Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Βούλγαρος συνελήφθη στην Κρήτη μετά από 20 χρόνια για τη δολοφονία ζευγαριού στη Βουλγαρία!

Η θεία δίκη ήρθε μετά από 20 χρόνια για έναν 39χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος σκότωσε ένα ζευγάρι στη Βουλγαρία το 1994 και κατέφυγε στην Κρήτη για να κρυφτεί.

Ο 39χρονος, συνελήφθη, χθες, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Σε βάρος του εκκρεμούσε του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αρχών Βουλγαρίας, για ανθρωποκτονία σε βάρος ζευγαριού. Η διπλή δολοφονία είχε διαπραχθεί στις 6 Μαρίου το 1994 στη Βουλγαρία.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τον flashnews.gr,θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΤΥΧΟ ΣΚΥΛΑΚΙ! ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ 3, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΟΥ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ!


Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της πρόσφατης βάναυσης κακοποίησης σκύλου σε περιοχή της Άρτας

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετείχαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων

Πρόκειται για τρεις ανήλικους Ρομά, οι οποίοι περίελουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο

Αναζητείται και τέταρτο άτομο που προέβη στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς….. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».

Μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, οι οποίοι πρόσφατα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο, σε περιοχή της Άρτας.

Σημειώνεται ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη είχε βιντεοσκοπηθεί και το επίμαχο υλικό είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, λόγος για τον οποίο η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε σωρεία καταγγελιών.

Για την ταυτοποίηση των δραστών προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα.

Σήμερα (30-09-2014) νωρίς το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές των επίμαχων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν – διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΕΔΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ


Απέδρασε από το αστυνομικό τμήμα Προμαχώνα, Βούλγαρος υπήκοος, που προσήχθη προκειμένου να ελεγχτούν τα στοιχεία του και να εξακριβωθεί αν είναι σε ισχύ καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε εναντίον του.

Το γεγονός συνέβη το πρωί, όταν ο Βούλγαρος υπήκοος προσπαθώντας να περάσει των έλεγχο των διαβατηρίων που διεξάγεται στο συνοριακό σταθμό, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εναντίον του δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αμέσως προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα προκείμενου να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων του και περεταίρω έλεγχος της δικαστικής απόφασης που εκκρεμούσε εναντίον του.

Μέχρι να ολοκληρωθεί όμως ο απαραίτητος έλεγχος, ο Βούλγαρος υπήκοος που κρατούνταν στο γραφείο υποδοχής, διέφυγε της προσοχής του αξιωματικού υπηρεσίας που εκείνη την ώρα ήταν μόνος του στο γραφείο και κατάφερε να εξαφανιστεί, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν.
enikos.gr

Συγκροτείται ειδική μονάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη ισλαμιστών στην Ελλάδα

Μια ειδική ομάδα συγκροτείται στην Ελλάδα με στόχο των εντοπισμό τζιχαντιστών στη χώρα μας. Θα αποτελείται από την Κρατική Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ.
Σε έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. -που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Alpha- η εν λόγω ομάδα θα καταγράφει το επίπεδο απειλής από τους τζιχαντιστές και πληροφορίες, ιδίως για το αν χρηματοδοτούνται από ελληνικές οργανώσεις. Βέβαια, η Ελλάδα «μπλέκεται» στο θέμα μόνο λόγω τράνζιτ, δηλαδή λόγω τζιχαντιστών που μπαίνουν στη χώρα από την Αγγλία ή τη Γαλλία και περνούν στην Τουρκία για να καταλήξουν στη Συρία. 
Όπως αναφέρεται θα αναζητούνται ομάδες 2-4 ατόμων, με ευρωπαϊκό διαβατήριο ηλικίας έως 40 ετών. Παράλληλα, μια σημαντική πληροφορία που θα έχουν τα μέλη της ειδικής ομάδας και θα βοηθά στην αναγνώριση των σαλαφιστών –ακραίων τζιχαντιστών- θα είναι ένα σημάδι που φέρουν στο μέτωπο και προέρχεται από χτύπημα που μένει κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ- Η ISIS EINAI EΔΩ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

30Η Ελλάδα παντελώς ανοχείρωτη, έχει δεχθεί στο έδαφός της εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Ανάμεσα σε αυτούς έρχονται και πάνοπλοι και εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές που καλούν σε επιστράτευση, εκπαιδεύουν, έτσι ώστε όταν δοθεί το σύνθημα να προκαλέσουν χάος.

Όσο εμείς ανεχόμαστε το γελοίο και αποτυχημένο… “success story” του Σαμαρά, η ανησυχία της Ευρώπης για τον μεταφερόμενο πόλεμο των τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι δεδομένη.

Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που σε περίπου δυο εβδομάδες, θα συναντηθούν οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 στο Λουξεμβούργο στην προσπάθεια χάραξης μίας κοινής πολιτικής.
Οι ειδικοί σημειώνουν πως η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη διέλευση των τζιχαντιστών για να περάσουν στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί τέτοιες, σποραδικές επί του παρόντος, κινήσεις.

Η Ελλάδα όμως βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, να έχει Υπουργό Εξωτερικών, έναν ανίκανο και επικίνδυνο άνθρωπο. Και την ώρα που μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν και οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αριθμό ευρωπαίων τζιχαντιστών που στρατολογούνται από το Ισλαμικό Κράτος, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς και επικίνδυνα, ο πολύς και μέγας πασοκάρχης Βενιζέλος, επιμένει πως:
«Δεν έχουμε πρόβλημα με τζιχαντιστές στην Ελλάδα».

Όσο και να προσπαθεί να διαψεύσει όσα βλέπουμε με τα μάτια μας, και ακούμε με τα αυτιά μας καθημερινά, είναι ολοφάνερο:
Oμάδα τζιχαντιστών δίνει το παρόν και στη χώρα μας.
Το λένε έγκυρα ξένα μέσα, που μιλούν με απροσκύνητα στελέχη της ΕΥΠ:

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί έξι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.
Με δεδομένη την πρόθεση των τζιχαντιστών να «χτυπήσουν» σε ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και τις ΗΠΑ ως αντίποινα στις επιδρομές συμμαχικών δυνάμεων, ο κίνδυνος πιθανής εμπλοκής της Αθήνας είναι ορατός, αφού η Ελλάδα είναι το πλέον κεντρικό σημείο διέλευσης και παραμονής λαθρομεταναστών.

Την ίδια στιγμή οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την Αλβανία, επειδή μπορεί να αποτελέσει θύλακας δράσης και εκπαίδευσης τζιχαντιστών.

Τα σύνορα με την Ελλάδα είναι διάτρητα, και πολύ εύκολα μπορεί κάποιος ή κάποιοι να περάσουν στην Αλβανία “ανεκπαίδευτοι” και να μας έρχονται “εκπαιδευμένοι”. Το αν θα μείνουν στην χώρα μας, ή αν θα ταξιδέψουν για Συρία ή όπου αλλού, πλέον είναι θέμα δικής τους επιλογής.
Μαχητές της ISIS που βρίσκονται σε Αλβανία, Κόσοβο και Βοσνία και χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως «γέφυρα» από και προς τη Συρία. Οι Κήποι του Έβρου, η Ορεστιάδα, η Λέσβος αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου τόσο αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικοευρωπαϊκών χωρών όσο και Σύρων και Ιρακινών λαθρομεταναστών.

Μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως 300 Αλβανοί μαχητές εντάχθηκαν στην ομάδα Al Nusra Front του Ισλαμικού Κράτους, ενώ 40 από αυτούς συνελήφθησαν στη συνέχεια στο Κόσοβο.
Οι ειδικοί αναλυτές κάνουν λόγο για μισθοφόρους που ελάχιστη σχέση έχουν με το Ισλάμ, αλλά προσχωρούν στις τάξεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης στα Βαλκάνια και λόγω των χρημάτων που τους προσφέρουν οι φανατικοί τζιχαντιστές.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ… “ΤΑ ΖΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ”
Στην Ελλάδα η πρόκληση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις για να αγνοούμε τον κίνδυνο.
«Ναι, είμαι τζιχαντιστής και θα έκοβα κεφάλια αν ενοχλούσαν εμένα, το σπίτι μου» δήλωσε τις προάλλες ο άνδρας στην κάμερα του Star, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε, τα στελέχη του Σύριζα στην ΚΥΠ, που συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα τις προάλλες, στη δεδομένη στιγμή, να μην αισθάνονται την ανάγκη να είναι αλληλέγγυοι με τον… τζιχαντιστή – “ταλαίπωρο λαθρομετανάστη που ήρθε στην Ελλάδα για κάτι καλύτερο” και να τον παρακολουθούν (αν δεν τον έχουν απελάσει ήδη).

Σήμερα, τα στοιχεία μιλούν για περίπου 3.000 Ευρωπαίους που πολεμούν στο πλαϊ των τζιχαντιστών, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 500 φανατικοί ισλαμιστές που διαθέτουν διαβατήρια από Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια έχουν μεταβεί στη Συρία μέσω Ελλάδας.

Αλλά δεν είναι μόνο ο αριθμός αυτών των ανθρώπων που αναστατώνει τις κοινωνίες, αλλά κυρίως οι διαθέσεις με τις οποίες θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για τις πατρίδες τους.
Ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι σε θέση να γνωρίζουν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Ευρώπη, δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι. Απεναντίας, εκτιμούν ότι ένα τρομοκρατικό χτύπημα ισλαμιστών στην Ευρώπη είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Στην πραγματικότητα υπάρχει εντολή “απασφάλισης” στον πρώτο αποκεφαλισμό πολίτη, από Τζιχαντιστές, που θα γίνει σε ευρωπαϊκό έδαφος.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ
Για την στρατολόγηση των Ευρωπαίων, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Διαδίκτυο είναι το υπερόπλο των τζιχαντιστών για την προώθηση της δολοφονικής προπαγάνδας τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τον Ζιλ ντε Κερσόβ, τον συντονιστή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, στη διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων social media, περιλαμβανομένων των Twitter, Facebook και Google.


ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Σήμερα θα σας δείξουμε το κάλεσμα σε τζιχάντ, μέσω του μισητού τους σύνθημα – το ίδιο υπάρχει και στην αισχρή σημαία τους – ζωγραφισμένο σε τοίχους στην Αττική, όπου ζουν εκατομμύρια λαθρομεταναστών, οι οποίοι άλλοτε επιστρατεύονται με την βία και άλλοτε οικειοθελώς.
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
31
32
 
ΑΧΑΡΝΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
33
34
 
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
35
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
36
 

ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
37


ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι ισλαμοφασιστες που “δεν υπάρχουν” σύμφωνα με τον Βενιζέλο, σήκωσαν την σημαία του τζιχάντ και σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Θήβα!!!

Αρχικά είχε υψωθεί η γνώριμη μαύρη σημαία με τα αραβικά γράμματα,

40

η οποία αντικαταστάθηκε από μια κόκκινη σημαία στο ίδιο κοντάρι όμως που φέρει ισλαμιστικό σύμβολο στην άκρη του. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Μήπως το σημείο το μαρκάρουν για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση; ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ; Πόσο εύκολο είναι να προσεγγίσει κάποιος τον ευαίσθητο χώρο και να αλλάζει με τέτοια ευκολία τις σημαίες;

41

Οι φανατικοί ισλαμιστές που έχουν αιματοκυλίσει την Συρία και το Ιράκ και που στηρίζονται από την Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, το Κατάρ αλλά και την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν, έφτασαν μέχρι την Αλικαρνασσό, απέναντι από την Κω, προκαλώντας κυριολεκτικά πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

42

Πριν λίγο καιρό μια έκθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας. Η Eκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου ασφάλειας TCS (Tech Central Station) υποστηρίζει ότι στην περιφέρεια της Αττικής υπάρχουν τουλάχιστον τρεις οργανωμένοι πυρήνες της αλ Κάϊντα οι οποίες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές των Μεσογείων (Παλλήνη, Γέρακας, Μαρκόπουλο, Κορωπί).
Το γεγονός ότι στα Μεσόγεια υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άραβες λαθρομετανάστες κατά κύριο λόγο,όπως διαβάζουμε στο ethnikismosblog.wordpress.com, δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να δημιουργήσουν με απόλυτη μυστικότητα όλες τις προϋποθέσεις ώστε να υποκινηθεί εξέγερση λαθρομεταναστών στην Αθήνα, όταν δοθεί το σύνθημα (ποιών άραγε;) με στόχο να δημιουργηθεί χάος.

Άλλωστε η Ελλάδα είναι ένας προνομιακός τόπος δράσης για τέτοιες δραστηριότητες.
Όποιος θέλει μπαίνει και λογαριασμό δεν δίνει…

ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΜΕ…

Θοδωρής Τσέλας
makeleio.gr

Βουλιάζει η Μυτιλήνη από το κύμα λαθρομεταναστών από την Τουρκία – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι – Εικόνες ντροπής (βίντεο)

metanastes-limani
Η κατάσταση στη Λέσβο, από το κύμα εισροής μεταναστών στο νησί, έχει ξεφύγει από κάθε όριο….


Σε καθημερινή βάση, οι δουλέμποροι αποβιβάζουν σε διάφορα μέρη της Λέσβου μετανάστες, τους οποίους οι τοπικές αρχές ασφαλείας, δεν προλαβαίνουν να τα μαζεύουν, σύμφωνα με το lesvosnews.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί στη Μόρια το νεοκατασκευασμένο Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν καθημερινά από την Τουρκία είναι τόσο μεγάλος που δεν υπάρχουν πλέον χώροι για να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι.

Παράλληλα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού αλλά και πολλών φορέων προς την πολιτεία η οποία μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού έχει σηκώσει τα χέρια της ψηλά.

Έτσι μοιραία η Λέσβος αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα ενώ παράλληλα εκτίθεται στους επισκέπτες της αφού μη έχοντας χώρους φιλοξενίας για τους μετανάστες, τους φιλοξενούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε κοινή θέα όλων.

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία ενός, ο οποίος λέει ότι δεν έχουν νερό και κοιμούνται κάτω από τα αυτοκίνητα για να μη κρυώνουν και να μη βρέχονται.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Γεωργιανών που έκανε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και αποθήκες.

16aΕξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας.

Συνελήφθησαν τρείς (3) υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 33, 30 και 26 ετών, μέλη της σπείρας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση των Νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίσθηκαν στις 25-9-2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, να κινούνται ύποπτα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στους δρόμους της περιοχής του Βύρωνα, προσεγγίζοντας και ελέγχοντας πιλοτές και εισόδους πολυκατοικιών, ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Υπηρεσία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με δύο τουλάχιστον συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες και αποθήκες.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει τέσσερις (4) διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, και εννέα (9) σε αποθήκες στις περιοχές Ζωγράφου, Γλυφάδας, Ιλίου και Χαλκίδας, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, φωτογραφικές μηχανές, ποδήλατα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα.


Στην κατοχή τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα που επέβαιναν και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• Διάφορα κοσμήματα και ρολόγια.
• Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί Η/Υ, τηλεοράσεις, βίντεο, αποκωδικοποιητές, συσκευές usb, κ.λπ.).
• Διάφορα εργαλεία.
• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
• Πλήθος κλειδιών θυρών.
• Αφαλοί και κλειδαριές ασφαλείας.
• Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.
• Δύο (2) συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής Ενέργειας (taser).
• Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα
• Πέντε (5) ζευγάρια γυαλιά ηλίου.
• Έξι (6) υπολείμματα αυτοσχέδιων τσιγάρων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης.
• Θραύσματα φαρμακευτικών δισκίων .
• Το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και -2- δολαρίων Αμερικής.
• Μία (1) κάρτα ανάληψης.


Ο 30χρονος και ο 26χρονος έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αλλοδαπή οικιακή βοηθός είχε «ρημάξει» το Αρκαλοχώρι


Ως  δια μαγείας εξαφανίζονταν τον τελευταίο καιρό από σπίτια στο Αρκαλοχώρι κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Το θέμα απασχολούσε την τοπική κοινωνία, μέχρι που οι κάτοικοι συζητώντας μεταξύ τους, διαπίστωσαν ότι όλα τα σπίτια στα οποία είχαν γίνει κλοπές και μάλιστα χωρίς ίχνη παραβίασης είχαν κάτι κοινό: την αλλοδαπή που τα καθάριζε.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του inotos, σε σπίτι τοποθετήθηκε εν αγνοία της καθαρίστριας κάμερα η οποία κατέγραψε την αλλοδαπή να «ξαφρίζει» ότι έβρισκε.

Η αλλοδαπή συνελήφθη και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων, κυρίως κοσμημάτων αλλά και άλλων αντικειμένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την αστυνομία έχουν κληθεί οι ιδιοκτήτες των σπιτιών προκειμένου να αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία και να τους αποδοθούν στη συνέχεια.

O τζιχαντιστής που συνελήφθη στο Βέλγιο κυκλοφορούσε νόμιμα στην Αχαρνών - Είχε και άδεια παραμονής!

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΜΕΝΟΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
 
 
Οχι μόνο είχε περάσει από την Ελλάδα, αλλά είχε και άδεια παραμονής στη χώρα μας ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στο Βέλγιο με την κατηγορία της συμμετοχής σε ομάδες ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ. 
 
Πρόκειται για τον 25χρονο Σύρο υπήκοο, ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα με προορισμό στη Σουηδία στα τέλη Ιουλίου, αλλά στον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του στο Σαρλερουά συνελήφθη γιατί είχε πλαστό διαβατήριο. Στη συνέχεια οι βελγικές αρχές διαπίστωσαν ότι ήταν ύποπτος για τρομοκρατικές πράξεις και συνελήφθη. 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής δεν είχε περάσει απλά από την Ελλάδα, αλλά είχε εξάμηνη άδεια παραμονής και για δύο μήνες πέρασε από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την περιοχή της οδού Αχαρνών. 
 
Ο Σύρος έφτασε στην Ελλάδα όπως όλοι λαθρομετανάστες περνώντας από την Τουρκία στη Ρόδο, μαζί με άλλους λαθρομετανάστες τον Ιούνιο του 2014.
 
Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του στην εφημερίδα, στις 13 Ιουνίου του χορηγήθηκε προσωρινή άδεια παραμονής για έξι μήνες και στη συνέχεια έμεινε για λίγο περισσότερο από ένα μήνα στην οδό Αχαρνών, ενώ δεν είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα. 
 
Ο 25χρονος εκτιμάται ότι είχε διασυνδέσεις με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, τζιχαντιστική οργάνωση που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα και δρα στη Συρία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΑΛΟΣ με τη σημαία της Τζιχάντ κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ λίγο έξω από τη Θήβα (βίντεο)

thiva
Σάλο έχει προκαλέσει η δημιουργία εξέδρας και η τοποθέτηση σημαίας που παραπέμπει στην σημαία των Τζιχαντιστών λίγο έξω από τη Θήβα, σε ένα νευραλγικό υποσταθμό της ΔΕΗ που τροφοδοτεί ενεργειακά την πόλη.

Κάτοικος της Θήβας μιλάει για το περιστατικό το οποίο έχει ξεκινήσει πριν λίγες βδομάδες με την αρχικά μαύρη τοποθετημένη σημαία …




Σήκωσαν σημαία της Τζιχάντ κοντά στον υποσταθμό... by LAMIASTARGR

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


lathrometanastesΣίγουρα θα περιμένατε ότι σήμερα δε θα είχαμε το… σύνηθες «Ημερήσιο Δελτίο Λαθρομετανάστευσης», λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατεί σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και των πολλών μποφόρ που επικρατούν στη θάλασσα του Αιγαίου. 

Όμως, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι… απρόσκλητοι επισκέπτες συνέχισαν να μας προτιμούν.

Ιδού τα στοιχεία της χθεσινής ημέρας – γράψτε και κλάψτε:

Είκοσι τέσσερις (24) λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν (το πρωί) στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου 

τριάντα πέντε (35) στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΓΡΙΔΙΩΝ”  νοτιοανατολικά ν. Χίου 

σαράντα έξι (46) στην περιοχή “ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ” ν. Χίου 

πέντε (05) στην παραλία ”ΦΟΝΙΑ” ν. Σαμοθράκης 

πενήντα έξι (56) στην περιοχή “ΚΟΥΤΣΟΙΚΙΔΙ” ν. Λέσβου 

 τριάντα δύο (32) στην περιοχή “ΚΛΕΙΩ” ν. Λέσβου 

δεκαεννέα (19) στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου (το μεσημέρι) 

τριάντα εννέα (39) στην περιοχή “ΛΑΨΑΡΝΑ” ν. Λέσβου  

είκοσι πέντε (25) στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου (το απόγευμα)   

εννέα (09) στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αγαθονησίου  

έντεκα (11) στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΙ ΘΕΙΔΩΡΟΙ” ν. Λέσβου 

και τέλος είκοσι εννέα (29) στη θαλάσσια περιοχή Φαρμακονησίου.

Σύνολο: 329 σε μια μέρα Αντωνάκη μου!

ΥΓ : Ακούσατε τπτ για ολα αυτα στα ξεπουλημένα τσοντοκάναλα ?

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών μετά από 5 χρόνια. Ρουμάνος ο δράστης

Εξιχνιάστηκε μετά από επισταμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αρπαγής δύο πολιτών και απόπειρα διάρρηξης κατοικίας, που είχαν διαπραχθεί στις 4 Ιουλίου 2009 στην πόλη της Δράμας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε, ως δράστης, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Για το περιστατικό στη Δράμα σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2019, ο 39χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει διαμέρισμα στη Δράμα, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, αφού έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του και τράπηκε σε φυγή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τον δράστη. Ο 39χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τράπηκε πεζός σε φυγή και καταδιώχθηκε από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της πεζής καταδίωξης, ο 39χρονος έβγαλε από το τσαντάκι του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά κατά των αστυνομικών χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου με την απειλή του πιστολιού, έθεσε σε κατάσταση ομηρίας δύο πολίτες τους οποίους εξανάγκασε να τον μεταφέρουν με το όχημά τους σε άλλο σημείο της πόλης.

Εκεί, αφού τους απελευθέρωσε, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αναζητούνταν.

Μουσουλμάνος λαθρομετανάστης που μένει στην Ελλάδα: Ζω στην Αθήνα, είμαι τζιχάντ και θα έκοβα κεφάλια!

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ "ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ" ...  ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
 
 
Πλέον είναι ολοφάνερο – Ομάδα τζιχαντιστών δίνει το παρόν και στη χώρα μας..!!
 
«Ναι είμαι τζιχαντιστής και θα έκοβα κεφάλια ενοχλούσαν εμένα, το σπίτι μου» δήλωσε ο νεαρός άνδρας στην κάμερα του Star. 

Ο νεαρός μπήκε παράνομα και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια.

Ο νεαρός μουσουλμάνος από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι έχει μίσος για τους Αμερικάνους.
Μάλιστα έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει τις αγριότητες των τζιχάντ που αποκεφαλίζουν δυτικούς. «Όποιος σκοτώνει τους Αμερικανούς καλά κάνει γιατί κάνουν πολύ άσχημα πράγματα σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία και Πακιστάν.»

Ο νεαρός μουσουλμάνος υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν και άλλοι στην χώρα μας που σκέπτονται όπως και αυτός και είναι έτοιμοι αν αισθανθούν ότι κινδυνεύουν να πάνε να πολεμήσουν. «Τζιχάντ είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ....αν μου ζητήσουν να πάω στη χώρα μου, θα πάω να πολεμήσω» είπε.

Μάλιστα ο νεαρός μουσουλμάνος στο τέλος της συνέντευξης γύρισε το πρόσωπό του προς την κάμερα.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΣΕ: Ρομά έκλεψαν μεταλλικά αντικείμενα αξίας 100.000 ερώ

Μεγάλος αριθμός κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και φθορών ηλεκτρολογικού υλικού κατά μήκους του δικτύου του Ο.Σ.Ε. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, εξιχνιάσθηκαν ύστερα αό αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
 
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο τρίτος ηλικίας 30 ετών. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, διότι ο ένας εκ των συνεργών του ήταν γιος του.
 
Όπως εξακριβώθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό σιάστημα από 8 έως 14 Σεπτέμβρη αφαίρεσαν συνολικά 100 μεταλλικές πόρτες από ερμάρια, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από τις περιοχές του Σχηματαρίου, της Θήβας και των Βαγίων, προκαλώντας παράλληλα φθορές στο ηλεκτρολογικό υλικό του Οργανισμού.
 
Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στον Ο.Σ.Ε. από τις ανωτέρω κλοπές και φθορές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθησαν επί το έργο, οι δύο Γεωργιανοί που μαζί με “γυναίκα-αράχνη” είχαν ρημάξει την Βορειοανατολική Αττική – Πάνω από 25 διαρρήξεις στο ενεργητικό τους

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς της… Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 40 και 30 ετών, γιατί λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν σε δύο (2) οικίες ημεδαπών στην ίδια περιοχή. Αναζητείται ακόμη μία ομοεθνής συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, οι συλληφθέντες μαζί με την συνεργό τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον, κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων (πασπαρτού), διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες και αποθήκες στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Γέρακα και Γλυκών Νερών.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δεκαπέντε (15) διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες και δέκα (10) σε αποθήκες στις ανωτέρω περιοχές, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
• Πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων.
• Πλήθος συλλεκτικών χαρτονομισμάτων και κερμάτων διαφόρων χωρών.
• Μία (1) βαλίτσα που περιείχε ασημικά οικιακά σκεύη.
• Πλήθος σκαλιστών διακοσμητικών σκευών.
• Ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, ψηφιακές κορνίζες).
• Πλήθος ρολογιών.
• Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Συνελήφθη στο Βέλγιο τζιχαντιστής που έφυγε από την Αθήνα

Από την Ελλάδα είχε ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι του προς την πόλη Σαρλερουά του Βελγίου 24χρονος Σύρος τζιχαντιστής που συνελήφθη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Gosselies του Βελγίου...!!

Πρόκειται για το δεύτερη, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, σύλληψη ατόμου για διασυνδέσεις με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, που να προέρχεται από την Ελλάδα.

Αρχές Αυγούστου οι βελγικές διωκτικές αρχές είχαν συλλάβει Σύρο υπήκοο στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί USB με βίντεο από δολοφονίες που είχαν διαπραχθεί στη χώρα του.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βελγίου κ. Jean Pasqual Thorau επιβεβαίωσε την είδηση της σύλληψης του 24χρονου και αποκάλυψε ότι στις αποσκευές του βρέθηκαν φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.

«Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πόλης Σαρλερουά έχοντας στην κατοχή του ένα πλαστό γαλλικό διαβατήριο. Ακολούθησε έλεγχος των αποσκευών του και εντοπίσαμε έγγραφα και φωτογραφίες που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο 24χρονος είχε ανάμειξη σε γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή πλαστών εγγράφων και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Κρατείται και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο κ. Thorau.

Από την έρευνα των διωκτικών αρχών του Βελγίου προέκυψε ότι τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, στις αρχές Αυγούστου στο ίδιο αεροδρόμιο είχε συλληφθεί ένας ακόμα Σύρος τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από την Ελλάδα.

Και αυτός είχε βρεθεί να κατέχει πλαστό διαβατήριο, ενώ στις αποσκευές του Βέλγοι αστυνομικοί είχαν βρει USB με υλικό, όπως βίντεο από εκτελέσεις στη Συρία κ.ά.


-----
σχόλιο : Εμείς οταν τα λέγαμε.. είμασταν "υπερβολικοί" , "φαντασιόπληκτοι" και "φασίστες" . Τώρα που το παραδέχονται αρχές διαφόρων χωρών (ανάμεσα τους και η δικιά μας ΕΥΠ ) τι έχετε να πείτε..? Μήπως είναι αργά.. ή οχι?

Κύκλωμα αλλοδαπών προμηθεύει πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες σε λαθρομετανάστες


Κύκλωμα προμηθεύει πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες σε λαθρομετανάστεςΠλαστές βουλγαρικές ταυτότητες προμηθεύει βουλγάρικο κύκλωμα σε λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να κινηθούν εντός Ελλάδας και στη συνέχεια να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη. 

O λόγος για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, που συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι αλλοδαποί όχι μόνο είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αλλά κατείχαν κι επέδειξαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, των αρχών της Βουλγαρίας.

Εκτός από μεταφορές λαθρομεταναστών οι Βούλγαροι, στα πλαίσια του οργανωμένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας, τους προμηθεύουν και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το θέμα βέβαια δεν είναι καινούργιο, απλά ξαναφέρνει στην επιφάνεια ένα σημαντικότατο ζήτημα, τα κυκλώματα παραχάραξης που φαίνεται ότι δρουν ανεξέλεγκτα και προμηθεύουν, έναντι αδράς αμοιβής, λαθρομετανάστες με έγγραφα του βουλγαρικού κράτους, ούτως ώστε να μπορούν να κινούνται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και οι Ελληνικές παραμεθόριες διωκτικές αρχές είναι σε αναταραχή, αφού δεν έχουν να παλέψουν μόνο με τους Τούρκους δουλεμπόρους αλλά και με τους Βουλγάρους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων λόγω Ε.Ε.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά για ανακατάληψη των πόλεων και οι δήθεν συμφωνίες επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποδείχθηκαν αερολογίες και κενολογίες, στο γνωστό του πλέον μοτίβο, μεγάλες αλλά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την υφαρπαγή ψήφων.  

Ο αποικισμός της χώρας μας συνεχίζεται κανονικά.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γεωργιανή οικιακή βοηθός έκλεψε το χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ, από την οικογένεια που την τάιζε !!!

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης, περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου με περιεχόμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από σπίτι στην περιοχή της Ανάληψης, η οποία έλαβε χώρα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013.

Συνελήφθη για την υπόθεση, χτες το απόγευμα, 41χρονη υπήκοος Γεωργίας, πρώην οικιακή βοηθός των ενοίκων, σε βάρος της οποίας αλλά και τριών ακόμη συνεργών της, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές. 

Ειδικότερα, την 29-09-2013, δύο εκ των δραστών μπήκαν στο σπίτι και εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ενοίκου και με τη συνδρομή συνεργού τους, που είχε αναλάβει το ρόλο του “τσιλιαδόρου”, αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε πλήθος κοσμημάτων-τιμαλφή και μία φωτογραφική μηχανή, συνολικής χρηματικής αξίας που υπερβαίνει τις 205.000 ευρώ.

Από την αξιοποίηση των στοιχειών προέκυψε ακόμη ότι, οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις της ενοίκου και τη λεία που θα αποκόμιζαν, από την 41χρονη συνεργό τους, η οποία κατά το παρελθόν εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι.

Συνελήφθη ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη στα Γιάννενα, Αλβανός έμπορος ναρκωτικών με 114 κιλά χασίς !

Συνελήφθη ύστερα από άγρια καταδίωξη 43χρονος Αλβανός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατασχέθηκαν πάνω από 114 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.



Συνελήφθη, χθες (24-09-2014) το μεσημέρι στη διασταύρωση Λυκόστομου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων , ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από (114) κιλά κάνναβης.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί σήμερα το μεσημέρι εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο, με οδηγό τον 43χρονο και πραγματοποίησαν σήμα στάσης. Ο δράστης αγνόησε τα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Το καταδιωκόμενο όχημα ακινητοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων και ο 43χρονος δράστης συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, μέσα στο αυτοκίνητο, υπήρχαν συνολικά (13) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (114.900) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΛΒΑΝΟΣ πίσω από τη ΛΗΣΤΕΙΑ στο Δίστομο; Νέα στοιχεία με τα αποτυπώματα και το DNA

9999999
Το ρόλο ενός Αλβανού κακοποιού ο οποίος φέρεται από τις Αρχές να διατηρεί σχέσεις με τους τρεις καταζητούμενους που συμμετείχαν στην μεγάλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, εξετάζει η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να έχει σχέση κυρίως με το Σπύρο Δραβίλα το νεαρό δηλαδή της σπείρας, με τον οποίο έχουν διαπράξει την ληστεία σε Τραπεζικό υποκατάστημα Μαραθώνα λίγες ημέρες έπειτα από την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι.

Ωστόσο ο Αλβανός κακοποιός δεν φαίνεται να έχει συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση που είχε συστήσει ο κρατούμενος πια «αντάρτης πόλης» Ν. Μαζιώτης.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και για το Σπύρο Χριστοδούλου τον παλιό της συμμορίας, ενώ για το Γ. Πετρακάκο τον έτερο της παρέας, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως έχει σχέση με τον ένοπλο πυλώνα της οργάνωσης και δεν αποκλείουν μάλιστα την συμμετοχή του στην βομβιστική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας», στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής. Στην καρδιά δηλαδή της Αθήνας.

Όσον αφορά στο μυστηριώδη Αλβανό φαίνεται πως είναι παλιός γνώριμος της Ασφάλειας Αττικής, καθώς συμμετείχε σε σκληρή συμμορία κακοποιών η οποία το 2013 είχε ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς στα Οινόφυτα, έπειτα από επεισοδιακή ληστεία Τράπεζας στην περιοχή της Θήβας.

Στην συμπλοκή αυτή έχει ταυτοποιηθεί εργαστηριακά και η συμμετοχή του Σ. Δραβίλα οποίος καταζητείται και για την συμμετοχή του στην κινηματογραφική ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο.

Ίσως τα ορφανά αποτυπώματα λοιπόν, αλλά και το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο κρησφύγετο των τριών καταζητούμενων στην Ν. Μάκρη και ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί, να ανήκουν στο συγκεκριμένο Αλβανό υπήκοο, οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον Σ. Δραβίλα.

Έκτακτο: Η αστυνομία κυνηγάει στο κέντρο της Αθήνας δύο μελαψούς μαχαιροβγάλτες που λήστεψαν γυναίκες στου Φιλοπάππου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

maxairi-listis2
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας για να συλλάβει δύο πολύ επικίνδυνους μαχαιροβγάλτες, “μελαψούς” κατά τις περιγραφές ,οι οποίοι νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης λήστεψαν δύο γυναίκες στου Φιλοπάππου , αρπάζοντας τσάντες με χρηματικό ποσό.

Να προσέχουν όλοι. Οι δράστες χαρακτηρίζονται ως “πολύ επικίνδυνοι”.

πηγη makeleio.gr

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ...

Συνελήφθησαν, στην πύλη του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου camper και ο 53χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κατασκευή στο δάπεδο του οχήματος καθώς και στο κρεβάτι, πακέτα λαθραίων τσιγάρων, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και το λαθραίο εμπόρευμα, ενώ πρωινές ώρες σήμερα πρόκειται να καταμετρηθεί η ποσότητα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

Συνελήφθησαν οι Αλβανοί ληστές με τα καλάσνικοφ που πυροβόλησαν αστυνομικούς. Είχαν φτιάξει συμμορία και λήστευαν οτι έβρισκαν

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση αλβανών , τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, στις 15 και 22-9-2014 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς (3) ομοεθνείς τους, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, εγκληματική οργάνωση με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε χρυσοχοεία, καταστήματα, εταιρείες, οικίες και αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Σε μία μάλιστα περίπτωση τα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος αστυνομικών που τους καταδίωκαν μετά από ληστείες που είχαν διαπράξει.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η παραπάνω σπείρα εμπλέκεται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
• Την 8-7-2014 τέσσερα (4) μέλη της παραπάνω σπείρας, επιβαίνοντας σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face και κρατώντας δύο (2) από αυτούς KALASHNIKOV, εισήλθαν στην κεντρική πλατεία του Τύρναβου Λαρίσης και διέπραξαν ληστεία σε δύο (2) χρυσοχοεία, από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή μεγάλης αξίας.

• Στις 2-7-2014 εισήλθαν σε εταιρεία στη περιοχή Θηβών και με την απειλή KALASHNIKOV, αφαίρεσαν χρήματα και κάρτες ανανέωσης χρόνου. Στη συνέχεια εισήλθαν σε εταιρεία ΣΚΡΑΠ στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν χρήματα. Σε καταδίωξη που ακολούθησε, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που τους εντόπισαν, πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση, επτά (7) φορές με KALASHNIKOV εναντίον τους (Σχετικό το από 3-7-2014 Δελτίο Τύπου του ΓΕΔΑΥ Στερεάς Ελλάδας).

• Στις 2-7-2014 εισήλθαν σε εταιρεία στη περιοχή των Θηβών και με την απειλή KALASHNIKOV αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν.

• Κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους διέπραξαν τρείς (3) ένοπλες ληστείες σε οικίες στη Ν. Σμύρνη, στο Π. Γερμενό, στο Χαλκούτσι και στη Θεσπρωτία.

 Επίσης έχουν διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος :
• Δεκατέσσερις (14) κλοπές από οικίες.
• Πέντε (5) κλοπές από καταστήματα.
• Τρείς (3) κλοπές αυτοκινήτων.
• Τρείς (3) κλοπές από αυτοκίνητα.
• Μία (1) απόπειρα κλοπής από οικία.

Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Χίου για ληστεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Είχαν χάσει τον ύπνο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά της Εύβοιας, όταν, τον περασμένο Δεκέμβρη, δύο άνδρες, οι οποίοι εμφανίζονταν ενώπιον των θυμάτων τους φορώντας κουκούλες και κρατώντας ο ένας μαχαίρι και ο άλλος όπλο, τους χτυπούσαν και τους λήστευαν.

Πλέον, ο ένας εκ των δύο αλβανών ληστών βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, τρεις υποθέσεις ληστειών σε οικίες, που διαπράχθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2013 στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Εύβοιας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την Ανακρίτρια Χαλκίδας, για διάπραξη ληστειών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 29χρονος μαζί με τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό του, ενέχονται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

Την 15-12-2013 περίπου στις 21:00 το βράδυ, διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού ημεδαπών στην οικία τους, στην περιοχή της Πλατάνας Ευβοίας. Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν τα θύματα τους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Την 25-12-2013 και βραδινές ώρες, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού ημεδαπών στην οικία τους, στα Πολιτικά Ευβοίας. Οι δράστες με την απειλή κυνηγητικού όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν δύο χρυσές βέρες, ένα ρολόι χειρός και το χρηματικό ποσό των 100 περίπου ευρώ.

Την 26-12-2013 και μεσημβρινές ώρες, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών στην οικία του, στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας. Οι δράστες ομοίως με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τα θύματα τους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν εμπλοκής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Με πληροφορίες από το evianews.gr

Μέγαρα: Πακιστανός σκότωσε τον Πακιστανό βιαστή του

Τι άλλο θα δούμε από τους λαθρομετανάστες...
 
Στα ίχνη του δράστη της δολοφονίας 23χρονου Πακιστανού, που διαπράχθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Αγιος Γεώργιος Μεγάρων, έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
 
Δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 22χρονος ομοεθνής του, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Ζάκυνθο.
 
Ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και ανέφερε ως κίνητρο τις ασελγείς πράξεις που είχαν διαπράξει σε βάρος του το θύμα και ένας άλλος ομοεθνής τους, το βράδυ πριν τη δολοφονία.
 
Η Αστυνομία συνέλαβε και 25χρονο Πακιστανό για βιασμό κατά συναυτουργία, ενώ κατηγορείται και ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε μεταφερθεί από ομοεθνείς του σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, από τραύμα που έφερε από αιχμηρό αντικείμενο.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΧΑΣΙΣ

Όταν σταμάτησαν για δειγματοληπτικό έλεγχο την μοτοσικλέτα που οδηγούσε και ανακάλυψαν αρχικά ότι δεν είχε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Το κακό για τον 31χρονο Πακιστανό ήταν ότι δεν είχε ούτε νομιμοποιητικά έγγραφα για τη διαμονή του στην ελληνική επικράτεια, αφού είχε έρθει παράνομα στη χώρα.

Έτσι, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα της περιοχής, μαζί με τη μηχανή που οδηγούσε.

Εκεί, όμως, αποκαλύφθηκε ότι για την μοτοσικλέτα είχε δηλωθεί η κλοπή της στο τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης Αττικής.

Η κλοπή είχε γίνει εδώ και δυο ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 και ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν ειδοποιήθηκε πως είχε βρεθεί και μπορούσε να την παραλάβει.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενος για κλοπή, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν 3 Βουλγάροι με μεγάλη ποσότητα "κόκκινου υδραργύρου"

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας αλλά και στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα υδραργύρου στα χέρια τριών Βούλγαρων.
Οι τρεις Βούλγαροι είχαν στην κατοχή τους περίπου ένα κιλό "κόκκινου" υδράργυρου, τοποθετημένο σε μπουκάλι και πήγαν στην οδό Καραολή στην Χαλκίδα με σκοπό την αγοραπωλησία, αλλά εκεί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί έρευνες στα σπίτια των δραστών και εκτιμά ότι το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
Ο υδράργυρος θεωρείται μια πολύ επικίνδυνη χημική ουσία και σε περίπτωση διαρροής μόλις έρθει σε επαφή με το περιβάλλον ένα μέρος του εξατμίζεται και εισέρχεται με την αναπνοή στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο υδράργυρος δεν πρέπει να αγγίζεται με τα χέρια, ενώ πρέπει άμεσα να αφαιρείται από ρούχα και παπούτσια.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Καμερουνέζος έκλεβε απο τις σπιτονοικοκυρές του λεφτά με την μέθοδο της "νιγηριανής απάτης" . Πάνω απο 200,000 ευρώ είχε αποσπάσει!

Κέρδη που έφταναν τις 200.000 ευρώ είχε αποσπάσει από τα θύματα του ένας 44χρονος Καμερουνέζος, ο οποίος συνελήφθη στη Γλυφάδα για πλαστογραφία και απάτη (γνωστή ως μέθοδος «νιγηριανή απάτη»).

Συγκεκριμένα, 2 Ελληνίδες κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ο 44χρονος αλλοδαπός τον μήνα Μάιο τις είχε προσεγγίσει, παρουσιαζόμενος ως πλούσιος επιχειρηματίας και προέβη στην ενοικίαση διαμερίσματος, ιδιοκτησίας της μίας εξ αυτών, στη Γλυφάδα.

Ο συλληφθείς, για να ενισχύει την εικόνα του εύπορου επιχειρηματία, κινείτο με πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Στο διάστημα που επακολούθησε, ο αλλοδαπός ανέπτυξε φιλική σχέση με τις καταγγέλλουσες και προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών στο Καμερούν κατάφερε να «δανειστεί» από αυτές περισσότερο από 150.000 ευρώ.

Περί τα μέσα Αυγούστου ο συλληφθείς ενημέρωσε τις καταγγέλλουσες ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ποσότητα εγχρώμων και λευκών τεμαχίων χαρτιού, στα οποία φαίνεται αποτυπωμένη αξία χαρτονομίσματος σε ευρώ, σε αντίστοιχη ποσότητα πραγματικών χαρτονομισμάτων,
χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ειδική σκόνη και υγρά. Προκειμένου δε να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και «υποσχέθηκε» τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού.

Ο Καμερουνέζος συνελήφθη κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο κατηγορούμενος προηγουμένως, επέδειξε στις καταγγέλλουσες χαρτιά λευκού χρώματος, σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα.

Εντός της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
-462- χαρτιά λευκού χρώματος σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.
-330- πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Μία συσκευή λέιζερ.
- Μία λεκάνη με υγρό και σκόνη ταλκ που χρησιμοποιείτο για τον αποχρωματισμό των χαρτιών.
- Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
- Δύο κάρτες στο όνομά του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος συλληφθείς είχε εξαπατήσει, με την ίδια μέθοδο, άλλα δύο άτομα.

Τα συνολικά κέρδη του Καμερουνέζου από τις απάτες ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δυτική Ελλάδα: Ψάχνουν αλλοδαπό με επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα

Αλλοδαπό που διαπιστώθηκε ότι πάσχει από επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα και φέρεται να διαμένει στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, αναζητούν οι υγειονομικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με το patrisnews.com ο συγκεκριμένος αλλοδαπός που κατάγεται από το Μπαγκλαντές είχε νοσηλευτεί τον περασμένο Ιούνιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο και εκεί είχε δηλώσει ότι διαμένει στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και ότι εργάζεται σε αγροτικές εργασίες.
 
Ο αλλοδαπός υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις, ωστόσο μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα ο ίδιος αποχώρησε από το Νοσοκομείο προς άγνωστη κατεύθυνση, πιθανόν όμως να επέστρεψε στην περιοχή της Βουπρασίας στην Ηλεία. Όταν ολοκληρώθηκαν όλες οι εξετάσεις και εκδόθηκαν τα αποτελέσματα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και άρχισαν να τον αναζητούν, αφενός για να του χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή, αφετέρου για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση του νοσήματος.
 
Ήδη έχει ενημερωθεί το Τμήμα Υγιεινής στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας και χθες κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της Βάρδας προς αναζήτηση του αλλοδαπού. Για το θέμα ενημερώθηκε ο δήμος ενώ το κλιμάκιο αναμενόταν να έρθει σε επαφή και με παραγωγούς της περιοχής, για να διαπιστωθεί εάν γνωρίζουν τον αλλοδαπό και εάν εργάζεται εκεί, προκειμένου να εντοπιστεί και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών με “πλούσια” δράση

egl2Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου «ΘΗΣΕΑΣ» και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων, λαθραία διακίνηση αλλοδαπών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και διακίνηση ναρκωτικών.


Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 15-9-2014 στο κέντρο της Αθήνας δύο (2) αλλοδαποί μέλη της ομάδας, ένας 47χρονος υπήκοος Σομαλίας και ένας 62χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές. Αναζητούνται δύο (2) ακόμη αλλοδαποί Σομαλικής καταγωγής, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πλαστογραφία και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ο 47χρονος Σομαλός, που είχε αρχηγικό ρόλο, λειτουργούσε κατάστημα-ανταλλακτήριο χρημάτων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, στο κέντρο της Αθήνας αναθέτοντας την προσωρινή διαχείριση αυτού στον 62χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές.

egl3Με κέντρο των παράνομων ενεργειών τους το παραπάνω κατάστημα, τα μέλη της ομάδας προέβαιναν, έναντι αμοιβής, στη συλλογή στοιχείων άλλων αλλοδαπών με φωτογραφίες τους και εξέδιδαν με αυτά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία τους εφοδίαζαν, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο τους από τη χώρα μας και την προώθηση τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Επιπλέον διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας κρύπτες έξω από το κατάστημα για την αποθήκευση τους.


Από τις δραστηριότητές τους αυτές αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη και ένα μεγάλο μέρος τους μετέφεραν στο εξωτερικό. Εκτιμάται ότι η προκληθείσα ζημία από τη μεταφορά των χρηματικών ποσών στο εξωτερικό υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.


 Εντός του καταστήματος και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 106.092,4 ευρώ.
• Το χρηματικό ποσό των 3.320 δολαρίων.
• Νομίσματα Αιθιοπίας, Σομαλίας και Τουρκικές λίρες.
• Εξήντα έξι (66) φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και Δελτίων Αιτήσεως Ασύλου διαφόρων αλλοδαπών.
• Σαράντα ένα (41) δελτία τραπεζικών καταθέσεων.
• Δεκαπέντε (15) πλαστά δελτία ταυτότητας υπηκόων Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
• Εκατοντάδες εντολές μεταφοράς χρημάτων και καταθετήρια τραπέζης αλλοδαπών.
• Τρείς (3) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
• Πλήθος εξωτερικών δίσκων και κάρτες μνήμης.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΠΑΖΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ

Συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη διασταύρωση Κρυονερίου στο Δελβινάκι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου ένας Έλληνας και ένας υπήκοος Αλβανίας, 43 και 38 ετών, οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε τουριστικό λεωφορείο, αλβανικής εταιρείας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οδηγοί μετέφεραν κρυμμένους στον χώρο των αποσκευών του οχήματος τρεις υπηκόους Αλβανίας, που στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το λεωφορείο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ: ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΜΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ... ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ;

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Πύργου, με πρωταγωνιστές ΡΟΜΑ το πρωί της Δευτέρας. 
 
Λίγο μετά τις εννέα, πολυάριθμες ομάδες ΡΟΜΑ συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην οδό Πατρών, στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών, πετώντας πέτρες και χτυπώντας ο ένας τον άλλο.
 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, όπου κατάφεραν να απομονώσουν τους ΡΟΜΑ στην οδό Κοκκίνου, στις σιδηροδρομικές γραμμές. Στη συνέχεια έκαναν προσαγωγές στην Α.Δ. Ηλείας.

ΑΡΘΡΟ : Πολυπολιτισμός και αντιρατσισμός στο Ρόδεραμ. Σύντομα κοντά σας!

Το Ρόδεραμ είναι μία μικρή επαρχιακή πόλη της κομητείας του Γιόρκσαϊρ στη Βορειοανατολική Αγγλία, πολύ κοντά στο Σέφιλντ, με πληθυσμό λίγο πάνω από 250.000 κατοίκους. 

Η πόλη, γνωστή για τη βιομηχανία του χάλυβα που άνθιζε στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι την πλήρη κατάρρευσή της τις προηγούμενες δεκαετίες, αντιμετωπίζει υψηλά επίπεδα ανεργίας – στο 10,7% με στοιχεία του 2012, αρκετά πάνω από το μέσο όρο της χώρας. 

Κυρίως, όμως, αντιμετωπίζει τη σταδιακή αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, πέρα από τους πολιτογραφημένους Άγγλους μετανάστες δεύτερης γενιάς, τα ποσοστά των οποίων δεν φαίνονται στις επίσημες στατιστικές, το 11% των παιδιών στα δημοτικά σχολεία του Ρόδεραμ δεν έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα, ενώ το 13% των συνολικών γεννήσεων στην πόλη αντιστοιχεί σε μητέρες γεννημένες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου (1).
 
Αυτό το πολυπολιτισμικό χωνευτήρι έχει γίνει πλέον παγκοσμίως γνωστό μετά το απίστευτο σκάνδαλο μαζικής παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που ήρθε στο φως με τη δημοσιοποίηση μίας ανεξάρτητης εξεταστικής έρευνας στα τέλη του Αυγούστου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, υπολογίζεται ότι τουλάχιστο χίλια τετρακόσια (1.400!) ανήλικα παιδιά από την περιοχή, πολλά εξ αυτών έντεκα και δώδεκα ετών, υπήρξαν θύματα ενός εκτεταμένου δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης, από άνδρες ασιατικής καταγωγής, το οποίο δρούσε ανενόχλητο από το 1997.

Μέσα σ’ αυτά τα δεκαέξι χρόνια δράσης, οι συμμορίες των Πακιστανών στοχοποιούσαν συστηματικά λευκά ανήλικα κορίτσια, άλλες φορές εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι προέρχονταν από δυσλειτουργικές οικογένειες και άλλες φορές χρησιμοποιώντας ωμή βία και εκβιασμούς, τα οποία συνήθιζαν να βιάζουν ομαδικά και να τα διακινούν σε παιδόφιλους στην ευρύτερη περιοχή.

Το μέγεθος του δικτύου δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως ακόμα, όμως οι καταγγελίες και οι περιγραφές της έρευνας είναι αποκαλυπτικές και συγκλονιστικές.

Οι δράστες ψάρευαν τα θύματά τους έξω από σχολεία και τα δωροδοκούσαν με κινητά τηλέφωνα, αλκοόλ και ναρκωτικά. Από ‘κει και πέρα, τα κορίτσια κακοποιούνταν τόσο σκληρά και τόσο συχνά, που ορισμένα δήλωσαν ότι μετά από μερικούς μήνες όλη αυτή η φρίκη είχε γίνει “τρόπος ζωής”.

Στις περιπτώσεις που κάποιο από τα θύματα ήθελε να ξεφύγει, οι δράστες οπλοφορούσαν και απειλούσαν ότι θα το σκοτώσουν ή ότι θα κάνουν κακό στην οικογένειά του, ενώ υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο έλουσαν με βενζίνη το θύμα τους απειλώντας ότι θα ανάψουν φωτιά.

Το πιο εξωφρενικό στοιχείο είναι ότι το δίκτυο συνέχισε να δρα για τόσα χρόνια παρά τις καταγγελίες που έγιναν τόσο στην αστυνομία όσο και στη δημοτική υπηρεσία παιδικής Πρόνοιας. Οι πρώτες έρευνες για το δίκτυο των παιδόφιλων πραγματοποιήθηκαν ήδη από το 2002, όμως ποτέ δεν προχώρησαν παραπέρα, κυρίως, όπως παραδέχτηκε κυνικά η επικεφαλής της ανεξάρτητης εξεταστικής αρχής prof. Alexis Jay, λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι δράστες είναι ασιατικής καταγωγής και οι αρχές φοβούνταν να μην αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ρατσιστική αντιμετώπιση (!!) (2).

Ακόμα και το 2010, στην περίπτωση της δολοφονίας της 17χρονης Laura Wilson από τον Ashtiaq Asghar, επειδή είχε πληροφορήσει τις οικογένειες των εκμεταλλευτών της για τις δραστηριότητές τους, η αστυνομία έσπευσε να κλείσει κατευθείαν την υπόθεση, χωρίς να ερευνήσει για άλλους εμπλεκόμενους πέρα από τον φυσικό αυτουργό, παρά το γεγονός ότι το θύμα είχε απασχολήσει την Πρόνοια, ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, από τα έντεκά της χρόνια.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της ανευθυνότητας και της υποκρισίας των αρχών, καθώς και το βάρος της πίεσης που ασκεί η επιβολή του πολυπολιτισμού, πρέπει να αναφέρουμε πως η διευθύντρια της δημοτικής υπηρεσίας παιδικής Πρόνοιας του Ρόδεραμ, ονόματι Joyce Thacker, όχι μόνο δεν προχώρησε στην έρευνα καμίας καταγγελίας, αλλά έγινε γνωστή στην Αγγλία για την ενέργειά της, πριν δύο χρόνια, να ανακαλέσει την απόφαση υιοθεσίας τριών παιδιών από μία τοπική οικογένεια, λόγω του ότι οι γονείς ήταν μέλη του συντηρητικού κόμματος UKIP και έτσι, σύμφωνα με την ίδια, δεν αποτελούσαν “το σωστό περιβάλλον” για τις ανάγκες των παιδιών (3).

Επιπροσθέτως, πολλές καταγγελίες από οικογένειες θυμάτων βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια έκανε τα στραβά μάτια, αγνοώντας τις εκκλήσεις τους για βοήθεια και αντιμετωπίζοντάς τες με περιφρόνηση.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, καταγγέλλεται ότι η αστυνομία, ενώ έπιασε επ’ αυτοφόρω τον παιδόφιλο Arshid Hussain με ένα ανήλικο κορίτσι, συνέλαβε το κορίτσι και άφησε ελεύθερο τον δράστη! Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα, κανείς από όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους δημόσιους υπαλλήλους δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση του.

Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της ντροπής του Ρόδεραμ είναι η δήλωση του δημοσιογράφου Andrew Norfolk, ο οποίος και έβγαλε πρώτος την είδηση για το δίκτυο σεξουαλικής κακοποίησης: “Δεν ήθελα η ιστορία να είναι αληθινή γιατί με έκανε να νιώθω πολύ άβολα. Ο ισχυρισμός ότι άνδρες από εθνοτικές μειονότητες είχαν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον λευκών παιδιών θα είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς. Αθώα λευκά θύματα – κακοί σκουρόχρωμοι θύτες” (4).

Με άλλα λόγια, αυτό που βαρύνει περισσότερο από τα ειδεχθή εγκλήματα που διεπράχθησαν τόσα χρόνια με την ανοχή των αρχών είναι το ενδεχόμενο να καταρριφθεί ο μύθος της πολυπολιτισμικότητας, η οποία επιλέγει να μην βλέπει φυλές και πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και να υποστηρίζει την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή αλλόφυλων και αλλόθρησκων μεταναστών στην Ευρώπη.

Μπροστά στην επιβεβαίωση της ιδεοληψίας τους ορισμένοι άνθρωποι είναι ικανοί να παραβλέψουν και να διαστρεβλώσουν τα πάντα.
Πέρα, όμως, από τις φρικιαστικές λεπτομέρειες ενός σκανδάλου που πέρασε στα ψιλά της ελληνικής επικαιρότητας, από το ρόλο των αρχών και από τη στάση των υπέρμαχων του πολυπολιτισμού, τίθεται ένα ζήτημα το οποίο ξεπερνά την ειδησεογραφία και τα στενά σύνορα της αγγλικής επικράτειας.


“Ασύμμετρη πολυπολιτισμικότητα”
Καταρχήν, είναι τουλάχιστο αφελές το να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Πακιστανοί, έστω και οι δεύτερης γενιάς μετανάστες, συμπεριφέρονται ως Πακιστανοί στις χώρες που τους φιλοξενούν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Αχμέτ Βακάς, του Πακιστανού δολοφόνου της Πάρου, η συνήγορός του, Αλεξάνδρα Δήμου, ζήτησε επιείκεια για τον πελάτη της λόγω του ότι “μεγάλωσε στα βουνά του Πακιστάν, όπου οι άνθρωποι είναι σκληροί και δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη τις γυναίκες, τις οποίες θεωρούν αναλώσιμες”, καθώς και του ότι ήταν σεξουαλικά στερημένος λόγω του Ραμαζανιού (5). Κι ενώ ήταν αρκετοί αυτοί που την επέκριναν ηθικά για την υπερασπιστική γραμμή της, αυτή δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία από το Πακιστάν, υπολογίζεται ότι στη χώρα υπάρχουν περίπου ενάμιση εκατομμύριο άστεγα παιδιά, που περιφέρονται στους δρόμους, κάνουν χρήση ναρκωτικών και έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά, συνήθως με ομαδικούς βιασμούς, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 90%. Μάλιστα, σε μία έρευνα μεταξύ 1.800 ανδρών, το ένα τρίτο δήλωσε ότι ο βιασμός ανήλικων παιδιών δεν είναι έγκλημα, αλλά ούτε καν κάτι το ηθικά μεμπτό (6).

Αυτά τα στοιχεία ισχύουν για το Πακιστάν, αλλά η πραγματικότητα στην Ινδία και σε πολλές ισλαμικές χώρες του αραβικού κόσμου δεν απέχει και πολύ. Το ισλαμικό δίκαιο και η μουσουλμανική κουλτούρα έχουν την τάση να διαφθείρουν τη σεξουαλικότητα του ατόμου (7).

Όταν αυτή η τελείως ξένη κουλτούρα του μισογυνισμού και του βιασμού εισάγεται ανεξέλεγκτα στις χώρες της Δύσης, είναι τουλάχιστο σχιζοφρενικό να πιστεύει κανείς ότι θα μπορέσει να ενταχθεί ομαλά στις τοπικές κοινωνίες μέσω των διαφόρων πολυπολιτισμικών “δράσεων”.

Αντιθέτως, όπως έχει δείξει η πικρή εμπειρία – στο Ρόδεραμ, στην Πάρο και σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη, σε καθημερινό επίπεδο – οι φορείς αυτής της κουλτούρας μεταφέρουν τα ήθη και τον πολιτισμό τους στη χώρα που τους φιλοξενεί και προσπαθούν να φέρουν το περιβάλλον στα μέτρα τους. Κάτι που, εξάλλου, είναι τελείως φυσικό γι’ αυτούς, αλλά τελείως καταστροφικό για την Ευρώπη. Έτσι, λοιπόν, η ιδεολογία του πολυπολιτισμού έχει φέρει τα πράγματα σε ένα αδιέξοδο, στην προσπάθειά της να μεταλλάξει με το ζόρι και τις κοινωνίες της Δύσης και τους εξωευρωπαίους μετανάστες.

Επειδή, όμως, η παραδοχή της αποτυχίας δεν αποτελεί επιλογή για τους σχεδιαστές της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, τίθεται πλέον σε ισχύ η έννοια της “ασύμμετρης πολυπολιτισμικότητας”, όπως αυτή έχει περιγραφεί από τον Colin Liddell: 

“Όταν ένα πολυπολιτισμικό κράτος αποτελείται από δύο ή περισσότερες εθνοφυλετικές ομάδες, όπου μία από αυτές είναι σημαντικά και εγγενώς κατώτερη βάση ενός σημαντικού μέτρου, όπως είναι η παραγωγικότητα, το IQ, η πολιτιστική συμβολή, η εγκληματικότητα, ή ακόμη και η σεξουαλική ελκυστικότητα, αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί αισθήματα κατωτερότητας, αποξένωσης και διαίρεσης, ειδικά σε μία δήθεν ισότιμη κατάσταση. Το σύγχρονο πολυπολιτισμικό κράτος, στη συνέχεια, ενεργεί ενστικτωδώς για να αντιμετωπίσει αυτή τη φυσική ανισότητα με επιείκεια, δημιουργώντας “θετικές διακρίσεις” και νομοθετώντας ενάντια στον γηγενή πληθυσμό, φτάνοντας στο σημείο του ρατσισμού εις βάρος των Λευκών” (8).

Η εξοργιστικά παθητική στάση των αρχών στο Ρόδεραμ, η υπερασπιστική γραμμή για επιείκεια απέναντι στον Αχμέτ Βακάς και, φυσικά, η ψήφιση του νέου αντιρατσιστικού νόμου είναι εκφάνσεις της “ασύμμετρης πολυπολιτισμικότητας”.

Είναι η δικτατορική επιβολή της συναίνεσης απέναντι στο έγκλημα της γενοκτονίας και της αντικατάστασης του πληθυσμού της Ευρώπης. Είναι η εξόφθαλμη απαγόρευση της παραδοχής ότι ο πολυπολιτισμός δεν λειτουργεί, ως μία απεγνωσμένη προσπάθεια των σχεδιαστών του να συγκρατήσουν τις αντιδράσεις απέναντι στο δημιούργημά τους.

Η Δύση έχει εισάγει αλόγιστα κουλτούρες βίας, μισογυνισμού, διαφθοράς και εχθρότητας προς το περιβάλλον που τις φιλοξενεί. Οι λαοί μας χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν άμεσα ότι η επίθεση της πολυπολιτισμικότητας στις πρώην ομοιογενείς κοινωνίες της Ευρώπης, τους εκθέτει στους κινδύνους που προέρχονται από τις παθολογικές καταστάσεις αυτών των εισαγόμενων πολιτισμών. Η ανατροπή αυτού του σκηνικού είναι επιτακτικό θέμα επιβίωσης για όλους τους Λευκούς Ευρωπαίους. Και για να επιβιώσει κανείς χρειάζεται να είναι άξιος και να ενεργοποιήσει όλα τα ένστικτα και τις ποιότητες που έχει, αλλά, πριν απ’ όλα, χρειάζεται να συνειδητοποιήσει την κατάστασή του.

Παραπομπές: 1) Rotherham, Local Migration Profile, Ιούλιος 2014, Migration Yorkshire
2) Εφημερίδα Daily Mail, 26 Αυγούστου 2014. 3) Εφημερίδα Daily Telegraph, 27 Αυγούστου 2014. 4) Charlotte Lytton, The psychology of sex slave rings. 5) Eglimatikotita.gr. 6) Εφημερίδα Daily Mail, 1 Σεπτεμβρίου 2014. 7) Κόκκινος Ουρανός: Σκάνδαλο Rotherham: Η ένοχη σιωπή του συστήματος και η εξήγηση για την εμμονή των μουσουλμάνων με το βιασμό. 8) Colin Liddell: Pakistani sex gangs and the Stephen Lawrence effect. [Του Χρήστου Καρανικόπουλου, ideapolis.info]

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ..

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα στο Παλιό Λιμάνι των Χανιών, όταν δύο Έλληνες πιάστηκαν στα χέρια με δύο Πακιστανούς.
Κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ποια ήταν η αφορμή του καυγά.
 
Οι δύο Έλληνες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, από όπου αναμένεται να πάρουν εξιτήριο σήμερα, ενώ οι δύο Πακιστανοί κατάφεραν να διαφύγουν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει.

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα πλαστογραφίας... 6 συλλήψεις αλλοδαπών στην χώρα μας

Eξι αλλοδαπά μέλη διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης εγγράφων χωρών του Σένγκεν (διαβατήρια, ταυτότητες, κλπ) συνελήφθησαν στην Ελλάδα, από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης υπό την εποπτεία της EUROPOL, με την κωδική ονομασία «GEO», την οποία οργάνωσε η Γερμανική Αστυνομία στη Βαυαρία και συμμετείχαν οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.
Συνολικά συνελήφθησαν 38 άτομα στις παραπάνω χώρες, από δε την ΕΛΑΣ έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου και συνελήφθησαν τα έξι αλλοδαπά άτομα.
Συγκεκριμένα, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών, έστελναν με δέματα τα πλαστά έγγραφα σε παραλήπτες (κυρίως Γεωργιανής ή Ρωσικής υπηκοότητας), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εξασφάλιζαν έτσι τη διαμονή τους στις χώρες αυτές, χωρίς νόμιμη άδεια παραμονής.
Από την εξέλιξη των ερευνών διακριβώθηκε ότι τέτοια δέματα με πλαστά έγγραφα είχαν αποσταλεί, το 2012, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, λόγος για τον οποίο οι Γερμανικές Αρχές απέστειλαν σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της χώρας μας.
Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και καταστήματα στις παραπάνω περιοχές, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 6 υπήκοοι Γεωργίας, από τους οποίους οι 3 κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οι υπόλοιποι διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.