Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αλβανοί διέρρηξαν εκκλησία στην Φλώρινα

Αναζητώντας χρήματα πέρασαν παράνομα τα σύνορα δυο νεαροί Αλβανοί που, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κατάφεραν να τρυπώσουν σε μια εκκλησία της κοινότητας Κέλλη στην Φλώρινα της οποίας παραβίασαν το παγκάρι. Δεν πρόλαβαν, όμως, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Κάποιοι κάτοικοι του χωριού είδαν τους  δύο αλλοδαπούς τη στιγμή που έβγαιναν από το ναό και, καθώς ήταν άγνωστοι στην περιοχή, υποψιάστηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

 Έτσι, ειδοποίησαν αμέσως αστυνομικούς του τμήματος Βεύης, οι οποίοι εντόπισαν τους Αλβανούς ηλικίας 17 και 24 χρόνων.

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι είχαν πάνω τους ένα μικρό χρηματικό ποσό το οποίο είχαν αρπάξει από το παγκάρι και ότι είχαν έλθει παράνομα στη χώρα κι έτσι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ τα κλεμμένα χρήματα επιστράφηκαν στην εκκλησία.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εύβοια: Δραπέτευσε αλβανός για να πάει να δει την έγκυο γυναίκα του! – ΕΔΕ για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς


dikastiriaΟ 25χρονος Αλβανός το έσκασε μέρα – μεσημέρι από τα κρατήτηρια του Αστυνομικού τμήματος Νέας Αρτάκης και μετά από έρευνες εντοπίστηκε μία μέρα μετά στο σπίτι του.
 
ΕΔΕ για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς
Για γέλια και για κλάματα είναι η υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες στην Νέα Αρτάκη, εκθέτωντας ανεπανόρθωτα την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.
 
Ένας 25χρονος Αλβανός, ο οποίος κρατείτο στα κρατητήρια της Νέας Αρτάκης για να απελαθεί, κατάφερε να αποδράσει από το παράθυρο, χωρίς να τον αντιληφθεί ο σκοπός και οι υπόλοιποι αστυνομικοί.
 
Άμεσα σήμανε συναγερμός σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του.
σύμφωνα με το Evoiazoom, o 25χρονος εντοπίστηκε τελικά το επόμενο πρωί στο σπίτι του, δίπλα στην έγκυο γυναίκα του, στην περιοχή του Βασιλικού και μετά από λίγες ώρες απελάθηκε στην Αλβανία.
 
Στην απολογία του υποστήριξε ότι η γυναίκα του είχε πρόβλημα στην εγκυμοσύνη και έπρεπε να την δεί από κοντά….
 
Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και ήδη διενεργείται ΕΔΕ για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ήπειρος: Αλβανοί έφεραν 324 κιλά χασίς από την Αλβανία αλλά τους συνέλλαβαν πρίν το πουλήσουν.

Ήπειρος: Έφεραν 324 κιλά χασίς από την Αλβανία αλλά... δεν πρόλαβαν να τα πουλήσουν12 σάκους, με 324 κιλά χασίς, είχαν κρύψει στην Μαζαρακιά Πωγωνιού, περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, 4 αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα.

 

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του ΑΤ Κόνιτσας, που περιπολούν καθημερινά στη δύσβατη περιοχή των συνόρων,  εντόπισαν την κρύπτη με τα ναρκωτικά και άρχισαν την παρακολούθηση.

Οι 4 Αλβανοί που συνελήφθησαν, όπως αποδείχθηκε, "φρουρούσαν" το παράνομο "εμπόρευμα".

Το χασίς, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, είχε μεταφερθεί από την Αλβανία και στο συγκεκριμένο σημείο θα έφταναν άλλα άτομα προκειμένου να το παραλάβουν.

Θεσπρωτία: Έπιασαν Αλβανό για τη δολοφονία λιμενοφύλακα...16 χρόνια μετά...

Θεσπρωτία: 16 χρόνια μετά... έπιασαν Αλβανό για τη δολοφονία λιμενοφύλακαΔεκαέξι χρόνια μετά τη δολοφονία του 25χρονου λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαπάτη, στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας, κατά τη διάρκεια συμπλοκής κακοποιών από την Αλβανία με άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Κέρκυρας,
ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς!

 

Πρόκειται για ένα 54χρονο Αλβανό, από χωριό των Αγίων Σαράντα.

Ήταν ξημερώματα της Μ. Παρασκευής του 1997, όταν αλβανικό ταχύπλοο δεν σταμάτησε στο σήμα του σκάφους του Λιμενικού και οι επιβαίνοντες σε αυτό απάντησαν με πυρά αυτομάτων όπλων!

Ακολούθησε μάχη στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, κοντά στο ακρωτήρι Στύλος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ο άτυχος λιμενοφύλακας που υπηρετούσε στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας.

Το Λιμενικό Σώμα έχει τιμήσει τον εκλιπόντα, δίνοντας το όνομά του, σε ένα από τα σκάφη του.

ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΚΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!


Πρόκειται για έναν 23χρονο από την Αλγερία. Χθες έγινε η μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού προς τις φυλακές του Δομοκού.

Όταν τον πήγαν για τον έλεγχο και έδωσε την τσάντα του,τον έπιασε κρύος ιδρώτας. Λίγο πριν ανοίξουν το φερμουάρ, τα ομολόγησε όλα και μίλησε για δέκα σακουλάκια ηρωίνης που υπήρχαν μέσα.

"Δεν είναι δικά μου τα ναρκωτικά αλλά μου τα έδωσαν αλλοδαποί από τις φυλακές για να τα παραδώσω σε κρατούμενους εδώ" τους είπε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία.

viotianews.gr

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλβανών που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

klopes1
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Κουρτέσι Βουπρασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 25, 24 και 24 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.


Ειδικότερα οι τέσσερις δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο στο 52ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδό Πύργου-Πατρών, δεν σταμάτησαν σε σήμα στάσης αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και εγκατέλειψαν το όχημα σε κοντινή αγροτική περιοχή όπου διέφυγαν πεζοί.



klopes2Για τη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δράστες είχε κλαπεί πριν από είκοσι μέρες περίπου, από το Λαμπέτι Πύργου, ενώ σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων τις οποίες οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας για τις παράνομες δραστηριότητές τους.



klopes3Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα ηγετικό ρόλο στην οποία είχε ο 27χρονος με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες.


Πιο αναλυτικά η δράση της ομάδας που δραστηριοποιούνταν το τελευταίο δίμηνο, είχε προβεί σε δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και συγκεκριμένα :
• Επτά κλοπές στη Σπιάντζα
• Και από μία σε Λέτρινα, Σαρακίνα, Κατάκολλο και Άγιο Ιωάννη Ηλείας

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία όπου διέμεναν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύ μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, κινητών τηλεφώνων, ειδών οικιακής χρήσεως και προσωπικών αντικειμένων τα οποία είχαν αφαιρέσει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΜΑΚΕΛΕΨΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΝΑΤΑΣΑ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ!

thima3
 Έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν τα γουρούνια από την Αλβανία. Ήταν λέει ερωτευμένο το κάθαρμα από τα Τύραννα... Αλήθεια ποιός είχε ανοίξει τα σύνορα και μπήκαν όλοι αυτοί οι δολοφόνοι στην χώρα μας; ( απάντηση.. ΣΑΜΑΡΑΣ )

Με αποτέλεσμα τώρα οι γονείς να νεκροφιλάνε το παιδί τους. Να πάνε στο διάολο οι τηγανοκέφαλοι.

Νομίζουμε-και το λέμε με πάσα ειλικρίνεια-ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.

Μετράμε πτώματα συμπατριωτών μας με αυτούς τους αλήτες.

Διαβάστε το χρονικό του τρόμου για να καταλάβετε με ποιους έχουμε να κάνουμε:

thima-patra115.09: Ο δράστης παρέδωσε στις αρχές το μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τα θανάσιμα πλήγματα στην άτυχη Ναταλία.

15.03: Τον γύρο της Ελλάδας έχει κάνει από το πρωί η είδηση της δολοφονίας της Ναταλίας Βουτσινά.Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζητούν οι οικείοι της.

14.21: Ένα ακόμη πλήγμα για την οικογένεια Βρη. Πριν από οκτώ χρόνια είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο στον Άγιο Βασίλειο η Ελευθερία Βρη, μια απο τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες της Πατραϊκής δημοσιογράφιας.

14.12: Μουδιασμένη είναι η γειτονιά στα Μποζαϊτικα απο το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, μεταδίδει απεσταλμένος του thebest.gr. Ο δράστης, με αίματα στα χέρια, εγκατέλειψε το σπίτι της 43χρονης και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία. Άγνωστο αν, πριν πάει στην Ερμού και στην Αστυνομική Διεύθυνση, περιπλανήθηκε στην περιοχή ή σε άλλα σημεία.

13.57: “Ένας πολύ γλυκός και ανοικτός άνθρωπος.Πάντα χαμογελαστή και χαρούμενη”. Έτσι περιγράφουν στο thebest.gr την Ναταλία Βουτσινά φίλοι της. Αδυνατώντας να πιστέψουν την σημερινή τραγωδία.

13.40: Ο 33χρονος δράστης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας.

13.33: Συγκλονισμένος είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κων. Βρης. Φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς εκφράζουν με κάθε τρόπο την συμπάρασταση τους.

13.08: Η Αστυνομία ανακοίνωσε πριν λίγο:Σήμερα το πρωί παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος δήλωσε ότι λίγη ώρα νωρίτερα σε οικία στα Μποζαΐτικα Πατρών τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι 43χρονη ημεδαπή.


12.03: Η περιοχή γύρω από το σπίτι έχει αποκλεισθεί από την Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι καβγάδισε άγρια με το θύμα και πάνω στον καβγά άρπαξε ένα μαχαίρι και της επιτέθηκε.

11.38: Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαϊας Κώστας Κυριακόπουλος και ο Διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταβαίνει εκεί και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας του οποίου ο Ανδρέας Κων. Βρης είναι στενός συνεργάτης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

11.27: Στο σημείο του εγκλήματος, σπίτι κοντά στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, βρίσκονται άνδρες της Ασφαλείας που ερευνούν τον χώρο. Η είδηση του άγριου εγκλήματος προκαλεί σοκ αφού η Ναταλία Βουτσινά ήταν ιδιαιτέρως γνωστό και αγαπητό πρόσωπο στην Πάτρα.

11.10: Το θύμα είναι η Ναταλία Βουτσινά, 43 ετών, ιδιοκτήτρια καφέ στην περιοχή του Ρίου και ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στην Πάτρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέση με το κατάστημα καφέ στο Ρίο στο οποίο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες ενώ περιστασιακά απασχολείτο και στο σπίτι. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα ενός κοριτσιού ηλικίας 10 ετών. Οι αστυνομικοί την βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δράστης την χτύπησε τρεις φορές με μαχαίρι στον λαιμό (καρωτίδα), στο στέρνο και στην πλάτη, σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση.

10.59: Πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα ήταν σύντροφος του γνωστού δημοσιογράφου και των εκ εκδοτών της εφημερίδας “Κήρυκας” Ανδρέα Κων. Βρη.

10.52: Στην περιοχή όπου έγινε το φριχτό έγκλημα, μεταξύ Ρίου και Μποζαϊτικων, βρίσκονται τώρα αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και ερευνούν το χώρο, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί αφού παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημά του.

10.40: Άνδρας Αλβανικής καταγωγής παραδόθηκε στην Αστυνομία της Πάτρας σήμερα το πρωί λέγοντας ότι έσφαξε μια γυναίκα.

Το γεγονός συνέβη στο Ρίο. Το ρεπορταζ από το best
πηγη

50 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΒΡΑΔΥ.... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ!!!

ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Πενήντα παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε Χίο και Σάμο από στελέχη των Λιμενικών Αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου σε συνεργασία με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή «Βρουλίδια» Χίου, 17 αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, συνέλαβαν στη χερσαία ζώνη λιμένα Καρλοβασίου, 33 αλλοδαπούς, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

159 χρόνια στη φυλακή οι Αλβανοί ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του Δώνη - «Αν ήθελα, θα τους είχα σκοτώσει όλους».. είπε ο ένας από τους δράστες!!! Βέβαια σύντομα θα είναι έξω με καμιά αδειούλα..

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στους δύο κακοποιούς που είχαν εισβάλει στο σπίτι του Γιώργου Δώνη και κράτησαν ομήρους μέλη της οικογένειάς του. 

Οι δύο αδίστακτοι Αλβανοί σόκαραν με την κυνικότητά τους το δικαστήριο, με τον έναν να δηλώνει ευθαρσώς «Αν ήθελα, θα τους είχα σκοτώσει όλους».


Στον 35χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 101 ετών και στον 26χρονο συνεργό του ποινή κάθειρξης 58 ετών, με τους δύο τους να δικάζονται για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, εννέα ληστείες, μία απόπειρα, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.



Τον Ιούνιο του 2012 οι δύο αλβανοί κακοποιοί είχαν εισβάλει στο σπίτι του Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά και είχαν πιάσει ομήρους τα παιδιά, τα πεθερικά και την οικιακή βοηθό του, ενώ είχαν τραυματίσει και έναν αστυνομικό. 

Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν σε αυτό και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα. Επιστρέφοντας στο σπίτι της, η σύζυγος του προπονητή αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και κατέφυγε σε διπλανό σπίτι, ενώ οι κακοποιοί επιχείρησαν να διαφύγουν παίρνοντας ως όμηρο τον πατέρα της, τον οποίο άφησαν ελεύθερο αργότερα.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΩΤΙΔΑ – ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥ

voutsina2Το έγκλημα με θύμα την 43χρονη γυναίκα, έγινε στις 09.00 το πρωί στην περιοχή Μποζαΐτικα της Πάτρας, ενώ ο 33χρονος αλβανός δράστης, λίγη ώρα μετά τον φόνο, παραδόθηκε στην Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δολοφόνος που είναι Αλβανός κατακρεούργησε με μαχαίρι την άτυχη γυναίκα μέσα στο σπίτι της.

Η 43χρονη είχε μία 8χρονη κόρη και ήταν παντρεμένη. Ο σύζυγος ειδοποιήθηκε για τη δολοφονία από αστυνομικούς...





voutsina1Λέγοντας ότι έσφαξε την φίλη του και έχοντας τα χέρια του μέσα στα αίματα, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο αστυνομικό τμήμα νεαρός άνδρας Αλβανικής καταγωγής.



Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, o δράστης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διατηρούσε σχέση μαζί της και ότι περιστασιακά εργαζόταν στο σπίτι του ζευγαριού και επιπλέον βοηθούσε και στο κατάστημα εστίασης που είχαν.


Το θύμα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έσπευσε στο σπίτι έφερε μαχαιριές στην πλάτη και στο στέρνο. Ο δράστης την αποτελείωσε κόβοντάς της, την καρωτίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr το θύμα είναι η Ναταλία Βουτσινά σύντροφος του Δημοσιογράφου και εκ των εκδοτών της εφημερίδας Ημερήσιος Κήρυκας Ανδρέα Βρή

voutsina2Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέση με το εν λόγω κατάστημα στο οποίο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα ενός κοριτσιού ηλικίας 10 ετών. Οι αστυνομικοί την βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δράστης την χτύπησε τρεις φορές με μαχαίρι στον λαιμό (καρωτίδα), στο στέρνο και στην πλάτη.


Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαϊας Κώστας Κυριακόπουλος και ο Διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταβαίνει εκεί και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας του οποίου ο Ανδρέας Βρης είναι στενός συνεργάτης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η περιοχή γύρω από το σπίτι έχει αποκλεισθεί από την Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι καβγάδισε άγρια με το θύμα και πάνω στον καβγά άρπαξε ένα μαχαίρι και της επιτέθηκε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διατηρούσε σχέση με το θύμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη πάλης στο σπίτι, κάτι που σημαίνει ότι το θύμα αντιστάθηκε. Θεωρείται πολύ πιθανό ο δολοφόνος να κυνήγησε την γυναίκα μέσα στο σπίτι, με την 43χρονη να προσπαθεί να αποφύγει το μοιραίο.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες για τη δολοφονία και δήλωναν συγκλονισμένοι...


ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΣΦΑΞΕ ΤΗΝ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Με τα χέρια βαμμένα από το αίμα της φίλης του παραδόθηκε πριν από λίγα λεπτά στην αστυνομία ένας άντρας Αλβανικής καταγωγής.

Ο άντρας δήλωσε πως πήγε να παραδοθεί γιατί λίγο πριν είχε σφάξει τη φίλη του.

patrastimes.gr

Φλώρινα : Αλβανοί έμπαιναν σε εκκλησίες και έκλεβαν τους πιστούς.

Φλώρινα: Οι δύο άγνωστοι δεν σηκώθηκαν στην εκκλησία για να κάνουν τον σταυρό τους...Όλα έγιναν σε εκκλησία που βρίσκεται στην Κέλλη της Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας, δύο άτομα δεν είχαν - όπως αποδείχθηκε - το μυαλό τους στην προσευχή.

Όπως αποκαλύφθηκε, μία από τις φορές που οι πιστοί σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, βούτηξαν μικρό χρηματικό ποσό από δύο άτομα, που αρχικά δεν κατάλαβαν το παραμικρό.

Οι δράστες κατάφεραν να φύγουν από την εκκλησία, αλλά η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ. Τα θύματα κατάλαβαν την κλοπή και αμέσως σκέφτηκαν ότι οι δύο άγνωστοι που κάθονταν κοντά τους, ήταν πολύ πιθανό να κρύβονταν πίσω από την κλοπή. Ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγο αργότερα οι δράστες βρίσκονταν με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν Αλβανοί, που δεν έφεραν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα. Οι δράστες ομολόγησαν ότι έκλεψαν τους δύο άντρες και επέστρεψαν τα χρήματα...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πακιστανοί είχαν κλέψει εννέα μετασχηματιστές της ΔΕΗ από περιοχές της Αιγιάλειας

Είχαν κλέψει εννέα μετασχηματιστές της ΔΕΗ από περιοχές της ΑιγιάλειαςΕννέα μετασχηματιστές της ΔΕΗ, που ήταν εγκατεστημένοι σε αγροτικές περιοχές της Αιγιάλειας, είχε κλέψει, σύμφωνα με την Αστυνομία ένας 36χρονος Πακιστανός, μαζί με ακόμα δύο άτομα που αναζητούνται.


Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, ο 36χρονος λαθρομετανάστης μαζί με τους άλλους συνεργούς του, έκλεψαν από αντλιοστάσια του ποταμού Κράθη και πυλώνες της ΔΕΗ στην Ποροβίτσα και στον Άνω Πλάτανο, εννέα μετασχηματιστές, από τους οποίους αφαιρούσαν το χαλκό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αξία του χαλκού που αφαιρέθηκε από τους μετασχηματιστές ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 36χρονου υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ατόμων και την πιθανή εμπλοκή τους σε άλλες κλοπές.

Στη φάκα σπείρα Αλβανών διαρρηκτών στη Ζαχάρω. Πούλαγαν τα κλοπιμαία στην Αλβανία!

listes
Οργανωμένη σπείρα Αλβανών που δρούσε στην περιοχή του Κακόβατου στη Ζαχάρω, εξαρθρώθηκε από τις Αρχές, μετά από επιχείρηση που έγινε στο χώρο που διέμεναν και βρέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από σπίτια και αποθήκες της περιοχής.



Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ζαχάρως συνέλαβαν πριν λίγες ημέρες τους δύο από τους τρεις δράστες, ηλικίας 21 και 26 ετών, ενώ ο τρίτος 23 ετών αναζητείται.

Στην υπόθεση συνέβαλαν και οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, επικουρικά για το έργο της προανάκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλβανοί δράστες, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, αναζητώντας δουλειά στην ευρύτερη περιοχή του Κακόβατου, είχαν νοικιάσει δωμάτιο στο χωριό. Αυτό ήταν το πρόσχημα γιατί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σκοπός τους ήταν να ρημάξουν το χωριό, καθώς ο ένας από τους δράστες, ο 21χρονος, είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην περιοχή και γνώριζε «πρόσωπα και πράγματα».

Οι δύο που συνελήφθησαν είχαν εκτελεστικό ρόλο στην σπείρα. Ο εγκέφαλος είναι ο 23χρονος ο οποίος και διαφεύγει τη σύλληψη. Με εξαίρεση τον 21χρονο κανένας άλλος δεν είχε βρεθεί ξανά στο παρελθόν στο χωριό.

Ο 21χρονος φέρεται να έριξε την ιδέα, γνωρίζοντας τα κατατόπια και οι άλλοι συμφώνησαν. Ο μικρότερος της σπείρας υποδείκνυε τους στόχους, ο εγκέφαλος εξέταζε τα δεδομένα και οι τρεις μαζί «χτυπούσαν». Ο εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να κυκλοφορούσε στο χωριό με ένα ποδήλατο και στην βόλτα του αυτή, «τσέκαρε» τους στόχους.

Φέρονται να είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις, με λεία κυρίως εργαλεία και άλλα αντικείμενα, ενώ ανάμεσα στα κλοπιμαία βρέθηκε και μια μοτοσικλέτα. Οι δράστες αποδέχθηκαν μόνο κάποιες από τις περιπτώσεις, ενώ οι Αρχές εξετάζουν πολλές ακόμα σχετικές υποθέσεις.

Οι τρεις δράστες επί της ουσίας ξεκίνησαν από την Αλβανία, εισερχόμενοι παράνομα στη χώρα για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους. Τα κλοπιμαία, θα τα πήγαιναν στη χώρα τους, για να τα πουλήσουν και να μοιραστούν τα κέρδη σε τρία μερίδια.

Όμως οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως τους έκοψαν τη φόρα, αφού μετά από έρευνες τους εντόπισαν και μαζί τους βρήκαν και τον τεράστιο όγκο των κλοπιμαίων στο σπίτι που είχαν νοικιάσει.

Έτσι συνελήφθησαν οι τρείς Αλβανοί κακοποιοί που είχαν αποδράσει από τις φυλακές της χώρας τους - Γιατί ήθελαν να φτάσουν έως τα Γιάννενα

- Οι επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών σκόπευαν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα
- Τους περίμενε συνεργός τους στα Γιάννενα ο οποίος θα τους προμήθευε με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης!
- Η μάχη σώμα με σώμα με αστυνομικούς - Οι αλβανοί κακοποιοί Ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί


Διασχίζοντας κατά μήκος τον ποταμό Σαραντάπορο, οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί σκόπευαν να φτάσουν μέχρι τα Ιωάννινα, όπου εκεί επρόκειτο να τους προμηθεύσει άγνωστος συνεργός τους με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης, προκειμένου να εγκατασταθούν στην χώρα μας. 

Αυτό αποκάλυψαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί, προανακριτικά, στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε το πρωί στην ορεινή περιοχή του Γράμμου.


Από τη μεταφορά των αλβανών - Εικόνα από το svouranews

Ο Γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, έκανε λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, καθώς ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κρατούνταν στις αλβανικές φυλακές για σοβαρά εγκλήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ., στήνοντας "μπλόκα" σε καίρια σημεία της ελληνοαλβανικής μεθορίου και επιστρατεύοντας όλο το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ήταν σε εγρήγορση τα τελευταία 24ωρα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που διατύπωσαν, μέσω της Ίντερπολ, οι αλβανικές διωκτικές αρχές, λίγες ώρες μετά τη μαζική απόδραση επτά κρατουμένων από τις αλβανικές φυλακές Ντρένοβα, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τέσσερις επί αλβανικού εδάφους.

Κι αυτό διότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι οι τρεις ασύλληπτοι δραπέτες κατευθύνονταν προς την Ελλάδα μέσω του ορεινού όγκου Γράμμου Καστοριάς, όπως κι έγινε.

Όλο το χρονικό

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, οι τρεις Αλβανοί, που εξέτιαν πολυετείς ποινές κάθειρξης- κατά περίπτωση -για ανθρωποκτονία, απαγωγή, ναρκωτικά, οπλοκατοχή κ.ά., εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος από το ορεινό χωριό Μονόπυλος που βρίσκεται κοντά στο Νεστόριο Καστοριάς.

"Κινούνταν συγκεκριμένες ώρες τη νύχτα για να μην γίνουν αντιληπτοί, ενώ σταματούσαν σε στάνες και καλύβες" επεσήμανε ο αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Ηλίας Στεφανής.

 Τελικά, χθες το απόγευμα, γύρω στις 6.30, οι τρεις ένοπλοι, κινούμενοι πεζή, έπεσαν σε ενέδρα αστυνομικών της διεύθυνσης Καστοριάς, στη δασική περιοχή Χρυσής Νεστορίου, σε απόσταση 15 χλμ. από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όταν οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να ακινητοποιηθούν, οι δύο από τους ένοπλους αλλοδαπούς προέταξαν προς την πλευρά τους καλάσνικοφ, με πρόθεση να βάλουν κατά των αστυνομικών. "Τους έπιασε πανικός. Δεν πρόλαβαν να πυροβολήσουν" σημείωσε ο ταξίαρχος.

Όπως έγινε γνωστό, ανθυπαστυνόμος που συμμετείχε στην παραπάνω ομάδα όρμησε προς το μέρος ενός εκ των κακοποιών, ακολούθησε πάλη σώμα με σώμα, κατά την οποία κατάφερε να αφοπλίσει τον ηλικίας 31 ετών δραπέτη, την ίδια ώρα που οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν.

Όλη τη νύχτα, οι αστυνομικοί "χτένισαν" την περιοχή και τελικά συνελήφθησαν και άλλοι δύο κακοποιοί, οι οποίοι παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση. Ο ένας, επίσης 31 ετών, κρατώντας ένα καλάσνικοφ, στις 7 το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Νεστορίου κι ο άλλος, 42 ετών, άοπλος, 2,5 ώρες αργότερα, κοντά στο σημείο όπου έγινε η συμπλοκή.

Οι τρεις κακοποιοί, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση.

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μαζική απόδραση από τις αλβανικές φυλακές Ντρένοβα, που βρίσκονται κοντά στην Κορυτσά, ο κ. Τσακνάκης, έκανε λόγο για καλά οργανωμένη επιχείρηση. Όπως είπε, αρχικά τρεις συνεργοί των δραπετών έριξαν χειροβομβίδες στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό.
Την ίδια ώρα, οι δραπέτες πήραν όμηρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κι έχοντας ήδη πριονίσει κάγκελα των φυλακών κατάφεραν να αποδράσουν.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο, το περασμένο καλοκαίρι είχαν βρεθεί σε ψυγείο των κελιών τους πιστόλια και καλάσνικοφ.

Βίντεο από την μεταφορά των 3 αδίστακτων Αλβανών δραπετών στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς



alvanoi-drapetesΆντρες των ΕΚΑΜ και Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς με συγχρονισμένες προσπάθειες και με την βοήθεια ειδικών εκπαιδευόμενων σκύλων κατάφεραν να συλλάβουν τους 3 επικίνδυνους αλβανούς κακοποιούς δραπέτες των φυλακών της Ντρένοβα.

Δείτε το βίντεο του svouranews από την μεταφορά τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς:



Θεσσαλονίκη : Συνελήφθησαν αλλοδαποί την ώρα που λήστευαν αποθήκη.

el.as65

Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βραδινές ώρες της 27-11-2013 στην Καλαμαριά, δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 41 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε υπόγειο οικοδομής έχοντας παραβιάσει πόρτα αποθήκης, προκειμένου να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Αλβανός τσακώθηκε με ομοεθνή του και τον τραυμάτισε με μαχαίρι.

Βγήκαν μαχαίρια πάνω στον καυγά Οι Αλβανοί "μετανάστες" που τσακώνονταν είχαν μαχαίρια και τα χρησιμοποίησαν ο ένας εναντίον του άλλου.


Όλα έγιναν χθες τις μεσημεριανές ώρες στην Αθήνα.
Περίοικοι που είδαν τη συμπλοκή ενημέρωσαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον έναν από τους Αλβανούς.

Μέχρι να φτάσει όμως η αστυνομία ένας από τους "μετανάστες" είχε πέσει αιμόφυρτος χτυπημένος από μαχαίρι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Λαθρομετανάστες απο το Μπαγκλαντές χτύπησαν και λήστεψαν ομοεθνή τους.

Τον `κάρφωσαν` με μαχαίρι για λίγα ευρώΣυναγερμός σήμανε στην αστυνομία τη νύχτα στην Αθήνα όταν ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση από μαχαίρι.

 

Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν έσπευσαν στο σημείο άμεσα και κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο αλλοδαπούς ληστές που επιτέθηκαν στον άτυχο άνδρα για να τον ληστέψουν.

Όπως αποδείχθηκε δράστες και θύμα κατάγονται από το Μπαγκλαντές. Προφανώς οι ληστές ήξεραν ότι το θύμα έχει χρήματα πάνω του, επιχείρησαν να του τα αρπάξουν και όταν εκείνος αντέδρασε δεν δίστασαν να τον μαχαιρώσουν.

Σαντορίνη: 18 άτομα ρήμαζαν το νησί στις κλοπές εδώ και τρία χρόνια! 4 Έλληνες και 14 αλλοδαποί!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.Εξιχνιάστηκαν χθες από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, 22 περιπτώσεις κλοπών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά 18 ατόμων, ηλικίας από 16 έως 32 ετών.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τέσσερις Έλληνες (3 άνδρες και μια γυναίκα), έναν ομογενή από την Αλβανία, 9 Αλβανούς (8 άνδρες και μια γυναίκα), 2 Βούλγαρους και 2 Ουκρανούς, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για διάπραξη κλοπών, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Μετά από αξιολόγηση στοιχειών, αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση,
διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, "δουλεύοντας" μαζί και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, έκαναν κατά την τελευταία τριετία συνολικά 22 κλοπές από σπίτια και επιχειρήσεις στο νησί της Θήρας.


Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν είναι δύο κλοπές από παγκάρια εκκλησίας, μία κλοπή από ΚΕΠ του νησιού, κλοπή από κυλικείο σχολείου, από σχολικές μονάδες αλλά και από δωμάτια ξενοδοχείων.

Κατά τη διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων, έγιναν έρευνες στα σπίτια των δραστών, όπου βρέθηκε πλήθος αντικειμένων, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και φακοί εστίασης, ρολόγια, ηλεκτρικά οικοδομικά εργαλεία, ηχεία και συσκευές αναπαραγωγής ήχου και κοσμήματα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Επιπλέον, βρέθηκαν ένα πιστόλι replica με γεμιστήρα και πέντε μεταλλικά σφαιρίδια, καθώς και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος δύο Αλβανών, ηλικίας 19 και 18 ετών, ίσχυαν περιοριστικοί όροι για διάπραξη ληστείας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Συνελήφθη και δεύτερος Αλβανός δραπέτης των αλβανικών φυλακών, στα βουνά της Καστοριάς

drapetis_516_355 (1)Συνελήφθη σήμερα γύρω στις 07.30 το πρωί, κοντά στο Επταχώρι Κοζάνης, άλλος ένας 31χρονος δραπέτης των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, ο οποίος χθες, μαζί με έναν ακόμη κακοποιό, κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη, κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς σε παλιό εργοστάσιο ξυλείας, κοντά στο Πευκόφυτο του Γράμμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατα τη σύλληψή του δεν έφερε οπλισμό.


Πρόκειται για τον Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία και ανθρωποκτονία.

Η αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή συνεχίζεται για τον εντοπισμό και σύλληψη και του τρίτου Αλβανού δραπέτη Ρεΐς Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή.

Χθες συνελήφθη επίσης ο 31χρονου Αλβανός δραπέτης των ίδιων φυλακών, Γκεζίμ Τόμα, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στο Γράμμο.

Ο Γκεζίμ Τόμα είναι 31 χρόνων, από την Ντίμπρα της βόρειας Αλβανίας και εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενός 25 χρονου, επειδή του έκλεψε τα καυσόξυλα.

Οι φόβοι των ελληνικών αρχών για πέρασμα των τριών πάνοπλων βαρυποινιτών στο ελληνικό έδαφος επιβεβαιώθηκαν όταν οι κακοποιοί εντοπίστηκαν να κινούνται σε ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου Καστοριάς. Στη θέα των αστυνομικών οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ με πολεμικά όπλα και ακολούθησε συμπλοκή, με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να συλλάβουν έπειτα από καταδίωξη τον έναν από τους ενόπλους και να κατασχέσουν το πολεμικό όπλο καλάσνικοφ που κατείχε, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και των υπολοίπων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκαν με κατεύθυνση προς την Αλβανία.

Οι ισχυρές ενδείξεις πως πρόκειται για τους τρεις καταζητούμενους δραπέτες των αλβανικών φυλακών επιβεβαιώθηκαν αργότερα, με την ταυτοποίηση του συλληφθέντος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», πρόκειται για τον Γκεζίμ Τόμα, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

Η απόδραση συνολικά επτά βαρυποινιτών έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ντρένοβο.

Η αλβανική αστυνομία είχε συλλάβει μέχρι την Κυριακή τους τέσσερις από τους επτά, ενώ έδωσε τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τριών καταζητουμένων στις αστυνομικές αρχές, τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ.
Στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός και δόθηκαν εντολές να στηθούν ενισχυμένα αστυνομικά μπλόκα και περιπολίες κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων, με τη χρήση και θερμικών καμερών.

Πάρτι λαθραίων προιόντων στον Άγιο Παντελεήμονα με λαθρομετανάστες μικροπωλητές

maimou
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, χθες (27-11-2013) πραγματοποιήθηκε ειδική αστυνομική δράση στη λαϊκή αγορά της οδού Φυλής στον Άγιο Παντελεήμονα.



Στους ελέγχους, οι οποίοι διήρκησαν από 07.00-18.00 ώρας, συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία» και των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας.

Πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι (16) προσαγωγές ατόμων. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου, τα οποία παρέλαβε ένα (1) απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Αθηναίων για καταστροφή.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου θα συνεχιστούν αμείωτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής .

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συμπλοκή με όπλα στα βουνά της Καστοριάς! Ενδείξεις ότι πρόκειται για τους δραπέτες των αλβανικών φυλακών!

Η συμπλοκή έγινε στις 19:00, σε ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά... Αφύλακτα τελείως τα σύνορα

 

Πρόκειται για συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και οπλισμένων ατόμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τα άτομα που έχουν δραπετεύσει από τις αλβανικές φυλακές της Κορυτσάς.

Θυμίζουμε ότι είχαν αποδράσει 7 άτομα, τα 4 από τα οποία εντοπίστηκαν. Είναι άλλοι τρεις δηλαδή, που κυκλοφορούν ελεύθεροι και από την πρώτη στιγμή, είχαν εκφραστεί φόβοι ότι μπορεί να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τη συμπλοκή που έγινε απόψε, συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο είχε πολεμικό όπλο (Καλάσνικοφ).

Πήγαν για τα ναρκωτικά και βρήκαν οπλοστάσιο, σε σπίτι Βουλγάρου!

oplo_1Μίνι οπλοστάσιο ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε έλεγχο για ναρκωτικά σε σπίτι ενός 35χρονου αλλοδαπου. 

Ο 35χρονος Βούλγαρος, που είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό Λυκόφη του Σουφλίου είχε μεταφέρει παράνομα από τη Βουλγαρία ένα πιστόλι κρότου- αερίου με 51 φυσίγγια, μια καραμπίνα για την οποία ο αλλοδαπός δεν διέθετε άδεια κατοχής με 70 φυσίγγια, τρία φυσίγγια για άλλα όπλα και επτά φωτοβολίδες. 

Ο 35χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες.

Πεδίον Άρεως: Το κλείνουν λόγω εγκληματικότητας



ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κλείνουν το πάρκο του Πεδίου του Άρεως γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν την εγκληματικότητα...!

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής από σήμερα η είσοδος θα είναι ανοιχτή από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες το πάρκο θα είναι κλειστό προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Συγχρόνως, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη τρεις δημοπρασίες - για καθαριότητα, φύλαξη και περιποίηση του πρασίνου. Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός έχουν ήδη διατεθεί για την επανόρθωση του πάρκου 1.500.000 ευρώ και έχουν δεσμευθεί άλλα 2.200.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Αττικής προγραμματίζει επίσης την περίοδο των Χριστουγέννων να λειτουργήσει στο πάρκο Χριστουγεννιάτικο «χωριό» για μικρούς και μεγάλους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί ληστές χτύπησαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη σπιτιού - Συνελήφθη ένας από τους δύο ληστές!

Ένας 58χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για την αιματηρή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου. Ο δράστης μαζί με συνεργό του, μπήκε στο σπίτι του άτυχου άντρα και αφού τον χτύπησε βάναυσα, ερεύνησε το σπίτι και έκλεψε τα αντικείμενα αξίας. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου και κατέληξε μετά από δύο μέρες.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον 30χρονο συνεργό του, που για την ώρα διαφεύγει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, όλα έγιναν το βράδυ της 20ης Νοέμβρη. Οι ληστές μπήκαν από ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα στην μονοκατοικία και εξάντλησαν την αγριότητά τους, όταν βρέθηκαν απέναντι από τον αβοήθητο ιδιοκτήτη.

Οι ληστές τον άφησαν να χαροπαλεύει και έφυγαν από το σπίτι με ηλεκτρονικές συσκευές και τα λιγοστά χρήματα του θύματος που υπήρχαν στο σπίτι.

Κραυγή αγωνίας στην ακριτική Καστοριά για την παράνομη δράση αλβανών


Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου, στον ακριτικό νομό Καστοριάς, με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη πριν λίγες ημέρες καταγγέλλει τόσο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την συνεχιζόμενη αδιαφορία τους απέναντι στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του δήμου Νεστορίου που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, εξαιτίας της προκλητικής και ανεξέλεγκτης πλέον λαθραίας εισόδου κακοποιών στοιχείων από την γειτονική χώρα με αποτέλεσμα διαρρήξεις, κλοπές, λαθροϋλοτομία.

Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι και τα δυο υπουργεία εμπαίζουν τους κατοίκους των χωριών αυτών και τα καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Γράφουν χαρακτηριστικά: «Εάν και αυτή την φορά δεν αλλάξει κάτι, εάν το ελληνικό κράτος δεν δείξει τώρα το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους ακρίτες κατοίκους του δήμου μας και δεν αυξήσει την αποτελεσματικότητα στις ενέργειές του, τότε επιφυλασσόμαστε για δυναμικότερους τρόπους αντίδρασης. Θα αναλάβουμε μόνοι μας την φύλαξη των οικισμών, την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας υποκαθιστώντας έτσι το αδιάφορο και αναποτελεσματικό κράτος».

Απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα των συμπατριωτών μας που ζουν έντονα την παράνομη δράση αλβανών, οι οποίοι εισέρχονται λαθραία στην Χώρα μας. Μόνο που η φωνή τους αμφιβάλλουμε πολύ εάν θα εισακουστεί καθόλου.

Ειδικά για τον ανεκδιήγητο και παντελώς αποτυχημένο υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Δένδια, η μόνη του έννοια είναι να στήνει και να στηρίζει τις απαράδεκτες σκευωρίες εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μη νοιαζόμενος καθόλου για την ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα που μαστίζει όλες της περιφέρειες της Χώρας.

Δεν ξέρουμε, μάλιστα, αν με τον νέο «αντιρατσιστικό νόμο» οι κάτοικοι των ακριτικών Χωριών βρουν και τον μπελά τους τελικά. Γιατί, όπως κυλούν τα πράγματα στην σύγχρονη Ελλάδα, οι αλλοδαποί τείνουν να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες. Όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» κάνουν ότι μπορούν για να συμβεί αυτό και να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γιώργος Μάστορας

18χρονος λαθρομετανάστης “χτύπησε” με ηλεκτρικό ρεύμα γυναίκα για να την κλέψει!

STUN GUNS
Συνελήφθη άμεσα, χτες το βράδυ, στην περιοχή της Τούμπας, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 18χρονος αλλοδαπός, για απόπειρα ληστείας σε βάρος 45χρονης.


Ειδικότερα, ο 18χρονος, προσέγγισε την 45χρονη που κινούταν πεζή στην περιοχή της Τούμπας και με χρήση συσκευής εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, αποπειράθηκε να της αφαιρέσει αντικείμενα.

Η παθούσα κάλεσε σε βοήθεια και ο ανωτέρω τράπηκε σε φυγή.
Κατόπιν άμεσων αναζητήσεων εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς.

Επιπλέον, ο εν λόγω αλλοδαπός στερούταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στην Χώρα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και για παράβαση Νόμου Περί Αλλοδαπών.

Συνελήφθη Ιρανός με επιχείρηση πλαστογράφησης! Κατασχέθηκαν πάνω απο 1000 διαβατήρια και ταυτότητες.

plasta
Ολόκληρη επιχείρηση πλαστογράφησης είχε στήσει στο κέντρο της Αθήνας ένας Ιρανός.




Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν περισσότερα από 1.000 διαβατήρια και ταυτότητες.

Λίγο μετά τις επτά οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του Ιρανού και εκεί εντόπισαν 21 πλαστά διαβατήρια έτοιμα προς πώληση, άλλα 999 ημιτελή, 18 πλαστές ταυτότητες, δεκάδες φωτογραφίες για ταυτότητα ή διαβατήριο αλλά και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Ο Ιρανός είχε εξοπλίσει ένα ολόκληρο εργαστήριο και φαίνεται από τα ευρήματα πως είχε… αρκετή πελατεία.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΦΓΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΙΑΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 20ΧΡΟΝΗ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ..

Ένας Αφγανός γεννηθείς το 1976 αποπειράθηκε χθες το μεσημέρι στις 12:30 κοντά στην πλατεία τουΑγ.Παντελεήμονα και συγκεκριμένα στην Μιχαήλ Βόδα και Παρασίου, να βιάσει μια Αλβανίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makeleio.gr, ο 37χρονος παρακολουθούσε μέρες την 20χρονη Αλβανίδα (γεννηθείσα το 1993), και την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Χθες το μεσημέρι αποπειράθηκε να την βιάσει στη μέση του δρόμου και η γυναίκα έβαλε τις φωνές , με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της περιοχής που έτρεξαν να βοηθήσουν.

Οι κάτοικοι τον ακινητοποίησαν και εκείνη την ώρα περνούσαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ από την περιοχή με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν αμέσως. Την ώρα που οι αστυνομικοί του περνούσαν χειροπέδες, ο Αφγανός χτύπησε έναν από τους αστυνομικούς και προσπάθησε να του βγάλει το υπηρεσιακό όπλο από τη θήκη.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για αντίσταση κατά της αρχής και προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτή τη στιγμή οδηγείται στον Εισαγγελέα.
πηγη

Βούλγαρος έταξε δουλειά σε ομοεθνή του αλλά την έβγαζε στο κλαρί”

bar
Της έταξε δουλειά, όμως τελικά είχε άλλα σχέδια για τη 26χρονη την οποία για περίπου 3 εβδομάδες την ανάγκαζε να ζει έναν εφιάλτη.

Ο λόγος για έναν 28χρονο Βούλγαρο ο οποίος ήρθε στα Χανιά μαζί με μια 26χρονη ομοεθνή του, περίπου πριν από 20 ημέρες.

Αρχικά την πήγε σε ένα μπαρ στα Χανιά στο οποίο γίνεται κονσομασιόν. Η 26χρονη έπιασε εκεί δουλειά ως σερβιτόρα.

Όμως, ο Βούλγαρος καθώς και ο 42χρονος ιδιοκτήτης του μπαρ και ο 58χρονος υπεύθυνος, είχαν άλλους σκοπούς για τη 26χρονη.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο Γαλατά και εκεί ώθησαν με τη βια τη νεαρή κοπέλα να εκδίδεται έναντι 50 ευρώ.

Μάλιστα, μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών την είχαν εξαναγκάσει να συνευρεθεί ερωτικά με τουλάχιστον 15 άνδρες.

Τόσο ο 28χρονος Βούλγαρος, όσο και ο ιδιοκτήτης και ο υπεύθυνος του μπαρ, συνελήφθησαν από άνδρες της ΟΠΚΕ και του τμήματος ασφαλείας Χανίων.

Οι τρεις Αλβανοί δραπέτες κατευθύνονται στα ελληνικά σύνορα

alvanoiΟι αλβανικές αρχές έδωσαν λεπτομέρειες για την επιχείρηση αναζήτησης των τριών κρατουμένων που παραμένουν ασύλληπτοι.


Συγκεκριμένα, η αστυνομία της Κορυτσάς ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών δραπετών από τη φυλακή της Δρένοβας (Gëzim Toma, Reiz Haxhiraj και Eduart Lulo) και συλλέγει πληροφορίες από εκεί που λαμβάνουν τρόφιμα οι φυγάδες των αλβανικών φυλακών.

Οι έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων γίνονται στο νότιο τμήμα του νομού της Κορυτσάς, προς το όρος Γράμμος, γιατί υπάρχει η υπόνοια ότι κατευθύνονται προς τα ελληνικά σύνορα.

Ο ειδικές δυνάμεις σταμάτησαν προχθές το βράδυ τη επιχείρηση αναζήτησης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την αλβανική μετεωρολογική υπηρεσία ο καιρός θα επιδεινωθεί και ενδέχεται να χιονίσει. Κάνοντας, έτσι, δυσκολότερο το έργο της αναζήτησης.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ αλβανοί έμποροι ναρκωτικών στο Βόλο

ASTINOMIASTRAGG
Η μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2,11 γραμμαρίων που βρέθηκε στην κατοχή ενός 20χρονου Βούλγαρου όταν υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ήταν αρκετή για να εντοπιστούν οι προμηθευτές του.



Ο νεαρός αλλοδαπός αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν τα ναρκωτικά από δυο Αλβανούς ηλικίας 20 και 19 χρόνων και οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ανέλαβαν να εντοπίσουν τα ίχνη τους, πράγμα που έγινε άμεσα και στα σπίτια τους κατασχέθηκαν έντεκα πακέτα με κάνναβη συνολικού βάρους 27,55 γραμμαρίων τις οποίες προόριζαν για εμπορία.

Οι δυο «συνεταίροι» συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενοι για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και 19 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες με καλάσνικοφ



Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ληστείες με καλάσνικοφ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής προχώρησε την Κυριακή η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται τα πέντε  (δύο Έλληνες και τρεις Αλβανοί) , από τα οχτώ μέλη της σπείρας. Αναζητούνται ακόμη τρείς αλβανοί.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας 23χρονος Αλβανός δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, ο οποίος φέρεται ως «ιθύνων νους» της σπείρας.

Όπως έγινε γνωστό, η σπείρα κατηγορείται ότι τους τελευταίους μήνες διέπραξε τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, ενώ ανακοινώσεις θα κάνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στις 12 το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Καταδίωξη σε δυο νομούς για την σύλληψη Ρουμάνου κλέφτη τη νύχτα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

astinomia-vradi
Όλα ξεκίνησαν από τη Θήβα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο Ρουμάνος έκλεψε ένα αυτοκίνητο. Λίγη ώρα αργότερα “φουλάρισε” σε πρατήριο της εθνικής στο “90″, έξω από τη Θήβα, χωρίς να πληρώσει.


Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν κατάλαβαν ότι πρόκειται για το κλεμμένο αυτοκίνητο που ψάχνουν και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές διευθύνσεις της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, ενώ στήθηκαν μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού.

Γύρω στη 1:00΄ το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε να κινείται στο ρεύμα προς Λαμία και ξεκίνησε καταδίωξη, ενώ εκτός από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και την Ασφάλεια κλήθηκαν να συνδράμουν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Ο Ρουμάνος από την υπερβολική ταχύτητα, κοντά στην Αταλάντη, έριξε το κλεμμένο αυτοκίνητο στις μπάρες. Κατάφερε όμως, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι να εξαφανιστεί μέσα στα χωράφια.

Οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια άρχισαν να χτενίζουν όλοι την ευρύτερη περιοχή και τελικά τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Τώρα στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, όπου κρατείται ο Ρουμάνος, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ερευνούν σε ποιες αξιόποινες πράξεις εμπλέκεται ο συγκεκριμένος αλλοδαπός.

Συναγερμός για 3 αλβανούς ισοβίτες που δραπέτευσαν από φυλακές της Κορυτσάς. Οι υπόλοιποι 4 συνελήφθησαν

Συναγερμός για 3 ισοβίτες που δραπέτευσαν από φυλακές της ΚορυτσάςΟι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 4 από τους 7 επικίνδυνους ισοβίτες οι οποίοι κατάφεραν χθες το βράδυ να αφοπλίσουν τους φύλακες και να δραπετεύσουν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κορυτσάς της Αλβανίας. 

 

Συναγερμός και στην Ελλάδα μιας και κοντά στην Κορυτσά βρίσκεται η Καστοριά.


Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του, μετά από έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, του γενικού Εισαγγελέα και του υπουργού Δικαιοσύνης, ζήτησε από τους πολίτες να προσέχουν διότι οι δραπέτες είναι οπλισμένοι και να ενημερώσουν τις αρχές σε περίπτωση που τους αντιληφθούν.

Οι αλβανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της απόδρασης από τη φυλακή Ντρένοβα όπου φιλοξενούνται 320 κρατούμενοι.

Συνολικά στα 22 σωφρονιστικά ιδρύματα της Αλβανίας είναι έγκλειστοι 4.537 κρατούμενοι.

Η αλβανική αστυνομία δίνει αμοιβή 5.000 ευρώ για οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τους δραπέτες.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη αλβανός για 93 κλοπές και διαρρήξεις



Έναν 29χρονο λαθρομετανάστη από την Αλβανία συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο κέντρο της Αθήνας, για διαρρήξεις και κλοπές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ μάλιστα είχε συγκροτηθεί και ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 29χρονος είχε διαπράξει ενενήντα τρεις διαρρήξεις-κλοπές στο Περιστέρι, τον Κολωνό, το Γαλάτσι, την Πεύκη, το Ίλιον, το Μαρούσι, τους Αγίους Αναργύρους, το Ηράκλειο, το Χαλάνδρι, τη Νέα Ιωνία, τη Μεταμόρφωση, τη Φιλοθέη, το Νέο Ψυχικό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Χαλκηδόνα, τα Πατήσια, την Πετρούπολη, τον Άλιμο, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Δημήτριο, το Παλαιό Φάληρο, τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο 29χρονος δεν διέθετε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς είχε μπει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Σε βάρος του επίσης εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του 13ου και του 16ου Τακτικού Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλβανοί δολοφόνοι δραπέτευσαν από φυλακή στα Τίρανα...ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ?



Μετά το περιστατικό με τους Αλβανούς δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων, που κόστισε και την ζωή δύο αθώων ανθρώπων, έχουμε φο΄βους αυτή την φορά για εισροή από την Αλβανία νέας ομάδας επικίνδυνων κακοποιών.
 
Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ, μετά την ειδοποίηση που δέχθηκε από την Αλβανική Αστυνομία πως έξι ή επτά κρατούμενοι καταδικασμένοι για σοβαρά εγκλήματα δραπέτευσαν από τη φυλακή Ντρένοβα και ενδέχεται να κατευθύνονται προς την Ελλάδα.
 
«Οι κρατούμενοι, είναι όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για φόνους και είναι οπλισμένοι», ανέφερε η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας που χαρακτήρισε τους δραπέτες «επικίνδυνους», αναφέρει το ora news, ενώ την ίδια στιγμή έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών και έχουν ειδοποιηθεί τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ για την απόδραση τους, καθώς υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να περάσουν τα σύνορα.
 
Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι δραπέτες κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φρουρούς των φυλακών, ενώ η νύχτα και οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν «προστατεύσει» τη διαφυγή τους.
 
Οι αλβανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της απόδρασης από τη φυλακή Ντρένοβα όπου φιλοξενούνται 320 κρατούμενοι Συνολικά στα 22 σωφρονιστικά ιδρύματα της Αλβανίας είναι έγκλειστοι 4537 κρατούμενοι.
 
Πάντως το ότι κατευθύνονται προς τα εδώ είναι ανησυχητικό, γιατί μα ςεπιλέγουν θεωρώντας ότι είμαστε αρκετά "χαλαροί" ως προς την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Νύχτα τρόμου για οικογένεια στο Κατάκολο - Αλλοδαποί ληστές τους χτύπησαν για 150 ευρώ

Νύχτα τρόμου για οικογένεια στο Κατάκολο - Τους χτύπησαν για 150 ευρώΣε ένα φτωχικό όπου ζουν δύο ηλικιωμένοι γονείς με το γιο τους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, εισέβαλαν χθες λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ τρεις αλλοδαποί ληστές στο Κατάκολο.

 

Οπως γράφει το ilialive, ο 89χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού και η 77χρονη σύζυγός του, μαζί με τον 53χρονο γιο τους βίωσαν τον τρόμο, όταν οι αλλοδαποί δράστες μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας με κλωτσιές την πόρτα. Δέχθηκαν χτυπήματα απο τους ληστές που δεν έφεραν όπλο και αναγκάστηκαν να τους παραδώσουν το ποσό των 150 ευρώ.

Ήταν θαύμα το ότι τη στιγμή που ο 89χρονος άρπαξε την καραμπίνα και έπεσαν πάνω του οι ληστές να την αποσπάσουν, δεν τραυματίστηκε κανείς ότον το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Οι δύο αλλοδαποί ληστές μπήκαν στο σπίτι φορώντας κουκούλες για να κρύβουν τα πρόσωπά τους, ενώ ο τρίτος περίμενε έξω από το σπίτι στον κεντρικό δρόμο από Συκιά προς Κατάκολο, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Όσα συνέβησαν φαίνεται πως προκάλεσαν πανικό στους ληστές που τράπηκαν σε φυγή, έχοντας αρπάξει το ποσό των 150 ευρώ. ενώ είχαν χτυπήσει το ηλικιωμένο ζευγάρι. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε κοντινή απόσταση στο Κατάκολο σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συνελήφθη ο ένας από τους τρεις δράστες, ενώ όλη τη νύχτα άνδρες από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στην έδρα, «χτένιζαν» το βουνό για να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τους άλλους δύο δράστες.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε κοπέλα την ώρα που έβαζε βενζίνη.

venzinadiko
Θύμα επίθεσης λαθρομεταναστών έπεσε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, νεαρή γυναίκα που έβαζε βενζίνη στον αυτόματο πωλητή super market κοντά στην ΑΒΕΞ. 


H κοπέλα τα έχασε όταν είδε «μπουλούκι» μεταναστών να την πλησιάζει, κάποιον να την αγγίζει, και άρχισε τις φωνές.

Έντρομοι οι γείτονες πετάχτηκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ σταμάτησαν και δύο αυτοκίνητα που κινούνταν επί της Ανθείας.

Οι λαθρομετανάστες το έβαλαν στα πόδια. Κάτοικοι κατήγγειλαν πως η ΑΒΕΞ έχει γίνει… η καινούργια Πειραϊκή Πατραϊκή!

Συνελήφθη αλβανός λαθρομετανάστης για 93 κλοπές και διαρρήξεις. ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ



Έναν 29χρονο λαθρομετανάστη από την Αλβανία συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο κέντρο της Αθήνας, για διαρρήξεις και κλοπές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ μάλιστα είχε συγκροτηθεί και ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 29χρονος αλβανός είχε διαπράξει ενενήντα τρεις διαρρήξεις-κλοπές στο Περιστέρι, τον Κολωνό, το Γαλάτσι, την Πεύκη, το Ίλιον, το Μαρούσι, τους Αγίους Αναργύρους, το Ηράκλειο, το Χαλάνδρι, τη Νέα Ιωνία, τη Μεταμόρφωση, τη Φιλοθέη, το Νέο Ψυχικό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Χαλκηδόνα, τα Πατήσια, την Πετρούπολη, τον Άλιμο, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Δημήτριο, το Παλαιό Φάληρο, τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο 29χρονος δεν διέθετε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς είχε μπει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Σε βάρος του επίσης εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του 13ου και του 16ου Τακτικού Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Χανιά: Η χαρά του Μαροκινού τσαντάκια κράτησε λίγες μόνο ώρες...

Χανιά: Η χαρά του Μαροκινού τσαντάκια κράτησε λίγες μόνο ώρες...Τον τρόμο σκόρπισε χθες την νύχτα (22-11-2013) στην παλιά πόλη των Χανίων, ένας νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος μέσα σε λίγη ώρα άρπαξε τις τσάντες δύο πολιτών που περπατούσαν αμέριμνοι. Η αρχή του τέλους της δράσης του τσαντάκια, άρχισε όταν στις δύο το πρωί του Σαββάτου, άρπαξε την τσάντα που κρατούσε ένας Χανιώτης ο οποίος περπατούσε στην οδό Χάληδων.

Το θύμα της επίθεσης έβαλε τις φωνές και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία. Σε χρόνο ρεκόρ έφτασαν στην περιοχή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και των ΤΑΕ Χανίων, οι οποίοι έπιασαν τον τσαντάκια. Όπως προέκυψε πρόκειται για 19χρονο Μαροκινό, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αρπάξει και την τσάντα μιας κοπέλας επίσης σε δρόμο της παλιάς πόλης.

Στο μεταξύ, λίγη ώρα μετά, στις 3:40 τα ξημερώματα, στην διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στην παλιά πόλη, εντοπίστηκε ένας 26χρονος Μαροκινός, ο οποίος είχε πάνω του δύο κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ερευνώντας την προέλευση των τηλεφώνων, διαπίστωσαν πως το βράδυ της Παρασκευής, ο 26χρονος τα είχε κλέψει απο έναν πολίτη, πελάτη καταστήματος στην παλιά πόλη των Χανίων.

ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΜΕ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ


Καρτέρι σε έναν λαθρομετανάστη που εργάζεται στα χωράφια της Λακωνίας είχε στήσει στη Σπάρτη ένας νεαρός αλβανός, με σκοπό να του αρπάξει όσα χρήματα είχε πάνω του.

Κι όταν το θύμα προσπάθησε να αντισταθεί, τον τραυμάτισε.

Ο 29χρονος Πακιστανός αιφνιδιάστηκε όταν δέχθηκε την επίθεση από τον 23χρονο Αλβανό, ο οποίος τον χτύπησε αρχικά με γροθιές. Όταν, όμως, είδε ότι συνέχισε να αντιστέκεται, έβγαλε ένα κατσαβίδι και τον τραυμάτισε ελαφρά με αυτό. Στη συνέχεια, άρπαξε από τις τσέπες του τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή.

Αιμόφυρτος ο άτυχος πακιστανός ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφαλείας και τους έδωσε την περιγραφή του νεαρού ληστή, που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης κατηγορούμενος για ληστεία, οπλοχρησία και απλή σωματική βλάβη.

Ο 29χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Μυτιλήνη



Συνελήφθη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 55χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε, δύο (02) αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
 
Επίσης συνελήφθησαν, στη χερσαία ζώνη λιμένα Μυτιλήνης, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr