Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΩΡΩΠΟΣ. Αλλοδαποί με καλάσνικοφ εισέβαλλαν στην τράπεζα Πειραιώς. Είχε προηγηθεί αποπροσανατολιστικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Γενικό Λύκειο Σκάλας!!!, το οποίο απέχει 200 μ. από το αστυνομικό τμήμα!

Σήμερα και ημέρα Παρασκευή, πριν ακριβώς 40-50 λεπτά από την στιγμή που σας στέλνω το μήνυμα γύρω στις 13:50, αλλοδαποί πήραν τηλέφωνο και απείλησαν πως έχουν βάλει βόμβα στο ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού...αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΤ της περιοχής (το οποίο απέχει μόλις 200 μέτρα από το Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο)...και 3 αστυνομικά τζιπ κατέφτασαν (φωτογραφιες)...το σχολείο εκκενώθηκε... 
Εκκενώθηκε προληπτικά και το ΕΠΑΛ.
Σε μια πόλη με χιλιάδες κατοίκους διατίθενται προς περιπολία μόνο 2 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ...Δεν υπάρχουν άλλες μονάδες άμεσης ανάγκης..

Αυτό που δεν σκέφτηκαν οι αστυνομικοί είναι ότι ήταν αποπροσανατολισμός για μεγάλη ληστεία η οποία και έγινε στην τράπεζα Πειραιώς (να προσθέσουμε εδώ ότι το λύκειο βρίσκεται εκτός της πόλης)... αλλοδαποί με καλάσνικοφ τρομοκράτησαν το κέντρο της πόλης, μπούκαραν στην τράπεζα, την λήστεψαν και κράτησαν μέχρι και όμηρο τον ταμία τον οποίο και παράτησαν παρακάτω...




Εν όψει των εκλογών, εάν δεν θα έχουμε την ευκαιρία να εκλέξουμε δήμαρχο Χρυσαυγίτη, κάτι το οποίο θα ευχόμαστε ολόψυχα να πράξουν οι Συναγωνιστές της Χρυσής Αυγής, θα παλέψουμε για την Περιφέρεια να δώσουμε το δικό μας ποσοστό...

Στην περιοχή μας έχουμε πολλούς αλλοδαπούς και αυτοί που μιλάνε για νόμιμους μετανάστες να έρθουν να βιώσουν πως είναι...πως είναι να μπορούν να συλλαμβάνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν φυλλάδια στην παραλία αλλά να μην μπορούν να πιάσουν πάνοπλους αλβανούς που χτυπάνε την Εθνική τράπεζα (πριν από μερικούς μήνες οι αλβανοί δραπέτες πέρασαν και από εδώ), την Εμπορική (πρίν από λίγους μήνες επίσης) και τώρα την τράπεζα Πειραιώς...δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω τα καθημερινά περιστατικά με ληστείες στις οικίες των κατοίκων...
Η απάντηση του λαού θα είναι στις εκλογές!

ΠΗΓΗ: Καταγγελία αναγνώστη, αυτόπτη μάρτυρα, κατοίκου περιοχής, στην Χρυσή Αυγή

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ συνεχίζει την δημοσιογραφική “αυτοψία” στο κέντρο της Αθήνας – Φόβος τρόμος έγκλημα και παρανομία στην “καθαρή” Αθήνα του Δένδια

LAHTROMETANASTES
Πλατεία Κολιάτσου, Πατησίων, Πλατεία Αμερικής και πολλές άλλες περιοχές του κέντρου ζουν καθημερινά καταστάσεις φρίκης.

Μπορεί οι αρμόδιοι να αναφέρουν ότι το κέντρο της Αθήνας έχει καθαρίσει από λαθραίους, κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών, νταβατζήδες και εκδιδόμενες γυναίκες , το ρεπορτάζ του ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 ωστόσο δείχνει άλλα στοιχεία.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε από την εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 και τη συχνότητα του ΖΟΟΜ.


Εύβοια: Στόχος αλλοδαπών διαρρηκτών δημοτικό σχολείο!

Τρείς αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άνδρες της Ασφάλειας, για διάρρηξη και ληστεία σχολείου της πόλης.


Συνελήφθησαν ένας 32χρονος, ένας 23χρονος και ένας 17χρονος, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, διέρρηξαν ένα δημοτικό σχολείο στην Σπάρτη και έκλεψαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στο σχολείο ενώ προανάκριση κάνει το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Κινέζα με 778 ζευγάρια παπούτσια «μαϊμού»



Εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια «μαϊμού» κατάσχεσαν αστυνομικοί, έπειτα από έφοδο σε αποθήκη της οδού Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πάταξης του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου.
Κατασχέθηκαν συνολικά 778 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, αποτελούν απομιμήσεις γνωστής εταιρείας αθλητικών.
Συνελήφθη η 32χρονη Κινέζα ιδιοκτήτρια της αποθήκης, ενώ σε χώρο του καταστήματος βρέθηκαν επιπλέον δύο αμφιβόλου γνησιότητα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Ηλεία: Ηλικιωμένος μαρτύρησε στα χέρια των ΑΛΒΑΝΩΝ ληστών - Τον έπνιξαν με σχοινί και μία πετσέτα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΣυνελήφθη ένας Αλβανός και αναζητούνται οι δύο συνεργοί του - Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία σε στάβλο.

 

Ένας 21χρονος Αλβανός που συνελήφθη φέρεται ως ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη δολοφονία του 77χρονου Παναγιώτη Αργυρίου στη Συντριάδα Πύργου, τον περασμένο Οκτώβριο. 

Ο νεαρός δράστης μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς συνεργούς του που αναζητούνται, στις 10 Οκτωβρίου με κίνητρο τη ληστεία, είχαν δέσει και είχαν προκαλέσει ασφυξία στο θύμα τους, μέσα στο σπίτι του.

Τον 77χρονο είχε βρει νεκρό ο γιος του. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, απέδωσαν καρπούς και μετά από τρεις μήνες έφτασε στα ίχνη του δράστη, κάτω από δύσκολες για την έρευνα συνθήκες καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν ήταν περιορισμένα.

Ο 21χρονος με τους συνεργούς του, πήγαν στο σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Πύργου στην περιοχή της Συντριάδας. Εκτιμάται πως αυτό έγινε περίπου στις οκτώ το πρωί, ενώ δεν υπήρχε κανένας άλλος στο σπίτι και ο 77χρονος ήταν μόνος. Ο γιος του είχε φύγει νωρίτερα για την εργασία του και έτσι οι δράστες έφτασαν εκεί χωρίς να τους δει κανείς. Με βάση τα ευρήματα του ιατροδικαστή, οι δράστες είχαν χτυπήσει τον ηλικιωμένο με τα χέρια στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Ίσως αυτό ήταν αρκετό για να κάμψουν την όποια αντίσταση βρήκαν από αυτόν. Σύμφωνα με το ilialive.gr, τον τράβηξαν έως το στάβλο που ήταν απομονωμένος και σκοτεινός και εκεί τον έδεσαν χειροπόδαρα. Μάλιστα σύμφωνα με τα ευρήματα αλλά και τον ιατροδικαστή, οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα σχοινί και μια πετσέτα που βρήκαν εκεί για να του προκαλέσουν ασφυξία και να τον πνίξουν.

Λίγο μετά τη μία έφτασε στο σπίτι ο ένας από τους γιους του. Τον αναζήτησε και τον βρήκε στο στάβλο χωρίς ίχνη ζωής. Προσπάθησε να κάνει κάτι να τον συνεφέρει, όμως ήταν αργά.

Βούλγαρος χτύπησε και λήστεψε ηλικιωμένο

xilodarmos12
Ο 32χρονος Βούλγαρος επιτέθηκε ξαφνικά στο ηλικίας 93 χρόνων θύμα του και τον ακινητοποίησε χτυπώντας τον.

Όταν ο γεροντάκος δεν μπορούσε πια να προβάλλει αντίσταση, ο αλλοδαπός έψαξε τις τσέπες του, βρήκε τα 400 ευρώ που είχε μόλις εισπράξει, τα άρπαξε και το έβαλε στα πόδια.

Όμως, ο ηλικιωμένος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία και άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν έρευνα στην πόλη για να εντοπίσουν το ληστή.

Ο 32χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πριν απομακρυνθεί και στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα που επιστράφηκαν στον 93χρονο. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, αλλά η Ασφάλεια ερευνά αν εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες ληστείες ή κλοπές.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταδίωξη πριν από λίγο στον Νέο Κόσμο – Αστυνομικοί κυνηγούσαν ταξί με Αλβανούς κακοποιούς φορτωμένο με ναρκωτικά

Simvenei-tora-5
Πριν από μισή περίπου ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ,  οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου έζησαν μια κινηματογραφική καταδίωξη!

Συγκεκριμένα,   περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ κυνηγούσαν ένα ταξί στο οποίο μέσα επέβαιναν δύο Αλβανοί. 

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν στην συμβολή των οδών Λαγουμιτζή και Ευρυδάμαντος, ο οδηγός του ταξί έκανε όπισθεν με σκοπό να τους εμβολίσει.

Οι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα και κατάφεραν να τους συλλάβουν. Μέσα στο ταξί βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
πηγη

Κατάθεση ΣΟΚ αλβανού κακοποιού: Ποιο κόμμα της αριστεράς έδινε εντολές για βομβιστικές επιθέσεις;


Κατάθεση ΣΟΚ αλβανού κακοποιού: Ποιο κόμμα της αριστεράς έδινε εντολές για βομβιστικές επιθέσεις;Στοιχεία «φωτιά» έχει αρχίσει και παραθέτει στις αλβανικές αρχές ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός Τζούλιαν Σινάνι που συνελήφθη προ τετραημέρου στα Τίρανα από τις αλβανικές αρχές ασφαλείας. 

Ο συγκεκριμένος κακοποιός, ο οποίος στην Ελλάδα είχε «λευκό ποινικό μητρώο» έχει ήδη αναφέρει την συμμετοχή του σε δεκάδες δολοφονίες σε Ελλάδα και Αλβανία, ενώ εντύπωση προκαλεί και μία άλλη παραδοχή που έκανε, για την οποία παραθέτουμε τα λόγια του, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο αστυνομικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα»:

«Έχω κάνει 27 φόνους στην Αλβανία και σειρά δολοφονιών στην Ελλάδα όπου έμενα από 14 ετών και στην Ιταλία. Ακόμη συμμετείχα στη βομβιστική επίθεση τον Μάιο του 2010 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετά από εντολή που μου έδωσε μέλος πολιτικού κόμματος».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι την ευθύνη για την συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση είχε αναλάβει η αριστερή τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», με ανάρτηση στην γνωστή παρακρατική ιστοσελίδα indymedia. Όμως πλέον με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο αλβανός κακοποιός προκύπτουν βασανιστικά ερωτήματα, τα οποία δεν δείχνουν προθυμία να διαλευκάνουν οι ελληνικές αρχές. Ποιο είναι το πολιτικό κόμμα που έδωσε την εντολή για την βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια;

Ποια είναι η σχέση που έχει η εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, οι αλβανοί κακοποιοί και το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;

Οι ελληνικές αρχές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τις καταγγελίες του αλβανού, όμως δεν εξετάζουν την αλήθεια ή το ψεύδος τους μέσα από τις δυνατότητες που τους προσφέρονται από την ελληνική νομοθεσία. Αντιθέτως υποθέτουν ότι ο αλβανός τα λέει αυτά προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα, όμως αυτό δεν συνάδει με το γεγονός ότι έχει ήδη παραδεχθεί δεκάδες φόνους στην Αλβανία.

Βεβαίως δεν είναι σαφές ποιο ακριβώς είναι το κόμμα της αριστεράς που έδωσε την εντολή για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, όμως το σίγουρο είναι ότι την επαύριο της απελευθέρωσης του Χ. Ξηρού από το καθεστώς, είναι τουλάχιστον ύποπτο το να μην έχει ήδη δοθεί εντολή από το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ να εξεταστούν αυτές οι καταγγελίες.

Ασχέτως με το ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο καθείς σχετικά με τις σχέσεις αριστεράς και τρομοκρατίας, οι συγκεκριμένες καταγγελίες απαιτούν διαλεύκανση γιατί ρίχνουν επιπλέον σκιές στον ρόλο της κυβέρνησης, η οποία έχει «παράδοση» στην απελευθέρωση στυγνών τρομοκρατών και δολοφόνων.

Ποινή φυλάκισης 15 μήνες στον Αλβανό που έσκισε την ελληνική σημαία στήν Κυλλήνη

  Εκδικάστηκε την Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας η υπόθεση που απασχόλησε πριν 3 και πλέον χρόνια την μικρή κοινωνία στο Νεοχώρι Κυλλήνης.

Υπήκοοι Αλβανίας υπό την επήρεια μέθης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου 2011, κατέβασαν από τον ιστό την σημαία από την πλατεία του Ηρώου Πεσόντων και την έσκισαν. Έγιναν αμέσως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. 
 
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νικόλαος Π.Ψυχογιός αμέσως πήρε πρωτοβουλία φανερά ενοχλημένος από το γεγονός και προέβη σε μήνυση κατ'αγνώστων λέγοντας εξοργισμένος ότι''ένα τέτοιο κατάπτυστο γεγονός δεν μπορεί αν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και ως Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε το τόπο μας λαμβάνοντας μέτρα '
Ύστερα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα βρέθηκαν οι υπαίτιοι, δεν υπήρξε εξέλιξη στην πρώτη δίκη και ο πρόεδρος του χωριού μαζί με το γιο του και η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το Blog neohorikillinis.blogspot.gr ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε και δικάστηκε ερήμην σε 15 μήνες φυλάκισης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπεύθυνοι του Blog με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, ο τελευταίος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που παρευρέθησαν αυτήν την φορά δίπλα του πολλοί Νεοχωρίτες καθώς και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου και ευχαρίστησε θερμά την ελληνική δικαιοσύνη που αυτήν την φορά δικαίωσε το χωριό και η ποινή που δόθηκε θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε τέτοιου είδους πράξεις.

Ν.Δένδιας: "Τραγική η ποιότητα των λαθρομεταναστών" Οταν τα έλεγε η Χρυσή Αυγή τούς έλεγε ρατσιστές! Τώρα εσυ Δενδιά που πας να ψαρέψεις ψηφαλάκια και λες τα ίδια.. τι είσαι ?



Μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Nίκος Δένδιας είπε ότι η Ελλάδα δεν συμφωνεί με  τη συνθήκη Δουβλίνο 3, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε χαρακτήρισε... «τραγική» την ποιότητα των λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα.  

Bέβαια όλοι καταλαβαίνουμε πια οτι οι εκλογές πλησιάζουν και βγαίνουν όλοι αυτοί οι ανίκανοι να πετάξουν 2-3 δακρύβρεχτες δηλώσεις μπας και ψαρέψουν καμία ψήφο..! Δεν έχουν καταλάβει πια οτι μόνο τις μούτζες των Ελλήνων θα πάρουν;

«Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η ποιότητα των λαθρομεταναστών που δέχονται οι Έλληνες «είναι τραγική»!

Όπως εξήγησε, ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο τονίζοντας πως εμείς αντιμετωπίζουμε λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο.

«Αυτή είναι η δική μας ατυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Δένδιας μίλησε επίσης για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας λέγοντας ότι η ελληνική αστυνομία «φεύγει από την εποχή του Ηλία του 16ου» και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI!


Είναι φανερό πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα αυξάνονται οι πολιτικές δηλώσεις περί τραγικής ποιότητας λαθρομεταναστών που ξαφνικά  ανακαλύφτηκαν...Τυχόν διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ την εξέλαβαν υπόψη; Άλλωστε με αυτόν θα συγκυβερνήσουν...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κατάθεση σοκ αρχιπλοιάρχου: Πως οι Τούρκοι στήνουν τραγωδίες στο Αιγαίο - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟ : "ΤΡΥΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ" !!



Σε αποκαλύψεις αναφορικά με το ρόλο που παίζουν οι Τούρκοι δουλέμποροι στο Αιγαίο προεξοφλώντας ουσιαστικά την ανυπαρξία της ελληνικής αντίδρασης στην παραβίαση των συνόρων και των εθνικών χωρικών υδάτων.

Και οι αποκαλύψεις έρχονται από τα πλέον επίσημα χείλη αυτά του Λιμενικού Σώματος το οποίο καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο με αυτή την πρωτοφανή κατάσταση με αυτό το «θέατρο του παραλόγου» που διαδραματίζεται στο Αιγαίο: Την προώθηση από του τούρκους δουλεμπόρους σε συνεργασία με την τούρκικη Ακτοφυλακή χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα με γνωστούς τους απώτερους σκοπούς: Την πλήρη αλλοίωση και εθνολογική του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Καραγεωργόπουλος, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σημείωμα που δίνουν οι δουλέμποροι στους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, το σημείωμα περιέχει οδηγίες, του τύπου: «Αν δείτε τα δύσκολα, τρυπήστε τις βάρκες σας με μαχαίρι και οι Έλληνες θα σας σώσουν».
«Έχει βρεθεί αυτό το σημείωμα σε υπήκοο τρίτης χώρας. Τους λένε να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν αγγλικά, να επαναλαμβάνουν τη λέξη Παλαιστίνη και να λένε ότι το όνομά τους είναι Μοχάμεντ» είπε ο Ι.  Καραγεωργόπουλος αναφερόμενος στην πρακτική των Τούρκων δουλεμπόρων.
Αλλά δεν είναι μόνο οι δουλέμποροι φυσικά:

Όπως έγινε και πρόσφατα με τη διάσωση 47 λαθρομεταναστών από το ΛΣ ανοικτά της Σάμου οι τουρκικές αρχές και στο σήμα του ΕΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος εντός των τουρκικών χωρ4ικών υδάτων, η τουρκική Ακτοφυλακή δεν "κούνησε" όυτε φουσκωτό αφήνοντας το Λ.Σ. να σώσει τους λαθρομετανάστες γνωρίζοντες πολύ καλά ότι έτσι θα καταλήξουν στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και άλλοι πολιτικοί φορείς δείχνουν μια φοβερή και πρωτοφανή εμπάθεια κατά των ανδρών του Λ.Σ. μιλώντας για ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν οπωσδήποτε βγάζοντας την Τουρκία έξω από το «κάδρο» αθωώνοντάς την ουσιαστικά.

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας έθεσε θέμα «άτυπων επαναπροωθήσεων» απατώντας στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πιο συγκεκριμένα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο υπουργός από την πρώτη στιγμή, δυστυχώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού, διατύπωσαν πόρισμα», και αναρωτήθηκε «τι πόρισμα θα βγάλει η ΕΔΕ, η δικαιοσύνη, η Ναυτοδίκης όταν η πολιτική και φυσική ηγεσία έχουν εγκιβωτίσει την έρευνα;». Μάλιστα ρώτησε αν τις καταθέσεις από τους μετανάστες "τις πήραν άνθρωποι που έφθασαν με ελικόπτερο» στην περιοχή"

Και συνέχισε ο Θ. Δρίτσας:
«Ο υπουργός δεν μας ενημέρωσε για τίποτε επί της ουσίας», ξεκαθαρίζοντας ότι κανένα κόμμα δεν έθεσε θέμα ανδρών του Λιμενικού και ελέγχου των Λιμενικών. «Η πρώτιστη ανάγκη ήταν ο έλεγχος της κυβέρνησης για το ποιες είναι οι κατευθύνσεις αντιμετώπισης των παρανόμων μεταναστευτικών ροών. Υπάρχει πολιτική άτυπων επαναπροωθήσεων; Είναι κεντρική γραμμή της κυβέρνησης;» ρώτησε.

Βέβαια κανείς δεν είπε στον κ. Δρίτσα ότι «επαναπροώθηση» έστω και άτυπη είναι όταν οι λαθρομετανάστες έχουν πατήσει το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος και όχι όταν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ή στα τουρκικά όπως συμβαίνει. Και εν πάση περιπτώσει είναι υποχρέωση του Λ.Σ. – και όχι μόνο- να εμποδίζει σε ξένους να εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 

Έπιασαν στα σύνορα τον Αλβανό ληστή της Μεσσηνίας

Έπιασαν στα σύνορα τον Αλβανό ληστή της ΜεσσηνίαςΣυνελήφθη τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Κακκαβιάς ο 29χρονος Αλβανός, για ληστεία που φέρεται να έκανε στη Μεσσηνία. 

 


Ο 29χρονος τη στιγμή της σύλληψης, επιχειρούσε να περάσει στη γειτονική χώρα, μέσω του μεθοριακού σταθμού.

 Από τον έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή του Τμήματος Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή, αδικήματα που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο, στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών Μεσσηνίας.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Προσοχή! Αλλοδαποί μπαίνουν στις πολυκατοικίες και κλέβουν χαλκοσωλήνες!

Σε όλη την Αττική οι αστυνομικοί δεν προλαβαίνουν να τρέχουν πίσω από κλέφτες χαλκού. Ολόκληρες πολυκατοικίες μένουν από νερό, θέρμανση ή ακόμη και από φυσικό αέριο καθώς οι αετονύχηδες αρπάζουν τις σωληνώσεις.

 

Μόλις χθες οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς. Έναν στη Δραπετσώνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ακόμη έναν λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα στο Βύρωνα. 

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν βάλει στόχο τους χαλκοσωλήνες που λόγω της αύξησης της τιμής του χαλκού έχουν γίνει... χρυσοί!

Καβάλα: 13χρονος αλβανός μαθητής μπήκε δύο φορές στο ίδιο σχολείο για να κάψει την Ελληνική σημαία! - Οργισμένοι οι μαθητές και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Αλβανός δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου - Οργισμένοι οι μαθητές και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ένας 13χρονος Αλβανός κρύβεται πίσω από τα δυο περιστατικά προσβολής της Ελληνικής σημαίας που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Καβάλα...
Οι Αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 13χρονου αλλοδαπού για προσβολή των συμβόλων του ελληνικού κράτους.
 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι ο 13χρονος, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2013, μπήκε στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας και αφαίρεσε από τον ιστό την ελληνική σημαία.
 
Επίσης, τις νυχτερινές ώρες της 16ης Ιανουαρίου του 2014, μπήκε στην αυλή του ίδιου σχολείου, αφαίρεσε από τον ιστό την ελληνική σημαία και στην συνέχεια την έκαψε στο πεζοδρόμιο εξωτερικά του σχολείου. 
 
Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Αλβανός βρέθηκε στο αυτόφωρο επειδή έκλεψε και έφαγε δυο αρνιά.

Προσοχή! Μπαίνουν στις πολυκατοικίες και κλέβουν χαλκοσωλήνεςΠρόκειται για έναν 45χρονο Αλβανό που θέλησε να φύγει και να πάει στην χώρα του.



Στα σύνορα όμως, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για ζωοκλοπή που είχε κάνει πριν μία μέρα. Όπως αναφέρει το viotianews.gr, όταν τον ρώτησαν που είναι τα αρνιά, ο ίδιος τους είπε ότι τα έφαγε!

Πριν από μία μέρα με συνεργό πήγαν σε στάνη στην Φθιώτιδα και άρπαξαν δύο αρνιά.
Μάλιστα φεύγοντας και έχοντας τα αρνιά αγκαλιά, τους είδε ο κτηνοτρόφος ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και έτσι έφτασαν στα ίχνη του!

Προβληματισμένη η ΕΛ.ΑΣ. με τον «Αλβανό των "Πυρήνων"» , Αλβανού κακοποιού Τζουλιάν Σινάνι



Η ομολογία του Αλβανού κακοποιού Τζούλιαν Σινάνι ότι συμμετείχε σε βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους "Πυρήνες της Φωτιάς", προκαλεί απορία και προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία ερευνά την υπόθεση.
 
«Εγώ σκότωσα τους δύο άνδρες τον Ιούλιο του 2011 στο Γκάζι, έναν άλλο στου Γκύζη ενώ συμμετείχα και σε βομβιστικές επιθέσεις και εν ονόματι ένοπλων οργανώσεων στην Ελλάδα. Εχω κάνει πολλές ανθρωποκτονίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Αλβανία που θέλω να ομολογήσω…».
 
Αυτή η αναφορά του 27χρονου Αλβανού Τζούλιαν Σινάνι λίγες ώρες μετά την σύλληψή του, στις 25 Ιανουαρίου 2014 στα Τίρανα, από τις αλβανικές αρχές έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές διωκτικές αρχές.
 
Ο Σινάνι που ζούσε στην Αυλώνα, φέρεται να ερχόταν συχνά στην χώρα μας και να είχε ύποπτες διασυνδέσεις. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι αλλά και ένα iPad που εξετάζεται από την αλβανική αστυνομία αν περιέχει στοιχεία για την εγκληματική δραστηριότητά του.
 
Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να διαπιστώσουν αν βρίσκονται μπροστά σε μία σημαντική αποκάλυψη για ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα ή σε μία «σκοπιμότητα, υπερβολή ή μυθοπλασία ενός Αλβανού κρατουμένου».
 
Τετραμελές κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στην Αλβανία για την εξέταση, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, του συλληφθέντα Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, θα συναντήσει σήμερα Τετάρτη και τον 27χρονο στις αλβανικές φυλακές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, ο Τζούλιαν Σινάνι έχει αναφέρει ότι συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση, στις 15 Μαΐου 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Τότε άγνωστοι είχαν τοποθετήσει ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό σε σακούλα σκουπιδιών που άφησαν στις τουαλέτες για το κοινό, στο υπόγειο του μεγάρου.
 
Η βόμβα εξερράγη την ώρα που περίπου 50 υπάλληλοι, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και διάδικοι ήταν μέσα στο κτίριο, οι οποίοι κινδύνεψαν άμεσα, παρά τις προσπάθειες μεγάλης δύναμης της ΕΛ.ΑΣ να το εκκενώσει. Από την έκρηξη σημειώθηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός.
 
Ο Τζούλιαν Σινάνι φέρεται ακόμη να ομολόγησε την διπλή δολοφονία, στις 5.00 το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουλίου 2011.
 
Τότε, όπως αναφέρει το Βήμα, ένας άγνωστος πυροβόλησε τουλάχιστον έξι με εφτά φορές με πιστόλι των εννέα χιλιοστών και σκότωσε δύο Ελληνες 35 και 45 ετών, έξω από το εστιατόριο «Μαμάκας» στη διασταύρωση των οδών Τριπτόλεμου και Περσεφόνης στο Γκάζι. «Αλβανό των Πυρήνων»
 
Ο ένας από τους δύο άνδρες ξεψύχησε επί τόπου ενώ ο άλλος στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
 
Ο 45χρονος, το ένα από τα θύματα της επίθεσης, είχε απασχολήσει για σωρεία ληστειών στην Σουηδία ενώ εμφανιζόταν ως μέλος ομάδας εκβιαστών στα νότια προάστια, στις 24 Νοεμβρίου 2004 είχε κατηγορηθεί για τον εκβιασμό πρώην μπασκετμπολίστα του Αρη ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην Αθήνα. Το άλλο θύμα της επίθεσης βρέθηκε τυχαία στο σημείο.
 
Όπως έλεγαν αργά το βράδυ της Τρίτης υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «μέχρι τώρα έχουμε μια ασαφή εικόνα της υπόθεσης.
 
Από τη μία πλευρά για τις ανθρωποκτονίες που αναφέρεται στην Αθήνα είναι πράγματι όλες μη εξιχνιασθείσες κι αυτό πιθανόν να μην είναι σύμπτωση. Ισως και να οδηγήσει στην επιβεβαίωση της εμπλοκής του.
 
Επίσης οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι μέλη της "φαμίλιας" Σινάνι από την περιοχή της Κρούγιας είχαν εμπλακεί στην απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων και είχαν κατηγορηθεί για σωρεία άλλων επιθέσεων στην Ελλάδα.
 
Από την άλλη πλευρά ωστόσο η αναφορά του για συμμετοχή του στην βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από τους Πυρήνες δεν επιβεβαιώνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία μας.
 
Αφενός έχουμε μία σαφή εικόνα για τους Ελληνες αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην επίθεση και αφετέρου δεν είχαμε την εικόνα ότι υπήρχε σχέση τους, τουλάχιστον στην συμπρωτεύουσα, με Αλβανούς.
 
Ακόμη απορούμε γιατί ο Αλβανός να προχωρήσει σε αυτήν την ομολογία για συμμετοχή του σε τόσες εγκληματικές ενέργειες. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες…».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλβανοί κρατούμενοι “κρέμασαν” Έλληνα στις φυλακές Κορυδαλλού;

fylakes
Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα πριν λίγες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού μεταξύ αλβανών κρατουμένων και ημεδαπού συγκρατούμενου τους που - σύμφωνα με πληροφορίες - προσπάθησαν οι πρώτοι να τον…κρεμάσουν!


Οι αλβανοί μάλιστα φέρεται να έκαναν “τόπι” στο ξύλο και δεύτερο συγκρατούμενο που επιχείρησε μαζί με τον αρχιφύλακα να σώσει τον άτυχο έλληνα από τα χέρια τους.

Θα μπορούσαν να μας απαντήσουν από την διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλούσε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ημεδαπός κρατούμενος και γιατί αποσιωποιήθηκε το άγριο περιστατικό;

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ: ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΙΤΕΤΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΠΑΡ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

nekros1
Η καταγγελία ήρθε κατά την διάρκεια της εκπομπής ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4. Την παραθέτουμε αυτούσια:


 «Δεν είναι αλλοδαπός ο νεκρός που βρέθηκε χθες τα ξημερώματα στην Πηλίου και Δροσοπούλου στην Κολιάτσου δίπλα στο νηπιακό σταθμό όπως είπε μία κυρία. 

Ο νεκρός είναι Έλληνας περίπου 65 χρονών και όπως λέγεται πρέπει να δέχτηκε επίθεση από αφρικανούς που συχνάζουν σε παράνομο αφρικάνικο μπαρ δίπλα που λειτουργεί ως το πρωί κάθε βράδυ, με σκοπό να τον ληστέψουν και μάλλον ο άνθρωπος πάνω στην ένταση της στιγμής έπαθε έμφραγμα. 

Εμείς ζούμε εδώ στην Ζούγκλα. Ορίστε και η φωτό». 


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ ΟΙ “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ” ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

kalasn
Συνελήφθη στις 24-1-2014 το πρωί στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ., μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος λίγο νωρίτερα, μαζί με συνεργούς του, είχε διαπράξει διάρρηξη-κλοπή από κατάστημα ψιλικών στο Περιστέρι.


Σε βάρος του καθώς και σε βάρος άλλων έξι (6), τουλάχιστον, αλλοδαπών συνεργών του, πέντε (5) υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22, 23, 27, 28 και 37 ετών και ενός (1) υπηκόου Ρουμανίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ειδικότερα, ο 30χρονος, μαζί με τους συνεργούς του, τα ξημερώματα της 24-1-2014 εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών στο Περιστέρι και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα. Κατά την αποχώρησή τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν και τράπηκαν σε φυγή. Έπειτα από καταδίωξη, ο 30χρονος εντοπίσθηκε σε ακατοίκητο διαμέρισμα στο Αιγάλεω, όπου μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 30χρονος, μαζί με τουλάχιστον άλλους έξι (6) αλλοδαπούς συνεργούς του, το τελευταίο έτος είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες και καταστήματα στην Αττική και την επαρχία αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα προϊόντα και αντικείμενα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα ή νοικιασμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Μέχρις στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει μία (1) ένοπλη ληστεία σε οικία ημεδαπού στο Μακρυχώριο Λάρισας, τρεις (3) διαρρήξεις σε καταστήματα στη Στυλίδα Φθιώτιδας, ενώ σε μία (1) περίπτωση που έγιναν αντιληπτοί, από αστυνομικό στην Αμάρυνθο Ευβοίας, να κινούνται με κλεμμένο όχημα έστρεψαν κατ’ αυτού πολεμικό όπλο τύπου KALASHNIKOV .

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας για διακεκριμένες κλοπές, με ποινή κάθειρξης εννέα (9) ετών.

Στην κατοχή του 30χρονου, εντός της οικίας όπου συνελήφθη και στην περιοχή, όπου έλαβε χώρα η καταδίωξη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) πιστόλι.
Ένας (1) γεμιστήρας με έξι (6) φυσίγγια.
Δεκατέσσερα (14) φυσίγγια.
Το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
Ένα (1) μαύρο τσαντάκι μέσης και ένας (1) μαύρο μπουφάν.
Μία (1) σακούλα με πλήθος προϊόντων (τσιγάρα, σοκολάτες κ.λπ.) που είχαν αφαιρέσει από το κατάστημα ψιλικών.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το ένα (1) από τα οποία ήταν κλεμμένο και εντός βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Α.Σαμαράς: “1.500.000 λάθρο στην Ελλάδα”- ΕΛΑΣ-ΛΣ: “Πιάσαμε 11.500 στα ε/τ σύνορα” - ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ



Ορδές λαθρομεταναστών περνούν στην Ελλάδα από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα απειλώντας την κοινωνική συνοχή της χώρας και δημιουργώντας ένα υπόστρωμα εγκληματικής δράσης. 

Κι όμως ορισμένοι έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση των λαθρομεταναστών που έστειλαν Τούρκοι δουλέμποροι στο Φαρμακονήσι, επιτρέποντας στους Αφγανούς μάλιστα να δώσουν συνέντευξη Τύπου και να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή αντί να τους απελάσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς δήλωσε πρόσφατα πώς η Ελλάδα έχει τόσους παράνομους μετανάστες όσους και ανέργους. Δηλαδή, κοντά στο 1,5 εκατομμύριο. Κι όμως από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΛΑΣ, το 2013 συνελήφθησαν περί τους 39.759 να μπαίνουν στην Ελλάδα από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα.

Αριθμός «σταγόνα» στον ωκεανό. Καθημερινά υπολογίζεται πώς περνούν παράνομα στην Ελλάδα περισσότεροι από 300-350 λαθρομετανάστες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ένα μικρό χωριό από παράνομους μετανάστες προστίθεται στη χώρα μας.

Οι περισσότεροι βρίσκονται εντός της επικράτειας και αλωνίζουν ανενόχλητοι, ένας μικρός αριθμός είναι σε κέντρα κράτησης και ελάχιστοι απελάθηκαν. Το πρωτόκολλο επανεισδοχής με την Τουρκία προβλέπει 1.000 το χρόνο. 

Η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα το 2013 συνέλαβαν 11.423 λαθρομετανάστες να έχουν περάσει στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών εισήλθε παράνομα στη χώρα από τις πύλες εισόδου του Αιγαίου, οι  10.481.

Αντιλαμβάνεται κανείς το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στέλνοντας λαθρομετανάστες με σάπιες βάρκες να περνούν στην Ελλάδα και λίγο μετά, αφού έχουν περάσει την οριογραμμή τις βυθίζουν για να τους σώσει το Λιμενικό.

Εκτός του ότι θησαυρίζουν οι δουλέμποροι, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τα δουλεμπορικά και για εθνικούς λόγους σε βάρος βέβαια της Ελλάδας. «Ψάχνουν» να βρουν τυφλά σημεία στο Αιγαίο, αποπροσανατολίζουν το Λιμενικό Σώμα και επιχειρούν με έναν ακόμη τρόπο να αμφισβητήσουν το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Φανταστείτε να στέλνουν οι Τούρκοι καθημερινά βάρκες και ψαροκάικα με λαθρομετανάστες και να τα βυθίζουν λίγο έξω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, τη Στρογγύλη, το Καστελόριζο, τη Ζουράφα και άλλα μικρά νησιά; Ποιος θα τρέξει να τους σώσει, με ποια μέσα και τι κόστος;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να στηρίξει την Ελλάδα στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στέλνοντας ικανές δυνάμεις αποτροπής στα ελληνικά σύνορα και εφαρμόζοντας πολιτικές αναχαίτισης του φαινομένου.

Αντιθέτως απευθύνει κατηγορίες στην Ελλάδα, γιατί απλά το επιτρέπουν και οι ελληνικές κυβέρνησης, δίδοντας έτσι σε πολιτικά περιττώματα τύπου Μούζνιεκς να κάνουν ανθελληνικές δηλώσεις, σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και υπέρ της Τουρκίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

21 χρονος Αλβανός είχε “ξετινάξει” τα σχολεία της Ζακύνθου! Μπούκαρε τη νύχτα και σήκωνε τα πάντα!

astinomia-vradi
Συνελήφθη ένας 21χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για διαρρήξεις σε έξι σχολικά συγκροτήματα της Ζακύνθου.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός παραβίαζε τα σχολεία τις νυχτερινές κυρίως ώρες και αφαιρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως βιντεοκάμερες και προτζέκτορες.

Από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων σχολείων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε διάφορες περιοχές του νησιού, με δράστη τον 21χρονο.

Ειδικότερα, από το σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ, στον ‘Αγιο Κήρυκα Ζακύνθου, αφαίρεσε έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές αξίας 5.000 ευρώ.

Στις 10.01.2014, από το Μουσικό Γυμνάσιο Ζακύνθου, αφαίρεσε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τρεις οθόνες, τρεις σκληρούς δίσκους και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας 3.500 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ενώ στις 13.01.2014, από το 2ο Λύκειο Ζακύνθου, στην περιοχή Παναγούλα, αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο οθόνες, καθώς και μία βιντεοκάμερα, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ περίπου.

Από την εγκληματολογική ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ο 21χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης δύο ακόμη διαρρήξεων σχολικών κέντρων το 2012 κατά τις οποίες αφαίρεσε:

Από το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, στις 14.05.2012, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έναν ενισχυτή, τρία μουσικά όργανα καθώς και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ και από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, στις 24.05.2012, έναν προτζέκτορα και μία ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ, ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΑ

KOUPA
 Ύστερα από τη διαρκή και στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές Αρχές ασφαλείας και την αξιοποίηση πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη σήμερα (25-01-2014) τα ξημερώματα στην Αλβανία, ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός Kupa Ilir.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανωτέρω είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα ομοεθνείς του, την 22-03-2013, από τις Φυλακές Τρικάλων.
Αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης (ερυθρά αγγελία), ενώ σε βάρος του εκκρεμεί σωρεία ποινικών διώξεων των Εισαγγελικών Αρχών της χώρας μας για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διαδικασία έκδοσής του στη χώρα μας.
Ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα μετά τη συμπλοκή και δολοφονία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας, στις 17 Ιουνίου 2013, μαζι με πέντε από τους συνολικά επτά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, είχαν διαφύγει στα όρη της Φθιώτιδας και Αιτωλίας προκαλώντας ένα πρωτόγνωρο κυνηγητό αναζήτησης τους από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΕΚΑΜ.

Είχε προηγηθεί η συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου μία από τις σφαίρες των σκληρών κακοποιών είχε σκοτώσει την 25χρονη ξενοδοχουπάλληλο Κατερίνα Ζώγαλη. Στο πρωτόγνωρο αντάρτικο  οι επικίνδυνοι δραπέτες μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας ξεκούραση, τροφή, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο για την προσπάθεια διαφυγής τους.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 27χρονο, διαφεύγουν τη σύλληψη ο 25χρονος Κλεμέντ Κάλα και ο 40χρονος Αντμίρ Μουρατάι, που ανήκαν σε επικίνδυνη σπείρα ληστών.

Σε αυτούς αποδίδεται και η ληστεία με λεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 16 Μαίου, ενώ ήταν καταζητούμενοι δραπέτες.

Αναζητείται επίσης, ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ, αρχηγός σε πολυμελή συμμορία Αλβανών, που λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή του Βόλου.

Στη δράση τους συμπεριλαμβάνεται και η δολοφονία 55χρονης γυναίκας. Τη λίστα των αναζητούμενων δραπετών συμπληρώνει ο 30χρονος Φάτος Σουλά-Μπράχα, μέλος ομάδας που διέπρατε ληστείες και κλοπές.

ΡΟΥΜΑΝΑ ΕΠΝΙΞΕ 80ΧΡΟΝΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ. ΥΠΕΔΕΙΚΝΥΕ ΓΙΑ ΦΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 80χρονης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη, το απόγευμα της 13-12-2013, μέσα στην οικία που διέμενε, στην οδό Αγίου Λουκά στα Πατήσια. 

Όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός.

Την ανθρωποκτονία διέπραξε μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 52 ετών, η οποία συνελήφθη χθες (24-1-2014) και ομολόγησε την πράξη της.

Ειδικότερα η 52χρονη, η οποία διατηρούσε φιλική σχέση με το θύμα, το βράδυ της 13-12-2013 την επισκέφτηκε στο σπίτι της, όπου μετά από έντονη λογομαχία και πάλη που επακολούθησε την δολοφόνησε με ασφυκτικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι η 52χρονη αλλοδαπή προσπάθησε συστηματικά να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, υποδεικνύοντας ως δράστη άνδρα αγνώστων στοιχείων υποτιθέμενο ανιψιό του θύματος.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.0

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ.

Θα αργήσει πολύ να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση της σπείρας των επτά Αλβανών διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε πριν από δέκα ημέρες στη Ζάκυνθο. Στις πρώτες 12 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων στο νησί, προστέθηκαν ήδη άλλες τρεις σε ξενοδοχείο και δυο μπαρ.

Οι δράστες ηλικίας από 21 ως 42 χρόνων είχαν και αδυναμία στο… αλκοόλ! Από ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Αργάσι είχαν αρπάξει στις 18 Νοεμβρίου εργαλεία και ποτά αξίας 4.000 ευρώ, ενώ από ένα μπαρ του Λαγανά είχαν πάρει ηλεκτρικές συσκευές και ποτά αξίας 2.000 ευρώ. Σε άλλο μπαρ στο Αργάσι, είχαν κλέψει στο διάστημα από τα Χριστούγεννα ως την Πρωτοχρονιά αφαίρεσαν εργαλεία και μηχανήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Τα μέλη της σπείρας μετακινούνταν με τρία διαφορετικά οχήματα και, αφού επέλεγαν τους στόχους τους, στους οποίους περιλαμβάνονταν σπίτια και καταστήματα, στη συνέχεια τα παραβίαζαν και έκλεβαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα εργαλεία, αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα.

Ως τώρα, η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνάει τα 25.000 ευρώ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Ηλικιωμένη δολοφονημένη από γεωργιανούς



Για ακόμη μια φορά μια ηλικιωμένη  έπεσε θύμα αλλοδαπών διαρρηκτών και μάλιστα από τη Γεωργία υπήκοοι της οποίας  ως «οικονομικοί μετανάστες» έχουν και στο παρελθόν δολοφονήσει και κατακρεουργήσει  αρκετούς Έλληνες. 

Να θυμίσουμε μόνο την άγρια δολοφονία της Καίτης Δούβλη στα Ιωάννινα από πέντε γεωργιανούς   ή την δολοφονία τον Απρίλιο του 2013 της ηλικιωμένης στην Κυψέλη από δύο γεωργιανούς, ή την δολοφονία ηλικιωμένης στις 10 Ιουλίου του 2012 στη Φιλοθέη απο γεωργιανό,  ή στις 4 Οκτωβρίου στο Χαλάνδριμε τη δολοφονία  71 χρονης γυναίκας –με τη μέθοδο της ασφυξίας- μπροστά στα μάτια του 85χρονου συζύγου της με υπαίτιους γεωργιανής  οικιακής βοηθού του ζεύγους  μαζί με δύο ακόμη άτομα. για να αναφέρουμε μόνο ένα ελάχιστο αριθμό εγκλημάτων από άτομα της συγκεκριμένης εθνικότητας.

Και αυτή τη φορά με το σύνηθες κόλπο της οικιακής βοηθού τέσσερα συνολικά άτομα, όλοι «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία δολοφόνησαν μια 95χρονη στην Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα οικιακή βοηθός και άλλα τρία άτομα εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής μεγάλου ποσού από διαμέρισμα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιούνιο, που είχε ως αποτέλεσμα μάλιστα να χάσει τη ζωή της μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας και ως δράστες κατηγορούνται πέρα από την 34χρονη γεωργιανή οικιακή βοηθό και άλλοι τρεις ομοεθνείς της. Οι τρεις τελευταίοι συνελήφθησαν, ενώ η οικιακή βοηθός εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 34χρονη είχε αναλάβει τη φροντίδα της 95χρονης γυναίκας, το διάστημα που έλειπαν από το διαμέρισμα η κόρη της και ο σύζυγός της, οι οποίοι βρίσκονταν σε ολιγοήμερες διακοπές.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους, οι δύο εκ των συλληφθέντων μπήκαν στο διαμέρισμα την ώρα που βρισκόταν εκεί και η 34χρονη αρπάζοντας 260.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.

Η 95χρονη υπέστη σοκ και σωριάστηκε στο πάτωμα, όπου έμεινε αβοήθητη επί τρεις μέρες, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι η κόρη της. Στη συνέχεια η υπερήλικη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου όμως κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα.

Ακόμη ένα παράδειγμα της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα η οποία γίνεται αιτία για να δολοφονούνται ηλικιωμένοι και όχι μόνο Έλληνες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κιλκίς: Σχεδόν 8,5 κιλά χασίς μετέφερε 23χρονος Σκοπιανός από την ΠΓΔΜ

Κιλκίς: Σχεδόν 8,5 κιλά χασίς μετέφερε 23χρονος από την ΠΓΔΜΓια κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη στο Πολύκαστρο Κιλκίς ένας 23χρονος, υπήκοος ΠΓΔΜ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 8,5 κιλά ακατέργαστο χασίς.

 

Κατά την έρευνα που έγινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, βρέθηκαν 15 αυτοσχέδια δέματα που ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε σάκο. Όπως προέκυψε, ο 23χρονος αλλοδαπός επρόκειτο να μεταφέρει τα ναρκωτικά σε άγνωστο άτομο στη Θεσσαλονίκη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Ένοπλη ληστεία στην Καισαριανή. Αλλοδαπός ο δράστης σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ένοπλη ληστεία στην Καισαριανή
Άγνωστος δράστης, πιθανότατα αλλοδαπός σύμφωνα με τις μαρτυρίες,  πραγματοποίησε χτές λίγα λεπτά μετά τις 20:00, ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ειδών τηλεπικοινωνίας, πυροβολώντας εναντίον δύο υπαλλήλων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους...!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης πυροβόλησε στα πόδια τους δύο υπαλλήλους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Η ληστεία έγινε στις 20:20 σε κατάστημα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 121 στην Καισαριανή.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Aλβανός διαρρήκτης ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Αιγάλεω – Συνελήφθη μετά από επιχείρηση των ΕΚΑΜ

Η ΕΚΑΜ έκανε επέμβαση για να πιάσει διαρρήκτη στο Αιγάλεω!Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Αιγάλεω. Όλα ξεκίνησαν στις 04:00 από μια κατά τα άλλα απλή διάρρηξη στο Περιστέρι. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν τους αλβανούς δράστες και ξεκίνησε καταδίωξη. Οι διαρρήκτες που μόλις είχαν “ανοίξει” ένα ψιλικατζίδικο στο Περιστέρι άρχισαν να κινούνται προς το Αιγάλεω.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τους ακολουθούσαν έχασαν τον έναν από τους δύο δράστες, όμως κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον δεύτερο.

Εκείνος στο Αιγάλεω, κοντά στα ΤΕΙ, μπήκε σε μια μονοκατοικία και ταμπουρώθηκε.
Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι τύπου “Τοκάρεφ”. Ευτυχώς το σπίτι στο οποίο βρήκε καταφύγιο ήταν ακατοίκητο και έτσι δεν είχε την ευκαιρία να πάρει ομήρους.

Ο Αλβανός, όπως αποδείχθηκε διαρρήκτης δεν είχε διάθεση να παραδοθεί παρά το ότι είχε κυκλωθεί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και έτσι χρειάστηκε να πάει στον χώρο ομάδα της ΕΚΑΜ.
Μέχρι να καταφέρουν πάντως οι αστυνομικοί να ακινητοποιήσουν τον δράστη πέρασε αρκετή ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όλα έληξαν χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ - 47 νέους «Έλληνες» αποβίβασε το ΛΣ στη Σάμο . Η Τουρκία πλημμυρίζει την Ελλάδα με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες



47 λαθρομετανάστες  περισυνέλεξε  τα ξημερώματα το ΛΣ  Σάμου στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού και εντός τουρκικών υδάτων. Είναι το ίδιο Λιμενικό Σώμα που ο Λετονός Μούιζνιεκς και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ως κυνικούς εγκληματίες.  

Συγκεκριμένα, μέσω αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού έρευνας και διάσωσης ότι σε λέμβο επιβαίνουν πολλοί λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Ποιος άραγε έδωσε την κλήση αυτή;

Αμεσα ενεργοποιήθηκαν προς συνδρομή τρία περιπολικά του Λ.Σ κ ένα εκ των οποίων εντόπισε την λέμβο. Και αυτή η λέμβος όπως και οι εκατοντάδες άλλες που έχουν προηγηθεί αλλά και οι εκατοντάδες που πρόκειται να ακολουθήσουν πάντα παίρνουν νερά  λίγο μετά την κινητοποίηση των Λιμενικών.

Είναι μια πάγια διαδικασία η οποία τηρείται με αυστηρότητα πρωτοκόλλου.
Στη συνέχεια το ΕΚΣΕΔ ενημέρωσε το αντίστοιχο κέντρο της Άγκυρας προκειμένου να προβούν στη περισυλλογή των λαθρομεταναστών.
Φυσικά οι τουρκικές αρχές ουδέποτε κινητοποιήθηκαν καθώς είναι οι ίδιες που προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Έτσι και λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των τουρκικών αρχών, που όπως είπαμε δεν πρόκειται για καθυστέρηση βέβαια αλλά για σκόπιμη αποχή από το έργο της διάσωσης,  αλλά και των καιρικών συνθηκών που ήταν δυσμενείς, το πλωτό του περιπολικού σώματος μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ολοκλήρωσε με ασφάλεια την μεταφορά τους στη Σάμο και ειδικότερα στο Λιμεναρχείο.

Το ότι μπήκε στα τουρκικά ύδατα το σκάφος του Λιμενικού ουδόλως ενόχλησε τους Τουρκους βέβαια που απο την απέναντι ακτή απλά παρακολουθούσαν τις κινήσεις του γνωρίζοντας ότι το σχέδιό τους -για άλλη μια φορά- εξελίσσεται κανονικά. Κοινώς μας δουλεύουν. 

Στους λαθρομετανάστες δόθηκαν ρούχα και τρόφιμα από τους άνδρες του Λιμεναρχείου, ενώ την Παρασκευή οι 47 αλλοδαποί θα μεταφερθούν στο κέντρο πρώτης υποδοχής του νησιού.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν ως είθισται στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στην Αθήνα για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής στην καινούργια τους πατρίδα.

Την ίδια στιγμή τα δημογραφικά στοιχεία για την Ελλάδα αναφέρουν μια δραματική μείωση του πληθυσμού στα 7,5 εκατ. μέχρι το 2050 με ταυτόχρονη αύξηση του πληθυσμού άνω των 65 ετών.
Και όλα αυτά την ώρα  που Μούιζνιεκς, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί φορείς όπως διεθνής Αμνηστία, ή υπηρεσίες του ΟΗΕ και φυσικά η αδιάφορη ΕΕ (καθώς ευνοείται από το συγκεκριμένο καθεστώς) βγάζουν την Τουρκία από το κάδρο των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση και για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, δείχνοντας προς την πλευρά των ελληνικών αρχών κατηγορώντας τους ως κοινούς εγκληματίες και για «άτυπες επαναπροωθήσεις».

Που ελιναι ο Μούιζνιεκς για να εγκαλέσει τις τουρκικές αρχές που ποτέ δεν εμφανίστηκαν για την παροχή καθηκόντων διάσωσης; Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει μια τυπική έστω ανακοίνωση; Που είναι οι λοιποί φορείς;

Η Άγκυρα παίζει καλά το παιχνίδι της. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε στο συγκεκριμένο συμβάν ούτε και σε κανένα άλλο να εμφανιστεί τουρκική Ακτοφυλακή για να σώσει λαθρομετανάστες. Και να τους πάει που; πίσω στα τουρκικά παράλια; Αφού είναι αυτοί οι ίδιοι που τους στέλνουν εδώ.
Και το ιδιότυπο αυτό θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί στο Αιγαίο και θα κρατεί για πολλά χρόνια ακόμη.

Και τους ίδιους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που στέλνει η Τουρκία τώρα στην Ελλάδα -και αδιαφορεί εάν πνιγούν στη θάλασσα ή όχι- θα έρθει αυριο, -το έχει κάνει ήδη και θα το ξανακάνει- να κατηγορήσει τη χώρα μας ότι δεν έχει τζαμί, σχολεία και πανεπιστήμια για μουσουλμάνους και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μακεδονία: Σπείρα αλβανών άνοιγε σπίτια και έκλεβε αυτοκίνητα

Από την αστυνομία εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και δράστες είναι έξι Αλβανοί, ηλικίας από 27 έως 51 ετών, μαζί με έναν έβδομο συνεργό τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Τα επτά άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και επικεντρώνονταν στις διαρρήξεις σπιτιών. Εκτός από τα χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, έκλεβαν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών με τα κλειδιά που έβρισκαν μέσα στα σπίτια.

Συγκεκριμένα, από εννέα σπίτια έκλεψαν δέκα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα πέντε εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Έβρος: Εξαρθρώθηκε ομάδα Πακιστανών που διακινούσε λαθρομετανάστες

lathrometanastes1 Έβρος: Εξαρθρώθηκε ομάδα Πακιστανών που διακινούσε μετανάστεςΣτη σύλληψη δύο αντρών από το Πακιστάν, που διακινούσαν μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, προχώρησαν αστυνομικοί του Συνοριακής Φύλαξης Φερών και άνδρες της ομάδας Δίωξης λαθρομετανάστευσης.

Οι δράστες, ηλικίας 29 και 34 ετών, συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και μεταφορά παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ, αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα και για τη σύλληψη δύο ακόμη ομοεθνών τους, ηλικίας 23 και 20 ετών, που συμμετείχαν στην ίδια εγκληματική ομάδα.

Οι δυο διακινητές, συνελήφθησαν τη στιγμή που μετέφεραν σε Ι.Χ. επτά παράνομους μετανάστες, εκ των οποίων τέσσερις υπηκόους Πακιστάν, δύο Αφγανιστάν και έναν από το Μπαγκλαντές.

Αλβανός ληστής δραπέτευσε από την Κρήτη και λήστευε στην Κορινθία!



drapetisΕξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Κορίνθου, δύο υποθέσεις ένοπλων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λυγιά και το Βέλο Κορινθίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη προχθές Παρασκευή βράδυ, ένας 30χρονος Αλβανός.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών. Σε αυτή περιλαμβάνεται ως συνεργός του, ακόμη ένας 41χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου.

Επιπλέον, ο 30χρονος αλλοδαπός αναζητούνταν από την 26η Μαΐου 2013, καθώς δεν είχε επιστρέψει ύστερα από τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί, από τις Φυλακές Χανίων όπου ήταν κρατούμενος, με ποινή κάθειρξης έξι ετών και δύο μηνών, για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, προχθές βράδυ, στο 103ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, ο 30χρονος αφού μπήκε σε βενζινάδικο, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από το ταμείο και από έναν υπάλληλο χρήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα που τον ανέμενε ο 41χρονος και διέφυγαν.

Αστυνομικοί εντόπισαν λίγο αργότερα, στο 142ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών στον κόμβο Δερβενίου το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο ληστές, το οποίο μετά από ολιγόλεπτη καταδίωξη ακινητοποιήθηκε, καθώς εξετράπη της πορείας του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο, ο όποιος επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας Ομογενούς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, διαμετρήματος 7,65 mm και δεκαπέντε φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος, κουκούλα, τύπου full face, το χρηματικό ποσό των 659 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης, κατασχέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαινε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι οι ανωτέρω, την Πέμπτη το βράδυ στη Λυγιά Ξυλοκάστρου, είχαν διαπράξει ακόμα μία ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο, όπου είχαν αφαιρέσει από υπάλληλο χρήματα.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, τρία εντάλματα σύλληψης, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και μία καταδικαστική απόφαση, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του, ο οποίος διέφυγε.

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί βούτηξαν 200 μπαταρίες από πυροσβεστικά οχήματα!

Θεσσαλονίκη: Βούτηξαν 200 μπαταρίες από πυροσβεστικά οχήματα!Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την κλοπή περίπου 200 μπαταριών πυροσβεστικών οχημάτων από πυροσβεστικό συνεργείο που βρίσκεται στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη.

 

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον επιπυραγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και υπολόγισε την αξία των κλεμμένων μπαταριών γύρω στα 1.500 ευρώ.

Ύστερα από έρευνα σε μάντρα εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων στην Πυλαία εντοπίστηκε πλήθος τεμαχίων μπαταριών αυτοκινήτων, εκ των οποίων οι 95 ήταν μέρος των κλεμμένων.

Στο χώρο συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 22, 24 και 28 ετών ως οι δράστες της κλοπής, αλλά και ο 63χρονος υπεύθυνος της μάντρας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο όχημα εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 130 κιλά χαλκού σε κουλούρες, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν οι συλληφθέντες.

Μαχαίρωσαν 45χρονο Αλβανό μέσα στο διαμέρισμά του στη Λάρισα.

53_maxairi
Μαχαιρωμένος στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του στη Λάρισα, βρέθηκε χθες βράδυ 45χρονος Αλβανός υπήκοος.


Ο τραυματίας που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε σε λίμνη αίματος από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 45χρονος έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό, κάτω ευτυχώς από την καρωτίδα ενώ στο διαμέρισμα δεν βρέθηκε το μαχαίρι, εξέλιξη που οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση ότι πρόκειται για απόπειρα εγκληματικής ενέργειας.

Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ Λάρισας μετέφερε τον 45χρονο στο ΠΝΛ όπου αργά χθες βράδυ αναμενόταν να υποβληθεί σε επέμβαση, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή με δεδομένο ότι έχασε αρκετή ποσότητα αίματος. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο 45χρονος, τα τελευταία 24ωρα δεν είχε εμφανισθεί, εξέλιξη που ανησύχησε τους οικείους οι οποίοι και τον αναζήτησαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμα (στη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μετσόβου) όπου τελικά βρέθηκε μαχαιρωμένος.

Το διαμέρισμα του 45χρονου ερευνάται από αστυνομικούς της Α.Δ. Λάρισας με σκοπό τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.
thessalianews

Μολδαβός ληστής επιτέθηκε σε αστυνομικό στου Ζωγράφου και προσπάθησε να του πάρει το όπλο

astunomia-peripoliko-arxeiou
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται αλλοδαπός υπήκοος Μολδαβίας για αντίσταση, απόπειρα κλοπής και σωματικές βλάβες.


Ο Μολδαβός συνελήφθη χθες στου Ζωγράφου, γιατί αρχικά αποπειράθηκε να ενεργήσει διάρρηξη σε όχημα και εν συνεχεία αποπειράθηκε να αφαιρέσει τον υπηρεσιακό οπλισμό αστυνομικού και επιτέθηκε σε βάρος του, προκαλώντας σωματικές βλάβες, ενώ προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πέντε Αλβανοί είχαν γεμίσει με ναρκωτικά την Αττική και την Πάτρα!

NARKOTIKAP(1)_535_355
Συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί στην περιοχή της Νέας Περάμου και Ακράτας Αχαΐας, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 30, 33, 35 και 37 ετών, ενώ αναζητείται ένας 33χρονος ομοεθνής συνεργός τους. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει το τελευταίο έτος εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας.

 Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καταστήματα και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.573 γραμμ.
• Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 24 γραμμ.
• Δύο ηλεκτρικές ζυγαριές ακριβείας.
• Τρία ρόπαλα και ένα μαχαίρι.
• Πλήθος κινητών τηλεφώνων.
• Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
• Το ποσό των 6.410 ευρώ.

Επιχείρηση αποβίβασης λαθρομεταναστών απο Τούρκους σε Φαρμακονήσι



Τούρκοι δουλέμποροι επιχείρησαν να αποβιβάσουν τα ξημερώματα λαθρομετανάστες στο Φαρμακονήσι, όπου υπάρχει μόνο ένα φυλάκιο στρατιωτών.  

Είναι κάτι που συνηθίζουν να κάνουν οι Τούρκοι, όπως και σε άλλα μικρά νησιά, όπως το Αγαθονήσι σε μία προσπάθεια αλλοίωσης του πληθυσμού.

Ενάμιση μίλι από τις ακτές του Φαρμακονησίου ωστόσο το σκάφους που τους μετέφερε ακινητοποιήθηκε, προφανώς το ακινητοποίησαν οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν και άνδρες του Λιμενικού έσπευσαν να το ρυμουλκήσουν.
  
Κατά τη διαδικασία αυτή δύο από τους λαθρομετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει μετακινήθηκαν πάνω στο σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει.

Έως τώρα έχουν διασωθεί 16 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους λαθρομετανάστες, 12 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.
Στη θαλάσσια περιοχή γίνονται έρευνες απο ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ένα πλωτό, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού και απο ένα ελικόπτερο Super Puma.

Θεσσαλονίκη: Αλβανοί διαρρήκτες εντοπίστηκαν μετά απο πληροφορίες θύματος

Την ώρα που το έσκαγαν με τα κλοπιμαία αντιλήφθηκε η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στη Νέα Τρίγλια τους τρεις αλβανούς διαρρήκτες που λίγο νωρίτερα είχαν παραβιάσει την πόρτα και έφευγαν με ένα αυτοκίνητο, φορτωμένοι με χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.  


Ευτυχώς για την ίδια, κατάφερε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας και τον έδωσε σε αστυνομικούς της Ασφαλείας Πολυγύρου οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως έρευνες.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από άνδρες της Τροχαίας Νέων Μουδανιών που προσπάθησαν να το σταματήσουν, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και χώθηκε σε έναν ερημικό δρόμο.

Οι δυο Αλβανοί επιβάτες, ένας 25χρονος και ένας 27χρονος, τράπηκαν σε φυγή πεζή, ενώ ο 23χρονος ομοεθνής τους οδηγός προσπάθησε να κρύψει το αυτοκίνητο.

Εντοπίστηκε, όμως, από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι αναζητήσεις για τους δυο συνεργούς του συνεχίζονται.

Αλβανός νοικίασε το αυτοκίνητό του σε ομοεθνή του, για να μεταφέρει ναρκωτικά!

Στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας κρατείται Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη στο Αγρίνιο μετά τον εντοπισμό 60 κιλών χασίς μέσα σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, αργά χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε ότι έδωσε, έναντι αμοιβής, το αυτοκίνητο σε ομοεθνή του για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Ο οδηγός του ΙΧ, στο οποίο βρίσκονταν τα ναρκωτικά, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας στον κόμβο της Παραμυθιάς και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι άνδρες της Τροχαίας που καταδίωξαν το αυτοκίνητο, το βρήκαν εγκαταλειμμένο και μέσα σε αυτό εντόπισαν τρεις σάκους με δέματα χασίς. Ο οδηγός του διέφυγε πεζός στην ορεινή περιοχή, ενώ από την έρευνα για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου προέκυψε ότι αυτό ανήκει σε κάτοικο του Αγρινίου.

Μετά από σήμα της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη στο Αγρίνιο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του λαθρεμπόρου που εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, συνεχίζονται στην περιοχή της Παραμυθιάς.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ: ΑΛΒΑΝΟΙ “ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ” ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ! ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ…

mpouka

Φρίκη σε σπίτι που βρίσκεται στο Πουρνάρι Δομοκού - Οι Αλβανοί ληστές βρέθηκαν απέναντι από το ζευγάρι και εξάντλησαν την αγριότητά τους!


Το τραγικό συμβάν έγινε μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στο Πουρνάρι Δομοκού, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι σοκαρισμένοι και να νιώθουν ότι βρίσκονται στο έλεος των κακοποιών.


Στις 23.30 της Κυριακής,   τέσσερις κουκουλοφόροι έσπασαν την πόρτα του σπιτιού ενός ηλικιωμένου ζευγαριού και μπήκαν μέσα.

Οι ληστές χτύπησαν τον ηλικιωμένο ,ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη καρδιά του ,και έπεσε στο πάτωμα όπου άφησε την τελευταία του πνοή, μπροστά στην σοκαρισμένη σύζυγό του, την οποία λίγο αργότερα έδεσαν.

Στη συνέχεια βούτηξαν αντικείμενα αξίας, εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ηλικιωμένη γυναίκα στους αστυνομικούς οι ληστές μιλούσαν Αλβανικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε συναγερμός και έχουν στηθεί μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία για τον εντοπισμό των δραστών, που για την ώρα παραμένουν ασύλληπτοι.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Άγρια καταδίωξη Αλβανών ληστών στο Βραχάτι – Τράκαρε ο ένας και συνελήφθη – Αναζητείται ο συνεργός του

epi-astynomia-nyxta

Σκηνές Άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής στο 142ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών στο Βραχάτι Κορινθίας.

Ένοπλος, που είχε ληστέψει νωρίτερα υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στο 103 χλμ. έχοντας διαφύγει με Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε συνεργός του, έπεσε πάνω σε μπλόκο της αστυνομίας στον κόμβο Δερβενίου.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς και ύστερα από τρία χλμ. ο οδηγός του Ι.Χ. έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα το τελευταίο να ανατραπεί.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 27χρονος αλλοδαπός, αλβανικής υπηκοότητας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και τα χρήματα της ληστείας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Λιβαδειά: Συνέλαβαν αλβανό, 17 χρόνια μετά το φόνο

Λιβαδειά: Τον συνέλαβαν 17 χρόνια μετά το φόνοΟ λόγος για έναν 48χρονο Αλβανό, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 17-06-1997 μπήκε στο σπίτι ενός ομοεθνούς του στους Αγίους Σαράντα και τον σκότωσε με πυροβόλο όπλο.

 

Σύμφωνα με το LamiaReport, σε βάρος του είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο καταζητούμενος Αλβανός εντοπίστηκε χθες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι του περάσαν χειροπέδες και θα τον οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 26χρονο Μαροκινό για τη δολοφονία του συνταξιούχου εκπαιδευτικού

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 26χρονος Μαροκινός, ο οποίος κατηγορείτο ότι πριν από ένα χρόνο σκότωσε συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πέταξε τη σορό του σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης.

 

O κατηγορούμενος, που αρνήθηκε το σε βάρος του κατηγορητήριο, φέρεται ότι χρωστούσε ενοίκια στον 79χρονο θύμα του.

Ο τελευταίος, είχε διαμερίσματα σε ιδιόκτητη πολυκατοκία, τα οποία νοίκιαζε σε μετανάστες.
Πάντως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το έγκλημα έγινε μαζί με άλλα άγνωστα άτομα
και γι' αυτό οι έρευνες των διωκτικών αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών του καταδικασθέντα.

ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ “ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ” ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ν.ΔΕΝΔΙΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

geto

Καθημερινά φαινόμενα βίας και αίματος, παρά τις αστυνομικές επιχειρήσεις “βιτρίνας” στην ευρύτερη ζώνη του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν ανεβάσει στα ύψη τη λεγόμενη εγκληματικότητα της γειτονιάς η οποία όμως μας αφορά και είναι υπόθεση όλων μας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 34χρονος Αλβανός λαθρέποικος ακινητοποιήθηκε από κάτοικο της περιοχής την ώρα που προσπαθούσε να του κλέψει την τσάντα. Στο αστυνομικό τμήμα που μεταφέρθηκε από άνδρες της Αμέσου Δράσεως έκοψε κατά πληροφορίες το πρόσωπο του με τα γυαλιά ηλίου που φορούσε προσπαθώντας να αποφύγει την κράτηση. Μετά από συμπλοκή με τους άνδρες της ασφάλειας ακινητοποιήθηκε αφού πρώτα τους απείλησε ότι θα τους μολύνει με το αίμα που έτρεχε από το πρόσωπό του, κραυγάζοντας ότι έχει Aids.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, συντηρητής ανσανσέρ, κατέβηκε στο υπόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους για να το συντηρήσει. Δεν είχε όμως αντιληφθεί ότι τον ακολουθούσαν τρεις μελαψοί…κύριοι άγνωστης διαμονής και ταυτότητας. Στο υπόγειο, οι μαύρης επιδερμίδας κύριοι, πλάκωσαν στο ξύλο τον συντηρητή και του αφαίρεσαν 1000 ευρώ. Δηλαδή το μεροκάματο για να ζήσει τα παιδιά του.

Τα περιστατικά αυτά δεν θα τα μάθετε από κανένα δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ του Δένδια που εσχάτως πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Σαμαράς τον κατεβάζει για Δήμαρχος τη “καθαρής Αθήνας”. 

Θα τα πληροφορείστε όμως από εμάς. Και εαν ο κ.Δένδιας κατέβει για δήμαρχος, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ θα βρίσκεται σε καθημερινές βάρδιες εκεί, στα γκέτο, για να δείχνει την άθλια εικόνα μιας Αθήνας που χάθηκε εξαιτίας άθλιων πολιτικών που έδιωξαν τους πολίτες από τα σπίτια τους και κατάντησαν μια γκαρσονιέρα να πωλείται εκεί για 7.000 ευρώ.

Πουλημένοι, ξεφτύλες και κλέφτες. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για κάτι παλιο-λινάτσες πολιτικούς που το παίζουν και εξυγιαντές του δημοσίου βίου και της πόλης που ζούμε.
πηγη

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθησαν 15 αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αθήνας. 3 ήταν λαθραία στην Ελλάδα!

all
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, νυχτερινές ώρες της 14-15/1/2014, σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.


Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε Κλινικές του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι δεκαπέντε (15) αλλοδαπές, οκτώ (8) υπήκοοι Γεωργίας, τρεις (3) Ουκρανίας, δύο (2) Βουλγαρίας, μία (1) υπήκοος Ρωσίας και μία (1) Αλβανίας, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Επιπλέον, για τρεις (3) από τις αλλοδαπές, δύο (2) υπηκόους Γεωργίας και μία (1) Ουκρανίας, προέκυψε ότι δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής της στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Θέμα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : Νέα κραυγή αγωνίας από 6 δημάρχους στα σύνορα


Νέα κραυγή αγωνίας από 6 δημάρχους στα σύνοραΝέα κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από 6 Δημάρχους των συνόρων μας με την Αλβανία. Συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών, με επιστολή τους στην πολιτική ηγεσία ζητούν την επιστροφή των συνοριοφυλάκων.  

Συγκεκριμένα, οι 6 Δήμαρχοι κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων» με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, «κάθε λογής αλλοδαποί κακοποιοί να εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι, λεηλατώντας τις περιουσίες των πολιτών».

Οι Δήμαρχοι υπογραμμίζουν ότι «παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους η πολιτεία δεν αποδέχεται την μεγάλη ευθύνη της».

Ειδικότερα, τα όσα αναφέρει ο αντιδήμαρχος στον Δήμο Φιλιατών στην Θεσπρωτία Παναγιώτης Στεργίου, είναι εντυπωσιακά. «Προχθές συνελήφθησαν οκτώ Αλβανοί, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγάκι 320 κιλά κάνναβης. Στην επιστροφή προς την Αλβανία σκότωσαν μια αγελάδα, την τεμάχισαν και την πήραν μαζί τους! Έχει παραγίνει το κακό. Κυκλώματα αλλοδαπών μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην Χώρα, κλέβουν και λεηλατούν». Από την δική του μεριά ο Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, τονίζει ότι «οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε στην τύχη τους, ούτε να αφήσουμε να ερημώσουν τα παραμεθόρια χωριά. Από το 2007 και μετά, όταν έφυγε ο Στρατός από την περιοχή και έκλεισαν τα φυλάκια, η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη».

Έκδηλη η αγωνία και ο προβληματισμός των κατοίκων των ακριτικών αυτών περιοχών της Πατρίδας. Δυστυχώς, όμως γι αυτούς το τι πιστεύουν και το τι βάσανα υφίστανται δεν έχει καμία σημασία από την στιγμή που δεν τα εγκρίνει ο… Μουίζνιεκς

Κάτι τέτοιοι θρασύδειλοι ανθέλληνες, που με ύφος δερβέναγα «απαιτούν» από την Ελλάδα να γίνει ο χώρος εισροής και αποδοχής εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, ζώντας στις πολυτελείς οικίες τους, δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Αν, μάλιστα, αυτά τα λόγια τα διάβαζαν οι ειδικές ανακρίτριες μπορεί να τους πέρναγαν για… Χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχουν «ρατσιστικές ιδέες». Γιατί, δυστυχώς, εκεί φτάσαμε. Να ποινικοποιείται (και) η άρνηση στην λαθρομετανάστευση, επειδή διάφοροι πλουσιοπάροχα αργόμισθοι απάτριδες θέλουν να τσακίσουν τα Έθνη διαλύοντας τα σύνορά τους.  

Και το κακό για τους κατοίκους αυτών των περιοχών είναι ότι τα δίκαια αιτήματά τους για επιστροφή των συνοριοφυλάκων, την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων - με προσωπικό, εξοπλισμό και σύγχρονα μέσα – επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων και τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων, όπως θερμικές κάμερες και ραντάρ, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τους εντολοδόχους του Μεγάρου Μαξίμου.