Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: 81 διαρρήξεις είχε κάνει η "συμμορία αλβανών με τις μαξιλαροθήκες"!

Επίσημες ανακοινώσεις, για τη "συμμορία αλβανών με τις μαξιλαροθήκες" που είχε ρημάξει την Ηλεία στις κλοπές και τις διαρρήξεις, έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο Δημήτρη Αλεξόπουλο.


Το περιουσιακό όφελος για τους δράστες ξεπερνά τις 310.000 ευρώ! 43.000 ευρώ σε χρήματα και 270.000 ευρώ σε κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με το ilialive.gr οι δράστες, τα χρυσαφικά τα έλιωναν και τα μετέτρεπαν ακόμα και σε πλάκες χρυσού! Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμα έξι άτομα ως κατηγορούμενοι σε υπόθαλψη εγκληματία ή για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έφτασαν έως τα σύνορα με την Αλβανία καταδιώκοντας κάποιους απο τους δράστες, ενώ κατόπιν υποδείξεων τους, ένας εξ αυτών συνελλήφθη στην Κρήτη.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούσαν τους δράστες και έφτασαν πρόσωπο με πρόσωπο μετά απο καταδίωξη στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής στον Πύργο το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιανουαρίου.

Πολλά απο τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στις κατ'οίκον έρευνες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, κυρίως ηλεκτρικές συσκευές όπως τηλεοράσεις... Οι κλοπές έγιναν τους τελευταίους 4 μήνες σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δώδεκα Αλβανών, ηλικίας από 18 έως 28 ετών.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος φέρεται να είναι ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Την αποκαλούν συμμορία με τις μαξιλαροθήκες γιατί, κουβαλούσε μέσα σε μαξιλαροθήκες τα κλεμμένα αντικείμενα, από τις διαρρήξεις.
Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν αρχικά σε σπίτι που είχαν μισθώσει στον Πύργο και στη συνέχεια τα εκποιούσαν μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν επέλεγαν τη μεταπώλησή τους σε συμπατριώτες τους, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου...

Συνελήφθη αλλοδαπός δραπέτης ΡΟΜΑ, των Φυλακών Κασσαβέτειας

Συνελήφθη δραπέτης των Φυλακών Κασσαβέτειας Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 22χρονος Ρομά ο οποίος που είχε δραπετεύσει από τις Φυλακές Κασσαβέτειας στις 19 Ιουνίου 2011, όπου ήταν έγκλειστος για ληστεία και κλοπή.


Κατά τη σύλληψή του, δήλωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε συνολικά ποσότητα ηρωίνης βάρους 17 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Ακόμη, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης από τις 6 Σεπτεμβρίου 2012, του ανακριτή Ναυπλίου, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο νεαρός δραπέτης συνελήφθη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.

Επιδόματα ανεργίας τσέπωναν οι αλλοδαποί με πλαστά στοιχεία!



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που κάνει η πταισματοδίκης Ηρακλείου για την διερεύνηση της υπόθεσης απάτης, που είχε στηθεί με την χορήγηση “μαϊμού” επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. 

Ο ίδιος ο οργανισμός έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος 21 αλλοδαπών και όσοι ακόμα εμπλέκονται στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

 Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι οι 21 αλλοδαποί που περιλαμβάνονται σε αυτήν, είχαν πάει στον ΟΑΕΔ, υποβάλλοντας αιτήσεις και άλλα δικαιολογητικά, για να επιδοτηθούν λόγω ανεργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους.  

Από την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, “τσεπώνοντας” τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται. 

Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι αλλοδαποί έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων.  

Οι αλλοδαποί για ακόμη μια φορά κερδοσκοπούν εις βάρος του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη αρπάζοντας με κάθε τρόπο ακόμα και τα λιγοστά αποθέματα των δημόσιων οργανισμών της χώρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι μακροχρόνια άνεργοι Έλληνες δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ αντίθετα οι αλλοδαποί λαμβάνουν πολλών ειδών επιδόματα (πολυτέκνου, ανεργίας) εκμεταλλευόμενοι την ανοχή του κράτους. 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Πακιστανών που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην Πελοπόννησο..Τραυμάτισε ανθυπαστυνόμο για να αποφύγει την σύλληψη..28χρόνος Πακιστανός

Εξιχνιάστηκαν σαράντα εννέα (49) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία
 
Συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας,ενώ στην υπόθεση ενέχονται τουλάχιστον τρία (3) ακόμα μέλη
 
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 350.000 ευρώ
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (29-1-2013), ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας.
 
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (29-1-2013), στο 84ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού και της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών (κόμβος Τρίπολης – Πατρών), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.
 
Οι τέσσερις επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Από τις έρευνες και αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους Αστυνομικούς, κατά τη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας Ανθυπαστυνόμος .
 
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, χαλκός και καλώδια, βάρους (250) κιλών περίπου, που όπως προέκυψε προερχόταν από τρεις (3) μετασχηματιστές, καθώς επίσης ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αστυνομικής έρευνας των Τμημάτων Ασφαλείας Κορίνθου και Άργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς 28χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών .
 
Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες (από τα μέσα Μαΐου του 2012), σαράντα εννέα (49) κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι τριάντα τρεις (33) στην Κορινθία, οι δεκατρείς (13) στην Αργολίδα και οι τρεις (3) στην Αρκαδία.
Η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση της εγκληματικής ομάδας στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -350.000- ευρώ.
 
Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας.
 
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από τα Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Αλλοδαποί κακοποιοί..κάνουν «φιγούρα» στο Facebook δείχνοντας τα κλοπιμαία..Διαφημίζουν την Ελλάδα ως τον παράδεισο των παρανόμων..

«Πετσετάκια» έκανε τα 100ευρα σε φωτογραφία του στο Facebook. Στο δωμάτιο φαίνονται οι ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τσουβάλια πιθανόν αποτελούν κλοπιμαία από διάφορες «επιχειρήσεις»
 
Στη φάκα οι αλλοδαποί ποινικοί που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για... επίδειξη ισχύος..

Σύμφωνα με το Βήμα,φωτογραφίες στο Facebook με τη λεία τους από ληστρικές επιδρομές εξακολουθούν να επιδεικνύουν αλλοδαποί ποινικοί. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται «στόχος» της ΕΛ.ΑΣ.!
Με εντυπωσιακή άνεση και θράσος αναρτούν φωτογραφίες με διαλυμένα χρηματοκιβώτια που έχουν κλέψει από σπίτια και καταστήματα προκειμένου να... εντυπωσιάζουν διάφορους διαδικτυακούς φίλους τους. 
Γι' αυτό και παρουσιάζονται σε φωτογραφίες να καταμετρούν τα χρήματα από κλοπές και διαρρήξεις, σαν να πρόκειται για πράξεις ρουτίνας και να ασχολούνται με ανώδυνα χόμπι. Αγνοούν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο μπαίνουν στο μικροσκόπιο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που κατορθώνουν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να βρίσκουν στοιχεία για κακοποιούς...
Οι «πρώτοι» ματαιόδοξοι
Το πρώτο δείγμα αυτής της ιδιόμορφης «φιγούρας» αλλοδαπών κακοποιών είχε αναδειχθεί πριν από σχεδόν έναν χρόνο, όταν στις 20 Δεκεμβρίου 2011 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε συμμορία έξι Αλβανών ηλικίας 20 - 30 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει 24 ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων κυρίως στα βόρεια προάστια. Σε τουλάχιστον πέντε από αυτές τις ληστείες οι δράστες είχαν πυροβολήσει κατά υπαλλήλων των πρατηρίων.
Οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει στο προφίλ ενός από τους συλληφθέντες πέντε φωτογραφίες στις οποίες να επιδεικνύει όπλα και να φαίνεται να πυροβολεί. Σε άλλες να κρατάει σαν βεντάλια μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ τα οποία πιθανολογείται ότι είναι η λεία τους από τις εγκληματικές τους πράξεις. Οι φωτογραφίες αυτές υποβοήθησαν την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ στη συνέχεια θεωρήθηκαν «ενοχοποιητικές».
Ιδιότυπος διαδικτυακός «ανταγωνισμός»
Όμως αυτή η προ έτους σύλληψη δεν φαίνεται να αποθάρρυνε άλλους αλλοδαπούς. Έτσι συνεχίζουν να θεωρούν τα προφίλ τους στο Facebook ως μέσο παρουσίασης των ποινικών ενασχολήσεών τους και της εγκληματικής ισχύος τους, έχοντας προφανώς έναν ιδιότυπο διαδικτυακό «ανταγωνισμό» με άλλα μέλη συμμοριών. Και λόγω αυτής της «κόντρας» προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα...
Προσφάτως εντοπίστηκαν στο Facebook φωτογραφίες αλλοδαπών που στέκονται μπροστά σε διαλυμένα χρηματοκιβώτια, να μετρούν δεκάδες χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Ακόμη, στην πίσω πλευρά του δωματίου φαίνονται πολλές ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τσουβάλια γεμάτα, πιθανόν, με κλοπιμαία. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στα κλεμμένα αντικείμενα υπάρχουν και καταγραφικά από συστήματα καμερών σε χώρους που έγιναν στόχος των ληστών.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων!

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων!Στην σημερινή Ελληνική Κοινωνία υφίστανται διαχωρισμοί και διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων, τις οποίες και τους οποίους θα κατακεραύνωναν οι «αντιρατσιστές» αν γίνονταν αντίστροφα. 

Όμως επιλέγουν να σιωπούν, γιατί αυτού του είδους ο «αντιρατσισμός» δεν επιδοτείται από την Ε.Ε. και τις ανθελληνικές υπηρεσίες του ελλαδικού κράτους. Μία από τις διακρίσεις που υφίστανται οι Έλληνες έναντι των αλλοδαπών έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του συστήματος υγείας απέναντι τους.

Υπάρχουν πολλά και απτά παραδείγματα περί του λόγου το αληθές, όμως πάντα μια φωτογραφία είναι «χίλιες λέξεις», όπως λένε. 


Στην παραπάνω, λοιπόν, φωτογραφία βλέπουμε ένα εξωτερικό ιατρείο της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αλλοδαπούς. Αντιστοίχως τα ιατρεία που απευθύνονται σε Έλληνες, απευθύνονται ταυτοχρόνως και σε αλλοδαπούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν και προτεραιότητα και έκπτωση στο προβλεπόμενο από το νόμο εισιτήριο εισόδου.

Τι έχουν να πουν, άραγε, οι «αντιρατσιστές», δεξιοί και αριστεροί, για αυτό τον καταφανέστατο ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων. 


Θα βγουν κρατώντας φωτογραφίες του Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο λιβανίζουν όταν αναφέρονται στους αγώνες εναντίον του ρατσισμού; Θα αγωνιστούν εναντίον του ρατσισμού εναντίον των Ελλήνων ή αγωνίζονται μόνο όπου προστάζει η χρηματοδότηση, η μίζα και τα συμφέροντα αυτών που απεργάζονται την παγκοσμιοποίηση;

Υ.Γ.: Αλήθεια, η νέα υπηρεσία κατά του ρατσισμού, του Δένδια, θα επιληφθεί της υποθέσεως;

Συνέλαβαν αλλοδαπό με 13.000 λαθραία εμπορεύματα στον Πειραιά

Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά προχώρησε στην κατάσχεση περισσότερων από 13.000 λαθραίων αντικειμένων, ενώ ο κατοχός τους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν γυαλιά ηλίου, παπούτσια, τσάντες, ζώνες, είδη οικιακής χρήσεως, είδη ρουχισμού και ρολόγια.
Τα λαθραία καταστράφηκαν στο χώρο μπροστά από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, στην οδό Ευριπίδου 66, παρουσία του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί, ότι για την υπόθεση προσήχθη ένας αλλοδαπός, κάτοχος των παράνομων εμπορευμάτων, ο οποίος μετά τη σχηματισθείσα δικογραφία εις βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πειραιά.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ.ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ!

trone-skilous Από τον Μάιο του 2011, Αφγανοί αλλά και άλλοι λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής, τρώνε σκύλους στην περιοχή της Δαλαμανάρας Άργους, τους οποίους είτε μαζεύουν από το δρόμο, είτε τους κλέβουν από αυλές σπιτιών. 

Τα ίδια κρούσματα παρατηρούνται και φέτος, αυτή τη φορά στην περιοχή της Νέας Κίου.
Οι λαθρομετανάστες μαζεύουν τα αδέσποτα της γύρω περιοχής και αφού τα χτυπούν μέχρι θανάτου, τα μαγειρεύουν και τα τρώνε!

Την καταγγελία έκαναν μέλη του φιλοζωικού συλλόγου "Οι Αδέσποτοι", τα οποία τους εντόπισαν την ώρα που μετέφεραν νεκρά και ακρωτηριασμένα τα αδέσποτα μέσα σε τσουβάλια...

Τα μέλη του συλλόγου κάλεσαν την αστυνομία, αλλά μέχρι αυτή να φτάσει... πρόλαβαν οι λαθρομετανάστες και εξαφανίστηκαν.

Η παραβατική δράση των λαθρομεταναστών στην Αργολίδα έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ενώ προκαλεί προβληματισμό στον κόσμο η στάση της αστυνομίας, που τους έχει αφήσει ανεξέλεγκτους.

Είχαν ρημάξει τα σπίτια στο Πόρτο Ράφτη

Η τελευταία τους διάρρηξη ήταν και μοιραία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δυο κλέφτες που αποδείχθηκε ότι ήταν οι δράστες πολλών κλοπών στην περιοχή.

 

Το τελευταίο “χτύπημα” των δραστων στο Πόρτο Ράφτη έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί έπιασαν τον 47χρονο Έλληνα και τον 25χρονο συνεργό του από την Αλβανία με τα κλοπιμαία στα χέρια.

Όπως διαπιστώθηκε στην ανάκριση είναι οι δράστες τουλάχιστον άλλων 10 διαρρήξεων στο Πόρτο Ράφτη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Φωκίδα: Νέα συμπλοκή αλλοδαπών στις φυλακές - Τρεις κρατούμενοι στο νοσοκομείο

Φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Λαμίας νοσηλεύεται τραυματισμένος ένας Παλαιστίνιος, ενώ στις φυλακές Μαλανδρίνου επέστρεψαν δυο Αλγερινοί κρατούμενοι, μετά από την φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου Άμφισσας, όπου μεταφέρθηκαν χθες το πρωί...


Αυτή τη φορά ο αιματηρός "καβγάς" έγινε στο κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στη Φωκίδα. 

Η συμπλοκή στην πτέρυγα των αλλοδαπών έγινε χθες τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία και συμμετείχε άγνωστος αριθμός κρατουμένων...


Σύμφωνα με το LamiaReport, αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Άμφισσας δύο άνδρες από την Αλγερία, ηλικίας 43 και 23 ετών, καθώς και ένας 27χρονος Παλαιστίνιος.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, οι δύο Αλγερινοί επέστρεψαν στις φυλακές Μαλανδρίνου, ενώ ο 27χρονος Παλαιστίνιος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου παραμένει φρουρούμενος για νοσηλεία.

Στον χώρο του επεισοδίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σιδερένιο αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο, συνολικού μήκους 30 εκατοστών.

Για την υπόθεση γίνεται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Λιδορικίου, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι λαθρομετανάστες καλοπερνούν, οι Έλληνες πεθαίνουν!


Οι λαθρομετανάστες καλοπερνούν, οι Έλληνες πεθαίνουν!Η αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν οι πολίτες ενός κράτους και δη εκείνοι οι οποίοι ανήκουν σε ασθενείς οικονομικά ομάδες, σε ό,τι αφορά ζητήματα της καθημερινότητας εντός της κοινωνίας, καθορίζει το επίπεδο εκείνου του στοιχείου που καλείται ''κοινωνικό κράτος''.

Το κοινωνικό κράτος, αναδεικνύεται σε ζητήματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως οι άποροι, οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές κ.ο.κ., τις οποίες έρχεται το κράτος να ενισχύσει, παραχωρώντας τους ορισμένα προνόμια, υπό την μορφή ενίσχυσης και επιδομάτων.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων είναι αρκετοί εκείνοι, οι οποίοι ισχυρίζονται πως το ''κοινωνικό κράτος'' πέθανε. Αξίζει να αναφέρουμε τις μειώσεις ή την κατάργηση συντάξεων και επιδομάτων, οι οποίες έπληξαν και πλήττουν μεγάλα τμήματα του Ελληνικού Λαού. Η πραγματικότητα όμως, φαίνεται ότι είναι διαφορετική.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, έχει προ πολλού επισημάνει την αντίφαση του σημερινού μεταπολιτευτικού κράτους. Από τη μια πλευρά, τα φορολογικά βάρη πέφτουν στις πλάτες του Ελληνικού Λαού, ενώ από την άλλη, η πλειοψηφία των επιδομάτων και κρατικών ενισχύσεων λαμβάνεται από τους λαθρομετανάστες και λοιπές ''ευπαθείς'' ομάδες.  

Στην ουσία, το κράτος μεριμνά για τους λαθροεισβολείς, ενώ στέκεται προκλητικά αδιάφορο απέναντι στους Έλληνες. Τούτη τη θέση έρχεται να επιβεβαιώσει μια αποκάλυψη, η οποία προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και έχει να κάνει με το κόστος σίτισης των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν, χάρη στις διαμαρτυρίες από ομάδες πολιτών και από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, το ετήσιο κόστος της σίτισης των λαθρομεταναστών από τις εταιρείες catering, ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό, δαπανάται για περίπου 12.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι στεγάζονται στα κέντρα κράτησης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το κόστος σίτισης ανά λαθρομετανάστη, μεταβάλλεται εξαιτίας του διαφορετικού κοστολογίου των εταιρειών και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 12 ευρώ. Ο μέσος όρος εν τούτοις, βρίσκεται στο ποσό των 5,8 ευρώ ανά άτομο, σε ημερήσια βάση. Αν σε αυτό το ποσό, προστεθεί και το κόστος των υπολοίπων καθημερινών τους αναγκών, τότε το συνολικό ημερήσιο κόστος ανέρχεται στα 20 ευρώ! Υπάρχει λοιπόν χρήμα για να σκορπιέται αφειδώς από τα δημόσια ταμεία.

Η δημοσιοποίηση αυτή, οδηγεί κατευθείαν στη σύγκριση με τις παροχές τις οποίες το κράτος χορηγεί σε κατηγορίες πολιτών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της σίτισης των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες. Το υπουργείο παιδείας, έχει εγκρίνει κονδύλιο για το λόγο αυτό, εκτιμώντας το κόστος της μερίδας για κάθε φοιτητή στο «αστρονομικό» ποσό των 1,8 ευρώ ημερησίως!

Ακόμη μεγαλύτερη οργή προκαλεί το γεγονός ότι σε έγγραφο της διεύθυνσης προμηθειών του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης, σχετικά με διαγωνισμό για τη σίτιση 100 απόρων Ελλήνων φοιτητών, το κόστος το οποίο προβλέπεται ανέρχεται στα 2,2 ευρώ συν το Φ.Π.Α.. Η διαφορετική αυτή αντιμετώπιση, αναδεικνύει σε όλο του το βάθος, τον πραγματικό χαρακτήρα του σημερινού κοινοβουλευτικού κράτους.

Καθίσταται σαφές, πως είτε το κράτος ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σίτιση των λαθρομεταναστών, είτε απλά είναι περισσότερο «φιλεύσπλαχνο» προς εκείνους, σε σχέση με τους Έλληνες που φοιτούν. Συνεπώς υπάρχει σαφέστατη διάκριση από μέρους του κράτους εις βάρος των Ελλήνων και υπέρ των λαθροεισβολέων, οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα οφέλη τα οποία απλόχερα παραχωρεί η κατά τ' άλλα χρεοκοπημένη Ελληνική Δημοκρατία.

Δίκαια λοιπόν, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα καταγγέλλει πως το σημερινό μεταπολιτευτικό κράτος είναι ανθελληνικό και κατ' επέκταση εχθρικό προς τον Ελληνικό Λαό. Δεν μπορούμε κατόπιν αυτών, παρά να θέσουμε ξανά το ερώτημα: τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί το μεταπολιτευτικό κράτος; Το μόνο βέβαιο και αναμφισβήτητο πάντως, είναι πως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού μας, ο οποίος εξαθλιώνεται και λιμοκτονεί την ώρα που οι παρείσακτοι τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αργολίδα : Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για ληστείες

Στην Τραχειά Αργολίδας συνελήφθησαν ένας 44χρονος και ένας 25χρονος Αλβανός, ενώ αναζητείται κι ένας ομοεθνής τους, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και τιμαλφή χρηματικής αξίας 70.000 ευρώ, τα οποία ήταν προϊόν ληστείας, που σημειώθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2013 στις Σπέτσες, σε βάρος ενός ζεύγους Ελλήνων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω, στις 16 Ιανουαρίου 2013 στον Πόρο, διέπραξαν ακόμη μια ληστεία σε βάρος ενός κατοίκου της περιοχής, αφαιρώντας χρυσαφικά χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ.

Κορινθία: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 53χρονου ένα χρόνο μετά. Αλβανοί οι δράστες.

Η δολοφονία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2011, στο Λαλιώτη Κορινθίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα στις περιοχές της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

 

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που φέρονται να ενέχονται και στην δολοφονία 82χρονου, τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας.

Τρία από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης - Αλβανοί, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών - είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιάτο Κορινθίας, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα τέσσερα.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα οκτώ υποθέσεις ένοπλων ληστειών, κλοπών, κλοπών αυτοκινήτων και απόπειρας κλοπής
Συνολικά από την δράση τους είχαν πάρει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έβαζαν στόχο κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Έμπαιναν στα σπίτια τους με βαρύ οπλισμό και τραυμάτιζαν τα θύματά τους με ιδιαίτερα σκληρή βία.

Ο φόνος του 53χρονου


Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν στο διώροφο σπίτι όπου έμενε στο ισόγειο ο 53χρονος και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο.
Στην συνέχεια πήραν λεφτά και έφυγαν με αυτοκίνητο του 48χρονου.

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Κυκλοφορούν με μαχαίρια οι φιλήσυχοι "οικονομικοι μετανάστες"

Δύο αλλοδαπά άτομα που είχαν πάνω τους μαχαίρια συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Φαίνεται ότι πολλοί κυκλοφορούν και οπλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας

 

Η σύλληψη έγινε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτους δύο μετανάστες απ' το Αφγανιστάν. Τους ακινητοποίησαν και έκαναν έλεγχο. Όπως αποδείχθηκε είχαν πάνω τους από ένα μαχαίρι.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Για δύο χρόνια θησαύριζαν με τους εικονικούς γάμους των αλλοδαπών! 173 άτομα εμπλέκονται στο κύκλωμα της Θεσσαλονίκης!

Oι εικονικοί γάμοι, γίνονταν με σκοπό την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, που με νομιμοφανείς αλλά παράνομες διαδικασίες, οργάνωνε και έκανε στη Β. Ελλάδα η εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας ήταν μεταξύ άλλων επτά δικηγόροι, δύο μεταφραστές, ένας δημόσιος και δύο δημοτικοί υπάλληλοι!

 

Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, το τελευταίο τετράμηνο η συγκεκριμένη οργάνωση έκανε "68 εικονικούς γάμους αποσπώντας 230.000 ευρώ", ενώ "στόχευε στο επόμενο διάστημα να "τελέσει" άλλους 79 από τους οποίους σχεδίαζε να αποκομίσει άλλες 298.000 ευρώ".
Υπολογίζεται ότι η οργάνωση ανέπτυσσε δράση στη Β. Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια!

Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση χθες σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων οι τρείς (μια 40χρονη αλλοδαπή, μια 52χρονη μεσίτρια και ένας 36χρονος δικηγόρος) είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Αναζητούνται άλλα πέντε άτομα και τέσσερα ακόμη βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης για συνέργεια για άλλα 18 άτομα (μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός υπάλληλος και έξι δικηγόροι),
ενώ συνολικά 136 (οι μισοί εξ αυτών αλλοδαποί) έχουν εμπλακεί εκτός της δομής της συγκεκριμένης οργάνωσης, σε παράνομες δραστηριότητες σχετικές με την εξασφάλιση πιστοποιητικών και εγγράφων.

Πώς ήταν στημένο το κόλπο


Η οργάνωση καθοδηγούσε τους αλλοδαπούς, κυρίως υπηκόους Γεωργίας, στην απόκτηση μέσω των νομίμων οδών, εγγράφων που εξασφάλιζε για αυτούς η ίδια, παρέχοντας ψεύτικες βεβαιώσεις έναντι αμοιβής,
για να αποκτήσουν άδεια διαμονής ως "σύζυγοι" ατόμων χώρας μέλους της Ε.Ε.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρχικώς, τους κατηύθυναν να καταθέσουν αίτηση ασύλου και στη συνέχεια, όταν γινόταν μέσω των εγγράφων που εξασφάλιζαν ο εικονικός γάμος,
παραιτούνταν από το αίτημα ασύλου και κατέθεταν αίτηση άδειας διαμονής.
Ακόμη κι όταν αυτή απορρίπτονταν σε δεύτερο βαθμό επεδίωκαν την τελική έκδοση της.
Στο μεταξύ φρόντιζαν να καταθέσουν στους δήμους και στις αρχές διάφορα ψεύτικα έγγραφα, απαραίτητα για να εκδοθούν τα αντίστοιχα δελτία (αναγγελία γάμου σε εφημερίδα, πλαστά ενοικιοστάσια, πιστοποίηση διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, κ.τ.λ.)

Η αποκάλυψη της μεγάλης κομπίνας


Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις αστυνομικές αρχές έφτασε καταγγελία από έναν πολίτη από τις Κρηνίδες Καβάλας, ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο εξαρτημένο από τα ναρκωτικά είχε κάνει "γάμο" με αλλοδαπό, με αντίτιμο 800 ευρώ.

Η οργάνωση διέθετε "τιμολόγια" για κάθε παράνομο έγγραφο που εξασφάλιζε για τους "συζύγους", αρκετοί από αυτούς δεν είχαν γνωρίσει καν το …έτερον ήμισύ τους.
Για το δελτίο αίτησης ασύλου χρέωναν 1000 ευρώ, για την έκδοση άδειας διαμονής 4.500 (αν ο αλλοδαπός είχε θεώρηση εισόδου 3.500 ευρώ),
ενώ σε περίπτωση που ο υποψήφιος "σύζυγος" έπρεπε να πάει στη χώρα του αλλοδαπού "συζύγου" το ποσό έφτανε τις 7.000 ευρώ!

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων αναζητούνται.

Αλβανός συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία στη Σάμο

Σε ένα μικρό μουσείο είχε μετατρέψει την αποθήκη που διαχειριζόταν ένας 55χρονος Αλβανός στη Σάμο! Μέσα, βρέθηκαν έξι πολύτιμα αρχαία αντικείμενα των οποίων η προέλευση και η αξία δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη.

Η ασυνήθιστη «συλλογή» του αλλοδαπού που βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών του τμήματος Πυθαγορείου που είχαν δεχτεί σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένα μαρμάρινο αρχιτεκτονικό μέλος πεσσίσκου, ένα τμήμα σπονδύλου μαρμάρινου κίονα με ραβδώσεις, ένα τμήμα μαρμάρινου αρχιτεκτονικού μέλους με τόρμο, ένα μαρμάρινο επίθημα πεσσού ή παραστάδας, ένα τμήμα μαρμάρινης πλάκας και ένα τμήμα μαρμάρινης πλάκας από γκρίζο μάρμαρο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν τα αρχαία στην κατοχή του 55χρονου που οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, αλλά και αν αποτελούν προϊόντα λαθρανασκαφής. Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου που δεν τα έχει χρονολογήσει, αλλά αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου.

Ρέθυμνο: Ισόβια στον Αφγανό που στραγγάλισε την ηλικιωμένη

Ρέθυμνο: Ισόβια στον Αφγανό που στραγγάλισε την ηλικιωμένη Την εσχάτη των ποινών, αυτήν της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 23χρονο Αφγανό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από κοινού με έναν επίσης 23χρονο ομοεθνή φίλο του, στραγγάλισαν 76χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, το Νοέμβριο του 2011 προκειμένου να την ληστέψουν.

Παράλληλα, το Μ.Ο.Δ. τον καταδίκασε σε 15ετή φυλάκιση για την ληστεία που διέπραξε εις βάρος του θύματος. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον δράστη κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις του.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2011, η 76χρονη βρέθηκε νεκρή από συγγενείς της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της και επιμελώς σκεπασμένη, ώστε να φαίνεται ότι κοιμάται.

Οι πληροφορίες για εσπευσμένη αναχώρηση από το χωριό των δυο Αφγανών γειτόνων του θύματος, υποψίασαν τις τοπικές αστυνομικές αρχές που σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της υπόλοιπης Κρήτης κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό των δυο δραστών.

Δυο ημέρες αργότερα, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου με συναδέλφους τους των Χανίων, κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν εκ των δυο να κινείται πεζός στην πόλη των Χανίων και να κατευθύνεται σε δωμάτιο που είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας χρήματα της ληστείας.

Συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το νησί, αφού στην τσέπη του βρέθηκε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο που θεωρούσε ότι θα του χαρίσει την ελευθερία του. Σύμφωνα με το prismanews.gr, υπό το βάρος της σύλληψης και των στοιχείων που υπήρχαν εις βάρος του, ο 23χρονος ομολόγησε με λεπτομέρειες το έγκλημα και την από κοινού διάπραξή του με τον ομοεθνή φίλο του.

Στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι εκείνοι σκότωσαν την 76χρονη με στόχο να την ληστέψουν λέγοντας ότι την χτύπησαν στο κεφάλι με ένα ξύλο.

Ωστόσο, η νεκροψία - νεκροτομή που είχε γίνει, έδειξε πως η άτυχη γυναίκα δεν κατέληξε από χτύπημα αλλά από ασφυκτικό θάνατο και ειδικότερα στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει για στραγγαλισμό με τα χέρια.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πέντε Ρουμάνοι είχαν ρημάξει τις εκκλησίες στην Πάτρα!

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες ενώ το "κέρδος" των δραστών ξεπερνά τις 25.000 ευρώ!


Συγκεκριμένα, για την υπόθεση αυτή συνεληφθησαν χθες το πρωί, στη Πάτρα δυο Ρουμάνες, ηλικίας 26 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και άλλων τριών συμπατριωτών τους σχηματίστηκε δικογραφία,  για τα κατά περίσταση αδικήματα, της συγκρότησης - ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, από την έως τώρα ερευνά, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι οι πέντε, τους τελευταίους τρεις μήνες, έκλεβαν ασταμάτητα, εκκλησίες της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα :

• Την 22-11-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού
• Την 30-11-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος
• Την 19-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Παντανάσσης
• Την 20-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Άγιων Πάντων στη Περιβόλα
• Την 21-12-2012 διέρρηξαν εκ νέου τον Ιερό Ναό Άγιων Πάντων
• Την 21-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Αλεξιωτισσας
• Την 22-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Περιβολα
• Την 27-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου
• Την 30-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Παναγίτσας στη Παραλία Πατρών
• Την 4-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα
• Την 12-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας
• Την 20-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία καθότι αρχικά επισκέπτονταν τους Ιερούς Ναούς όταν ήταν ανοιχτοί και με το πρόσχημα του προσκυνήματος, έβλεπαν τους χώρους ώστε να γνωρίζουν τα μετρά ασφαλείας καθώς και τα σημεία όπου ήταν τοποθετημένα τα τάματα των πιστών και τα παγκάρια.
Έπειτα βραδινές πάντα ώρες, με χρήση διαρρηκτικων εργαλείων και με το σπάσιμο τζαμιών, κατάφερναν να μπουν και να κλέψουν.

Από τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων :

• Μέρος των κλεμμένων ταμάτων από την διάρρηξη του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου
• Ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
• Μια ζυγαριά ακριβείας
• Διάφορα έγγραφα και διαρρηκτικά εργαλεία
• Ένα Ι.Χ.αυτοκίνητο το όποιο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών

Την 20-1-2013 πολύ νωρίς το πρωί, Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών είχαν εντοπίσει το όχημα το δραστών το όποιο και κατεδίωξαν με αποτέλεσμα την εκτροπή και τη κατάσχεση του χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η σύλληψη των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι δυο συλληφθείσες, για να παραπλανήσουν τις Αστυνομικές Αρχές,
δήλωσαν κλοπή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου η οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν ψέμα.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Είδηση που πέρασε στα ψιλά: Έλληνας δολοφονήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα

Με αυτό το έγκλημα δεν ασχολήθηκε κανείς, ούτε έγραψε, ούτε πορεία έκανε.....

Ένας 56χρονος υπάλληλος είναι το θύμα της άγριας δολοφονίας  που αποκαλύφθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο υπάλληλος βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην οδό Μιχαήλ Βόδα. Η πόρτα του διαμερίσματος ήταν παραβιασμένη και ο ίδιος ήταν δεμένος σε μια καρέκλα. Δεν έφερε  εμφανή εξωτερικά τραύματα και κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει τις συνθήκες της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κίνητρο φαίνεται η ληστεία.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ελπίζουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Είναι γνωστό ποιοι έχουν φέρει την λαίλαπα της βίας και της εγκληματικότητας στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Στην κραυγή των κατοίκων για ασφάλεια στην περιοχή τους η πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να μην βλέπουν!

«Οχι» στο στρατόπεδο λαθρομεταναστών λένε με κινητοποίηση οι κάτοικοι

«Οχι» στο στρατόπεδο λαθρομεταναστών λένε με κινητοποίηση οι κάτοικοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Μαυροδενδρίου το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής που τάσσονται κατά της δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο του 523 τάγματος πεζικού, που λειτουργεί σήμερα ως κέντρο νεοσυλλέκτων.

Αφορμή για τη συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε η κινητικότητα που παρατηρείται από το πρωί στο στρατόπεδο.
«Θα συγκεντρωθούμε έξω από την πύλη του στρατοπέδου και θα παραδώσουμε στον διοικητή του Κέντρου Νεοσυλλέκτων το ψήφισμα της πρόσφατης λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων» εξήγησε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαυροδενδρίου Χρήστος Αλμασίδης.

Το Τοπικό Συμβούλιο απέστειλε ήδη επιστολή για το θέμα προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας καθώς και στους βουλευτές Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον δήμαρχο Κοζάνης.

Σε αυτήν επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα που έχουν να κάνουν με το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας και να υποβαθμίσει περαιτέρω την κοινότητα που επιβαρύνεται ήδη από τη λειτουργία των ορυχείων και των σταθμών της ΔΕΗ.
Πηγή: ΑΠΕ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλβανών που διέπραττε κλοπές στη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στη Μεσσηνία Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα αλβανών που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και τέσσερις κλοπές οχημάτων, ενώ, η συνολική αξία των αντικειμένων που έχουν αφαιρεθεί ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στην Κορώνη Μεσσηνίας, τρεις Αλβανοί, 25, 32 και 35 ετών, ενώ, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα, που αναζητούνται, μεταξύ των οποίων και ένας 24χρονος Αλβανός, που φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και αλλοδαπούς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια μελών της ομάδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής, ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο σιδερογροθιές, μικροποσότητα χασίς, πλήθος οικιακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, γεωργικά εργαλεία, καθώς και μία μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ, ερευνάται και η συμμετοχή των αλλοδαπών σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κάτοικοι Αγίου Παντελεήμονα κατά δημάρχου λαθρομεταναστών


Κάτοικοι Αγίου Παντελεήμονα κατά δημάρχου λαθρομεταναστώνΕπιστολή κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

Προς Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη
Κοιν: Μέλη Δ.Σ. Δήμου Αθηναίων, Βουλευτές Α΄ Αθηνών

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2013
Αφορά: 21-12-2012: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Αθηναίων - "19 Γενάρη, Αθήνα - Πόλη αντιφασιστική"


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ. Καμίνη,
Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ότι φέρατε ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για συγκέντρωση ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ενώ δεν έχετε ασχοληθεί σοβαρά επί δύο χρόνια από τότε που εκλεγήκατε με τα Νο 1 προβλήματα της Αθήνας: Την εγκληματικότητα, την παράνομη μετανάστευση, το παρεμπόριο, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, την καταστροφή του οικιστικού περιβάλλοντος. 

Μήπως έχετε ξεχάσει ότι είσαστε ΔΗΜΑΡΧΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ και όχι των παράνομων ή «νόμιμων» μεταναστών, ούτε των παρατάξεων που σας ψήφισαν; Τι κάνετε γι’ αυτά κύριε Δήμαρχε;

Η παράνομη μετανάστευση και οι συμμορίες που περιφέρονται καταστρέφουν την εικόνα της πόλης και κάνουν την ζωή των κατοίκων της κόλαση. Το παραεμπόριο κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των έντιμων εμπόρων που παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τα χρέη και τα χαράτσια.

Αντί να σκύψετε με σοβαρότητα στα προβλήματά μας, επιδίδεσθε σε αφορισμούς και κραυγές περί ρατσισμού και ξενοφοβίας. Αυτές όμως οι  κραυγές στάθηκαν αρωγοί ενός ανίκανου κράτους και μέσα σε λίγα χρόνια κατάντησε την πόλη του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και του ΦΩΤΟΣ σε πόλη θλιβερή και τριτοκοσμική.

Αντί να κάνετε πορείες και διαδηλώσεις υποδαυλίζοντας την οργή και την έχθρα, θα μπορούσατε να κάνετε πορεία αγάπης και ειρηνικής συνύπαρξης για την πατρίδα που λοιδορούν/είται, να διαδηλώσετε για την ανοχή και την υποστήριξη των κατοίκων της Αθήνας και όλης της χώρας στους μετανάστες.

Σε όλους αυτούς τους εισβολείς  που δεν ζητήσαμε,  αλλά ήρθαν, και τους βοηθήσαμε με τις άπειρες προσφορές μας σε τροφή, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην εκπαίδευση των παιδιών τους, σε υγειονομική περίθαλψη σε όλους,  που ΕΜΕΙΣ οι ρατσιστές πληρώνουμε, δίνοντας δουλειά, συντάξεις και επιδόματα που συχνά δεν δικαιούνται, ακίνητα, σπουδές στο εξωτερικό και σε αντάλλαγμα, τι εισπράττουμε;

Προκλήσεις, προσβολές, επιθέσεις, απέχθεια. Αντί να καλλιεργείτε τον σεβασμό προς την χώρα που τους φιλοξενεί, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ, και αναγνώριση της προσφοράς των Ελλήνων, αντί να καλλιεργείτε συνείδηση υποχρεώσεων και όχι μόνο δικαιωμάτων, ΕΣΕΙΣ και η παράταξή σας κάνετε ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζοντας κινήσεις αμφισβητούμενων επιδιώξεων.

Κάνετε πορεία γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν προκλητικά τους δρόμους και τις πλατείες μας για να αφοδεύουν, να ουρούν να εκδίδονται, να απλώνουν τα σεντόνια με τη παράνομη πραμάτεια τους, γι’ αυτούς που ξηλώνουν αγάλματα, προτομές, καντήλια από τα νεκροταφεία, καλώδια της ΔΕΗ και ράγες του ΟΣΕ. 

Για τις χιλιάδες Ελλήνων που έχουν γίνει θύματα δολοφονιών, βιασμών, επιθέσεων, ληστειών, κλοπών κλπ. πότε θα κάνετε κάτι ανάλογο; Όπως φαίνεται κ. Δήμαρχε, οι έλληνες κάτοικοι  αυτής της πόλης που σας εμπιστεύτηκαν μάλιστα με την ψήφο τους,  όχι μόνο δεν είναι προτεραιότητά σας αλλά τους αγνοείτε. Έχετε σκεφτεί κ. Δήμαρχε τις συνέπειες των πράξεων και της στάσης σας; Αυτή είναι που τρέφει ασυδοσία, ανομία, παρανομία, μίσος και άλλα που δεν είναι σκόπιμο να αναφέρουμε. Με αυτή σας την τακτική όχι  έργο δεν προσφέρετε, αλλά εξυπηρετείτε και αλλότριους σκοπούς

Αναμένουμε λοιπόν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως δίκαιος Δήμαρχος να φέρετε προς ψήφιση αίτημα για συγκέντρωση κατά της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου, της εγκληματικότητας, του ξεπεσμού της πόλης και της υποβάθμισης της ζωής των Αθηναίων. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα των ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Δεν δεχόμαστε να γίνουμε η αποθήκη της Ευρώπης όσο και αν προσπαθείτε αρκετοί εξ υμών, πολλώ δε μάλλον να γίνουμε με τις ενέργειές σας η δακτυλοδεικτούμενη αποθήκη της Ευρώπης, ούτε θα λύσουμε εμείς όλα τα προβλήματα της Ασίας, της Αφρικής και της παγκοσμιοποίησης. Μην παίζετε άλλο με την ανοχή μας. Η  οργή μας μεγαλώνει.

Και το θλιβερό ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ γεγονός της 17ης Ιανουαρίου δεν σας δικαιώνει, πρώτον, διότι ΚΑΘΕ πράξη που στρέφεται εναντίον αλλοδαπών δεν είναι ρατσιστική και, δεύτερον, θα πρέπει να σας κάνει να ξανασκεφτείτε την τακτική σας.

• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κώς : Ηλικιωμένη φιλοξένη και τάισε δύο αλβανούς και αυτοί για ανταπόδοση την λήστεψαν!

Μετάνιωσε πικρά για την φιλανθρωπία  της μια ηλικιωμένη γυναίκα που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της στον Ασώματο της Κω σε δυο Αλβανούς οι οποίοι της ζήτησαν φαγητό. 

Η γριούλα τους λυπήθηκε και τους προσέφερε φαγητό, νερό, ακόμη και γλυκό. Εκείνοι, όμως, της το ανταπέδωσαν… κλέβοντας τα λίγα που είχε!

Οι δυο αλλοδαποί έπιασαν την κουβέντα στην καλόκαρδη γυναίκα αλλά, όσο εκείνη τους ετοίμαζε να φάνε, έκαναν επίδειξη αχαριστίας αρπάζοντας από το διπλανό δωμάτιο την τσάντα της την οποία έκρυψαν και πήραν φεύγοντας μαζί τους! Μέσα, δεν υπήρχαν πολλά…

Μόλις 40 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα της ηλικιωμένης. Ωστόσο, εκείνο που μετράει είναι η αγνωμοσύνη των άγνωστων δραστών που ξεπλήρωσαν με τόσο άθλιο τρόπο τη φιλοξενία της.
Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα κλοπής από δυο αδίστακτους κακοποιούς στο Αγρίνιο.

Ο ένας από τους δράστες, περίπου 40 χρόνων, της χτύπησε την πόρτα ζητώντας τάχα την κόρη της 80χρονης στην οποία θα πωλούσε ένα φορητό υπολογιστή. Όσο, όμως, απασχολούσε την ηλικιωμένη ρωτώντας την πού θα έβρισκε την κόρη της, ο συνεργός του βρήκε τρόπο να τρυπώσει στο σπίτι και να αρπάξει όλες τις οικονομίες της, ύψους 3.000 ευρώ!

Όταν η 80χρονη αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά, βγήκε έξω και πρόλαβε να δει τους δράστες να απομακρύνονται με ένα ασημί ή γκρι μικρό αυτοκίνητο.

Αλβανοί λεηλατούν τον Γράμμο

Αλβανοί λεηλατούν τον Γράμμο

Στο χωριό Τρίλοφος, ή αλλιώς Σλήμνιτσα, στον Γράμμο, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τη συνοριογραμμή με την Αλβανία, ο σκληρός ήχος από τα αλυσοπρίονα σκίζει τη λευκή σιωπή στο δάσος συνήθως από τις 5 τα ξημερώματα.

Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι, οι «εμπρηστές του χειμώνα» που αποψιλώνουν ολόκληρες βουνοπλαγιές, περνούν τα σύνορα με μουλάρια πριν ακόμη χαράξει.

Ορίζουν με τις πατημασιές τους τα μονοπάτια στην ελληνική πλευρά του βουνού που έχουν σκεπαστεί από το χιόνι και ξυλεύουν επιλεκτικά δρυς και πεύκα.  

Η δράση της μαφίας του ξύλου στη βόρεια Ελλάδα κορυφώνεται φέτος στα χωριά του Γράμμου, εκεί ακριβώς που πριν από έξι και πλέον δεκαετίες έπεσε η αυλαία του ελληνικού Εμφυλίου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι Αλβανοί που γυμνώνουν τις πλαγιές λεηλατούν τα απομακρυσμένα Γραμμοχώρια, που άρχισαν να δέχονται πίσω όσους είχαν εκδιώξει οι εμφύλιες συγκρούσεις. Εισβάλλουν στα σπίτια, κλέβουν ζώα και προκαλούν ζημιές.

Οδηγούμε με δυσκολία στο χωμάτινο δρόμο προς το πιο απομακρυσμένο χωριό, τον Τρίλοφο. Χιόνι υπάρχει μόνο στα γυρίσματα της πλαγιάς που δεν τα πιάνει ήλιος, το κρύο εδώ πάνω  καίει το πρόσωπο.

Η Σλήμνιτσα, όπως αλλιώς ονομάζεται το χωριό, ήταν νοσοκομείο των ανταρτών στον Εμφύλιο. Μετά το '50 ερήμωσε και οι κάτοικοι, που τότε ήταν 800, σκόρπισαν. Σήμερα ξεχωρίζει από μακριά μόνο η εκκλησία, τα σπίτια είναι αραιά και πολλά σημαδεμένα από τις σφαίρες πολυβόλων.

Τα περισσότερα δέντρα είναι κομμένα στο ένα μέτρο από τη ρίζα, πολλά σπάστηκαν βιαστικά για να συρθούν και να πελεκηθούν πιο βαθιά στο δάσος. Στα 500 μέτρα μέσα στο αλβανικό έδαφος, κοντά στο χωριό Βιντόβα, οι λαθροϋλοτόμοι έχουν στήσει υπόστεγα με πριονοκορδέλες.

Από εκεί, μέρος της πολύτιμης ξυλείας θα φτάσει στην Ιταλία για την κατασκευή βαρελιών σε οινοποιεία, ενώ οι πιο γεροί και ίσιοι κορμοί θα καταλήξουν κολόνες φωτισμού της αλβανικής εταιρείας ηλεκτρισμού. Ακόμη, μια μεγάλη ποσότητα του λαθραίου φορτίου, λένε όσοι γνωρίζουν, θα πουληθεί για καυσόξυλα πίσω στην ελληνική αγορά.

Πηγή: Τα Νέα

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

19χρονος από τη Συρία είχε ρημάξει τους τουρίστες στην Αθήνα

Δεκαεννιάχρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για ληστείες σε βάρος τουριστών.

 

Ο 19χρονος, υπήκοος Συρίας, συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως για ληστείες μαζί με ένα ακόμα άτομο που αναζητείται, σε βάρος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στο μνημείο του Φιλοπάππου, από τους οποίους αφαιρούσαν με την απειλή μαχαιριού, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο μήνα συνολικά 12 ληστείες σε βάρος τουριστών στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Ο συλληφθείς, o οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Θεσπρωτία: Αλβανοί "έγδυσαν" το όχημα του εργοταξίου!

Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες για την κλοπή εξοπλισμού από μηχάνημα σε εργοτάξιο εταιρίας, στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.


Αρχικά, τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Λούρου εντόπισαν στην Επαρχιακή Οδό Λούρου – Κοτσανόπουλου, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με επιβάτες τους δύο αλλοδαπούς.
Εκείνοι, μόλις κατάλαβαν ότι θα τους κάνουν αστυνομικό έλεγχο, προσπάθησαν να ξεφύγουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου, βρέθηκε μία αντλία υδραυλικού συστήματος και δύο ιμάντες δεσίματος, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές αποσύνδεσης, από μηχάνημα έργου που βρισκόταν σε εργοτάξιο εταιρείας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ο όγκος των οποίων είναι ενδεικτικός συστηματικών κλοπών και όχι περιστασιακών διαρρήξεων. Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο σκύλλες, ένας κόφτης, δύο ζευγάρια γάντια, δύο κάβουρες, ένας σκούφος, μία καστάνια επαγγελματική, πέντε κλειδιά, δύο μπουλονόκλειδα, μία ράβδος για πολύκλειδα, μία αυτοσχέδια προέκταση κλειδιού και πέντε κλειδιά άλλεν, ένα πριόνι, ένα πολυκατσάβιδο και επτά καρυδάκια μεγάλα.


ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Τα αντικείμενα που μετέφεραν οι συλληφθέντες επιστράφηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για να εξακριβωθεί η έκταση της δράσης των αλλοδαπών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αφγανός ο δράστης δολοφονίας 18χρονου αφγανού

Η ανθρωποκτονία του 18χρονου Αφγανού που έγινε το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

Το θύμα είχε βρεθεί στη συμβολή των δρόμων Βαλτινών και Μουστοξύδη, στην περιοχή του Γκύζη.

Δράστης είναι ένας 27χρονος ομοεθνής του, ο οποίος ύστερα από έρευνες εντοπίσθηκε στο Πεδίον του Άρεως, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει με λεωφορείο των ΚΤΕΛ για τη Θεσσαλονίκη.

Εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με λεπτομέρειες, ανέφερε δε ότι το κίνητρο ήταν η προ ημερών λογομαχία του με το θύμα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τρεις ληστές εναντίον γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα

Δεν διστάζουν να χτυπήσουν στη μέση του δρόμου οι ληστές. Αυτή τη φορά θύμα τους ήταν μια γυναίκα

 

Η γυναίκα δέχθηκε την επίθεση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Οι τρεις αλλοδαποί ληστές τη χτύπησαν και προσπάθησαν να της αρπάξουν τα χρήματά της. 

Η γυναίκα αντιστάθηκε, οι δράστες έφυγαν τελικά άπραγοι και τελικά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Αλβανοί Σκότωσαν συμπατριώτη τους στο όνομα του “Κανούν”

”Κανούν” είναι η αλβανική βεντέτα και οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν ομολόγησαν οτι σκότωσαν 30χρονο ομοεθνή τους στην Ανάβυσσο.

 

Η δολοφονία του 30χρονου έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν ένας 29χρονος κι ένας 31χρονος αλβανός οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους και περιέγραψαν τη δολοφονία με κάθε λεπτομέρεια. Το θύμα έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και στον ώμο.


Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η βεντέτα που φέρεται να είχε ένας από τους δράστες, καθώς πρίν απο χρόνια είχε δολοφονηθεί ένας ξάδελφός του από συγγενείς του θύματος, καθώς και οι διαφορές που είχαν από συναλλαγή με ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Εκανε φτερά» με... άδεια και τούρκος ισοβίτης

Ενας Τούρκος που θεωρητικά εκτίει ποινή ισοβίων για εμπορία ναρκωτικών αποφάσισε να... μην επιστρέψει στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο δικαστικό σύστημα, λίγες ημέρες μετά την «εκ παραδρομής» αποφυλάκιση τριών μελών των «ληστών με τα καλάσνικοφ».

Ο κρατούμενος βρισκόταν στις φυλακές της Αλικαρνασσού μέχρι πρόσφατα, αλλά του δόθηκε άδεια και μετέβη στην Αττική, όπου και ήταν τυπικός στην υποχρέωσή του να παρουσιάζεται σε Α.Τ. ανά τακτά διαστήματα.

Οταν ωστόσο ήρθε η ώρα να ξαναμπεί στο κελί, προτίμησε να «γίνει καπνός», γελοιοποιώντας εκ νέου τις Αρχές.

Μόλις χτες, πραγματοποιήθηκε εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση της αποφυλάκισης των «ληστών με τα καλάσνικοφ» που φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει τρεις ληστείες με βαριοπούλες και καλάσνικοφ στα Φάρσαλα και στο Αιγίνιο Πιερίας, προκειμένου να ερευνηθεί ποιος ευθύνεται και να τιμωρηθεί πειθαρχικά για το νέο κρούσμα αποφυλάκισης κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντες, έδωσε χθες παραγγελία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά παντός υπευθύνου για να εντοπίσει τον υπεύθυνο για την αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με τις έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί ήδη από διάφορες αστυνομικές ενώσεις, η αποφυλάκιση φέρεται να οφείλεται σε τυπικό σφάλμα του γραμματέα του δικαστικού συμβουλίου που είχε παρατείνει την προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων, καθώς δεν ειδοποίησε έγκαιρα τους ίδιους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν απόψεις για την παράταση της κράτησης. Αναπόφευκτη συνέπεια ήταν να ακυρωθεί εκ των υστέρων η 6μηνη συνέχιση της προφυλάκισής τους και να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κάθε εβδομάδα).

Οι τρεις ομογενείς, ένας 36χρονος και δύο 32χρόνοι, κατηγορούνται για τρεις ληστείες, από τις οποίες φέρεται να αποκόμισαν 334.000 ευρώ.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ξάνθη: Εξιχνιάστηκε η αγρια δολοφονία των 2 γυναικών. Δράστες τρείς αλλοδαποί ρουμανικής καταγωγής

Ξάνθη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των 2 γυναικών Τρεις Γεωργιανοί ηλικίας 24, 27 και 38 ετών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για την άγρια δολοφονία των δύο ηλικιωμένων αδερφών χθες στα Κομνηνά Ξάνθης.

Είχαν μάθει οτι οι αδελφές Κορκοτίδου είχαν χρήματα στο σπίτι τους, από τη μητέρα του ενός που μένει στο χωριό.

Μπήκαν με σκοπό τη ληστεία και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τις άτυχες γυναίκες. 

Τα κανάλια προσπαθούν να θάψουν τις δολοφονίς και της ληστείες Ελλήνων απο αλλοδαπούς

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία, μετέβησαν στην οικία των ηλικιωμένων γυναικών, όπου οι δύο εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό της, ενώ ο τρίτος παρέμεινε για να επιτηρεί το χώρο εξωτερικά.

Οι  αλλοδαποί δράστες για να εξαναγκάσουν τις δυο γυναίκες να τους παραδώσουν χρήματα ή τιμαλφή τις χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους και στη συνέχεια τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι των δραστών, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Οι αδελφές Κορκοτίδου έμεναν πολλά χρόνια στην Αθήνα και πριν από περίπου μία δεκαετία επέστρεψαν στο πατρικό τους σπίτι στα Κομνηνά. Η εισβολή των δολοφόνων έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στη διώροφη κατοικία που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Οι δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν τρία ξύλινα παντζούρια στο ισόγειο και τα κατάφεραν στο τέταρτο. Εσπασαν το τζάμι και μπήκαν στο εσωτερικό, όπου κοιμόντουσαν οι δύο αδελφές.

Η 71χρονη Ευτέρπη Κορκοτίδου, με σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν αντιστάθηκε ιδιαίτερα και δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ στη συνέχεια της τύλιξαν το κεφάλι με την πιτζάμα που φορούσε, με αποτέλεσμα να βρει ασφυκτικό θάνατο στο κρεβάτι της.

Η 80χρονη αδελφή της, Τατιάνα, ξύπνησε και προσπάθησε να βγει έξω να καλέσει σε βοήθεια. Οι δράστες την ακινητοποίησαν και τη χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα στο κεφάλι, συνθλίβοντάς της κυριολεκτικά το κρανίο.

«Ηταν τόση η μανία των δραστών, που σκότωσαν τις δύο ηλικιωμένες και συνέχισαν να τις χτυπούν. Σαν να ξέσπασαν πάνω στις γυναίκες μια απίστευτη οργή που είχαν μέσα τους», είπε στο «Εθνος» ο ιατροδικαστής, Νίκος Κιφνίδης, προσθέτοντας ότι η αναγνώριση για την 80χρονη ήταν δύσκολη, γιατί έφερε πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και είχε παραμορφωθεί.

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο, αλλά οι δύο αδελφές δεν είχαν χρήματα ή κοσμήματα, ενώ και ο αδελφός τους που μένει σε χωριό της Καβάλας κατέθεσε ότι δεν υπήρχαν στο σπίτι πολύτιμα αντικείμενα.

Για πολλά χρόνια έμεναν στην Αθήνα, όπου η Τατιάνα Κορκοτίδου είχε φτιάξει τη δική της οικογένεια και πήρε μαζί της για να φροντίζει τη μικρή της αδελφή που ήταν ανήμπορη. Τελευταία ωστόσο επέστρεψαν στην Ξάνθη, όπου έμεναν μόνες τους, χωρίς ποτέ να έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ή να έχουν δείξει ότι φοβούνται.

«Ηταν πολύ αγαπημένες αδελφές. Πάντα ήταν μαζί. Η μεγάλη φρόντιζε με αγάπη τη μικρότερη που είχε προβλήματα υγείας. Ενας γείτονας μας ειδοποίησε ότι ήταν σπασμένο το παράθυρο του ισογείου και πήγαμε να δούμε τι συνέβη. Αυτό που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικό», μας είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κομνηνών, Φώτης Αποστολίδης.

ΑΝΙΚΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ αφήνει ελεύθερους αλλοδαπούς εγκληματίες και φονιάδες.ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ άφησαν ελεύθερους τους ληστές με τα καλάσνικοφ...

Αφησαν ελεύθερους τους ληστές με τα καλάσνικοφ... Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απελευθέρωση των τριών αλλοδαπών ληστών με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι κατηγορούνται για πολλές ένοπλες ληστείες και μεταξύ άλλων και για τον τραυματισμό αστυνομικού στα Φάρσαλα τον Ιούλιο του 2010...!!

Οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 6μηνου προσωρινής κράτησης, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας, στην οποία ανήκει ο τραυματισμένος αστυνομικός, που αναρωτιούνται:

Στη σχετική ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μετά από τη κατά «λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως.

Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι «ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα».

Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»;

Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω; Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλείψεις».

Θα παραιτηθεί άραγε ο προστάτης των λαθρομεταναστών κ. Ρουπακιώτης ή η παρουσία του στην μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι σημαντική για να κάνει δηλώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής;


Η Χρυσή Αυγή ήδη κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς Υπουργό Δικαιοσύνης

Οι δικαστικές Αρχές αφήνουν ελεύθερους άκρως επικίνδυνους κακοποιούς
Μετά την θλιβερή περίπτωση της «απόδρασης» του αφγανού δολοφόνου του Θανάση Λαζανά, που κατ’ ουσία αφέθηκε ελεύθερος από τις εισαγγελικές αρχές – το εν λόγω σήριαλ είχε συνέχεια. Επικίνδυνοι κακοποιοί, μέλη μίας εκ των συμμοριών με τα καλάσνικοφ, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω γραφειοκρατίας. Το φαινόμενο που παρατηρείται είναι θλιβερό. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με κίνδυνο της ζωής τους συλλαμβάνουν τους εγκληματίες και εν συνεχεία η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ποιες ποινικές ευθύνες αντιμετωπίζουν οι επίορκοι δικαστικοί που αφήνουν ελεύθερους στυγνούς εγκληματίες;

Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να πάψει πλέον να γελοιοποιεί τη χώρα αυτό το φαινόμενο και με ποιες θεσμικές παρεμβάσεις το Υπουργείο σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη βαριά εγκληματικότητα;

Ο ερωτών βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Να παραδοθούν οι Έλληνες στην εγκληματικότητα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να παραδοθούν οι Έλληνες στην εγκληματικότητα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του Σύριζα, Τσουκαλάς, Δρίτσας και Βούτσης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη, σχετικά με την αύξηση της πώλησης όπλων και των αδειών οπλοφορίας, που παρατηρείται τα τελευταία έτη στην Ελλάδα.

Η ανησυχία των μαρξιστοειδών του Σύριζα, έγκειται στο ότι τα όπλα αυτά, μπορεί να… καταλήξουν σε ακροδεξιούς! Στην ερώτησή τους, αναφέρουν πως στελέχη της αστυνομίας και συνδικαλιστικοί φορείς αστυνομικών υπαλλήλων, εκφράζουν επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα των αιτήσεων οπλοκατοχής, επιφυλάξεις οι οποίες κατά την ακροαριστερή ‘’λογική’’, ‘’υπονοούν ευθέως, ότι η αύξηση των αιτήσεων σχετίζεται με τη δράση ακροδεξιών ομάδων’’…

Αξίζει να τονίσουμε πως ο γιος ενός εκ των τριών βουλευτών του Συριζα που κατέθεσαν την ερώτηση, ο Γιώργος Βούτσης, συμμετείχε ενεργά σε ακροαριστερή τρομοκρατική ομάδα, με έφεση στις ληστείες τραπεζών. Συνελήφθη, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από τη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Δεν πείθει λοιπόν, ούτε ο κύριος Βούτσης, ούτε οι υπόλοιποι ‘’σύντροφοι’’ για τη δήθεν ανησυχία τους. Ας φροντίσουν να καταδικάσουν τη βία της ακροαριστεράς και μετά να ασχοληθούν με το δικαίωμα του Ελληνικού Λαού στη νόμιμη αυτοάμυνα.

Καμία εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός, πως η ανθελληνική και καθεστωτική Αριστερά, δεν ασχολείται διόλου με την ασυδοσία των ένοπλων συμμοριών αλλοεθνών, οι οποίες ληστεύουν και δολοφονούν σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά αντίθετα θέτουν στο στόχαστρο της κριτικής τους, τους αβοήθητους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη της εγκληματικότητος των λαθροεισβολέων…

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...;;; ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Θα ήθελα να κάνω αναφορά για μια παράμετρο της λαθρομετανάστευσης για την οποία ελάχιστα έχουν ακουστεί. Πρόκειται γι'αυτήν του οικονομικού κόστους της λαθρομετανάστευσης.
Πιο συγκεκριμένα:
- 7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. (Βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011)
- 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας)
- 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες παράνομους και μη. (Στοιχεία από Υπουργείο Ανάπτυξης)

Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δις ευρώ. Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί.
Την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται στα 24,5 δις ευρώ. Προσοχή μιλάμε για το συνολικό έλλειμα συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμα.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε πάντα από μόνοι τους. Η λύση είναι μια και προφανής : ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ χωρίς καμία ενδιάμεση λύση του στυλ "κέντρα υποδοχής και κράτησης" και λοιπές κουταμάρες. Όσο για τους ήδη νόμιμους μετανάστες, γι'αυτούς θα πρέπει η άδεια διαμονής να πάει στα 1500 ευρώ ετησίως κατά άτομο από 156 ευρώ που είναι σήμερα. Όποιος πραγματικά θέλει να μείνει στην Ελλάδα θα πρέπει να επωμιστεί και τα ανάλογα βάρη όπως τα επωμίζεται και ο απλός Έλληνας πολίτης μέσω της εξοντωτικής φορολογίας, των χαρατσιών κλπ.
Αυτά τα στοιχεία μας τα έστειλε αναγνώστης με email...από σχόλιο που διάβασε στο site της Χ.Α. Φυσικά όλα αυτά στοιχίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο συν τις σπατάλες συν τις λαμογιές κάποιων..Εμείς όσες προσπάθειες και να κάνουμε σαν λαός,όσο και να μας ξεζουμίζουν αυτό το έλλειμμα θα το έχουμε κάθε χρόνο,μέχρι κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και το χρέος τους σαν Έλληνες.
Αν είναι λάθος τα στοιχεία (που δεν νομίζω να απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα) μπορείτε να αφήσετε με σχόλιο τα δικά σας στοιχεία ή και την άποψη.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το υπουργείο Εσωτερικών μέσω νομοθετικής ρύθμισης θα αντιμετωπίσει το ζήτημα των εικονικών γάμων μεταξύ αλλοδαπών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα μας! 

Με έγγραφό του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, το διαβίβασε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία καταγγέλλει ότι το τελευταίο έτος έχουν αυξηθεί οι εικονικοί πολιτικοί γάμοι ανάμεσα σε γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας και Ρουμανίας και σε άνδρες υπηκόους Πακιστάν και Συρίας, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας,

με σκοπό να αναγνωριστούν οι παράνομοι μετανάστες ως σύζυγοι πολιτών της ΕΕ και, συνεπεία τούτου, να παραμείνουν νόμιμα στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι υπάρχει οργανωμένη δράση κυκλωμάτων τέλεσης εικονικών γάμων και κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει ότι το υπουργείο έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς τους αρμόδιους για την έκδοση αδειών γάμων δήμους, επισημαίνοντας ότι, σε περίπτωση υπόνοιας καταστρατήγησης των διατάξεων για τη νόμιμη παραμονή των αλλοδαπών στη χώρα, οφείλουν να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, εφόσον γίνει έλεγχος στα στοιχεία του υποβληθέντος φακέλου και υπάρξουν ενδείξεις κατάχρησης, απάτης ή πλαστότητας, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων που θεμελιώνουν την κατάχρηση ή την απάτη, ενώ αν υπάρξουν ισχυρές αποδείξεις μπορεί να εκδοθούν και αποφάσεις επιστροφής των αλλοδαπών.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου ενημερώνει τη Βουλή ότι, από τον αριθμό των απορριπτικών αποφάσεων αιτημάτων χορήγησης δελτίου διαμονής, προκύπτει ότι η ακολουθούμενη πρακτική περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την καταχρηστική κατοχύρωση δικαιώματος διαμονής με την ιδιότητα μέλους οικογένειας πολίτη της ΕΕ.

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ενημερώνει τον βουλευτή ότι, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκαν 22 περιπτώσεις εικονικών γάμων αλλοδαπών υπηκόων με Ευρωπαίους πολίτες, στους οποίους, λόγω προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών, ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες άδειες διαμονής, εκδόθηκαν ευρύτερες αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, καθώς και αποφάσεις επιστροφής. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εγγραφή τους στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.

Ο κ. Δένδιας αποκαλύπτει ότι ανάλογα περιστατικά ερευνώνται στο Ρέθυμνο και τα Χανιά και αναφέρει ότι δόθηκαν εντολές και οδηγίες για την εντατικοποίηση των ενεργειών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας, Ρεθύμνου και Χανίων, για την αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν και τη συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

best-tv.gr-kalamata/ makeleio.gr

Διέφυγαν στην Αλβανία οι δολοφόνοι του Δομοκού; Ακόμα κοιμάται ο Δένδιας...



Την ώρα που το κύριο μέλημα του υπουργείου ''Προστασίας'' του Πολίτη, είναι η παρακολούθηση των Ελλήνων Εθνικιστών και ''η συντριβή των ταγμάτων εφόδου'', όπως είχε από του βήματος της Βουλής δηλώσει ο ανεκδιήγητος κύριος Δένδιας, οι αλβανικές συμμορίες επιδίδονται ανενόχλητες σε ένα όργιο εγκληματικότητος, σκορπώντας τον τρόμο στον Ελληνικό Λαό.

Η Αστυνομία πιθανολογεί πως πίσω από τη ληστεία σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζεύγους στην Αρκίτσα Φθιώτιδος αλλά και από τη δολοφονία του 45χρονου πρατηριούχου στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, βρίσκεται συμμορία Αλβανών, της οποίας τα μέλη κατοικούν στους νομούς Φθιώτιδος, Αχαΐας και Κορινθίας. Πεδίο της εγκληματικής τους δράσης, είναι η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Από την ομάδα των Αλβανών εγκληματιών, έχουν ήδη αναγνωρισθεί -από θύματα τους- δύο άτομα, οι οποίοι είναι κάτοικοι Λαμίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθεί και ένας ακόμη. Οι αστυνομικοί, έφτασαν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους, χάρη σε ένα μπλε I.X. μάρκας Subaru, το οποίο είχε κλαπεί από την Κορινθία και βρέθηκε εγκαταλειμμένο στα Γιάννενα.

Το γεγονός αυτό, οδηγεί την Αστυνομία στην υπόθεση πως διέφυγαν ή προσπάθησαν να διαφύγουν στην Αλβανία.

Υπενθυμίζεται, πως τα μέλη της αλβανικής συμμορίας είχαν εισβάλλει σε οικία στην Αρκίτσα, σπάζοντας το τζάμι της μπαλκονόπορτας, χτύπησαν και απείλησαν με καλάσνικοφ και μαχαίρι τον 68χρονο ιδιοκτήτη και την 61χρονη σύζυγό του και αφού αφαίρεσαν 1000 ευρώ, μια επαναληπτική καραμπίνα, κοσμήματα και κινητά, εξαφανίστηκαν.

Λίγες ώρες αργότερα, οι ίδιοι δράστες, χρησιμοποιώντας το καλάσνικοφ και την καραμπίνα που είχαν προηγουμένως κλέψει, προχώρησαν στη ληστεία μετά φόνου ενός 45χρονου, σε πρατήριο στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού. 

Οι δράστες ανήκουν στην εγκληματική ομάδα, που είχε εξαρθρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στο Κιάτο με τη σύλληψη τριών Αλβανών ηλικίας 22, 28 και 22 χρόνων. Τότε, είχαν εξιχνιαστεί έξι ληστείες σε Κορινθία, Αχαΐα και Φθιώτιδα από τις οποίες είχαν αποκομίσει μετρητά, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 73.000 ευρώ.  

Σε μία από τις ληστείες, στις 18 Ιουνίου στον Πύργο Κορινθίας, είχαν χτυπήσει με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου τον 82χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος και υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του. Τραυμάτισαν ακόμη ελαφρά την 92χρονη σύζυγο του και την 61χρονη κόρη τους.

Κι ενώ τόσο η πρωτεύουσα, όσο και η ελληνική ύπαιθρος βρίσκονται στο έλεος των πάνοπλων Αλβανών δολοφόνων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Δένδιας, κομπάζει για τα μηδαμινά αποτελέσματα της επιχείρησης φιάσκο, υπό την ονομασία ''Ξένιος Ζευς''.
Επιπρόσθετα, η αριστερά παρανόηση -και όχι διανόηση- και η μαρξιστική θολοκουλτούρα, η οποία ανδρώθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και βρήκε σήμερα καταφύγιο στο Σύριζα, κραυγάζει υστερικά για τον ρατσισμό των Ελλήνων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθροεισβολέων.