε να μεταβεί στη χώρα του με λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελλάδα-Γεωργία.

Ο συλληφθείς είχε φυλακιστεί για διακεκριμένες κλοπές κατ' επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Πλέον θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Αλβανίδες ξάφρισαν πέντε σούπερ μάρκετ στην Καβάλα

Έφτιαχναν το νοικοκυριό τους κλέβοντας εμπορεύματα μεγάλης αξίας από τα σούπερ μάρκετ της Καβάλας δυο Αλβανίδες που εντοπίστηκαν από τον διευθυντή του ενός καταστήματος. Όπως αποκαλύφθηκε είχαν διαπράξει από το τέλος Μαΐου άλλες πέντε κλοπές από σούπερ μάρκετ.

Ο υπεύθυνος ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι έφτασαν στο σούπερ μάρκετ και συνέλαβαν μια 44χρονη Αλβανίδα, ενώ η 57χρονη ομοεθνής συνεργός της πρόλαβε να διαφύγει και αναζητείται. Τα διάφορα καλλυντικά και απορρυπαντικά που είχαν κλέψει, βρέθηκαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχαν μαζί τους το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπών. Μαζί με αυτά, βρέθηκαν ένα πλήθος εμπορευμάτων που είχαν αρπάξει το ίδιο πρωί από ένα ακόμη σούπερ μάρκετ και επιστράφηκαν στους δικαιούχους.

Και οι δύο δράστιδες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, αλλά φαίνεται πως δεν έβαλαν μυαλό παρά τα πάρε- δώσε τους με την δικαιοσύνη. Η προανάκριση αποκάλυψε και τις υπόλοιπες κλοπές, ενώ βρέθηκαν στα σπίτια των δυο γυναικών οκτώ σφραγισμένες φιάλες αλκοολούχων ποτών, που ερευνάται αν είναι κλεμμένες.

 Η 44χρονη οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας που της άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, όπως και στην αναζητούμενη συνεργό της.

Πηγή: protothema.gr

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ρόδος: Σύλληψη 40χρονου Ιταλού για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ένας 40χρονος υπήκοος Ιταλίας καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. 

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος διωκόταν με δυο εντάλματα σύλληψης Εισαγγελικών Αρχών Ιταλίας για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.

Πάτρα: Σε τέσσερις κρύπτες φύλαγε κοκαΐνη και χασίς 41χρονος Αλβανός

Επί δυο εβδομάδες ερευνούσαν με προσοχή οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών τις πληροφορίες που είχαν για τη δράση ενός 41χρονου Αλβανού που πλημμύριζε την Αχαΐα με μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνη, με σκοπό να ανακαλύψουν τις «καβάντζες» στις οποίες έκρυβε το παράνομο εμπόρευμά του.

Τελικά, δεν βρήκαν μια ή δυο, αλλά... τέσσερις (!) κρυψώνες, όλες σε δύσβατους εξωτερικούς χώρους μέσα σε θάμνους! Δυο από αυτές βρίσκονταν κοντά σε μια χωματερή στην Ελίκη Αιγίου και δύο κοντά στον οικισμό Αγίου Νικολάου στο Αίγιο και οι αστυνομικοί τις έθεσαν όλες υπό παρακολούθηση περιμένοντας να φανεί ο διακινητής!

Πράγματι, εμφανίστηκε στις δυο τελευταίες και, μόλις παρέλαβε τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη  βάρους 223 γραμμαρίων και τις έβαλε στο αυτοκίνητό του, τον συνέλαβαν.

Στις υπόλοιπες κρυψώνες και στο σπίτι του Αλβανού στο Αίγιο, βρέθηκαν άλλα τέσσερα κιλά και 793 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 63 γραμμάρια κοκαΐνης συνολικής αξίας άνω 15.000 ευρώ, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 1.905 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από τη πώληση των ναρκωτικών, όπως και το αυτοκίνητο του 41χρονου.

Ο Αλβανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση, μεταφορά, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που λήστευαν ξενοδοχεία και εξοχικά

Μια ομάδα Αλβανών, που είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχε ρημάξει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τριάντα τρεις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπής, ενώ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στο Σταυροπήγιο της Μεσσηνιακής Μάνης, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 31, 36 και 42 ετών, όλοι τους μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα τώρα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες.
Αναφορικά με την μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν στα ξενοδοχεία, και τα άλλα οικήματα από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν ή κοιμόνταν.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν στο Σταυροπήγιο της Μάνης αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Αυτοί αρνήθηκαν τον έλεγχο και προκειμένου να διαφύγουν, εμβόλισαν συμβατικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας, προκαλώντας του υλικές ζημιές, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από τη δράση τους μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 27 κλοπές και 6 απόπειρες κλοπής, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, στα χωριά της μεσσηνιακής Μάνης, Νεοχώρι, Καρδαμύλη, Ρίγκλια, 'Αγιο Δημήτριο, Λεύκτρο, Στούπα και Βασιλίτσι, από όπου τα μέλη τους εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια κ.α. η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 48.000 ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, ρούχα και γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 31χρονου στην Καλαμάτα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σπαθί, σιδερογροθιά, χρήματα και ηλεκτρικά εργαλεία.
Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση, για να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης τους και η τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Κως: Για βιασμό 17χρονης κατηγορούνται δύο Αμερικανοί


Για βιασμό 17χρονης Βρετανίδας κατηγορούνται δύο 24χρονοι Αμερικανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Η καταγγελία της 17χρονης έγινε χθες και συνελήφθησαν, αμέσως, οι δύο Αμερικανοί, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα του νησιού.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ..!!! ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ...!!! ΧΑΟΣ ΣΤΟ HOT SPOT THΣ ΛΕΡΟΥ...

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi/ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ A.P
Εξαγριωμένοι λαθρομετανάστες που ζητούσαν να φύγουν από τη χώρα, επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη με ξύλα, πέτρες και τσεκούρια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου-λάμψης αλλά υστερούσαν αριθμητικά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποχώρησαν στην βάση που έχει το Λιμενικό. 
 
Ετσι, διοργανώθηκε επιχείρηση από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να απομακρύνουν τους μετανάστες, όπερ και εγένετο λίγο αργότερα. 
 
Στο hotspot της Λέρου κρατούνται περί τους 650 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής.

Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών στο “Hot spot” του Χέρσου Κιλκίς


Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών στο “Hot spot” του Χέρσου ΚιλκίςΑγριεύουν τα πράγματα στα hot spots – και σίγουρα, όσο περνάει ο καιρός θα αγριεύουν ακόμα περισσότερο, γιατί αφενός μεν τα «προσφυγάκια» συνειδητοποιούν πλέον ότι τα ευρωπαϊκά τους όνειρα βάλτωσαν στα hot spots του Ελλαδιστάν και αφετέρου, τους τελειώνουν τα λεφτά.

Έτσι, μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε χθες το απόγευμα στο «κέντρο φιλοξενίας», στο Χέρσο Κιλκίς, όταν ξέσπασε καυγάς στον οποίο αναμίχθηκαν περίπου 100 (!!!) «προσφυγάκια».

Από την εκτεταμένη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρία «προσφυγάκια», δύο Σύριοι κι ένας Ιρακινός – μάλλον επρόκειτο για εθνοτική σύγκρουση Σύριων – Ιρακινών.
Και έπεται συνέχεια…

Επίθεση από Αλβανό «οικονομικό μετανάστη» σε αστυνομικούς την ώρα που πουλούσε ναρκωτικά!

Αιφνιδιάστηκαν –προσωρινά- οι άνδρες της Ασφάλειας όταν επιχείρησαν να συλλάβουν ένα νεαρό Αλβανό «οικονομικό μετανάστη» διακινητή ναρκωτικών στην περιοχή της Ακράτας και εκείνος τους επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές, ενώ ταυτόχρονα τους έβριζε χυδαία!
Τελικά, δεν απέφυγε τις χειροπέδες..

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο τη στιγμή που είχε μόλις πουλήσει 1,5 γραμμάριο ηρωίνης σε έναν 34χρονο ομοεθνή του έναντι ποσού 100 ευρώ. Μετά την περιπετειώδη σύλληψή του, βρήκαν στην κατοχή του άλλα 2,2 γραμμάρια ηρωίνης, 1,1 γραμμάριο κοκαΐνης και 4,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δυο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, που άσκησε στον 26χρονο δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση και στον 34χρονο για αγορά ναρκωτικών.

Τώρα εάν ο Αλβανός βρισκόταν «νόμιμα» ή παράνομα στην Ελλάδα λίγη σημασία έχει αφού δεν υπάρχει κανένα σύστημα ασφάλειας στα σύνορα και όσοι είναι παράνομοι απλώς δεν απελαύνονται ποτέ.

Σύλληψη 41χρονου Αλβανού για διακίνηση ναρκωτικών σε Αίγιο και Πάτρα

Ποσότητες χασίς και κοκαΐνης διακινούσε στην Πάτρα και το Αίγιο ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στην Αιγιάλεια.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν περίπου πέντε κιλά χασίς, 63 γραμμάρια κοκαΐνης, και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Σε δηλώσεις που έκανε για την υπόθεση ο προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει έπειτα έρευνα, κατάφεραν να εξακριβώσουν τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο συλληφθείς.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα σημεία απόκρυψης ναρκωτικών στην Ελίκη και τον 'Αγιο Νικόλαο απ΄ όπου ο 41χρονος έπαιρνε ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, τις οποίες στην συνέχεια πουλούσε κυρίως στο Αίγιο και την Πάτρα.

Όταν λοιπόν ο 41χρονος πήγε χθες το μεσημέρι να πάρει ποσότητες ναρκωτικών που είχε κρύψει στην περιοχή Αγίου Νικολάου, επενέβησαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του 41χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακίνηση, μεταφορά, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου. Πάντως, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τα άτομα από τα οποία ο 41χρονος προμηθευόταν τα ναρκωτικά.

Σύλληψη 34χρονου Αλβανού διακινητή μεταναστών στον Έβρο

Νέες διαδρομές ασφαλούς διακίνησης των παράτυπα εισερχομένων στην Ελλάδα από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα φαίνεται ότι επιχειρούν να ανακαλύψουν οι διακινητές, οι οποίοι, μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομίας, το τελευταίο διάστημα είναι, στην πλειονότητά τους, υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ενδεχομένως, με αυτό το σκεπτικό ένας 34χρονος Αλβανός προσπάθησε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας δέκα παράτυπους μετανάστες, μέσω δασικής έκτασης στην περιοχή του Σουφλίου Έβρου.

Τον διακινητή και τους παράτυπα εισερχόμενους στην Ελλάδα, Πακιστανούς, εντόπισαν να κινούνται πεζοί εντός δασικής έκτασης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Χίος: Σύλληψη δυο λαθρομεταναστών για κλοπές

Δύο λαθρομετανάστες, ένας 35χρονος από το Μαρόκο και ένας 25χρονος από την Αλγερία, συνελήφθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς στη Χίο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, να κινούνται με δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 48χρονου από τη Χίο, την οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν κλέψει νωρίτερα το ίδιο βράδυ. 

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχό της.
Εν τω μεταξύ, με τη διαδικασία της απέλασης, οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα που αναπτύσσουν οι αλλοδαποί. 

Χθες, 10 άτομα, τα οποία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί ενεπλάκησαν ή δημιούργησαν επεισόδια, μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά και από εκεί θα οδηγηθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου να απελαθούν.