Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ!

kalanta
Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι στα Μελίσσια 2 ανήλικοι Αλβανοί οι οποίοι είχαν κλέψει με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου τα χρήματα 4 παιδιών από τα κάλαντα !



Οι συγκεκριμένοι Αλβανοί, που προφανώς δεν έχουν καμία ευαισθησία για το πατροπαράδοτο έθιμο της πατρίδας μας, λήστεψαν 4 ανήλικους στις περιοχές των Βριλησσίων και Μελισσίων.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σύλληψη αλβανού για μεταφορά λαθρομεταναστών

Aστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πτολεμαΐδας συνέλαβαν 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά τριών ομοεθνών του (έναν 32χρονο και δύο 29χρονους), μη νόμιμων μεταναστών.


Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Ελέγχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε τους τρεις ομοεθνείς του, έναντι χρηματικής αμοιβής .

Σε βάρος ενός εξ αυτών (του ενός 29χρονου) εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
ένα (1) κινητό τηλέφωνο και
το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί γκρέμιζαν τοίχους εργοστασίου για να κλέβουν σίδερα



Δύο αλλοδαποί, 21 ετών, συνελήφθησαν στην επαρχιακή οδό Αγίου Αθανασίου - Γέφυρας στη Θεσσαλονίκη, επειδή γκρέμιζαν τους τοίχους εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και στη συνέχεια έκλεβαν τα σίδερα και τα καλώδια που υπήρχαν μέσα σε αυτό.
 
Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των δραστών, σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σίδερα και δύο μαχαίρια.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Αμνηστία σε 1000 φυλακισμένους Αλβανούς πολίτες θα δώσει η Αλβανική κυβέρνηση – Σε επιφυλακή η Ελλάδα

filakismenos
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ.. ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ..

Απονομή χάριτος σε περίπου 1000 Αλβανούς πολίτες που καταδικάστηκαν τελεσίδικα από τα αλβανικά δικαστήρια για αδικήματα χαμηλού κοινωνικού κίνδυνου και για ορισμένες ειδικές κατηγορίες προσώπων, αναμένεται να δώσει η Αλβανική Κυβέρνηση λόγω υπερπληθυσμού των φυλακών της χώρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου «Περί παροχής Αμνηστίας», από το οποίο προβλέπεται να επωφεληθούν περίπου χίλιοι έγκλειστοι των αλβανικών φυλακών, ενώ 250 φυλακισμένοι θα ελευθερωθούν άμεσα.

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, η επιλογή των ατόμων που θα λάβουν την αμνηστία θα γίνει με βάση το είδος της καταδίκης (έως και δύο έτη), το υπόλοιπο του χρόνου της ποινής (έως 3 έτη), την τρέχουσα ηλικία του καταδικασθέντος (55 ετών για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες), ενώ θα παραγραφούν και πολλές υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΩΝ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας, διότι προφανώς κάποιοι από τους πρωτεργάτες του έχουν υψηλές γνωριμίες στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα τραπεζιτών που έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! 

Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε... εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει γηγενής ούτε στον ύπνο του.

Το κύκλωμα των τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς αλλά και αριστεριστές), έβρισκαν “μπροστάρηδες” αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Στην συνέχεια μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, τεράστια ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων, οι οποίοι τα μοιράζονταν. Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, “Πακιστανός” κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους… 10 εκατομμυρίων Ευρώ!

Την ίδια στιγμή που παραγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ! Η συνέχεια της αισχρής αυτής ιστορίας είναι ότι τα δάνεια αυτά θα τα πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι. Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι “κόκκινα” και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Σε όλη την χώρα αλλά ειδικότερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, λαθρομετανάστες βρέθηκαν να αγοράζουν ακίνητα, κάνοντας τους ντόπιους να αναρωτιούνται πως μπορούσε να συμβαίνει αυτό και φυσικά που έβρισκαν τα χρήματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η απορία λύθηκε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας, στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας… ως το 2049. Καλά διαβάζετε Έδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049. Ο κύριος αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Άγιο Παντελεήμονα για 46.229 ευρώ. Έτερος αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71.440 ευρώ. Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό. Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος.

Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο; Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα; Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών; Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με προσωρινή άδεια διαμονής; Είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές. Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει η Εθνική Τράπεζα. Όταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε. Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια. Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών.

Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα; Πέρυσι στην Εθνική της Αγίου Μελετίου κάποιος Μπαγκλαντεσιανός είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του. Αυτός είχε υπογράψει το δάνειο και άλλοι είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα). Αυτός φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το ίντερνετ καφέ που είχε. Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς». Θα πήρε και το κατιτίς του.

Πέρυσι επίσης, γράφτηκε στα «ψιλά» των εφημερίδων η υπόθεση που κάποιοι υπάλληλοι σε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στην Κρήτη, είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό. Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά. Το πάρτυ που είχε στηθεί με τα θαλασσοδάνεια των αλλοδαπών είναι τεράστιο και τα ποσά που πλέον καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι ελεγκτικές αρχές να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς.

Να δουν ποιοι τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα λαθροδάνεια. Και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας. Θεωρείται επιβεβλημένο να ερωτηθούν οι αρμόδιοι και να δοθούν απαντήσεις από την τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.

Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια.

3 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ "ΟΜΟΓΕΝΗΣ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολής, χθες (25-12-2013) στην περιοχή της Σταυρούπολης, 21χρονος ομογενής και τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 20, 16 και 16 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα καταστήματος – καφενείου, με τη χρήση κατσαβιδιού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κατσαβίδια και ένα εργαλείο – κάβουρας, ενώ στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε επιπλέον, μικροποσότητα χασίς.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης προέκυψε επιπλέον ότι, οι παραπάνω συλληφθέντες την 24-12-2013 αφαίρεσαν από την ίδια περιοχή μία μοτοσικλέτα.

Επίσης προέκυψε ότι ο 21χρονος τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, αφού διέρρηξε παράθυρο κτιρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραβίασε είκοσι (20) γραφεία καθηγητών, αφαιρώντας συνολικά τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία συσκευή προβολής, ενώ κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2012 – Δεκεμβρίου 2013 αφαίρεσε από Κ.Α.Π.Η. και παιδικό σταθμό στη Δυτική Θεσσαλονίκη και από κομμωτήριο στη Μαγνησία Θεσσαλονίκης το συνολικό χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ήπειρος: Έπιασαν τον Αλβανό που χτυπούσε εφορίες στην Αθήνα - Είχε βγάλει πάνω από 170.000€!

Ήπειρος: Έπιασαν τον Αλβανό που χτυπούσε εφορίες στην Αθήνα - Είχε βγάλει πάνω από 170.000€!Ο 25χρονος Αλβανός που συνελήφθη στο μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς είχε διαπράξει τρεις ληστείες στην Αθήνα.

 

Πάνω από 170.000 ευρώ είναι η λεία του Αλβανού που συνελήφθη προχθές (24-12-2013) στην Κακαβιά στην προσπάθειά του να περάσει ξανά στην χώρα μας.

Ο 25χρονος Αλβανός που συνελήφθη στο μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς είχε διαπράξει τρεις ληστείες στην Αθήνα. Δύο σε ΔΟΥ και μια στη ΔΕΗ το 2010 και το 2011.

Συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου του 2010, αφαίρεσε, με την απειλή όπλων, από τα ταμεία της Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής Αττικής, το χρηματικό ποσό των 31.700 ευρώ, ενώ στις 29 Δεκεμβρίου επίσης με απειλή όπλων αφαίρεσε από τα ταμεία της Δ.Ο.Υ. Ζωγράφου 75.030 ευρώ.

Ένα χρόνο αργότερα στις 21 Δεκεμβρίου 2011, αφαίρεσε και πάλι με απειλή όπλων από τα ταμεία του Τ.Α.Π. Δ.Ε.Η. στα Πατήσια Αττικής, το χρηματικό ποσό των 70.027 ευρώ. Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 21χρονος "ομογενής" που παραβίασε 20 γραφεία καθηγητών του ΑΠΘ και ΚΑΠΗ

astynom.el.as
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολής στην περιοχή της Σταυρούπολης, 21χρονος "ομογενής" και τρεις αλλοδαποί ηλικίας 20, 16 και 16 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα καφενείου, με τη χρήση κατσαβιδιού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κατσαβίδια και ένα εργαλείο – κάβουρας, ενώ στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε επιπλέον, μικροποσότητα χασίς.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης προέκυψε επιπλέον ότι, οι παραπάνω συλληφθέντες την 24-12-2013 αφαίρεσαν από την ίδια περιοχή μία μοτοσικλέτα.

Επίσης προέκυψε ότι ο 21χρονος τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, αφού διέρρηξε παράθυρο κτιρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραβίασε είκοσι γραφεία καθηγητών, αφαιρώντας συνολικά τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία συσκευή προβολής, ενώ κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2012 – Δεκεμβρίου 2013 αφαίρεσε από Κ.Α.Π.Η. και παιδικό σταθμό στη Δυτική Θεσσαλονίκη και από κομμωτήριο στη Μαγνησία Θεσσαλονίκης το συνολικό χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Έλληνες σφαγμένοι από αλλοδαπούς στην Ελλάδα

Ένα βίντεο που δεν θα παίξει κανένα μεγάλο κανάλι γιατί δεν θέλουν να μάθουν οι Έλληνες τι είναι πραγματικά η πολυπολιτισμική κοινωνία! 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ






Θεσσαλονίκη: «Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ στη Γεωργιανή μαφία διακίνησης όπλων

Επιχείρηση σύλληψης τεσσάρων Γεωργιανών, οι οποίοι εμπλέκονται από τις διωκτικές αρχές σε μαφιόζικη οργάνωση, πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν εννέα όπλα και ταυτότητες διαφόρων χωρών, και εξετάζεται η άμεση σχέση τους με καταδικασμένο ομοεθνή τους, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές “Εσκομπάρ της Ευρώπης”.

Η αστυνομική έρευνα από την ασφάλεια έγινε με συμμετοχή πάνοπλων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου, αλλά και σε κατοικίες των εμπλεκομένων και η έρευνα ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι πληροφορίες που είχαν περιέλθει στις διωκτικές αρχές αφορούσαν διακίνηση οπλισμού. Έγκυρες πηγές ανέφεραν, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχε ανακοινωθεί τίποτε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., ότι πρόκειται για όπλα Καλάσνικοφ, Σκόρπιον και πιστόλια, τα οποία εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. 

Επίσης κατασχέθηκαν ταυτότητες των συλληφθέντων που προέρχονται από τη Βουλγαρία και το Ισραήλ και αντιστοιχούν σε πραγματικά ονόματα, όμως με άλλες φωτογραφίες.

Ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι σε κάθειρξη 8 ετών, μαζί με τον 52χρονο Γεωργιανό Λάσα Σουσανασβίλι, σε βάρος του οποίου είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα “πλοκάμια” της σε όλη τη Νότια Ευρώπη, έχοντας αρχικά κέντρο την Ισπανία και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη. 

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακκάλη, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι οι τέσσερις συλληφθέντες, άσκησε σε βάρος των τριών δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σε βάρος του τέταρτου για άμεση συνέργια και για όλους για κακουργηματική κατοχή όπλων.

Χειροπέδες σε σπείρα Πακιστανών που είχε απαγάγει γιο επιχειρηματία – Τον κράτησαν 48 μέρες – Εμπλέκονται σε ληστείες κι ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς

Εγκληματική οργάνωση ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ που είχε εμπλακεί στην απαγωγή 27χρονου στα Καλύβια, ληστείες αλλά και σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στα Μέγαρα εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Η σπείρα, την οποία αποτελούσαν δέκα Πακιστανοί, ήταν απολύτως οργανωμένη, με προκαθορισμένους και διακριτούς ρόλους. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε χαρακτηριστικά δομημένης ομάδας, με ιεραρχία και εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων. 

Εμπλέκονται στην απαγωγή του 27χρονου στα Καλύβια, γιού ιδιοκτήτη εταιρίας εμπορίας και επεξεργασίας κρεάτων, σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Μέγαρα Αττικής, οι οποίοι επιχείρησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους, καθώς επίσης σε δύο ληστείες στην περιοχή των Καλυβίων, η μία σε βάρος ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους και η άλλη σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών.
Το οίκημα όπου κρατήθηκε επί 48 μέρες ο 27χρονο αναγνώρισε ο ίδιος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Το οίκημα όπου κρατήθηκε επί 48 μέρες ο 27χρονο αναγνώρισε ο ίδιος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η απαγωγή του 27χρονου
Ο Γολγοθάς του 27χρονου ξεκίνησε το βράδυ της 5ης Ιουλίου. Στις 23.20 πέντε από τους δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην εταιρία που έχει η οικογένειά του στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν το θύμα τους κι αφού ερεύνησαν το χώρο, πήραν όσα χρήματα βρήκαν.

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή.

Μετά από διαδρομή περίπου 15 λεπτών, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν, ο 27χρονος προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από τους απαγωγείς του. Οι άλλοι δύο, όμως, τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι κι έχασε να χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από περίπου 20 λεπτά πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.
Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου
Στην αποθήκη όπου τον κρατούσαν, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας – Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου, δεν τον είχαν δεμένο, αλλά ήταν υπό διαρκή επιτήρηση. Του έδιναν δε μαγειρεμένο φαγητό μια ή δυο φορές την ημέρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δυο από τους δράστες έμεναν κοντά στην επιχείρηση της οικογένειας του 27χρονου και ήξεραν τις δραστηριότητές τους.

Οι δράστες επικοινώνησαν με τους γονείς του νεαρού και αρχικά ζήτησαν λύτρα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, η οικογένεια του 27χρονου άφησε 20.050 ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στη Ν. Χαλκηδόνα.

Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17ης Αυγούστου, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.


Οι ληστείες
Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται όμως και σε ληστείες στα Καλύβια, ενώ τέσσερις από αυτούς ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στα Μέγαρα.

Το βράδυ της 03.04.2013, 21.40 ώρα περίπου, τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και κασκόλ, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, όπου εργαζόταν 31χρονος και με την απειλή όπλων (καραμπίνας και κουζινομάχαιρου), πήραν δύο κινητά τηλέφωνα και 700 ευρώ από τον υπάλληλο και το ταμείο του καταστήματος

Πρώτες πρωινές ώρες της 19.05.2013, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού, 51χρονου άνδρα και 45χρονης γυναίκας, επί της Λεωφόρου Προφάρτας στα Καλύβια και με την απειλή βίας πήραν 330 ευρώ, δύο λαπτοπ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Το αυτοκίνητο των δραστών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Το αυτοκίνητο των δραστών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
 
Στις 27.09.2013, περίπου στις 19:00 τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.

Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε επανειλημμένα προς τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.

Ο αρχηγός
Ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Πάνω του βρέθηκε εξάλλου το κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, χρησιμοποιούνταν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με την οικογένεια του απαχθέντα.

Στην κατοχή του, αλλά και στην κατοχή ενός ακόμα συλληφθέντα, του 43χρονου, κατασχέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν αριθμοί τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίοι όπως προέκυψε ενεργοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της αρπαγής, αλλά και στις λοιπές εγκληματικές τους πράξεις, χωρίς πινακίδες και χωρίς διακριτό αριθμό πλαισίου, σε χωράφι στην περιοχή «Σακ Κυριακίου» στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

διαβατήριο Πακιστανικών Αρχών,
βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για άδεια παραμονής,
βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. και βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου,
δίκαννο κυνηγητικό όπλο βελγικής κατασκευής με κομμένο το ξύλινο κοντάκι του και την μεταλλική του κάννη,
μαύρο τσαντάκι με 14 κυνηγητικά φυσίγγια,
μαχαίρι και μπαλτάς,
159 σφραγισμένα πακέτα σύνδεσης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και
σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο υπήρχαν λευκοπλάστ και διάφορα πλαστικά γάντια.

Το αυτοκίνητο και όσα άλλα πειστήρια έχουν κατασθεχθεί έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και των έξι ακόμα ομοεθνών τους, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Φυσίγγα, μαχαίρια, μπαλτάδες βρέθηκαν στα σπίτια των δραστών
Φυσίγγα, μαχαίρια, μπαλτάδες βρέθηκαν στα σπίτια των δραστών
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
 
Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος συλληφθείς Πακιστανός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Τα συλληφθέντα μέλη οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κέρκυρα: ΡΟΜΑ επιτέθηκαν σε πακιστανό λαθρομετανάστη και τον έκλεψαν

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η υπόθεση ληστείας σε βάρος 30χρονου Πακιστανού από τρεις τσιγγάνους ΡΟΜΑ , ηλικίας 30, 34 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία.

Όλα είχαν γίνει το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (21.12.2013) στο Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, όταν οι τρεις δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε επιβατικό αυτοκίνητο αφού ακινητοποίησαν το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Πακιστανός, τον ξυλοκόπησαν και του έκλεψαν 480 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το corfupress.com, από την αξιολόγηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας οι τρεις ΡΟΜΑ, που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία τους παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της ληστείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Άγριο ξύλο μεταξύ Αλβανών στο Αγρίνιο

Άγριο ξύλο μεταξύ Αλβανών στο ΑγρίνιοΣοβαρό επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων Αλβανών, δύο ανδρών και δύο γυναικών σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, για προσωπικούς λόγους ένας 22χρονος, ο 55χρονος πατέρας του και δύο 48χρονες -εκ των οποίων η μια μητέρα του 22χρονου- συνεπλάκησαν μεταξύ τους στη μέση του δρόμου και μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών αφού το επεισόδιο έγινε σε κεντρικό δρόμο του Αγρινίου και συγκεκριμένα στην οδό Μακρή, όπως αναφέρει το agriniopress.

Από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου δύο εκ των συμπλεκομένων ενώ όλα τα άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αγρινίου με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Βοιωτία: Χειροπέδες σε νεαρό Πακιστανό για αρπαγή και εκβίασμό

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

 

Συνελήφθη χθες (23-12-2013) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας,  ένας 32χρονος Πακιστανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τις 29-06-2012 ένταλμα σύλληψης του ανακριτή πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το ένταλμα, διατάσσεται η σύλληψη του 32χρονου για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Σύλληψη καταζητούμενου Πακιστανού για αρπαγή και εκβίαση

Στη σύλληψη ενός 32χρονου Πακιστανού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τον Ιούνιο του 2012 ένταλμα σύλληψης του ανακριτή... Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, προχώρησαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Όπως έγινε γνωστό ο 32χρονος καταζητείτο για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.
naftemporiki.gr

Συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί σε επιχείρηση – σκούπα στη Θεσσαλονίκη

zitianos
Επιχείρηση – σκούπα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της επαιτείας πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη. 

Συνολικά εντοπίστηκαν δεκαπέντε ενήλικες, αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και σε βάρος τους συντάχθηκαν εκθέσεις αρχής για επαιτεία.

Οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της επαιτείας -φαινόμενο που ενόψει των γιορτών παίρνει διαστάσεις- θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Για ναρκωτικά συνελήφθη στη Χαλκιδική 25χρονος Πακιστανός λαθρομετανάστης

astynomia
Νωρίς σήμερα το πρωί στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής συνέλαβαν έναν 25χρονο από Πακιστάν.

Κατά την διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Νέας Καλλικράτειας.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ” ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΓΑΖΩΝΑΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΦΩΤΟ)

Εξιχνιάσθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες σωρεία ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων από επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση Αλβανών υπηκόων.

Συνελήφθη ένα μέλος της σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας έξι (6) επιπλέον μελών της

Δεν δίσταζαν να πυροβολούν εναντίων πολιτών και αστυνομικών για εκφοβισμό ή για να αποφύγουν τη σύλληψη

Εξιχνιάσθηκαν μεταξύ των άλλων, (3) απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι (2) σε βάρος αστυνομικών, (10) ληστείες σε καταστήματα, (6) κλοπές αυτοκινήτων, (3) διαρρήξεις οικιών κ.α.
Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τους.

Aναλυτικά:
Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες, σωρεία ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν από επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση Αλβανών υπηκόων, η οποια δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια στην Αττική και στο Άργος.
Συνελήφθη ένα (1) μέλος της σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας έξι (6) επιπλέον μελών της.

Σε βάρος τους σ χηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει, από τις αρχές του έτους 2012, εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας.

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν.

Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Την περασμένη εβδομάδα οι αστυνομικοί σε τυχαίο έλεγχο κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους επτά Αλβανούς κακοποιούς. 
Το μεσημέρι της 16-7-2013, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην συμβολή της Λ. Μεσογείων με την οδό Σλήμαν στους Αμπελόκηπους, ο 50χρονος, μέλος της σπείρας, να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο. Σε σήμα των αστυνομικών για την διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, πλην όμως στην συμβολή της οδού Σεβαστουπόλεως με την οδό Σλήμαν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

 Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ 47 KALASHNIKOV , με αναδιπλούμενο κοντάκιο, δύο γεμιστήρες ενωμένους με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια
Ένα πυροβόλο αυτόματο όπλο, με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,
Ένα πιστόλι μάρκας Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα με 13 φυσίγγια
Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως ( TAZER ),
Τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια
Μία περούκα
Πέντε ζευγάρια γάντια.
Όπως εξακριβώθηκε , η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά :
Τρεις (3) απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών.
Μία (1) απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας.
Τρεις (3) διαρρήξεις οικιών.
Δέκα (10) ληστείες σε καταστήματα.
Έξι (6) κλοπές αυτοκινήτων.
Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.
Μία (1) ληστεία σε ιδιώτη.

Ειδικότερα :
1. Την 17-07-2013, στην οδό Γεωργίου Κεδρηνού, στους Αμπελόκηπους, οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν, εν κινήσει αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρείς (3) από τους δράστες και το προσέγγισαν με σκοπό να διενεργήσουν έλεγχο.
Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο αντελήφθησαν την πρόθεση των αστυνομικών και ο οδηγός του οχήματος το ακινητοποίησε. Οι δύο (2) άλλοι αποβιβάσθηκαν από το αυτοκίνητο και με πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV που έφεραν, άρχισαν να πυροβολούν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, εναντίον των Αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Στην συνέχεια οι δράστες επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το προαναφερόμενο αυτοκίνητο στους Αμπελόκηπους.
2. Την 06-03-2012 αφαίρεσαν αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη.
3. Την 28-03-2012 εισήλθαν σε μονοκατοικία στον Αυλώνα και αφαίρεσαν μια φωτογραφική μηχανή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.
4. Την 30-03-2012 μετέβησαν σε χρυσοχοείο στο Άργος και αφού ανασήκωσαν το εξωτερικό ρολό ασφαλείας και έσπασαν με βαριοπούλα την κεντρική γυάλινη πόρτα, εισήλθαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 30.000 €. Με το σπάσιμο ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Άργους. Οι δράστες, μόλις αντιλήφθησαν τους Αστυνομικούς πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση και στην συνέχεια διέφυγαν.
5. Την 07-06-2012, εισήλθαν προσποιούμενοι τους πελάτες σε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα και με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν εμπορεύματα συνολικής αξίας, περίπου 500.000 €.
6. Την 14-07-2012, τρεις εκ των κατηγορουμένων, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και με την απειλή πιστολιών που έφεραν ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και ρολόγια αξίας 100.000 € και το χρηματικό ποσό των 1.500 € και διέφυγαν.
7. Την 20-07-2012, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Ίλιον, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.000 €.
8. Την 05-07-2012, εισήλθαν σε οικία στην Ανάβυσσο, και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και τα κλειδιά του αυτ/του του ιδιοκτήτη, το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.
9. Την 03-08-2012, εισήλθαν σε χρυσοχοείο στο Γαλάτσι και αφού ακινητοποίησαν με χρήση βίας τον ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 42.000 ευρώ.
10. Νυκτερινές ώρες της 20-11-2012, τρεις εκ των κατηγορουμένων, παραβίασαν την πίσω πόρτα υποκαταστήματος Τράπεζας στο Μαρκόπουλο, σπάζοντας τον ομφαλό και εισήλθαν στο εσωτερικό του, περιμένοντας να ανοίξει το κατάστημα. Την 07.40΄ ώρα της 20-07-2013, φορώντας κουκούλες τύπου ¨ full face ¨, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν δύο εκ των υπαλλήλων που εισήλθαν στο υποκατάστημα, δένοντας τους με tire up και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς αποτέλεσμα.
11. Την 23-11-2012 αποπειράθηκαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στο Γέρακα Αττικής, χωρίς αποτέλεσμα.
12. Την 08-08-2012, εισήλθαν σε διαμέρισμα στο Πόρτο Ράφτη του ΠΑΝΤΕΛΟΥ Αντώνιου του Αθανασίου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 €, ένα χρυσό βραχιόλι και τα κλειδιά του αυτ/του του ιδιοκτήτη, το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.
13 . Την 03-12-2012, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε αρτοποιείο στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 490 € και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο όχημα
14 .Την 26-01-2013, τρεις εκ των κατηγορουμένων, φορώντας κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν σε Σούπερ Μάρκετ στην Ραφήνα, και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και πιστολιών, πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από έξι ταμεία το χρηματικό ποσό των 9.325 €.
15. Την 26-02-2013 δύο εκ των κατηγορουμένων, φορώντας κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν σε Σούπερ Μάρκετ στα Βριλήσσια, και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και πιστολιού, πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από δύο ταμεία το χρηματικό ποσό των 3.274 €.
16. Την 21-03-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Μαρκόπουλο και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 40.000 €.
17 .Την 31-08-2012, αφαίρεσαν αυτοκίνητο στον Πειραιά.
18. Την 07-06-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας περίπου 80.000 €. Κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν στον αέρα μια φορά, απειλώντας τους διερχόμενους οδηγούς, για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, λόγω αυξημένης κίνησης οχημάτων.
19. Την 7-7-2013, δύο εκ των κατηγορουμένων, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 €, την παραγγελία και την τσάντα από διανομέα έτοιμου φαγητού, παραγγελία την οποία είχε πραγματοποιήσει τηλεφωνικά, λίγη ώρα νωρίτερα, ένας εκ των κατηγορουμένων.

Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες των ανωτέρω κατηγορούμενων.

 Πρόκειται για τους:

α) (επ) GJINI (ον.) ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία .
alvanos1

β) (επ.) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI (ον.) ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR του Γιώργου ή Giorgi και της Φλώρα ή Flora ή Floresa γεν.17-12-1983 στην Αλβανία.
alvanos2

γ) (επ.) ELMAZAJ ή ELMAZAN (ον.) LULEZIM του RUZHDIM και της AMITE γεν. 10-02-1991 στην Αλβανία .
alvanos3

δ) (επ.) SHAKAJ (ον.) AGRON του LATIF και της FATMIROSHE γεν. 31-01-1979 στην Αλβανία
alvanos4

ε) (επ.) SELIMAJ (ον.) ARSEN του AGRON και της ANNA γεν. 08-08-1984 στην Αλβανία
alvanos5

στ) (επ.) ARAPAJ (ον.) ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία
albanos6

ζ) (επ.) PECI (ον.) ERION του PETRIT και της KONSTANDINA γεν. 20-05-1986 στην Αλβανία
alvanos7

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
εγκληματική οργάνωση,
διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση από κοινού από δύο και περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες,
ληστεία από κοινού κατά συρροή, από υπαίτιους που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν πολεμικό τυφέκιο, τετελεσμένη και σε απόπειρα,απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή,διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας,παράνομη οπλοφορία,ψευδορκία μάρτυρα καιοπλοχρησία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Xαμός στη Ρόδο! “Έξω οι Πακιστανοί” φώναζαν οι κάτοικοι – Βγήκαν με τις μπουλντόζες στους δρόμους

mpol
Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι στο χωριό Αφάντου κατα Πακιστανών που μένουν στην περιοχή μετά απο ληστεία Προποτζίδικου και τραυματισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες .


Κάτοικοι του χωριού έχοντας υποψίες πως υπαίτιοι για τον τραυματισμό του ατόμου με αναπηρία είναι Πακιστανοί που μένουν στην περιοχή , είχαν συγκεντρωθεί με εσκαφέα έχοντας κλείσει το δρόμο και φωνάζοντας έξω οι Πακιστανοί.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο χωρίο Αφάντου μετά τον ξεσηκωμό των κάτοικων του χωριού κατά των Πακιστανών που μένουν στην περιοχή τους.

Οι κάτοικοι λογόφεραν και πιάστηκαν στα χέρια με τον ιδιοκτήτη των σπιτιών οπου μένουν οι Πακιστανοί . Η αστυνομία κατάφερε να ελέγξει το μαινόμενο πλήθος , αλλά στο σημείο παρέμενε μέχρι αργά ο εκσκαφέας που είχαν φέρει μαζί τους οι κάτοικοι προσπαθώντας να διώξουν τους Πακιστανούς .

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΑΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ...

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 14-03-2013 αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας.

Σύμφωνα με το ένταλμα ο 37χρονος Αλβανός διώκεται σε διεθνές επίπεδο από τις αρχές της χώρας του για συνέργεια σε ληστεία.

Ο 37χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας.

Ιρακινός μαχαίρωσε Σενεγαλέζο στις φυλακές Δομοκού



Ακόμη μια αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών , με έναν σοβαρά τραυματία σημειώθηκε χθες στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με το LamiaReport στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πτέρυγα Ε2 διαπληκτίστηκαν έντονα ένας 30χρονος Ιρακινός και ένας 26χρονος Σενεγαλέζος.

Ο διαπληκτισμός όμως δεν σταμάτησε στη φραστική αντιπαράθεση και οι δυο κρατούμενοι ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα ο Σενεγαλέζος να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά από αυτοσχέδιο μαχαίρι που είχε πάνω του ο Ιρακινός.

Ο 26χρονος διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας με ασθενοφόρο του Κ.Υ Δομοκού και μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο.

Οι υπάλληλοι των φυλακών βρήκαν και κατάσχεσαν το αυτοσχέδιο φονικό όπλο, ενώ σε βάρος του 30χρονου Ιρακινού θα σχηματισθεί δικογραφία.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΕ ΠΡΙΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ 83ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ..


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί πριν μισό χρόνο περίπου σε βάρος 83χρονου ημεδαπού στο Καρδαμά Αμαλιάδας.

Για την περίπτωση αυτή, συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή. 

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι δυο ομοεθνείς συνεργοί του συλληφθέντα, των οποίων τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από τις Αρχές.

Ειδικότερα, την 31-3-2013 τα ξημερώματα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία 83χρονου ημεδαπού στο Καρδαμά Αμαλιαδας, ακινητοποίησαν το παθόντα με την απειλή πιστολιού και χτυπώντας τον με τη λαβή του όπλου στον κρόταφο τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού αφαιρώντας ακόμα 1200 ευρώ και δυο κυνηγετικές καραμπίνες. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας αξιοποίησαν στοιχεία, που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την εμπλοκή των τριών δραστών στη συγκεκριμένη ληστεία.

Ο 29χρονος αλβανός δράστης συνελήφθη σήμερα το πρωί, σε κατάστημα εποχιακων ειδων που εργαζόταν στην Αμαλιάδα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια μεταλλική σιδερογροθιά και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε επίσης ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κυπαρισσίας για ληστεία κατά συναυτουργία που είχε διαπράξει στις 18-4-2013 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Ανήλικος Αφγανός μαχαίρωσε 18χρονο αλλοδαπό στο Βόλο

Ανήλικος μαχαίρωσε 18χρονο στο ΒόλοΈνας 16χρονος υπήκοος Αφγανιστάν συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου γιατί μαχαίρωσε έναν 18χρονο υπήκοο Γουινέας.

 

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος μετά από φραστικό επεισόδιο τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι τον 18χρονο. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης.

Το μαχαίρι, συνολικού μήκους 25 εκατοστών και μήκος λάμας 13 εκατοστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οπως γράφει το e-volos, ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου.

Αλβανοί έκλεβαν ακόμη και πινακίδες της Τροχαίας!



Υπαίτιοι ακόμη και για τροχαία ατυχήματα μπορεί να είναι οι αδίστακτοι Αλβανοί διαρρήκτες και «κυνηγοί» μετάλλων που, για να αυξήσουν τα έσοδά τους, έκλεβαν ακόμη και τις... πινακίδες οδικής σήμανσης από τους δρόμους! 

Οι δράστες άδειαζαν εργοτάξια και αποθήκες και γέμιζαν τη... δική τους!

Η σπείρα των Αλβανών χτυπούσε την τελευταία τριετία σε περιοχές της Καβάλας. Ωστόσο, ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μόνο τέσσερις
διαρρήξεις, τρεις σε αποθήκες και μια σε ένα εργοτάξιο, από τα οποία έκλεψαν πλήθος εργαλείων, μηχανημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τα 109.000 ευρώ!

Από τις έρευνες της Ο.Π.Κ.Ε. και του αστυνομικού τμήματος Ελευθερούπολης ταυτοποιήθηκαν δυο από τους δράστες ηλικίας 35 και 24 χρόνων, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν άλλους δύο αγνώστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους.

Σε βάρος τους  σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σχηματίστηκε σε βάρος ενός 44χρονου ομοεθνούς τους, στον οποίο διέθεσαν μέρος από τα κλοπιμαία.

Στα σπίτια των τριών αλβανών κατασχέθηκαν 25 ηλεκτρικά εργαλεία, επτά ηλεκτρικές συσκευές, δυο γεννήτριες, πλήθος καλωδίων, επίπλων, εργαλείων και μετάλλων, μεγάλο μέρος από τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους ενώ οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αναζητούνται για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τρεις Αλβανοί είχαν "ρημάξει" το Ναύπλιο στις κλοπές

Τρεις Αλβανοί είχαν `ρημάξει` το Ναύπλιο στις κλοπέςΕξαρθρώθηκε, από την Ασφάλεια Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα  Αλβανών που έκανε κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, ενώ εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Αλβανών 25, 31 και 35 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
O 25χρονος είναι ήδη κρατούμενος στις Φυλακές Ναυπλίου για υπόθεση ληστείας, ενώ ο 31χρονος συνελήφθη και κρατείται γιατί έμενε παράνομα στη χώρα.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις Αλβανοί, στις αρχές Νοεμβρίου, είχαν κάνει εννέα διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στα Πυργιώτικα Αργολίδας και στο Ναύπλιο,
αποκομίζοντας χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου
ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του συνεργού τους.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από την Ασφάλεια Ναυπλίου, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΣΙΑΣ & ΑΦΡΙΚΗΣ.. Πρωτοφανής ανακοίνωση κατά ΕΛΑΣ και υπέρ "λάθρο" από την Διεθνή Αμνηστεία ..



Ωμή προσπάθεια υποκατάστασης των ελληνικών αρχών από τις διεθνείς "αρχές", πρακτικά εργαλεία της "Νέας Τάξης", οι οποίες αποτελούν και την σημαντικότερη απειλή για την διατήρηση του ομοιογενούς ελληνικού εθνικού κράτους, είχαμε με την εν ψυχρώ επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από την Διενή Αμνηστεία σε βάρος του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας..!

Έτσι, ακόμα και αυτονόητη δήλωση του ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ότι "Οι λαθρομετανάστες δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα έχουν μια εύκολη είσοδο και διαβίωση στην χώρα μας", το καταγγέλλει  απίθανη Διεθνής Αμνηστεία, "μακρύ χέρι" της Νέας Τάξης  και των επιχειρηματιών τύπου Τ.Σόρος, ως ... "ρατσιστικό" και "παράνομο" σχόλιο!

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει άμεση διενέργεια έρευνας για τις δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος υποστηρίζοντας ότι "Προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα".

Με την ίδια λογική και το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ καλεί τα στελέχη τυο σώματος να επιβάλλουν την έννομη τάξη και να κυνηγήσουν το έγκλημα (έγκλημα είναι και η παράνομη είσοδος και διαμονή σε μια ξένη χώρα) και αυτό ακόμα είναι ρατσιστικό κατά των πάσης φύσεως εγκληματιών!

"Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, δηλαδή να ξέρει ο άλλος ότι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε το καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών", ακούγεται να λέει ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος μιλώντας σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτή λοιπόν η φράση, κρίθηκε από την Διεθνή Αμνηστεία ως "ρατσιστική"!
Η οποία Διεθνής Αμνηστεία προφανώς προτιμά να γίνει η Ελλάδα η ανθρώπινη χωματερή Ασίας και Αφρικής και βέβαια εν καιρώ να γίνουν οι Έλληνες μιεοψηφία στον τόπο τους...

Το θέμα είναι ότι δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση προς την κατεύθυνση υπεράσπισης του αρχηγού της ΕΛΑΣ από το υπουργείου Εξωτερικών.

Ο οποίος συγκεκριμένος αρχηγός της ΕΛΑΣ, εν πάση περιπτώσει έχει υπέρ-εκτεθεί με το να κυνηγά απηνώς τα στελέχη και τους βουλευτές του μοναδικού συνεπούς κατά της λαθρομετανάστευσης, πολιτικού σχηματισμού, του Λαϊκού-Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, υπακούοντας, έστω, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στους "Μινώταυρους" της Νέας τάξης, όμως, φαίνεται ότι αυτά δεν αρκούν.
Πρέπει όλοι να υποδέχονται με "ανοικτές αγκαλιές" τους ξένους λαθρομετανάστες και να τους φιλοξενούν, εν ανάγκη μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, το κράτος να δαπανά δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για την τροφή, περίθαλψη και στέγασή τους και όλοι οι γηγενείς πολίτες να περιμένουν πότε θα τους σφάξουν τα πάσης φύσεως σκουπίδια (αναφερόμαστε στα εγκληματικά στοιχεία ή στους "λάθρο" που έχουν ροπή προς το έγκλημα) που μπαίνουν χωρίς κανένα έλεγχο στην χώρα.

Διαβάστε την απίστευτη ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστείας. Όπως έλεγε και ένας φιλόσοφος "ελευθερία είναι να λες το αυτονόητο", και ακριβώς αυτό επιχειρούν να μας στερήσουν με την ψήφιση του "αντιρατσιστικού"

Λέει λοιπόν η ανακοίνωση:

"Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα  έρευνα για τις οδηγίες που φέρεται να έχει δώσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ότι παράτυποι μετανάστες πρέπει να κρατούνται όσο το δυνατόν περισσότερο για γίνει "ο βίος τους αβίωτος".

"…άμα μου λέγανε σε μια χώρα ότι πήγαινε …, και θα καθίσεις τρεις μήνες μέσα και μετά θα είσαι ελεύθερος, να κλέβεις, να ληστεύεις, να κάνεις οτιδήποτε, μια χαρά. Αυτό το επιδιώξαμε, για κράτηση … και μετά το πήγαμε στους δεκαοκτώ μήνες, για ποιο λόγο; Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο…"

"Εάν είναι ακριβείς, οι βαθιά σοκαρίστηκες δηλώσεις που σήμερα αποδίδονται στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας θα αποκάλυπταν εσκεμμένη περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο και μια ευκαιρία στην Ε.Ε.", δήλωσε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
"Οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξακριβώσουν  κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν γίνει και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας τηρεί το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών".

Υπάρχει κάποιος "κανονικός" Έλληνας να απαντήσει σε αυτούς τους απίθανους, εκεί στο ΥΠΕΞ; Ας μας πουν επίσης ΠΟΙΟΣ χρηματοδοτεί αυτή την "διεθνή αμνηστία" να γελάσουμε..

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονος αλβανός καταζητούμενος για βιασμό

viasmos 19-12-2013Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα που είχε εκδοθεί από ανακριτή της συμπρωτεύουσας για την κατηγορία του βιασμού.
 
Συγκεκριμένα, συλληφθείς είναι ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος φέρεται να τέλεσε την πράξη του βιασμού τον περσινό Οκτώβριο στην περιοχή της Άνω Πόλης με θύμα μια γυναίκα.

Όπως αναφέρει το agelioforos, από τη δικογραφία προκύπτει ότι η γυναίκα έχει καταγγείλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 40χρονο, μέσα στο σπίτι στο οποίο διέμενε.

Καταδικάστηκαν τέσσερις αστυνομικοί για παράνομες ελληνοποιήσεις Αλβανών

Καταδικάστηκαν τέσσερις αστυνομικοί για παράνομες ελληνοποιήσεις Αλβανών!Τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τμήμα Άνω Πόλης, καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη επτά ετών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για την πολύκροτη υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων Αλβανών.

 

Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, από τους οποίους δύο αποστρατεύτηκαν κι άλλοι δύο εξακολουθούν να υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν, επίσης, σε κάθειρξη επτά ετών μία δικηγόρος κι ένας Αλβανός, ενώ ένας συμπατριώτης του τελευταίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννιά ετών. Το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους χωρίς όρους ενόψει του Εφετείου, κάτι που αποφάσισε και για τον δεύτερο αλλοδαπό υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας...!!!

Οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης και της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν άλλοι τρεις αστυνομικοί κι ένας Αλβανός, οι οποίοι τελικώς αθωώθηκαν.


Η αποκάλυψη της υπόθεσης
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. μετά από έρευνες στο τότε πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα.

Προηγήθηκαν καταγγελίες Αλβανών υπηκόων ότι το διάστημα από το 2000 έως το 2003 χορηγούσαν σε συμπατριώτες τους ποσά μέχρι και 3.000 ευρώ για να λάβουν βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και ειδική ταυτότητα ομογενούς.

Όπως κατατέθηκε κατά την αποδεικτική διαδικασία, από τους 200 σχετικούς φακέλους που ερευνήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν αυτοπρόσωπη παρουσία στο τμήμα,  ενώ άλλοι 27 «υποψήφιοι» όχι μόνο δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά... ήταν και σεσημασμένοι από τις διωκτικές αρχές!

Ένας εκ των καταδικασθέντων αστυνομικών, που το επίμαχο διάστημα ήταν προϊστάμενος ασφαλείας του τμήματος, απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τους αλλοδαπούς και ότι οι υφιστάμενοί του τον παρέκαμψαν.
Οι υπόλοιποι αστυνομικοί, κατά την απολογία τους, επέρριψαν ευθύνες ο ένας στον άλλον...

Αλλοδαποί ήρθαν από τη Βουλγαρία κουβαλώντας ηρωίνη

iroiniΣυνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χτες το πρωί, στον Τελωνειακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 ετών (άντρας-γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 211 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Βουλγαρία με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια αγορά

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις παράνομες συναλλαγές τους και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο εισαγωγής, μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών.

Σούδα : Λαθρομεταναστες απο Ιρακ και Μαρόκο οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε Αμερικανούς

Χανιά: Τα 4 ματωμένα δολάρια ''έλυσαν'' τον γρίφο της επίθεσης!Η επίθεση των αλλοδαπών δραστών στους αμερικανούς εργαζόμενους της ναυτικής βάσης στη Σούδα έγινε από τα κύρια θέματα στις συζητήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς δράστες που επιτέθηκαν με μαχαίρι και λήστεψαν δύο Αμερικανούς εργαζόμενους στη Ναυτική Βάση στο Μαράθι, στην πλατεία Μαρκοπούλου.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών αξιοποιώντας στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και αργά το απόγευμα της Τετάρτης (18-12-2013) συνέλαβαν έναν 26χρονο Ιρακινό καθώς επίσης και έναν 25χρονο Μαροκινό, στην τσέπη του οποίου βρέθηκαν 4 μονά δολλάρια ματωμένα.  

Ο τρίτος της "παρέας" διαφεύγει της σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην πλατεία Μαρκοπούλου όταν οι τρεις αλλοδαποί δράστες επιτέθηκαν στους δύο Αμερικανούς, καταφέροντας μάλιστα μαχαίρωμα στον έναν από αυτούς, και τους έκλεψαν συνολικά 110 ευρώ και 8 μονά δολλάρια.

44χρονος Βούλγαρος στη Θήβα έκρυβε λαθρομετανάστες στο αυτοκίνητό του


AFTOKONITOOO_474_355Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Θήβα, ένας 44χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι παράνομους μετανάστες, Συριακής καταγωγής (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 19 έως και 40 ετών.

Μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος βούλγαρος, διαπιστώθηκε ότι στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν κρυμμένοι κάτω από κλινοσκεπάσματα,πέντε από τους παράνομους μετανάστες, ενώ ο έκτος ήταν κρυμμένος στον χώρο των αποσκευών!

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν ο 44χρονος διακινητής και οι έξι μη νόμιμοι μετανάστες,ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες από τη Συρία, είχαν συμφωνήσει προ διημέρου με άνδρα Τουρκικής υπηκοότητας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, να τους μεταφέρει σε περιοχή του Έβρου,έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 με 4.000 ευρώ που έλαβε από τον καθένα.

Από την ανωτέρω περιοχή παρέλαβε, χθες πρωινές ώρες, ο 44χρονος τους λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του Ι.Χ., στην Αθήνα .

Για την υπόθεση γίνεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών,ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του Τούρκου και συνεργού του 44χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δύο Βούλγαροι έκλεβαν ανενόχλητοι για δύο χρόνια, στη Σαντορίνη

Για δύο χρόνια έκλεβαν ανενόχλητοι οι δύο Βούλγαροι στη ΣαντορίνηΕξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας επτά περιπτώσεις κλοπών και σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο ανδρών από τη Βουλγαρία, ηλικίας 34 και 40 ετών.

 

Μετά από αξιολόγηση στοιχειών και αξιοποίηση πληροφοριών διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, μαζί, έκαναν κατά την τελευταία διετία, 6 κλοπές από σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:

· Την 08-06-2012 πρώτες πρωινές ώρες έκλεψαν από τρία διαφορετικά δωμάτια του ίδιου ξενοδοχείου χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές
· Την 08-11-2012 απογευματινές ώρες έκλεψαν από σπίτι κοσμήματα και τιμαλφή
· Την 19-09-2013 απογευματινές ώρες έκλεψαν από σπίτι κοσμήματα
· Την 29-11-2013 απογευματινές ώρες έκλεψαν από σπίτι κοσμήματα
Επιπλέον ο 40χροχρος την 12-03-2013 απογευματινές ώρες έκλεψε από σπίτι χρήματα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων, έγιναν έρευνες παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στα σπίτια των κατηγορουμένων και ενός ακόμη συμπατριώτη τους, ηλικίας 43 ετών.
Από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούνταν ως μέσο διευκόλυνσης κλοπών, ιδιόχειρες σημειώσεις υπολογισμού αξίας χρυσού, κιάλια και γάντια.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου,
ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας διερευνάται η τυχόν συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Καλαμάτα: Χειροπέδες σε δύο Ρουμάνους για λαθραία τσιγάρα

Καλαμάτα: Χειροπέδες σε δύο Ρουμάνους για λαθραία τσιγάραΣυνελήφθησαν χθες βράδυ, στον δρόμο Καλού Νερού - Σιδηροκάστρου Μεσσηνίας, δύο Ρουμάνοι 33 και 43 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν λαθραία πακέτα τσιγάρων.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από έλεγχο που έκαναν σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Ρουμάνοι, βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά 1.440 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων εταιρειών.

Τα πακέτα θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Ληστεία στο Γαλάτσι – Αλλοδαποί “μπούκαραν” σε διαμέρισμα ηλικιωμένης και της έκλεψαν 2.000ευρώ

listeia
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι δύο άνδρες, μάλλον αλλοδαποί “μπούκαραν” σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στο Γαλάτσι , την χτύπησαν και στη συνέχεια  την ακινητοποίησαν.


Στο σπίτι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε 2.000 ευρώ τα οποία και άρπαξαν οι ληστές και στη συνέχεια διέφυγαν.

Φθιώτιδα: Αλβανοί πήγαν να ξανακλέψουν ελιές από το ίδιο χωράφι αλλά τους έπιασαν.

Φθιώτιδα: Πήγαν να ξανακλέψουν ελιές από το ίδιο χωράφι αλλά... αυτή τη φορά η τύχη τους εγκατέλειψεΌπως διαβάζουμε στο viotianews, χθες το μεσημέρι δύο Αλβανοί ηλικίας 20 και 24 ετών, μπήκαν στο χωράφι που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Τιθρωνίου και άρχισαν να μαζεύουν ελιές.

Ο ιδιοκτήτης, μόλις τους κατάλαβε, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία.

Αμέσως, οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και είδαν από κοντά ότι οι αλλοδαποί είχαν κλέψει 25 κιλά βρώσιμες ελιές, τις οποίες είχαν βάλει σε τσουβάλι, το οποίο είχαν φορτώσει στο αυτοκίνητο του 24χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στην καρότσα του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ξύλινο κοντάρι και δύο χτένια, ένα ελαιόπανο και τρία τσουβάλια άδεια.

Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται επίσης ότι σε προγενέστερο χρόνο της σύλληψής τους,
είχαν κλέψει από το ίδιο χωράφι 460 κιλά με βρώσιμες ελιές, αξίας 740 περίπου ευρώ!


Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το φορτηγό του 24χρονου ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής,
ενώ η ποσότητα των ελαιόκαρπων που μόλις είχαν κλέψει αφαιρέσει, αποδόθηκε στον 56χρονο.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006... Σχεδόν ενα εκατομμύριο οι επίσημοι λαθρομετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα απο το 2006!!



Παρά το γεγονός της σχετικής μείωσης το 2013 των εισερχόμενων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα σε σχέση με το 2012 τουλάχιστον 35.000 λαθρομετανάστες εισήλθαν στην χώρα το πρώτο δεκάμηνο του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. 

Αν και η είσοδος των ελληνο-τουρκικών συνόρων ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί προς το παρόν από τους Τούρκους δουλεμπόρους εντούτοις οι νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου υποφέρουν κάτω από τα κύματα των λάθρο που επιχειρούν να εισέλθουν και εισέρχονται στο τέλος με κάθε τρόπο στη χώρα, με τους αριθμούς να παρουσιάζουν εκρηκτική άνοδο.

Στο νομό Λέσβου εισήλθαν το πρώτο 10μηνο φέτος 3.309 λαθρομετανάστες, (σε σχέση με τους 760 το 2012), στη Σάμο 2544 (576 το 2012), στη Χίο 1130 (μόλις 30 το 2012!) στα Δωδεκάνησα 2029 (638 το 2012) στην υπόλοιπη χώρα 13508 ενώ 106 λάθρο κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και στις Κυκλάδες.

Από την άλλη πλευρά του μετώπου τα ελληνο-αλβανικά σύνορα παραμένουν ένας από τους δημοφιλείς τόπους εισόδου με 8684 λάθρο έναντι 9382 για το 2012 αλλά το 2013 δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Το τέλος των Ελλήνων;
Κυριολεκτικά όμως ζάλη προκαλούν τα στοιχεία των προηγουμένων ετών από την αθρόα εισβολή των λαθρο στη «χώρα».

Το 2012 μπήκαν  70.227 λάθρο, το 2011 99.368, το 2010 (χρονιά που είχε δηλώσει ο πρώην Έλληνας(;) πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου  ότι «την ώρα που οι άλλες χώρες διώχνουν τους Ρομά και τους μετανάστες εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες») είχαν εισέλθει 132.524(!) λαθρο, το 2009 126.145, το 2008 146.337, το  2007 112.364 και το 2006 95.239.

Σύνολο με το πρώτο 10μηνο του 2013;
817.923 λάθρο χωρίς να υπολογιστούν τα προηγούμενα έτη τουλάχιστον από το 2000 και για να αφήσουμε τη δεκαετία του 1990 έξω.

Πόσοι έχουν απελαθεί από αυτούς; Ελάχιστοι μετρημένοι στις μερικές χιλιάδες και κάτω των 5000.
Τα νούμερα έχουν χάσει κάθε λογική τους, το ίδιο και η λογική δεν έχει καμία έννοια σε αυτή τη χώρα.

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει υποστεί τέτοια εισβολή από 1 εκατ. ξένους μέσα σε 7 μόλις χρόνια. Απλά καμία κυρίαρχη χώρα δε θα το δεχόταν. Και που βρήκαν όλοι αυτοί να έρθουν; Στις ΗΠΑ, τη Γερμανία την Αυστραλία, τον Καναδά;

Όχι βέβαια! Αλλά την Ελλάδα που αποδεκατίζεται ο πληθυσμός της, που γερνά με πρωτοφανείς ρυθμούς, που η υπογεννητικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο, που είναι αντιμέτωπη με εθνικά προβλήματα ασφαλείας, που είναι έρμαιο της Άγκυρας και του κάθε βαλκάνιου.
Την ώρα που η χώρα γηράσκει δημογραφικά με πρωτοφανείς ρυθμούς τουλάχιστον 1 εκατ. ξένοι έχουν μπει στη χώρα από το 2006 και έχουν καταλάβει ολόκληρες περιοχές ιδιαίτερα στο κέντρο των Αθηνών.

Και όλα αυτά χωρίς κανείς να αντιδρά χωρίς κανείς να δείχνει έστω ότι ενοχλείται πλην ελαχίστων και της Χρυσής Αυγής η οποία αγωνίζεται για το αυτονόητο:

Και δεν ενοχλούνται ακόμη και όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν απαιτεί από την Ελλάδα να κατασκευάσει τζαμί για όλους αυτούς που η Άγκυρα έστειλε εδώ και οι πολιτικές ηγεσίες αποδέχθηκαν προδοτικά με μεγάλη χαρά και την ώρα που περιχαρής ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος μιλά για το «Τέμενος των Αθηνών»..

Ντροπή, αλλά δυστυχώς το "παίχνίδι" έχει χαθεί πλέον καθώς ήταν στημένο απο την αρχή.
Τμήμα ειδήσεων deffencenet.gr

Αλβανός έκλεβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία και τα μεταπωλούσε στην Αλβανία

ergaleia1Συνελήφθη , ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, έκλεβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία και τα μεταπωλούσε στην Αλβανία.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα στο σπίτι και σε αποθήκη του 31χρονου στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι εκεί έκρυβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία καθώς και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.


ergaleia2Από την μέχρι στιγμής έρευνα, όπως αναφέρει το epirusgate, έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης μιας περίπτωσης κλοπής εργαλείων που έγινε τον περασμένο Μάιο στην περιοχή της Ασφάκας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η προέλευση και των υπολοίπων αντικειμένων.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων ενώ ερευνάται και η συμμετοχή συνεργών.

Δήμαρχοι Ηπείρου: "Nα επιστρέψει ο Στρατός στα σύνορα για να σωθούμε"



Την επιστροφή του Ελληνικού Στρατού στα σύνρα με την Αλβανία και ίσως και με τα Σκόπια ζητούν οι δήμοι, Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Νεστορίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισβολή "λάθρομεταναστών" και η διακίνηση όπλων και ναρκωτικών που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε "Άγιρα Δύση".

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πωγωνίου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πρέπει επιτέλους το κράτος, πέραν από τις υποσχέσεις, να ενεργοποιηθεί επί της ουσίας». «Για το κοινό πρόβλημα των παραμεθόριων δήμων ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς» πρόσθεσε.

Επίσης, αίτημα των δημάρχων είναι να γίνει μία ειδική μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, η οποία θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Οι τέσσερις δήμαρχοι επαναφέρουν το πάγιο αίτημα να ενισχυθούν τα αποδυναμωμένα στρατιωτικά φυλάκια της μεθορίου και να επιστρέψουν οι φύλακες στα σύνορα και τα ακριτικά χωριά.

Ο Ελληνικός Στρατός έχει αποχωρήσει από την Ήπειρο, λόγω των συνεχών μειώσεων της θητείας και υποτίθεται ότι αντικαταστάθηκε από τους συνοριοφύλακες οι οποίοι όμως είναι πολύ λίγοι αριθμητικά, ανοργάνωτοι, ανεκπαίδευτοι και με οπλισμό ακατάλληλο ειδικά για νυχτερινές επιχειρήσεις...

Φυσικά η λύση στο πρόβλημα είναι η επανασύσταση της Χωροφυλακής. Μερικά αποσπάσματα της Χωροφυλακής και θα είχε λυθεί τι πρόβλημα. Εδώ "σφράγισαν" κάποτε τα σύνορα και έσωσαν την Ελλάδα από τον Στάλιν δεν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν αλβανούς λαθρεμπόρους όπλων και εμπόρους ναρκωτικών;

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πακιστανοί δουλέμποροι κρατούσαν αλυσοδεμένους 10 Σύρους λαθρομετανάστες στο Κορωπί

Απάνθρωποι δουλέμποροι πακιστανικής υπηκοότητας, κρατούσαν αλυσοδεμένους 10 Σύρους λαθρομετανάστες, στο Κορωπί, τους οποίους άφηναν νηστικούς και χωρίς νερό και τους βασάνιζαν, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους.

 

Πιο αναλυτικά, η σπείρα εξαρθρώθηκε χτες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τέσσερις Πακιστανούς, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.



Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν τι συνέβαινε, όταν δύο από τους φυλακισμένους λαθρομετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τις αλυσίδες τους και έτρεξαν αμέσως στην Αστυνομία, όπου ζήτησαν βοήθεια.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην αρπαγή και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, τους οποίους «φυλάκιζαν» και με χρήση βίας τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα.

ΦΩΤΟ από ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ειδικότερα, προ ημερών μέλη της σπείρας προσέγγισαν τους 10 υπηκόους Συρίας και συμφώνησαν να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 2.000-3.000 έκαστος. Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 τους παρέλαβαν από διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών και τους μετέφεραν σε σπίτι στο Κορωπί.

Οι συνθήκες κράτησής τους ήταν απάνθρωπες με συνεχείς ξυλοδαρμούς και ελάχιστη παροχή τροφής και νερού

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σπίτι στο Κορωπί, μετά την καταγγελία των δύο που απελευθερώθηκαν, βρήκαν αλυσοδεμένους τους άλλους οκτώ υπηκόους Συρίας και τους απελευθέρωσαν. Στη συνέχεια συνέλαβαν τους τέσσερις υπηκόους Πακιστάν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης των νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος» και «περί αλλοδαπών» και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ : ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ;;; ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΣΕ 40 ΜΕΡΕΣ ΕΞΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1969... Η "ΚΑΚΙΑ ΧΟΥΝΤΑ" ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

Τα χαράματα της 15-12-1969, σαν σήμερα, έπεφταν νεκροί από τα πυρά των εκτελεστικών αποσπασμάτων δύο στυγεροί εγκληματίες, οι 32χρονοι Γερμανοί υδραυλικοί Χάνς Μπασενάουερ (έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών), και Χέρμαν Ντουφτ (άγαμος που υπηρέτησε παλιά στη λεγεώνα των ξένων, στον γαλλοαλγερινό πόλεμο).

Στον συνήθη τόπο εκτελέσεων «Τούρλος» των φυλακών Αιγίνης, όπου κρατείτο, τουφεκίστηκε ο Μπασενάουερ με δεμένα μάτια και με λυγμούς που διέκοψαν οι σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Στο πεδίο βολής του Αγίου Ιωάννου Κέρκυρας, στις φυλακές της οποίας κρατείτο ο Ντουφτ, η καταρρακτώδης βροχή δεν εμπόδισε την πρώτη και μοναδική εκτέλεση θανατοποινίτη. Ψυχρός, κυνικός και αδιάφορος για το θάνατο στήθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και αρνήθηκε να του δέσουν τα μάτια. Ρώτησε μόνο αν το πτώμα του θα μεταφερθεί μετά στη Γερμανία.

Όταν δόθηκε το σύνθημα στο απόσπασμα, ο Ντουφτ αποχαιρέτησε τους εκτελεστές του στα ελληνικά φωνάζοντας «Γεια σας, γεια σας». Σωριάστηκε στο χώμα και ο αποσπασματάρχης έριξε δύο χαριστικές βολές!

Έτσι πλήρωσαν οι κακούργοι Γερμανοί «τουρίστες», για τα εγκλήματά τους που αναστάτωσαν την Ελλάδα το 1969, καθώς μέσα σε σαράντα μέρες, από 5 Μαρτίου έως 12 Απριλίου, διέπραξαν πέντε ληστείες με έξι φόνους. Καταδικάστηκαν στις 24 Ιουλίου από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών πεντάκις εις θάνατον για τις «ιδιαζόντως απεχθείς» πράξεις τους:

1. Στις 5 Μαρτίου σκότωσαν στους Αγίους Θεοδώρους τον ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης Νικόλαο Κανάρη, 35 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, και τον στρατιώτη Κωνσταντίνο Κούλη 22 ετών, που τους παρακάλεσε, αν πάνε προς Αθήνα, να τον πάρουν μαζί τους για να πάει στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε. Οι αδίστακτοι κακοποιοί τον σκότωσαν για να τον ξεφορτωθούν ενώ τραυμάτισαν σοβαρά και τον 30χρονο υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων Αναστάσιο Γκιζίνο.

2. Στις 13 Μαρτίου διέπραξαν ληστεία στη Βούλα με θύμα τον 50χρονο Ελληνοαμερικανό χρηματιστή Παντελή Αθηναίο. Λεία 11:000 δραχμές και 312 δολάρια. Μόλις μπήκε τον οδήγησαν στο μπάνιο όπου ο Μπασενάουερ τον σκότωσε με ρόπαλο.

3. Στις 7 Απριλίου στο Μεγάλο Καβούρι, λήστεψαν τον 34χρονο ταξιτζή Ιωάννη Φραγκιαδάκη. Λεία 400 δραχμές. Τον πήραν από το Χίλτον, όπου άφησαν τη Μερσεντές τους και όταν έφτασαν στο Καβούρι ο Ντουφτ τον έριξε καταγής, πήραν τις εισπράξεις, τον σκότωσαν, έκρυψαν το πτώμα και με το ταξί επέστρεψαν στο Χίλτον.

4. Στις 10 Απριλίου στο 41ο χλμ Αθηνών- Λαμίας στη Μαλακάσα σκότωσαν τον 40χρονο υπάλληλο πρατηρίου βενζίνης Ιωάννη Τσουτσάνη. Λεία 3.850 δραχμές. Μόλις πήραν τα χρήματα τον οδήγησαν σε παρακείμενο αλσύλλιο. Τους εκλιπαρούσε να μην τον σκοτώσουν λέγοντας τους ότι έχει μικρό παιδί («πίκολο, πίκολο...») για να τον λυπηθούν. Εκείνοι τον έσφαξαν.

5. Στις 11 Απριλίου οι δύο δράστες ξεκίνησαν για την Πάτρα. Στο δρόμο τους προσπέρασε μία BMW με γερμανικές πινακίδες που οδηγούσε ο 40χρονος μετανάστης στη Γερμανία Γεώργιος Παπαγεωργίου. Στο 51ο χλμ Αθηνών- Κορίνθου στην Κινέττα, του έκαναν νόημα να σταματήσει για να του ζητήσουν δήθεν βοήθεια. Τον εκτέλεσε ο Μπασενάουερ. Λεία 500 δραχμές, 100 μάρκα και το αυτοκίνητο. Γυρνώντας πάρκαραν στο Χαϊδάρι τη Μερσεντές και κυκλοφορούσαν με τη BMW.